• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Bir kova dolusu ekmek mi :53: :9:
Gel de yeme şimdi :)
İndi bu aralar ipleri baya gevşettin, böyle giderse ancak sabit kalırsın, ilerlemek için biraz daha dikkat etmen gerek bence :34:

sadece sabit kalıyorum zaten verem,yorum artık durdu =( bir an önce ekmeği azaltmam gerek bende tam buğday ekmeği almayı düşünüyorum belki daha çabuk doyarım...

ya bilirim o yemekhanedeki ekmek dolusu kovaları. öğrenci milleti işte ne bulsa ekmek arası yapıp yer:9: ayyy ben öğrenciyken gece acıkıp bişe bulamayınca ekmeğin arasına yalnız ketçap mayonez sıkıp yediğimi bilirim.ayyyy şimdi düşününce midem bi tuhaf oldu:37:

sade ve güzel bi kahvaltı olmuş. ben bikaç sabahtır çok karıştırıyorum galiba.bu regl işi kötü oldu. nutella canavarı olcam yakında:52:

bugünkü kahvaltım...
yarım şekerle 1 çay 10
1 yumurta 80
1,5 dilim ekmek 135
salatalık,domates,maydanoz,nane 30
20gr peynir 60
3 zeytin 20
1 çay kaşığı nutella 50
TOPLAM:385 KALORİ

bugün tatil diye sporuda tatil ettim,yürümedim bu sabah. :1:

pazar günü için gayet güzel bir kahvaltı olmuş canım =) bende 7-8 yaşlarındayken ekmek arası ketçap salça fln yediğimi bilirim ama şu an sosları hayatımdan çıkarmış durumdayım...

herkese merhaba, bende dün kalori sayımı yöntemiyle diyete başladım. şu an 73 kiloyum hedefim boyuma göre ideal kilo olan 52 kiloya 6 ayda ulaşmak. şu an da günlük 1600 kalori almaya çalışıyorum. dün de spora yazıldım cumartesi günleri aerobiğe, pazar günleri fitness a gidicem. umarım başarılı olurum ve bu azmim hedefime ulaşana kadar devam eder.

Elbette olumsuz etkileri olur canım ...
Öncelikle vücudun bu kadar az kalori ile yaşamaya alışır, henüz diyetin başındasın, 80'lere geldiğinde kilo vermen durma noktasına gelir, bu durumu engellemek için daha fazla kalori kısıtlamasına gidersin ama 1100 kalorinin altına inen diyetler insülin direni yaratıyor, her halükarda kilo vermekte büyük zorluk çekersin. Normalde günlük kalori ihtiyacından 200 kalori kısman yeterli, spor yapamasan bile 200 kaloriden fazla kısıtlamaya gitme ilk etapta çünkü 200 kaloriden fazla kısıtlama yapınca vücut kıtlık bilincinde oluyor ve yağ yakma mekanizmasını yavaşlatarak, metabolik hızı düşürerek kendini korumaya alıyor. En iyisi yavaş yavaş kısmak, ideal kilona yaklaşınca da 1300 kalorilerde olursun. Eğer daha hızlı kilo vermek istiyorsan kendini biraz daha zorlayıp ekstra spor yapabilirsin ama senin kilondaki biri için 1200-1300 kalori çok çok düşük canım.
Çok haklısın,bugünden itibaren kalorimi 1500 civarına yükseltip,spor süremi arttırıcam.Gerçekten çok bilinçli ve mantıklı yaklaşımın,çok teşekkür ederim.Peki canım bir merakım daha var,şimdi 1500 e yükseltmeye karar verdim ya ben,50 gün oldu ben diyete başlayalı,hep 1300 civarında aldım.Sence şu an yükseltirsem,verememe ya da kilo alma gibi sonuçları olur mu?Bu ara iznin olursa,bu sözlerini zayıflama takımımda da paylaşmak isterim,faydalanılsın diye.

listemin son hali :
gözleme çıkmıştı yemekhane de peynirli yarısını yedm yarısını akşama yiyeceğim yanında da 5i1 yerde çay içtim yalnız gözleme bu kadar az kalorilimiydi ya yarım gözleme 1 cornet ten az kalorili çıktı şaşırdım :S

[1] Gözleme 0.5 ADET 189.00
[2] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[3] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110.00
[4] Beyaz Peynir 50 GRAM 125.00
[5] Domates 4 ADET 56.00
[6] Fındık Ezmesi 15 GRAM 88.50

Toplam : 958.50kal.

afiyet olsun canım..
bencede ekmek fazla kaçmış ben gün içinde toplamda 5 dilim anca yiyorum..
kızlar ben ideal kiloma geldim sayılır bu aralar korumayla ilgili şeyler araştırıyorum yavaş yavaş korumaya alıyorum kendimi kalorimi 1600 1700 lere çıkardım şimdilik.
siz ne dersiniz korumayı nasıl yapmalıyım..:37:

Tebrik ederim aygüncüm ne mutlu sana, telas etme bence artık tek tek hesaplamasan bile yediklerinin az cok kalorilerini bildigin icin, cok kalorili bi sey yedigin zaman dengeleme istegi dogar bence. Beynin buna alısmıstır bu surecte. Tabi kacamakların artacaktır. Aksam dikkat etsek, su miktarımızı 2 litrenin uzerinde tutsak ve spor yapabilsek zaten kolay kolay kilo almayız.
inşallah bizler de bu mutlulugu yasarız yakın zamanda.

Canım artık ideal kilona ulaştıysan kalori saymana gerek yok, zaten hayat da böyle geçmez :9:
Her hafta aynı gün tartıya çıkarak kendini kontrol edersin, hani en ufak bir değişiklik olsa bile anında müdahale edersin, bir problem olmaz ...
Yemekleri yavaş yavaş yiyerek, fazla fazla çiğneyerek bir sonraki lokmayı isteyip istemediğinden emin olarak yemeyi öğren bence. Yani ben senin yerinde olsam böyle yapardım :)
Canının istediğini de kalori hesabı yapmadan ama insani ölçülerde yemeye çalış :1:
Zaten her hafta kendini düzenli olarak takip edersen sorun olmayacaktır, başıma ne gelirse aldığımız kiloları sonraya ertelememizden geliyor :69:
Çok dogru soylemissin uruzcum, bence de "insan" gibi yesek zaten böyle sıkıntılarımız olmaz. Gereksiz vucudumuza zarar verecek yüksek kalorili seylerden uzak durmak gerek bi de cips, mayonez vb.

Ayy ben de üniversitedeyken tost arası salçayı çok severdim :27:

Bu arada ben dun listemi yazamadım. Tum gun dısardaydım bi kahvaltımı normal yaptım. Oturup yemek yiyecek fırsat bile bulamadım. Etiform yulaflı kepekli, kuru kayısı ile filan gecistirdim. Aksam da film festivali vardı, arası olmayan filmler, birinden cıkıp digerine girdim.. O zaman da dogru duzgun bi seyler yiyemedim. Toplam da 650 kalori filan oldu :(( Saat 22:30 da cıktıgımızda arkadaslar cig kofte yiyelim die tutturdular, ben de o saatte yemek istemedim. Mideme zarar verir hem de canım da pek istemedi. Dun de boyle bi gundu iste..

4 dilim tam buğday ekmeği = 220
50 gr taze kaşar = 200
2 bardak tek şekerli çay = 40
1 salatalık = 10
2 bardak 2 şekerli kahve = 100
10 tane fındık = 110
50 gr taze kaşar = 200
4 dilim tam buğday ekmeği = 220
1/2 muz = 50
1 tane fırında pişmiş tavuk but (yanında biraz patates ve kabakla) = 300

TOPLAM: 1450 kalori

Son düzenleme:
herkese merhaba, bende dün kalori sayımı yöntemiyle diyete başladım. şu an 73 kiloyum hedefim boyuma göre ideal kilo olan 52 kiloya 6 ayda ulaşmak. şu an da günlük 1600 kalori almaya çalışıyorum. dün de spora yazıldım cumartesi günleri aerobiğe, pazar günleri fitness a gidicem. umarım başarılı olurum ve bu azmim hedefime ulaşana kadar devam eder.

Aramıza hoş geldin :16:
Çok güzel bir başlangıç yapmışsın, inşallah devamı da böyle güzel gelir :)

Çok haklısın,bugünden itibaren kalorimi 1500 civarına yükseltip,spor süremi arttırıcam.Gerçekten çok bilinçli ve mantıklı yaklaşımın,çok teşekkür ederim.Peki canım bir merakım daha var,şimdi 1500 e yükseltmeye karar verdim ya ben,50 gün oldu ben diyete başlayalı,hep 1300 civarında aldım.Sence şu an yükseltirsem,verememe ya da kilo alma gibi sonuçları olur mu?Bu ara iznin olursa,bu sözlerini zayıflama takımımda da paylaşmak isterim,faydalanılsın diye.

Elbette grbunda da paylaşabilirsin, zaten amacımız birbirimizi bilgilendirerek sağlıklı bireyler olabilmek :)
Şu an için kalorini 1500'lere çeksen de kilo almak gibi bir sorunun olacağını sanmıyorum ama sporunu sakın eksik etme, özellikle bu geçiş döneminde.
Sporla fazla fazla kalori açığı yaratacağın için beden 1500 kalori alımına olumsuz tepki vermeyecektir.

listemin son hali :
gözleme çıkmıştı yemekhane de peynirli yarısını yedm yarısını akşama yiyeceğim yanında da 5i1 yerde çay içtim yalnız gözleme bu kadar az kalorilimiydi ya yarım gözleme 1 cornet ten az kalorili çıktı şaşırdım :S

[1] Gözleme 0.5 ADET 189.00
[2] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[3] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110.00
[4] Beyaz Peynir 50 GRAM 125.00
[5] Domates 4 ADET 56.00
[6] Fındık Ezmesi 15 GRAM 88.50

Toplam : 958.50kal.

Canım sana hak veriyorum, hem yurtta kalmak hem de o koşullarda dyet yapmaya çalışmak çok zor.
Herkes abur cubur yerken senin iraden daha bir sınanıyor, sabretmek daha zor oluyor ...
Ama Halk Ekmek'in tam buğday ekmeğini al, Eti'nin atıştırmalık tatlılarından al, biraz meyve alıp koy dolabına, küçük normal yoğurtlardan al ...
Akşam canın bir şeyler atıştırmak isterse en azından bunlardan yersin.

Çok dogru soylemissin uruzcum, bence de "insan" gibi yesek zaten böyle sıkıntılarımız olmaz. Gereksiz vucudumuza zarar verecek yüksek kalorili seylerden uzak durmak gerek bi de cips, mayonez vb.

Bu arada ben dun listemi yazamadım. Tum gun dısardaydım bi kahvaltımı normal yaptım. Oturup yemek yiyecek fırsat bile bulamadım. Etiform yulaflı kepekli, kuru kayısı ile filan gecistirdim. Aksam da film festivali vardı, arası olmayan filmler, birinden cıkıp digerine girdim.. O zaman da dogru duzgun bi seyler yiyemedim. Toplam da 650 kalori filan oldu :(( Saat 22:30 da cıktıgımızda arkadaslar cig kofte yiyelim die tutturdular, ben de o saatte yemek istemedim. Mideme zarar verir hem de canım da pek istemedi. Dun de boyle bi gundu iste..

Hanoi bu kalori meselesini ne yapıcaz senle :31:
Doğru düzgün beslenebilseydin eminim seni mezun etmiştik !!!

Tebrik ederim aygüncüm ne mutlu sana, telas etme bence artık tek tek hesaplamasan bile yediklerinin az cok kalorilerini bildigin icin, cok kalorili bi sey yedigin zaman dengeleme istegi dogar bence. Beynin buna alısmıstır bu surecte. Tabi kacamakların artacaktır. Aksam dikkat etsek, su miktarımızı 2 litrenin uzerinde tutsak ve spor yapabilsek zaten kolay kolay kilo almayız.
inşallah bizler de bu mutlulugu yasarız yakın zamanda.

teşekkür ederim canım..darısı sizin başınıza inşallah ama önce şu iki kiloyuda vereyimde öyle rahat edicem sanırım onuda yavaş yavaş vermek istiyorum hem korumayoda öğrenirim bu süreçte..:77::77:....................

.....................

Akkşam yemeğinde ek olarak karışık salata yedim ve meyveli soda içtim.

30 dk hızlı tempo yürüyüş yaptım :21:

Hanoi bu kalori meselesini ne yapıcaz senle :31:
Doğru düzgün beslenebilseydin eminim seni mezun etmiştik !!!

yaa canım normalde bu kadar az kalori almıyorum ortalamam 2 ay boyunca 1000 civarı olmustur heralde. Yani bence kotu beslenmiyorum her seyden yiyorum ama bi miktar arttırmam gerekiyor sanırım. Yani ben yediklerimle de doyuyorum. Abur cubur tarzı seylerle ya da aksam fazla yedigim icin ben genelde kilo alıyorum. Şimdi bunları engelleyince kalori miktarım büyük miktarda dusuyor, bir miktar normal gunluk yeme duzenime ekleme yapmam gerekiyor 1200 olmak icin.

Kalori miktarımın 1000 in altına dusmesindeki büyük neden de gunduz işteki ani toplantılar oluyor. Ara ogunlerim kacıyor. Aksam da arayı kapatmak icin ben fazla yemek istemiyorum maalesef.

Bugun 1200 e yaklastım sayılır, 1115 oldu :) Bu da iyi sayılır dimi uruzcum :77:

Seni anlıyorum, günlük koşuşturma içinde yemek yemeye vaktin olmuyor, akşam da fazla yersem kilo veremem hatta alırım diye korkuyorsun :)

Bugünkü kalori miktarı güzel canım, ha gayret bu civarlarda sabitle :1:

yaa canım normalde bu kadar az kalori almıyorum ortalamam 2 ay boyunca 1000 civarı olmustur heralde. Yani bence kotu beslenmiyorum her seyden yiyorum ama bi miktar arttırmam gerekiyor sanırım. Yani ben yediklerimle de doyuyorum. Abur cubur tarzı seylerle ya da aksam fazla yedigim icin ben genelde kilo alıyorum. Şimdi bunları engelleyince kalori miktarım büyük miktarda dusuyor, bir miktar normal gunluk yeme duzenime ekleme yapmam gerekiyor 1200 olmak icin.

Kalori miktarımın 1000 in altına dusmesindeki büyük neden de gunduz işteki ani toplantılar oluyor. Ara ogunlerim kacıyor. Aksam da arayı kapatmak icin ben fazla yemek istemiyorum maalesef.

Bugun 1200 e yaklastım sayılır, 1115 oldu :) Bu da iyi sayılır dimi uruzcum :77:

bugünüm:

sabah: fındık ezmesi, domates, beyaz peynir , 6 dilim ekmek, 2 dilim kepekli ekmek
öğlen:yarım peynirli gözleme
ara: 1 kutu zero
akşam:yarım peynirli gözleme
ara:1 kutu zero, 2 kare bitter çikolata
ara:1 lungo cornet (260 kcal yazıyordu üzerinde

[1] Süper Cornetto Çikolata-Kaymak 1 ADET 230.00
[2] Çikolata Keyfi Bitter 20 GRAM 98.60
[3] Gözleme 1 ADET 378.00
[4] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[5] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110.00
[6] Beyaz Peynir 50 GRAM 125.00
[7] Domates 4 ADET 56.00
[8] Coca Cola Zero 2 KUTU 1.32
[9] Fındık Ezmesi 15 GRAM 88.50

Toplam : 1477.42kal.

2 gündür çok geç yatıyorum, biranönce ne yediklerimi yazayımda yatayım.
kahvaltıyı sabah yazmıştım 385 kaloriydi
1 GREYFURT 68
70GR TAVUK ŞİŞ KEBAP 100
50GR ET ŞİŞ KEBAP 125
YAĞSIZ SALATA 50
1 DİLİM EKMEK 90
AYÇEKİRDEĞİ (Bİ AVUÇ) 100
BEYAZ LEBLEBİ (İKİ AVUÇ) 40
1 LAHMACUN 250
YAĞSIZ SALATA 50
MEYVE SALATASI 75
TEK ŞEKERLE 2 ÇAY 20
TOPLAM:1353 kalori

bugün yürüyüşte yapmadım.komşu uygun değilmiş,yarında yapamayacağım,napsamki ya:44:
ayyyy gece çok acıkıyorum ben. bi delilik yapmadan uyusam iyi olacak.yarın görüşmek üzere...:54:

bugünüm:

sabah: fındık ezmesi, domates, beyaz peynir , 6 dilim ekmek, 2 dilim kepekli ekmek

[4] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[7] Domates 4 ADET 56.00

canım menün tam öğrenci işi olmuş:1: ama kalori dengen iyi. ya 75ten 67ye kalori diyetiylemi zayıfladın,nekadar sürede verdin bu 8 kiloyu?

merhaba kızlar;
bır suredır yoktum :( hemen kılomu soyleyeyım.60.7 :) yarın uzun uzun yazacagım hepınızı opuyorum..

canım menün tam öğrenci işi olmuş:1: ama kalori dengen iyi. ya 75ten 67ye kalori diyetiylemi zayıfladın,nekadar sürede verdin bu 8 kiloyu?

canım sana şöyle söyleyeyim ben ekim ayının sonu gibi spor salonuna yazıldım o zaman 75 kiloydum oranın diyetisyeniyle de görüşüp diyet listesi fln aldım ama ocak ortalarına kadar diyete fln uyamadım açıkçası sadece spor yaparak 2 ayda 71 e fln inebildim sonra çok sıkıldım bu durum şubat başından beri fln da birsürü kaçamak yapa yapa ama kendimi pek sıkmadan bir yandan kalori sayarak ve aslında diyetlerde yasak olan şeylerden neredeyse hergün tüketerek 67 ye indim 2 haftadır fln da kilo vermem durdu sanırım çünkü listelerimden de anladığın gibi bolca kh ve yağlı yiyecekler tüketiyorum ama ona rağmen kalori dengesi tuttuğum için inebildim sanırım bu kiloya boyum 1.69

canım sana şöyle söyleyeyim ben ekim ayının sonu gibi spor salonuna yazıldım o zaman 75 kiloydum oranın diyetisyeniyle de görüşüp diyet listesi fln aldım ama ocak ortalarına kadar diyete fln uyamadım açıkçası sadece spor yaparak 2 ayda 71 e fln inebildim sonra çok sıkıldım bu durum şubat başından beri fln da birsürü kaçamak yapa yapa ama kendimi pek sıkmadan bir yandan kalori sayarak ve aslında diyetlerde yasak olan şeylerden neredeyse hergün tüketerek 67 ye indim 2 haftadır fln da kilo vermem durdu sanırım çünkü listelerimden de anladığın gibi bolca kh ve yağlı yiyecekler tüketiyorum ama ona rağmen kalori dengesi tuttuğum için inebildim sanırım bu kiloya boyum 1.69

çok iyi ya.öyle sıkı diyetler yapmadan kilo verebilmen harika. galiba bu kalori hesabı işe yarıyor. ben hep görürdüm kalorileri falan.hesaplaması çok zor ve sıkıcı gelir sonra vazgeçerdim. ama bence yinede senin metabolizmanda hızlıymış.bende geçtiğimiz aralık gibi 2 ay kadar spora gittim ve tek kilo veremeden bıraktım.diyet yapamadım o dönem,ondan veremedim diye düşündüm. yalnızca bacaklarımda falan sıkılaşma oldu,selülit vardı birazcık onlar gitti.avantajım bu oldu:34: umarım bu kalori hesabıyla kilo veririm ve artık bu kilo muhebbetini bitiririm. ay ben bu kilolar hakkında konuşmaktan sıkıldım, konuşmamın birazı faaliyete geçse şimdiye incecik olurdum:1:
bende sirkeli suyumu içtim, gidip kahvaltımı yapayım bari

bugünüm:

[4] Ekmek 6 DİLİM 390.00
[7] Domates 4 ADET 56.00

Canım listen kalori açısından bana göre ideal :)
Ama çok fazla karbonhidrat olmuş aynı gün içerisinde, en azından haftada birkaç kez bol yoğurt, et ya da peynir yeme imkanın oluyor mu?

2 gündür çok geç yatıyorum, biranönce ne yediklerimi yazayımda yatayım.
kahvaltıyı sabah yazmıştım 385 kaloriydi
1 GREYFURT 68
70GR TAVUK ŞİŞ KEBAP 100
50GR ET ŞİŞ KEBAP 125
YAĞSIZ SALATA 50
1 DİLİM EKMEK 90
AYÇEKİRDEĞİ (Bİ AVUÇ) 100
BEYAZ LEBLEBİ (İKİ AVUÇ) 40
1 LAHMACUN 250
YAĞSIZ SALATA 50
MEYVE SALATASI 75
TEK ŞEKERLE 2 ÇAY 20
TOPLAM:kalori

bugün yürüyüşte yapmadım.komşu uygun değilmiş,yarında yapamayacağım,napsamki ya:44:
ayyyy gece çok acıkıyorum ben. bi delilik yapmadan uyusam iyi olacak.yarın görüşmek üzere...:54:

Listeyi beğendim, afiyet olsun Bayecim :)
Eğer dışarı çıkma imkanın yoksa evde dans edebilirsin, o bile etkili oluyor :1:

Back
X