Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
merhaba arkadaşlar bu gün tam bir hafta oldu kalori sayımına başlayalı ve tabiki sabah ilk işim tartılmak oldu tam66.8 geldim :64::64::64:tabi ilk hafta olduğu için bence iyi:31: diğer haftalar yavaşlar ama bana iyi moral oldu:52: tam gaz devam....

Tebrik ederim Kengo, bir haftada 1.2 kilo verebilmek çok güzel bir başarı :65:

Merhaba arkadaşlar bugün kahvaltımı bir domates yarım salatalık bir bardak yağsız süt 2 dilim kızarmış kepekli ekmek 6 tane zeytin ile yaptım =) Sporu ne zaman yapmam uygun olur?

Merhaba arkadaşlar bugün kahvaltımı bir domates yarım salatalık bir bardak yağsız süt 2 dilim kızarmış kepekli ekmek 6 tane zeytin ile yaptım =) Sporu ne zaman yapmam uygun olur?

Spor için kesin bir saat vermeye gerek yok ama sabah vakti metabolizmanın biraz daha hızlı olduğu ve spor yaparak daha da hızlandırılabileceği söyleniyor, eğer sabahları erken kalkabiliyorsan hem daha fazla kalori yakmak hem de sağlık açısından faydalı olabilir.
Ama benim spor için öyle kesin kurallarım ve saatim yok, canım ne zaman isterse yapıyorum :)

Akşam yemeğimi de yedim ve 865 kalori aldım şimdiye kadar =) Yatana kadar 1000 e tamamlarım meyveydi vs :51:

İlk etapta hemen 1000 kalori ile başlamak yerine, 1200-1300 kalori ile başlayıp zamanla azaltmak daha yerinde olur canım :16:

Bugün çok hareketli bir gün geçirdim, yeterince aktiftim ve fazla fazla kalori harcadığımı düşünüyorum.
Ama menü konusunda aynı derecede memnun değilim, biraz daha yiyebilir ve daha az kalori alabilirdim :)

Spor için kesin bir saat vermeye gerek yok ama sabah vakti metabolizmanın biraz daha hızlı olduğu ve spor yaparak daha da hızlandırılabileceği söyleniyor, eğer sabahları erken kalkabiliyorsan hem daha fazla kalori yakmak hem de sağlık açısından faydalı olabilir.
Ama benim spor için öyle kesin kurallarım ve saatim yok, canım ne zaman isterse yapıyorum :)

İlk etapta hemen 1000 kalori ile başlamak yerine, 1200-1300 kalori ile başlayıp zamanla azaltmak daha yerinde olur canım :16:

Teşekkür ederim yardımcı olduğun için canım ama ben 1100 kaloriye felan ancak tamamlayabiliyorum bir günde. E ama tatlı vs yesem 2000 e de çıkarım ama yağı kestim, beyaz ekmeyi, şekeri kestim tamamen =)

Son düzenleme:
Bugün çok hareketli bir gün geçirdim, yeterince aktiftim ve fazla fazla kalori harcadığımı düşünüyorum.
Ama menü konusunda aynı derecede memnun değilim, biraz daha yiyebilir ve daha az kalori alabilirdim :)

Pardon canım merakımı maazur gör. Biraz daha yiyebilir ve daha az kalori alabilirdim demişsin =) O nasıl olacak =)

Pardon canım merakımı maazur gör. Biraz daha yiyebilir ve daha az kalori alabilirdim demişsin =) O nasıl olacak =)

Kalorisi az ama hacmi ve doyuruculuğu fazla olan şeyler yiyebilirdim, daha çok et ve sebze ağırlıklı beslenebilirdim. Hem daha fazla yiyip bugün yediğimden daha az kalori alır hem de daha çok doyardım ama ben hep küçük hacimli ve bol kalorili şeyler yedim :57:

Bugün kahvaltı olarak annemin önceden yoğurduğu köftelerden 3 tane yumurtayla birlikte yaparak yemeği tercih ettim. Yani kıymalı yumurta yedim. Bunun kalorisini 3 köftenin kalorisini ve yumurtanın kalorisini toplayarak buldum. Yani bugünki kahvaltı menüm şöyleydi;

Kıymalı yumurta==> 260 kalori
3 dilim çavdar ekmeği==> 165 kalori

Arkadaşlar aklıma bir şey takıldı, mesela gün içinde 1300 kalori alıyrsam 1300 küsür kalori harcamalı mıyım ki kilo vermeye başlayayım?

Arkadaşlar aklıma bir şey takıldı, mesela gün içinde 1300 kalori alıyrsam 1300 küsür kalori harcamalı mıyım ki kilo vermeye başlayayım?

daha önce çok okumuştum bu kalorilerle ligili yazıları ama aklımda kalanları aktarayım insan hiç birşey yapmadığı zamanlarda bile kalori yakar ... konuşurken, gülerken, tv izlerken vs yani oturduğumuz yerde bile kalori zaten yakıyoruz önemli olan kalorileri dengede tutmak 1300 kalori aldığında spor yapmasanda yavaş yavaş kilo verirsin ama bunlara ek olarak birde 300-400 kalori yakıcak bir diyet yaparsan daha çabuk kilo verirsin fit olursun diyet konusunda daha azimli olursun spor insanda mutluluk hormonuda salgıladığı gibi yorgunluktan ziyade enerji verir ... sporu en az yarım saat yapmak gerek ilk 20 dakikadan sonra vücut yağ yakımıa başlar ben kilo vermemi ve önceki diyetlerimde olduğu gibi önce yüzümden vermememi spora borçluuyum..

Sağlıklı olmak için haftada egzersizle 500-1000 kalori yakmanız gerekiyor. 30 dakika yürüyerek ya da 10 dakika bisiklete binerek 100 kalori yakabilirsiniz. Bu egzersizlerin hormonal yaşınızı 10-20 sene gençleştirdiğini unutmayın.

Modern yaşam hareketsizlik için yüzlerce buluş getirdi. Asansörler, yürüyen merdivenler, televizyon, bilgisayar ve daha yüzlerce hareket önleyen buluşlar modern insanı oturan canlı haline getirdi. Oysa insan hareket için dünyaya geldi.

Bu nedenle spor kesinlikle yapmalı ama ölçüsü ne olmalı?

Spor yapmamak yanlıştır. Yoğun spor daha büyük yanlıştır. Doğru olan orta yol ölçülü egzersizdir.

Haftada en az 500 kalorinin sadece spor aktiviteleriyle harcanması gerekir. Çünkü bedensel aktivite eksikliği hastalıklara, hatta erken ölümlere neden olma bakımından, sigaradan sonra ikinci sırada yer alıyor.
Yapılan İş

Süre Harcanan kalori miktarı

Ağırlık çalışmak 30 dak 135 kalori

Paten yapmak 15 dak 18 kalori

Piyano çalmak 30 dak14 kalori

Merdiven çıkmak 15dak 18 kalori

Bulaşık yıkamak 15 dak 6 kalori

İp atlamak 15 dak 26 kalori

Araba kullanmak 15 dak 37.5 kalori
30 dak 75 kalori
1 saat 150 kalori

Dans etmek
30 dak 75 kalori
1 saat 150 kalori

Bahçe işleri 30dak 150 kalori

Aerobik
30 dak 210 kalori
1 saat 410 kalori

Bisiklete binmek

30 dak315 kalori
1 saat630 kalori

Kürek çekmek
30 dak 210 kalori

Ayakta yapılan işler

30 dak
1 saat

105 kalori
210 kalori

Eşya taşımak

15 dak
30 dak

120 kalori
240 kalori

Bilgisayar kullanmak

30 dak
1 saat

45 kalori
90 kalori

Duş almak

15 dak

37.5 kalori

Temizlik yapmak

15 dak
30 dak

52.5 kalori
105 kalori

Mutfak işleri

30 dak
1 saat

75 kalori
150 kalori

Tenis oynamak

30 dak

117 kalori

Uyumak

15 dak

21 kalori

Televizyon seyretmek

15 dak

21 kalori

Bowling oynamak

20 dak

117 kalori

Yürüyüş yapmak

20 dak

72 kalori

Basketbol oynamak

30 dak

261 kalori

Yüzmek

30 dak

324 kalori

Voleybol oynamak

1 saat

186 kalori

Step yapmak

20 dak

114 kalori

Golf oynamak

1 saat

318 kalori

Geçen hafta 1.7 kg, bu hafta da 0.7 kg
Az ya da çok olması önemli değil, yeter ki gitsin :)
Ben tekrar kilo almaya başladığımda gram gram da olsa kilo vermenin değerini anladım :1:
Başarından dolayı tebrik ederim, bu şekilde devam etsin :46:

bide şu hergün tartıya binme sevdamdan vazgeçsem tam süper olacak.. tavsiyesi olan var mı? :26:

Günü iyi kapattığınızı düşünüyorum.
Egzersiz yapmadığınız zaman yemekten çok fazla kısmak zorunda kalıyorsunuz etkin bir sonuç almak için ya da yemekte normal bir kısıntıya gidip kilo vermek için uzunca bir süre bekliyorsunuz.
Başlangıçta 1300 kalori uygun, günlük 350 karda olunuyor bu durumda, 200 de egzersizden gelse ne kadar güzel olur :)
Çok özel bir durum, mesela birkaç günlük kaçamakları telafi etme gibi bir amaç olmadığı sürece 1000 kalorinin altına düşülmemeli.
Başarılar :69:

benim almam gereken 2600 civarıymış :27: ben 1200 1300e sabitledim ayrıca hergün 60 70 dk yürüyüşle 400 kalori yakıyorum. acaba daha fazla mı kalori alsam zararlı olur mu ? kendimi hiç kötü hissetmedim 3. haftamın başındayım toplam 3.7kg gitmiş.ama daha çok yolum var en az 10 12 daha vermem lazım.şimdi yaz die arada bisiklette sürüyorum dışarda yarım saat falan ...bakalımmm :3:

ayrıca bugun yediklerimide yazayım.
sabah
5 zeytin
1 dilim salam
0.25 sahanda yumurta
30gr beyaz peynir
yarım domates
1 salatalık
4 bardak şekersiz çay
1 tatlı kaşığı reçel
ARA:
1 avuç sarı leblebi
1 nescafe şekersiz
ÖĞLE:
6 kaşık nohut yemeği
1 kase domates salatası
ARA:
1 sade maden suyu
1 yeşil çay
yarım muz
şimdiye kadar 750 kalori oldu. akşamada 1 çorba ve meyveyle tamamlarım günü.1 100 falan olur herhalde

Son düzenleme:
daha önce çok okumuştum bu kalorilerle ligili yazıları ama aklımda kalanları aktarayım insan hiç birşey yapmadığı zamanlarda bile kalori yakar ... konuşurken, gülerken, tv izlerken vs yani oturduğumuz yerde bile kalori zaten yakıyoruz önemli olan kalorileri dengede tutmak 1300 kalori aldığında spor yapmasanda yavaş yavaş kilo verirsin ama bunlara ek olarak birde 300-400 kalori yakıcak bir diyet yaparsan daha çabuk kilo verirsin fit olursun diyet konusunda daha azimli olursun spor insanda mutluluk hormonuda salgıladığı gibi yorgunluktan ziyade enerji verir ... sporu en az yarım saat yapmak gerek ilk 20 dakikadan sonra vücut yağ yakımıa başlar ben kilo vermemi ve önceki diyetlerimde olduğu gibi önce yüzümden vermememi spora borçluuyum..

Teşekkür ederim canım peki evde aerobik yapsam faydasını görür müyüm? Yoksa başka bir şey mi yapma mı önerirsin?

Teşekkür ederim canım peki evde aerobik yapsam faydasını görür müyüm? Yoksa başka bir şey mi yapma mı önerirsin?

rica ederim ne demek :7: ben yürüyüşe çıkmadığım zamanlarda evde yapıyorum ve evde yaptığım jimlastik beni yürüyüşten daha çok yoruyor ... google ye tuğba özay fitnes yazarsan onun videosu var ben genelde o videonun karşısına geçip aynı hareketleri tekrarlıyorum acayip ter atıyorum dışarıya çıkamıyorsan en azından bu videolar sana çok yardımcı olacaktır çünkü başka türlü insan çabuk pes ediyor sıkılıyor en azından ben öyleyim video falan olunca aynılarını yapmak hem zevkli hem bayağı faydasını görürsün en az yarım saat yap unutma :8:

bide şu hergün tartıya binme sevdamdan vazgeçsem tam süper olacak.. tavsiyesi olan var mı? :26:

Bazen sabretmeyi başarıyorum ama her şeyi denememe rağmen her gün tartıya çıkmaktan ben de vazgeçebilmiş değilim :1:

benim almam gereken 2600 civarıymış :27: ben 1200 1300e sabitledim ayrıca hergün 60 70 dk yürüyüşle 400 kalori yakıyorum. acaba daha fazla mı kalori alsam zararlı olur mu ? kendimi hiç kötü hissetmedim 3. haftamın başındayım toplam 3.7kg gitmiş.ama daha çok yolum var en az 10 12 daha vermem lazım.şimdi yaz die arada bisiklette sürüyorum dışarda yarım saat falan ...bakalımmm :3:

ayrıca bugun yediklerimide yazayım.
sabah
5 zeytin
1 dilim salam
0.25 sahanda yumurta
30gr beyaz peynir
yarım domates
1 salatalık
4 bardak şekersiz çay
1 tatlı kaşığı reçel
ARA:
1 avuç sarı leblebi
1 nescafe şekersiz
ÖĞLE:
6 kaşık nohut yemeği
1 kase domates salatası
ARA:
1 sade maden suyu
1 yeşil çay
yarım muz
şimdiye kadar 750 kalori oldu. akşamada 1 çorba ve meyveyle tamamlarım günü.1 100 falan olur herhalde

Günlük kalori harcaman 2600 civarındaysa gün içinde 1200-1300 kaloriden daha fazla da alabilirsin, kalori miktarını artırmak hiç diyet yapmamaktan daha iyidir :) Biraz daha yavaş kilo verirsin ama neticede er ya da geç kil vermiş olursun. Günlük aktivitelerin gerçekten çok iyi, çok hareketli bir gün geçiriyorsun, imrendim :16:

rica ederim ne demek :7: ben yürüyüşe çıkmadığım zamanlarda evde yapıyorum ve evde yaptığım jimlastik beni yürüyüşten daha çok yoruyor ... google ye tuğba özay fitnes yazarsan onun videosu var ben genelde o videonun karşısına geçip aynı hareketleri tekrarlıyorum acayip ter atıyorum dışarıya çıkamıyorsan en azından bu videolar sana çok yardımcı olacaktır çünkü başka türlü insan çabuk pes ediyor sıkılıyor en azından ben öyleyim video falan olunca aynılarını yapmak hem zevkli hem bayağı faydasını görürsün en az yarım saat yap unutma :8:

2 gün önce dans türü aerobik yaptım, aynen dediğin gibi çok fazla ter attım. Tuğba Özay'ın videolarını da deneyeceğim, hastalığım bir geçsin de :87:
Bu arada canım kilo tablosunu nasıl ekleyebilirim profilime?

Son düzenleme:
Back
X