Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
günlük kalori ihtiyacı hesaplama

günlük temel metabolizma kalori yakma oranınız (bmr): 1490.9 kalori

bmr :hiç bir şey yapmadığınız durumda günde yakacağınız kalori mikrarıdır

boyunuz, kilonuz, yaşınız ve günlük egzersiz, yada hareket durumunuza göre hesaplamış olduğumuz günlük kalori itiyacınız : 1789.1 kalori

bmr (vücud kütle indeksi) :1490.9
ihtiyaç duyulan günlük kalori:1789.1
hesapladım ama peki ben 1490 kalori almam gerekir yoksa daha az mı almalı zayıflamak için:26:

canım bence 1300 kaloriyle başla.sonra yavaş yavaş düşür aldığın kaloriyi.günde en fazla 1300 kalori almaya çalış.ben mesela birgün fazla kalori aldıysam ertesi günü az alıyordum dengeliyordum kalorimi.kolay gelsin canım.

kengo
günlük kalori ihtiyacı hesaplama

günlük temel metabolizma kalori yakma oranınız (bmr): 1490.9 kalori

bmr :hiç bir şey yapmadığınız durumda günde yakacağınız kalori mikrarıdır

boyunuz, kilonuz, yaşınız ve günlük egzersiz, yada hareket durumunuza göre hesaplamış olduğumuz günlük kalori itiyacınız : 1789.1 kalori

bmr (vücud kütle indeksi) :1490.9
ihtiyaç duyulan günlük kalori:1789.1
hesapladım ama peki ben 1490 kalori almam gerekir yoksa daha az mı almalı zayıflamak için

metabolizma hızı kişiden kişiye değişir 1300 le başlarsan arkadaşında dediği gibi daha sonra yavaş yavaş 1100 1050 arası gidip gelirsin boyuna göre çok kilolu değilsin 1 ayda en fazla 4-5 kilo vermen senin için ideal ...biz genelde burada hafta arası kalorileri düzenli tutup haftasonu metabolizmayı biraz şaşırttık... ben artık diyet yapmıyorum hedefime ulaştım kalori sayımıyla bu çok kolay ve rahat hatta eğlenceli oldu o yüzden şimdi yediğimin içtiğimiz kalorisini bildiğimden dikkat ediyorum .. sana tavsiyem özellikle akşam yemeklerinde pilav yeme ve olabildiğince erken akşam yemeği ye örneğin 7. öğünlerden sonra sıcak yeşilçay melisa çayı gibi bitki çaylarından iç bu yemeklerde alınan yağların atılımını sağlar :34: gece acıkırsan sadece meyve ye.. bol bol maydonoz tüket hafta sonu kendini ödüllendir istediğini ye ama 2000 i de aşmamaya çalış...umarım yarrlı olmuşumdur aa birde ben diyet boyunca rtimli yürüyüşte yaptım en az 1 saat ve her sabah ılık elma sirkeli suyumu hala içiyorum .

daha önce neden böyle bir gruba katılmamışım cidden bilmiyorum. ayrı bir sorumluluk sanki, ticker güncellemek, kilo girmek filan. bir de blog açtım diyetimle ilgili. o da ayrı bir sorumluluk kattı.

yediklerimi yazıp hesaplayıp cetvellemek zaten çok önemli bir itekleyici unsur. insan yazarken kendinden utanıyor bazen ama istikrarlı olmak lazım yazmak konusunda. çünkü bir kaç gün ipin ucu kaçsa da sonrasında dengeleyip bunu görmek güzel bir motivasyon olmalı bence.

genelde her sabah tartılıyorum ben, ama bunu çok takmıyorum çünkü şişlik oluyor bazen filan, insan vücudu her an istediğimiz dengede olmuyor. Haftalık olarak kayıt tutuyorum kaç kilo olduğumu. bu sabah kaç çıktım hatırlamıyorum ama pazartesi sabahı tartılıp da 3. haftam bittiğinde ne olduğunu hatırlarım eminim ki.

bu arada bu şekilde kilo vermeye çalışmanın en güzel tarafı da belli sınırlar içinde kalmamak. bugün akşam yemeğim fırında havuçlu tavuk ve haşlanmış kabak gibi bir şeyken bundan 3 saat sonra kazandibini götürdüm. ne yediğimi ne yaptığımı biliyorum ve daha bilinçli davranıyorum. bu yöntem bana bilinç kattı ve ben bu yüzden mutluyum! :62:

çok yazdım biliyorum ama paylaşmak istedim. kendinizi kaybetmeyin, kendinize inanın kızlar! başarıcaz! :)

çay (şekersiz) (250ml) 1 bardak 1
Beyaz Peynir 50 GRAM 125
Yeşil Zeytin 3 adet 21
Zeytin (Siyah) 10 GRAM 20.7
çorba kremalı mantar 76
Badem 10 gr (adet) 57
Karpuz 200 gr 52
Bulgur Pilavı 1 PORSİYON 291
Karışık Salata 1 PORSİYON 123
Malta Eriği (16 gr) 5 adet 40
Yoğurt (tam yağlı) 250 GRAM 170
Çilek 200 gr 74
toplam:1050 kal.
biraz karışık oldu ama bu gün böyle geçti:56:yarına Allah kerim ama şunu söyleyebilirim zor geçmedi :16:
Birde bende çigelge yapmak istiyorum nasıl yapılıyor?

Son düzenleme:
çay (şekersiz) (250ml) 1 bardak 1
Beyaz Peynir 50 GRAM 125
Yeşil Zeytin 3 adet 21
Zeytin (Siyah) 10 GRAM 20.7
çorba kremalı mantar 76
Badem 10 gr (adet) 57
Karpuz 200 gr 52
Bulgur Pilavı 1 PORSİYON 291
Karışık Salata 1 PORSİYON 123
Malta Eriği (16 gr) 5 adet 40
Yoğurt (tam yağlı) 250 GRAM 170
Çilek 200 gr 74
toplam:1050 kal.
biraz karışık oldu ama bu gün böyle geçti:56:yarına Allah kerim ama şunu söyleyebilirim zor geçmedi :16:
Birde bende çigelge yapmak istiyorum nasıl yapılıyor?

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/32323-kilo-cizelgesi-nasil-yapilir.html bu linkte nasıl yapılacağı yazıyor :34:

Serapçım uzun bir aradan sonra tekrar aramızdasın, çok sevindim seni tekrar gördüğüme, hoş geldin :16:

Medusacım yüzmüş kuyruğuna gelmişsin, 50'li rakamlara saatler kalmış, onu da göreceksin merak etme :66:

kalori sayımının çok çok faydasını gördüm diyetim çoktan bitti ama kalori sayımından vazgeçemiyorum yada öyle demiyim alışkanlık oldu bende yediğimin içtiğimin kalorisini bildiğim için ister istemez dikkatli davranıyorsun ...benim hedefim 54 tü diyeti bırakalı bir ay oldu 2 kilo vermişim hemde sporda yapamadım bu ay dün tartıldığımda 52.6 çıktım bugün 53 ben yine 53 diyim kalori sayımı ve spor ikisini aynı anda götürürsen işin çok kolay şimdiden başarılar dilerim...

iki gündür 1200 kalorinin üstüne çıktım.bu yüzden biraz tedirginim sanki ya bu hafta kilo veremezsem diye.ama çokta takmıyorum kafama..çikolatam dolapta duruyor ve ben elimi sürmüyorum çok canım isterse 1 parça kırıp ağzımda tadını çıkarta çıkarta yiyorum. çünkü her gün 1 saat yada 45 dk. yürüyüş oldukça sıkılaştırdı beni.kalori sayımı da gerçekten çok eğlenceli.artık çoğu şeyin kaç kalori olduğunu biliyorum istem dışı olarak hesaplıyorum.ve gerçekten aç kalmıyorum tatlı niyetine puding yapıp yiyiyorum ilk başladığımda 1700leri gördüğümde dur dedim kendime ve 1000 1200 arası sabitledim kendimi.bu arada günlük almam gereken 2400 civarıymış :53: dün bir dilim pizza bugün baklavalı dondurma yedim 1 dilim :53: yarında pikniğe gitmeyi düşünüyoruz bu 3 gün biraz beni zorlayacak sporu 1 saat 20 dk yaparsam sanırım bu durumu atlatırım....

amanınn o kalori sayımı yaptım ben de lk defa ve bugün 4000 kaloriyi bulmuşum inanmıyorum korktumm :( şua 61 kiloyum hedefim 55 olmak

bugün piknik dönüşü kalorimi hesapladım çok fazla kaçmış yaww :43: tam 2700 yarın meyveyle geçmesi gereken zor bi gün olacak ve yürüyüşü sabah 1 ve akşam 1 saat yapmam gerekecek :26: bi daha bu kötülüğü yapmıycam kendimeee

üç gündür doğru düzgün beslenemedim, ne ara öğün yiyebildim ne meyve.. şaka gibi! bugün daha iyiydi, kontrollü bir kahvaltı, 1 kivi, mangalda pişmiş et-tavuk (işte burda biraz ipin ucu kaçtı), patlıcan salatası közde pişmiş patates derken noldum bilmiyorum. henüz hesaplamadım.

yarını marul, domates, salatalık, kivi ile geçirmeyi düşünüyorum, hadı bakalım :/

selam kızlar yaaa nerelerdesiniz net yokken sabırsızlandım aranıza döniyim diye bakıyorumda sizde uğramaz olmuşsunuz diyetler ne oldu koy vermediniz inşallah :57:
uruzcum bende döndüğüme sevindim ve seni burada gördüğümede :70:

aysun5

bugün piknik dönüşü kalorimi hesapladım çok fazla kaçmış yaww tam 2700 yarın meyveyle geçmesi gereken zor bi gün olacak ve yürüyüşü sabah 1 ve akşam 1 saat yapmam gerekecek bi daha bu kötülüğü yapmıycam kendimeee

dasher -

üç gündür doğru düzgün beslenemedim, ne ara öğün yiyebildim ne meyve.. şaka gibi! bugün daha iyiydi, kontrollü bir kahvaltı, 1 kivi, mangalda pişmiş et-tavuk (işte burda biraz ipin ucu kaçtı), patlıcan salatası közde pişmiş patates derken noldum bilmiyorum. henüz hesaplamadım.

yarını marul, domates, salatalık, kivi ile geçirmeyi düşünüyorum, hadı bakalım :/

haftanın bir günü olsun artık diyetim boyunca sadece pazar günü değil cumartesi günlerinide abarttım hele bu aralar hepten abarttım dikkat etmem gerek yoksa geri alıcam :18: bence sizde korkullak bişey yok bir gün metabolizmanızı şaşırtmanız gerek zaten yoksa yağ yakımızda yavaşlar... ben bu şekilde verdim...

selam kızlar yaaa nerelerdesiniz net yokken sabırsızlandım aranıza döniyim diye bakıyorumda sizde uğramaz olmuşsunuz diyetler ne oldu koy vermediniz inşallah :57:
uruzcum bende döndüğüme sevindim ve seni burada gördüğümede :70:

Ben bir süre diyet yapamadım, sürekli yeme isteğim vardı ve verdiğim kiloların bir kısmını geri aldım.
Ara ara farklı diyetler denedim, 3 kg kadar verdim tekrar :)
Bu aralar da canım diyet yapmak istemiyor, motivasyon sağlamakta zorlanıyorum ve bir gün o diyet bir gün bu diyet deniyorum, bir diyette dikiş tutturamadığım için kilo da veremiyorum tabii ki :25:
Mesela bugün pazı sarmaları löp löp götürdüm, çerez niyetine yedim :1:
Kalori sayımı yapayım tekrar diyorum ama 1-2 tabak yemeden kalkamıyorum sofradan.
Bir an önce tekrar hırslanmak istiyorum, hazır yaz gelmişken :)
Sen formunu koruyabildin mi?

o kadar kalori sayımı yapıyorum 64 kilo civarıyım bi türlü kilo vermıyorum günde 800 kal çok mu yaa.boyum 1 70 zaten.kaç kalori alırsam gider kilo?bi yardımmm

o kadar kalori sayımı yapıyorum 64 kilo civarıyım bi türlü kilo vermıyorum günde 800 kal çok mu yaa.boyum 1 70 zaten.kaç kalori alırsam gider kilo?bi yardımmm

Öncelikle kalori sayımını doğru yaptığından emin olmanı tavsiye ederim.
Yanlış bir hesap yapıyorsan az yediğini zannetmene rağmen kat kat fazlasını alırsın.
Hesapta herhangi bir yanlışlık yoksa metabolizmayı hızlandırmak için daha çok protein tüketilebilir ya da fazladan sporla desteklenebilir.
Ayrıca öyle ciddi bir kilo fazlalığın olmadığı için yavaş gitmesi normal.
Ne kadar zamandır kalori sayımı yapıyorsun ve veremiyorsun?

Son düzenleme:
170 boyundayım şu an 64 kiloyum.ortalama 1 250 kalori almam gerekiyomus ben kalori sayıyorum ortalama 750 kalori alıyorum ama kilo veremıyorum bu nasıl??

Back
X