Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Selam herkese, ben de kalori sayimi yapmak istiyorum, tek tek meyvelerin sebzelerin kalorisini hesaplamak kolay da, pismis yemek, ogun olarak bulamadim, ozelden site tavsiye edermisiniz. En dogru ve zengin kalori cetvelini nerede bulabilirim?

Selam,

Uzun zaman boyunca yazma fırsatım olmadı ama diyete devam ettim.
Kalori diyeti değil de protein diyeti yaptım ve verip de almış olduğum kilonun 3 kilo kadarını bir kez daha verdim :)
Bu kez neden bu kadar yavaş gitti anlamış değilim !
Biraz değişiklik yaparak bir süreliğine bu diyete dönüyorum tekrar, ara ara diyet değiştirmek işe yarıyor bende, belki 3 kilo sınırını aşarım bu şekilde.

Medusa, başladığın günden beri az ama istikrarlı bir şekilde ilerleyerek çok güzel kilo verdin.
68'lerde başladın diye hatırlıyorum, umarım yanılmıyorumdur.
Tebrik ederim canım :71:

Selam,

Uzun zaman boyunca yazma fırsatım olmadı ama diyete devam ettim.
Kalori diyeti değil de protein diyeti yaptım ve verip de almış olduğum kilonun 3 kilo kadarını bir kez daha verdim :)
Bu kez neden bu kadar yavaş gitti anlamış değilim !
Biraz değişiklik yaparak bir süreliğine bu diyete dönüyorum tekrar, ara ara diyet değiştirmek işe yarıyor bende, belki 3 kilo sınırını aşarım bu şekilde.

Medusa, başladığın günden beri az ama istikrarlı bir şekilde ilerleyerek çok güzel kilo verdin.
68'lerde başladın diye hatırlıyorum, umarım yanılmıyorumdur.
Tebrik ederim canım :71:

evet canım bu topiğe yazmaya başladığımda 68 lerdeydim... gayet yavaş gitti ayda ort. 2 kilo ama ben 1200ün üstünde aldım hep kalorimi. ort. 1400 cal aldım diyebilirim... şimdi 60.5.. şu halimle 27 beden kota girdimm yeni aldım çok mutluyum:))))))) iç bacağımda bir top yağ var ondan da kurtulsam çok daha güzel olucak ama bakalım... devam ediyorum çok sıkı değil ama.. ort 1400 cal. almaya devam.. tabi kilo azalınca vermem daha da az az olacak ama ben sağlam vermek ve geri almak istemiyorum.. inşallah öle de olur... sağol tatlım bu arada:16::16::16:

evet canım bu topiğe yazmaya başladığımda 68 lerdeydim... gayet yavaş gitti ayda ort. 2 kilo ama ben 1200ün üstünde aldım hep kalorimi. ort. 1400 cal aldım diyebilirim... şimdi 60.5.. şu halimle 27 beden kota girdimm yeni aldım çok mutluyum:))))))) iç bacağımda bir top yağ var ondan da kurtulsam çok daha güzel olucak ama bakalım... devam ediyorum çok sıkı değil ama.. ort 1400 cal. almaya devam.. tabi kilo azalınca vermem daha da az az olacak ama ben sağlam vermek ve geri almak istemiyorum.. inşallah öle de olur... sağol tatlım bu arada:16::16::16:

Tekrar tebrik ederim Medusacım :69:
Ben de bir gün 27 bedeni görürüm inşallah :)

Tekrar tebrik ederim Medusacım :69:
Ben de bir gün 27 bedeni görürüm inşallah :)

teşekkür ederim canm inşallah sen devgörürsün sakın pes etme.. 2000 cal aldığım günler de oldu.. bunun üst üste olduğu günlerde ama hiç ipin ucunu bırakmadım dost tavsiyesi:34::34:

Selam herkese, ben de kalori sayimi yapmak istiyorum, tek tek meyvelerin sebzelerin kalorisini hesaplamak kolay da, pismis yemek, ogun olarak bulamadim, ozelden site tavsiye edermisiniz. En dogru ve zengin kalori cetvelini nerede bulabilirim?

kalorisepeti.com u kullanabilirsin canım:34:

bu şekilde 69.3 geliyorum.. devam bakalım neler olacak...:)

uruzcum sen diyince aklıma geldi topiğe ilk kez kilomu yazdığım bu mesajımı buldum 1 ocakta yazmışım bu mesajı... aralık başı başlamıştım bu mesajı yazdığımda 2 kilo vermiştim zaten:nazar::nazar::nazar:...
5,5 ayda 12 kilo vermişim.. demem o ki herşeyden azar azar yiyeyerek bu diyet gerçekten işe yarıyor... ama karbonhidrat-proteini iyi dengelemeli...

kizlar tebrik ederim sizi helal olsun çok güzel kilo vermi$siniz, ne mutlu size, bir haftada bir kaç gram verdim diye veya bekledigimden daha az verdim diye üzülmeyin, ke$ke bende sizin gibi olsam, ke$ke bende haftada 100gr versem, açliktan geberdigim günlerde oldu, su içe içe ba$imin döndügü günlerde oldu, dengeli beslendigim günlerde oldu, sonuç ne mi? kilo aldim yine kilo aldim, bende demek isterdimki foruma yazali $u kadar kilo verdim diye ama nerde, ben foruma ilk mesajimi yazdigimda 57-58 kiloydum $u anda ise 63 kiloyum tabi eger yine kilo almadiysam, kizlar bünyenizin kiymetini bilin, herkes irade meselesi veya kafada bitiyor diyor ama bende ikiside var ama kilo verme yok, sizler adina çok seviniyorum yanli$ anlamayin ama ben yazdiklarinizi okuyunca gözlerim doldu $u an aglamamak için kendimi zor tutuyorum inanin kiskandim imrendim.......

sellamm kızlarrr
uzuan zamandır bende gırememıştım ama dıyetıo bırakmadımm gramgram vermeye devam edıyoryumm kacamakalrımda oluyor ama dengelemesını gorendım artık:))

kizlar tebrik ederim sizi helal olsun çok güzel kilo vermi$siniz, ne mutlu size, bir haftada bir kaç gram verdim diye veya bekledigimden daha az verdim diye üzülmeyin, ke$ke bende sizin gibi olsam, ke$ke bende haftada 100gr versem, açliktan geberdigim günlerde oldu, su içe içe ba$imin döndügü günlerde oldu, dengeli beslendigim günlerde oldu, sonuç ne mi? kilo aldim yine kilo aldim, bende demek isterdimki foruma yazali $u kadar kilo verdim diye ama nerde, ben foruma ilk mesajimi yazdigimda 57-58 kiloydum $u anda ise 63 kiloyum tabi eger yine kilo almadiysam, kizlar bünyenizin kiymetini bilin, herkes irade meselesi veya kafada bitiyor diyor ama bende ikiside var ama kilo verme yok, sizler adina çok seviniyorum yanli$ anlamayin ama ben yazdiklarinizi okuyunca gözlerim doldu $u an aglamamak için kendimi zor tutuyorum inanin kiskandim imrendim.......

arkadaşım topiğe tam hakim yada bu konuda çok bilgili biri değilim yalnız şunu biliyorumki senin gibi ne yapsa kilo veremeyen bir çok kişide ya pco ya troid yada kilo vermeye engel başka bir sorun olduğunu gördüm bence sende bir dahiliye uzmanına görünüp yine diyetisyene gitmeden yada giderek sana kalmış diyetine devam edebilirsin en azından engel olan şeyi öğrenmiş olursun :34:

arkadaşım topiğe tam hakim yada bu konuda çok bilgili biri değilim yalnız şunu biliyorumki senin gibi ne yapsa kilo veremeyen bir çok kişide ya pco ya troid yada kilo vermeye engel başka bir sorun olduğunu gördüm bence sende bir dahiliye uzmanına görünüp yine diyetisyene gitmeden yada giderek sana kalmış diyetine devam edebilirsin en azından engel olan şeyi öğrenmiş olursun :34:

Ben de ikizlere katılıyorum, bu kadar dikkat etmene rağmen kilonda herhangi bir değişiklik olmadıysa bir doktora görünmen yararına olur.
Ben kilo alıyorum ama istediğimde ve azmettiğimde verebiliyorum da, sen bu konuda zorluk çekiyorsun.
Belki kilo vermene mani olan bir sağlık sorunun vardır ve bunu bilmiyorsundur.

selam kizlar ilgilendiginiz için çok te$ekkür ederim, 2 hafta sonra doktora gidecegim fakat bu seferde bi$eyin yok derse eminimki agliyacagim çünkü artik kilodan bahsedince bile gözlerim doluyor, ama karar verdim kan tahlilime bakipta bir$eyin yok derse, yalandan dicemki sürekli agzim kuruyor ve sürekli su içiyorum, belki bunun sayesinde insülin direnci testini yapar, ne yapalim yalan söylemek zorunda kalacagim. Zaten ba$ka çarem yok, kizlar nerde görülmü$ 1000 kaloriyi geçmeyerek haftada 700gr alindigi? ben bu hafta 900 ila 1000 kal arasi aldim ve bugün tartildim 700gr almi$im, tabi dogru kilom cuma günki kilom olacak umarim sudur off

selam arkadaşlar :54::54::54: uzun zaman oldu nete giremedim hem pc sorunu yaşadım sonrasında da net sorunu ... çözüldü çok şükür artık aranızdayım yeniden bu arada kilom 53 e düştü diyette sporda yapmadım haftalardır nasıl düştü anlamadım ama az ve sık yemeğe alışmanın etkisi diye düşünüyorum ve pilav ve ekmek yememeğe alıştım onlarıda diyet yapmasamda hala yiyemiyorum sanırım şu bir buçuk ayda onun etkisiyle 2 kilo daha gitti.. sizleri özlemişimmmm:70:

merhabalar. bende kalori sayımıyla kilolarımdan kurtulmaya başladım arkadaşlar.günlük 1200 kaloriyi geçmeden ve 6 gün boyunca 1 saat koşu bandında 5.5 km/sa hızında yürüyerek 1.7 kg vermişim.ama görünüşte sanki daha fazla vermiş gibiyim.buda sporun hediyesi sanırım.şu meşhur kalori sayımı yapan siteye üyeyim bende.ama bazı eksikleri var.mesele sarmayı, dolmayı adet olarak, yemekleri kaşık olarak, çorbayı kepçe usulu ozaman daha kolay olurdu bizim için. porsiyon dendiğinde kaç kaşığa tekabül edio bilemiyoruz ortalama hesap yapıyoruz biraz zor oluyor. ama herkese tavsiyem kalori sayımı ve diyet günlüğü.çok faydasını göreceksiniz. ama hepsinden önce beyinde bitireceksiniz zayıflama olayını. ben şimdiye kadar diyet adı altında çikolataları kızartmaları 2 şer tabak yemeği götürdüm :1: sözde ekmek yemiyordum. hiçte kilo veremedim. doğum yapalı 5 yıl oldu dahada kilo aldım en son tartıda 84ü gördüm şok oldum.ve 2 hafta önce karar verdim kesin olarak.bu akşam eşime patates kızarttım ben sadece içinden 2 tane aldım ve tarhana çorbamı içtim yoğurdumu yedim 2 tanede sarma ve bol su içtim doydum....artık beynimi de doyuruyorum midemi de ....

merhabalar. bende kalori sayımıyla kilolarımdan kurtulmaya başladım arkadaşlar.günlük 1200 kaloriyi geçmeden ve 6 gün boyunca 1 saat koşu bandında 5.5 km/sa hızında yürüyerek 1.7 kg vermişim.ama görünüşte sanki daha fazla vermiş gibiyim.buda sporun hediyesi sanırım.şu meşhur kalori sayımı yapan siteye üyeyim bende.ama bazı eksikleri var.mesele sarmayı, dolmayı adet olarak, yemekleri kaşık olarak, çorbayı kepçe usulu ozaman daha kolay olurdu bizim için. porsiyon dendiğinde kaç kaşığa tekabül edio bilemiyoruz ortalama hesap yapıyoruz biraz zor oluyor. ama herkese tavsiyem kalori sayımı ve diyet günlüğü.çok faydasını göreceksiniz. ama hepsinden önce beyinde bitireceksiniz zayıflama olayını. ben şimdiye kadar diyet adı altında çikolataları kızartmaları 2 şer tabak yemeği götürdüm :1: sözde ekmek yemiyordum. hiçte kilo veremedim. doğum yapalı 5 yıl oldu dahada kilo aldım en son tartıda 84ü gördüm şok oldum.ve 2 hafta önce karar verdim kesin olarak.bu akşam eşime patates kızarttım ben sadece içinden 2 tane aldım ve tarhana çorbamı içtim yoğurdumu yedim 2 tanede sarma ve bol su içtim doydum....artık beynimi de doyuruyorum midemi de ....

kalori sayımının çok çok faydasını gördüm diyetim çoktan bitti ama kalori sayımından vazgeçemiyorum yada öyle demiyim alışkanlık oldu bende yediğimin içtiğimin kalorisini bildiğim için ister istemez dikkatli davranıyorsun ...benim hedefim 54 tü diyeti bırakalı bir ay oldu 2 kilo vermişim hemde sporda yapamadım bu ay dün tartıldığımda 52.6 çıktım bugün 53 ben yine 53 diyim kalori sayımı ve spor ikisini aynı anda götürürsen işin çok kolay şimdiden başarılar dilerim...

selam arkadaşlar.:71:
bende 3 aydır kalori sayımıyla 75 ten 67 düştüm.:21:yeri geldi 800 kalori ,yeri geldi 3000 kalori aldığım zamanlar oldu.canımın istediğinide yedim.tatlıda yedim ekmekte pilavda.abartmadan tabiki.ama yinede kilo verdim.:24:diyet listelerine sadık kalamadığım için bu daha güzel bir yöntem benim için.
1 haftadır kalori sayımı yapmadım fazla abarttım.hemen 1 kilosunu almışım 68 olmuşum.:43:bugünden itibaren yine başladım. başladımda regl olacağım için sanırım bir şişkinlik ,bir başağrısı ,bir tatlı krizi beni öldürecek yaa.allahım bu haftada kilo almadan bir atlatabilsem inşallah.:26:masabaşı çalışıyorum sabah 8 den akşam 19 a kadar.hareketsizim.bazen akşamları 1 saat yürüyüş yapıyorum fırsatım olursa o kadarcık.
herkese sağlıklı zayıflamalar diliyorum.:3:

bugün sabah yediklerim :30:

1 halley 135 kalori
1 gofret 75 kalori
1 lokum 40 kalori

devamı gelecek :60:

merhaba arkadaşlar bende kalori sayımı ile kilo vermek istiyorum ama sanki biraz karışık gibi geldi şimdi benim zayıflamam için günde kaç kalori almam gerekir bir de yediklerimi nasıl hesaplıcam bunun pratik bir yöntemi var mı?Boyum 1.67 kilom 68kg hedef kilom 58kg ne kadar sürede hedefime ulaşabilirim yardımcı olursanız sevinirim biran önce başlamak istiyorum.......:26::26::26:

merhaba arkadaşlar bende kalori sayımı ile kilo vermek istiyorum ama sanki biraz karışık gibi geldi şimdi benim zayıflamam için günde kaç kalori almam gerekir bir de yediklerimi nasıl hesaplıcam bunun pratik bir yöntemi var mı?Boyum 1.67 kilom 68kg hedef kilom 58kg ne kadar sürede hedefime ulaşabilirim yardımcı olursanız sevinirim biran önce başlamak istiyorum.......:26::26::26:

merhaba arkadaşım.diyet sağlıklı beslenme bölümümlerinde en altında hesaplama cetvelleri var.günlük kalori ihtiyacı hesaplama yazıyor ordan bakabilirsin.

Günlük Kalori İhtiyacı Hesaplama

Günlük Temel Metabolizma Kalori Yakma Oranınız (BMR): 1490.9 Kalori

BMR :Hiç bir şey yapmadığınız durumda günde yakacağınız kalori mikrarıdır

Boyunuz, kilonuz, yaşınız ve günlük egzersiz, yada hareket durumunuza göre hesaplamış olduğumuz günlük kalori itiyacınız : 1789.1 Kalori

BMR (Vücud Kütle İndeksi) :1490.9
İhtiyaç Duyulan günlük Kalori:1789.1
Hesapladım ama peki ben 1490 kalori almam gerekir yoksa daha az mı almalı zayıflamak için:26:

Back
X