• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Ben hala kilona göre az kalori aldığını düşünüyorum canım ...
Birkaç gün için 1200-1300 kalori olabilir ama listelerin genelde bu civarda :31:

İyi akşamlar hanımlar.Bugünkü menüm:
2011-03-26 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
SABAH:
[1] Sütaş Light Beyaz Peynir 30 GRAM 55.5
[2] Yumurta (yağsız pişmiş) 1 ADET 70
[3] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
[4] Nesfit Kırmızı Meyveli 30 gr +125 ml yağsız süt 0.5 porsiyon 75.5
[5] Domates 2 ADET 28
ARA ÖĞÜN-1:
[6] cafe crown 2si1 arada light 2 paket 110
[7] Domates 1 ADET 14
ÖĞLE YEMEĞİ:
[8] Tavuk Göğüs 100 GRAM 104
[9] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
[10] Patates Kızartması, Küçük 0.5 ADET 103
AKŞAM YEMEĞİ:
[11] uno denge light sandviç (72 gr) 1 adet 134
[12] pınar beyaz light 0.4 100 gr 80.4
[13] Domates 1 ADET 14
ARA ÖĞÜN-3:(Hafta sonlarına özel)
[14] çay (toplam 6 şekerli) (250ml) 4 bardak 120
[15] Form Çörekotlu Kepekli Tuzlu Bisküvi 32 GRAM 116.16
TOPLAM:1250 KALORİ

Tel kadayıf ve baklava olmasına rağmen kötü bir liste değil :)
Afiyet olsun canım :16:

buda benim menüm:
[1] Kepekli Ekmek 2.5 DİLİM 137.5 137.5
[2] Omlet 80 GRAM 152.8 152.8
[3] Tulum Peyniri 30 GRAM 77.1 77.1
[4] Beyaz Peynir 30 GRAM 75 75
[5] Zeytin (Siyah) 20 GRAM 41.4 41.4
[6] Domates 2 ADET 28 28
[7] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11 11
[8] Zeytinyağlı Ispanak 1 PORSİYON 212 212
[9] Baklava 30 GRAM 106.2 106.2
[10] Tel Kadayıf 0.5 PORSİYON 215 215
[11] Kepekli Ekmek 1.5 DİLİM 82.5 82.5
[12] Yoğurt (tam yağlı) 100 GRAM 68 68
Toplam : 1206.5 kal.

1 tabak ıspanak yemeği
5 dilim tam buğday ekmeği
1 muz
1 tane kahve

50 gr kaşar
2 dilim tam buğday ekmeği
1 kase çorba
2 tane portakal
1 porsiyon etli türlü
200 gr yoğurt

toplam: 1510 kalori

1 tabak ıspanak yemeği
5 dilim tam buğday ekmeği
1 muz
1 tane kahve

50 gr kaşar
2 dilim tam buğday ekmeği
1 kase çorba
2 tane portakal
1 porsiyon etli türlü
200 gr yoğurt

toplam: 1510 kalori

çok güzel canım :46: birşey soracağım tam buğday ekmeğinin zayıflamana katkısı oluyor mu yoksa tadını sevdiğin için mi tüketiyorsun? neden kepek değilde tam bğday ekmeği yani =)

bu da benim menum:

sabah: 6 dilim beyaz ekmek, 2 dilim kepekli ekmek, bayaa bir maydonoz, 3 tane domates, 3 tane salatalık, 2 tane karper
ara: cornetto classico çikolata ( kalorisi çikolata kaymakla aynı 210 yazıyordu pakette)
ara:80 gr kadar kırmızı lahana
akşam(şu an yiyorum):1 tane çabuk çorba mercimek (limon soslu, pulbiberli)

[1] Knorr Çabuk Çorba (Mercimek) 1 ADET 80.00
[2] Cornetto Çikolata-Kaymak 1 ADET 210.00
[4] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[5] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110.00
[6] Karper 2 ADET 130.00
[7] Domates 3 ADET 42.00
[8] Salatalık (hıyar) 3 ADET 33.00
[9] Maydanoz 100 gr 40.00
[10] Kırmızı Lahana (Kara Lahana) 80 GRAM 17.60

Toplam : 1052.60kal.

tahminen 1100 fln olmuştur yalnız şunu anlamadım kırmızı lahana salatası olarak hesaplatınca 116 kcal çıkıyor 1 porsiyonu ben burada meze olarak alıyorum içine yağ fln koyduklarını sanmıyorum 80 gr kadar kaba alıp yedim bugün mesela böyle hesaplatınca çok düşük çıktı bu kadar düşük kalorili mi gerçekten kırmızı lahana? :78:

Organik tam buğday ekmeği yiyiyorum, hem organik olduğu için faydalı hem de tam buğday ekmeği olduğu için sindirim sistemi için faydalı ...

Bilinçli olarak tam buğday ekmeği yiyiyorum, ayrıca tadını da seviyorum :)

Bugünkü liste güzel olmuş, afiyet olsun canım :16:

çok güzel canım :46: birşey soracağım tam buğday ekmeğinin zayıflamana katkısı oluyor mu yoksa tadını sevdiğin için mi tüketiyorsun? neden kepek değilde tam bğday ekmeği yani =)

bu da benim menum:

sabah: 6 dilim beyaz ekmek, 2 dilim kepekli ekmek, bayaa bir maydonoz, 3 tane domates, 3 tane salatalık, 2 tane karper
ara: cornetto classico çikolata ( kalorisi çikolata kaymakla aynı 210 yazıyordu pakette)
ara:80 gr kadar kırmızı lahana
akşam(şu an yiyorum):1 tane çabuk çorba mercimek (limon soslu, pulbiberli)

[1] Knorr Çabuk Çorba (Mercimek) 1 ADET 80.00
[2] Cornetto Çikolata-Kaymak 1 ADET 210.00
[4] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[5] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110.00
[6] Karper 2 ADET 130.00
[7] Domates 3 ADET 42.00
[8] Salatalık (hıyar) 3 ADET 33.00
[9] Maydanoz 100 gr 40.00
[10] Kırmızı Lahana (Kara Lahana) 80 GRAM 17.60

Toplam : 1052.60kal.

tahminen 1100 fln olmuştur yalnız şunu anlamadım kırmızı lahana salatası olarak hesaplatınca 116 kcal çıkıyor 1 porsiyonu ben burada meze olarak alıyorum içine yağ fln koyduklarını sanmıyorum 80 gr kadar kaba alıp yedim bugün mesela böyle hesaplatınca çok düşük çıktı bu kadar düşük kalorili mi gerçekten kırmızı lahana? :78:

Ben hala kilona göre az kalori aldığını düşünüyorum canım ...
Birkaç gün için 1200-1300 kalori olabilir ama listelerin genelde bu civarda :31:
Canım sence bu rakam sağlığımı olumsuz etkiler mi?Benim çok hareketli bir yaşantım yok,akşamları yaptığım 45 dakika egzersiz dışında genelde oturma halindeyim.Bu yüzden kaloriyi az almaya çalışıyorum.Sence ne tehlikesi olabilir,ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.

Canım sence bu rakam sağlığımı olumsuz etkiler mi?Benim çok hareketli bir yaşantım yok,akşamları yaptığım 45 dakika egzersiz dışında genelde oturma halindeyim.Bu yüzden kaloriyi az almaya çalışıyorum.Sence ne tehlikesi olabilir,ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.

Elbette olumsuz etkileri olur canım ...
Öncelikle vücudun bu kadar az kalori ile yaşamaya alışır, henüz diyetin başındasın, 80'lere geldiğinde kilo vermen durma noktasına gelir, bu durumu engellemek için daha fazla kalori kısıtlamasına gidersin ama 1100 kalorinin altına inen diyetler insülin direni yaratıyor, her halükarda kilo vermekte büyük zorluk çekersin. Normalde günlük kalori ihtiyacından 200 kalori kısman yeterli, spor yapamasan bile 200 kaloriden fazla kısıtlamaya gitme ilk etapta çünkü 200 kaloriden fazla kısıtlama yapınca vücut kıtlık bilincinde oluyor ve yağ yakma mekanizmasını yavaşlatarak, metabolik hızı düşürerek kendini korumaya alıyor. En iyisi yavaş yavaş kısmak, ideal kilona yaklaşınca da 1300 kalorilerde olursun. Eğer daha hızlı kilo vermek istiyorsan kendini biraz daha zorlayıp ekstra spor yapabilirsin ama senin kilondaki biri için 1200-1300 kalori çok çok düşük canım.

Organik tam buğday ekmeği yiyiyorum, hem organik olduğu için faydalı hem de tam buğday ekmeği olduğu için sindirim sistemi için faydalı ...

Bilinçli olarak tam buğday ekmeği yiyiyorum, ayrıca tadını da seviyorum :)

Bugünkü liste güzel olmuş, afiyet olsun canım :16:

teşekkür ederim canım =) bende bugün montignac diyetiyle ilgili birkaç şey okudum ama kafam çok karıştı bu tam tahıllı ekmeği de orda gördüm kepekli ekmek dahi yok mutlaka tam tahıllı ekmek yememiz gerektiğini söylüyormuş sen daha önce denemiş miydin bu diyeti? ya da aramızda deneyen var mı kızlar? ana fikri mantıklı geldi bana bir deneyim diye düşünüyorum ama şunu anlamadım mesela kh lı bir öğünden en az 2-3 saat sonra proteinli bir öğün yenmesi gerektiğini fln da söylüyor ama et yemeği yerken yanında mutlaka yeşil salata ve yoğurt gibi birşey tüketmemiz gerektiğini de :S yani et protein salata da kh olmuş olmuyor mu? :S benim bildiğim meyve-sebze grubu kh a dahildir hatta bu yüzden kh diyetinde sınırlı tüketilmeleri gerekiyor diye duymuştum iyice kafam karıştı :S

Montignac diyeti hakkında çok şey duydum, bizim forumda da uygulayan birçok hanım var ama bizzat kendim hiç denemedim.
Dolayısıyla genel ilkeleri nedir, nasıl uygulanır bilmiyorum.
Sadece karbonhidrat ve protein ayrımı yapıldığını duymuştum.

Eğer bahsettiğin gibiyse, yani karbonhidrat alınmaması söylenen bir öğünde sebze yenmesine müsaade ediliyorsa bir çelişki oluyor.
Neticede sebzelerde de belli bir oranda kb var.
Belki de sebzelerde tahıllara ve tatlılara oranla çok daha düşük oranda kb bulunduğundan bu miktar göz ardı ediliyor olabilir.
Bilemedim şimdi, en iyisi bu diyet sayfasına sorularını yazman canım, en iyi bilgiyi onlar verir :)

teşekkür ederim canım =) bende bugün montignac diyetiyle ilgili birkaç şey okudum ama kafam çok karıştı bu tam tahıllı ekmeği de orda gördüm kepekli ekmek dahi yok mutlaka tam tahıllı ekmek yememiz gerektiğini söylüyormuş sen daha önce denemiş miydin bu diyeti? ya da aramızda deneyen var mı kızlar? ana fikri mantıklı geldi bana bir deneyim diye düşünüyorum ama şunu anlamadım mesela kh lı bir öğünden en az 2-3 saat sonra proteinli bir öğün yenmesi gerektiğini fln da söylüyor ama et yemeği yerken yanında mutlaka yeşil salata ve yoğurt gibi birşey tüketmemiz gerektiğini de :S yani et protein salata da kh olmuş olmuyor mu? :S benim bildiğim meyve-sebze grubu kh a dahildir hatta bu yüzden kh diyetinde sınırlı tüketilmeleri gerekiyor diye duymuştum iyice kafam karıştı :S

sabah yediklerimi yazmıştım galiba 400 kaloriydi
devamı...
2 kaşık kısır 125
1 küp şekerle 2 çay 20
yarım lavaşa tavuk döner 350
ayran 70
3 az şekerli kahve 60
2 çatal künefe 100
1 salatalık 14
1 küçük havuç 20
2 avuç beyaz leblebi 40
toplam 1200 kalori
50 dk tempolu yürüyüşüm vardı. ya ben bu sporların tam nekadar kalori harcattığını bulamadım. tahmini 300 kaloride ordan gider.
bugünüde beğendim:34:
yalnız artık acıkmaya başladım,bu saatten sonra birşey yemeden uyusam iyi olur. herkese iyi geceler...:9:

Uruz bu listeyi beğendi, afiyet olsun Bayecim :16:

sabah yediklerimi yazmıştım galiba 400 kaloriydi
devamı...
2 kaşık kısır 125
1 küp şekerle 2 çay 20
yarım lavaşa tavuk döner 350
ayran 70
3 az şekerli kahve 60
2 çatal künefe 100
1 salatalık 14
1 küçük havuç 20
2 avuç beyaz leblebi 40
toplam 1200 kalori
50 dk tempolu yürüyüşüm vardı. ya ben bu sporların tam nekadar kalori harcattığını bulamadım. tahmini 300 kaloride ordan gider.
bugünüde beğendim:34:
yalnız artık acıkmaya başladım,bu saatten sonra birşey yemeden uyusam iyi olur. herkese iyi geceler...:9:

günaydın kızlarr =) uruzcum yanıtın için çok teşekkürler hayatım geröetende bir çelişki söz konusu ama okuduğuma göre kaçamak kaldırmayan bir diyetmiş o kadar güvenmiyorum kendime ben öğrenci halimle =) en iyisi kalori hesabı yapmak =) bu da pazar kahvaltım 10-12 arası iki saatlik süreç içinde bayaa bir yedim

[1] Fındık Ezmesi 15 GRAM 88.50
[2] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[3] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110.00
[4] Beyaz Peynir 50 GRAM 125.00
[5] Domates 4 ADET 56.00

Toplam : 769.50kal

sabah taze taze olunca ekmekler bi de bedava zaten her masada bir kova dolusu oluyor dayanamıyorum yiyorum her seferinde kilo fln alırsam sorumlusu bu ekmekler :5:

günaydın kızlarr =) uruzcum yanıtın için çok teşekkürler hayatım geröetende bir çelişki söz konusu ama okuduğuma göre kaçamak kaldırmayan bir diyetmiş o kadar güvenmiyorum kendime ben öğrenci halimle =) en iyisi kalori hesabı yapmak =) bu da pazar kahvaltım 10-12 arası iki saatlik süreç içinde bayaa bir yedim

[2] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[5] Domates 4 ADET 56.00

sabah taze taze olunca ekmekler bi de bedava zaten her masada bir kova dolusu oluyor dayanamıyorum yiyorum her seferinde kilo fln alırsam sorumlusu bu ekmekler :5:

afiyet olsun canım..
bencede ekmek fazla kaçmış ben gün içinde toplamda 5 dilim anca yiyorum..
kızlar ben ideal kiloma geldim sayılır bu aralar korumayla ilgili şeyler araştırıyorum yavaş yavaş korumaya alıyorum kendimi kalorimi 1600 1700 lere çıkardım şimdilik.
siz ne dersiniz korumayı nasıl yapmalıyım..:37:

afiyet olsun canım..
kızlar ben ideal kiloma geldim sayılır bu aralar korumayla ilgili şeyler araştırıyorum yavaş yavaş korumaya alıyorum kendimi kalorimi 1600 1700 lere çıkardım şimdilik.

aygün...
bravo kutlarım o vakit seni...
canım günde 4-5 dilim ekmek ye....
65*30: 1950 cal al her gün....en az....
yani 1950-2500 cal al

Son düzenleme:
kahvaltım:97:
1.5 DİLİM 97.50
[2] Beyaz Peynir 20 GRAM 50.00
[3] Yeşil Zeytin 2 adet 14.00
[4] Reçel 0.3 YEMEK KAŞIĞI 21.00
[5] Fındık Ezmesi 10 GRAM 59.00
[6] Fındık Ezmesi 5 GRAM 29.50
[7] Becel Formum margarin 1 10 gr 36.00
[8] yumurta 1 adet 80.00
[9] Sucuk 5 GRAM 22.50
[10] Şeker (küp) 1.5 ADET 29.25

aygün...
bravo kutlarım o vakit seni...
canım günde 4-5 dilim ekmek ye....
57*30: 1710 cal al her gün....en az....
yani 1710-2000 cal al

sağol canım..:38:
ya ben zaten diyette 5 dilim ekmek yiyodum aynen devam edeyim ozaman..
bende mutfak tartısı yok göz kararı hesaplıyorum kalorimi.
koruma zormuş yaa ömür boyu kalorimi hesaplıycam acaba..kaçırdığım zamanlar olur artık..:37::37: kaçamak falan yaparım enazından demi arada..

[2] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[5] Domates 4 ADET 56.00

Bir kova dolusu ekmek mi :53: :9:
Gel de yeme şimdi :)
İndi bu aralar ipleri baya gevşettin, böyle giderse ancak sabit kalırsın, ilerlemek için biraz daha dikkat etmen gerek bence :34:

sağol canım..:38:
ya ben zaten diyette 5 dilim ekmek yiyodum aynen devam edeyim ozaman..
bende mutfak tartısı yok göz kararı hesaplıyorum kalorimi.
koruma zormuş yaa ömür boyu kalorimi hesaplıycam acaba..kaçırdığım zamanlar olur artık..:37::37: kaçamak falan yaparım enazından demi arada..

Canım artık ideal kilona ulaştıysan kalori saymana gerek yok, zaten hayat da böyle geçmez :9:
Her hafta aynı gün tartıya çıkarak kendini kontrol edersin, hani en ufak bir değişiklik olsa bile anında müdahale edersin, bir problem olmaz ...
Yemekleri yavaş yavaş yiyerek, fazla fazla çiğneyerek bir sonraki lokmayı isteyip istemediğinden emin olarak yemeyi öğren bence. Yani ben senin yerinde olsam böyle yapardım :)
Canının istediğini de kalori hesabı yapmadan ama insani ölçülerde yemeye çalış :1:
Zaten her hafta kendini düzenli olarak takip edersen sorun olmayacaktır, başıma ne gelirse aldığımız kiloları sonraya ertelememizden geliyor :69:

KAHVALTI
4 dilim tam buğday ekmeği = 220
50 gr taze kaşar = 200
2 bardak tek şekerli çay = 40
1 salatalık = 10

TOPLAM: 470 kalori

Bir kova dolusu ekmek mi :53: :9:
Gel de yeme şimdi :)
İndi bu aralar ipleri baya gevşettin, böyle giderse ancak sabit kalırsın, ilerlemek için biraz daha dikkat etmen gerek bence :34:

Canım artık ideal kilona ulaştıysan kalori saymana gerek yok, zaten hayat da böyle geçmez :9:
Her hafta aynı gün tartıya çıkarak kendini kontrol edersin, hani en ufak bir değişiklik olsa bile anında müdahale edersin, bir problem olmaz ...
Yemekleri yavaş yavaş yiyerek, fazla fazla çiğneyerek bir sonraki lokmayı isteyip istemediğinden emin olarak yemeyi öğren bence. Yani ben senin yerinde olsam böyle yapardım :)
Canının istediğini de kalori hesabı yapmadan ama insani ölçülerde yemeye çalış :1:
Zaten her hafta kendini düzenli olarak takip edersen sorun olmayacaktır, başıma ne gelirse aldığımız kiloları sonraya ertelememizden geliyor :69:

sağol canım haklısın ama bence koruma diyetten daha zor..:86:

Uruz bu listeyi beğendi, afiyet olsun Bayecim :16:
teşekkür ederim, bende dünkü listemi beğenmiştim:9:

[2] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[5] Domates 4 ADET 56.00

ya bilirim o yemekhanedeki ekmek dolusu kovaları. öğrenci milleti işte ne bulsa ekmek arası yapıp yer:9: ayyy ben öğrenciyken gece acıkıp bişe bulamayınca ekmeğin arasına yalnız ketçap mayonez sıkıp yediğimi bilirim.ayyyy şimdi düşününce midem bi tuhaf oldu:37:
afiyet olsun canım..
:46: ne güzel, inşallah en kısa sürede bende adeal kiloma gelirim. çok imrendim şimdi sana:34:
KAHVALTI
4 dilim tam buğday ekmeği = 220
50 gr taze kaşar = 200
2 bardak tek şekerli çay = 40
1 salatalık = 10

TOPLAM: 470 kalori

sade ve güzel bi kahvaltı olmuş. ben bikaç sabahtır çok karıştırıyorum galiba.bu regl işi kötü oldu. nutella canavarı olcam yakında:52:

bugünkü kahvaltım...
yarım şekerle 1 çay 10
1 yumurta 80
1,5 dilim ekmek 135
salatalık,domates,maydanoz,nane 30
20gr peynir 60
3 zeytin 20
1 çay kaşığı nutella 50
TOPLAM:385 KALORİ

bugün tatil diye sporuda tatil ettim,yürümedim bu sabah. :1:

Back
X