Merhaba,
Birkac aydan bu yana tesadufen gordugum bu forumu ve basligi takip ediyordum, sadece okuyucu olarak,ve sonunda ben de yazmaya karar verdim. Benim icin oldukca zor oldu, cunku yillardir forumlari hep okuyucu olarak takip ettigim icin sesimi duyurmaya pek de aliskin degilim. 28 yasimdayim ve Ocak 2010'dan bu yana ABD'de yasiyorum- gecen sene Agustos'ta evlendim- yuksek lisans yapiyor ve derslerin arasinda evliligin cicim aylarinin tadini cikarmaya ve de zayiflamaya calisiyorum!!!
Hikayem cok siradan basliyor aslinda...istahli gecen cocukluk, hafif dolgunuktan sismanliga ve ergenlige ayni anda atilan adimlar, asiri sisman lise ve obez gecen universite yillarinin ardindan bir de baktim ki 21 yasindayeni mezun 115 kilocuk bir genc kizim... Sonrasinda universite icin yerlestigim Ankara'dan memlekete donus ve zayiflama cabalari... 15 Temmuz 2005'te 115 kg ile baslayan mucadele 15 Temmuz 2008'de 70 kg ile sonuclandi...Aslinda orda kalmamasi gerekiyordu ama asik olunca isler degisti- yerimde saymaya basladim- neyse ki 3 yillik ask evlilikle sonuclandi da ordan yuzum guldu... neyse buraya bir geldim ve biraz disarda yemeye baslamam yuzunden, biraz da posiyonlarin buyuklugunden ve benim sonu gelmez istahim yuzunden 2 ayda 6 kg aldim!Simdilerde icimi bir cocuk hasreti sardi...anneden-babadan, sevdigim bircok insandan uzak kalinca midir artik nedir bilmiyorum ama gelecek sene anne olmak istiyorum... Anne olmadan onceki son engelim ise kilolarim, aslinda son 4aydir disipline olmus haldeyim ve 8 kg verdim (68 kg) ama biraz daha yolum kaldi cunku 60'i gormek istiyorum...
Gecen haftaya kadar hersey iyi gidiyordu ama bir anda dunya tepetaklak oldu cunku burda yasayan cok sevdigim bir Turk arkadasim3 ayligina Turkiye'ye tatile giderken evindeki tum zulalari bana miras birakti nasil olsa yenilerini getirecegi icin...Aman Allah!!!!!!! Gozum dondu resmen-tamam ben de evde hergun Turk usulu yemekler ve tatlilar yapiyorum ama lahmacun, icli kofte, baklava, simit, aycekirdegi ve Turk yufkasiyla yapilmis ispanakli borek gorunce film koptu ve ben o gunden bu yana toparlayamiyorum.... Isin kotu tarafi 4 hafta sonra ben de 3 haftaligina Turkiye'ye gidiyorum ve zayif gitmem artik benim icin gurur meselesi oldu- en azindan su 4 haftada 65 kg olabilsem muhtesem olurdu...
Ohhh bee...rahatladim icimi dokunce :) Simdi mucadeleye kaldigim yerden devam...Bu arada 68 kg diyorum ama bu yediklerimden sonra tartilmadim hic henuz!!!
Allah herkese kolaylik versin kendi zorlu mucadelesinde...