Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Verdiginiz destekleyici yanitlar icin cok tesekkurler. Sabah gozumu acar acmaz hemen bilgisayara kostum ve gune daha bi guzel basladim. Bu arada saat farkinin tek avantaji da bu sanirim, ben gece misil misil uyurken sizler gune baslamis ve benim yazdiklarimi okuyup cevaplamissiniz:)

Cok garip gelebilir biliyorum ama ben 115 kilo iken fosforlu pembe mayo giyip havuzun kenarinda, pareo bile baglamadan, salina salina yururdum- simdi farkediyorum ki aslinda bu " kilouyum ama rahatsiz degilim, hic utanmiyorum"un disa yansimasiydi. Ama simdi 47 kg daha zayifim ve surekli " ay suram cikti, siyah giyeyim zayif gostersin" telasi icindeyim :) Goruntu olarak halim cok fena degil, cunku 2005 Temmuzdan bu yana haftanin 6 gunu en az 70dk si kardiyovaskuler egzersiz olmak uzere 2 saate yakin spor yapiyorum. Yani aslinda bu kadar kiloyu verdiren daha cok spor salonunda yaktigim kaloriler oldu. Son 4 aydir da haftada 3 gun pilates ve yogalates ( yoga + pilates ortaya karisik) ekledim. Anlayacaginiz bayiliyorum hoplayip ziplamaya, tek sorun bogazim. Belki vucudum degil ama ruhum hala morbid obez benim...Biraz acikinca gozum dunyayi gormuyor...

Asil facia da Turkiyeye gelince olacak, aksam 9:30da iniyorum Adana'ya ve hain planlari yaptim- iner inmez kebapciya gidilecek!Ama ben kafaya koydum, gelene kadar kilo verecem ve orda yedigim hicbir yemekten pismanlik duymayacam.

Simdi hafif bir kahvalti ve spor zamani...

slm kızlarr bende yaklaşık 10 gündür kal. saymaya başladım ama pek hızlı ilerlemiyorum bugünde regl olmuşum onunda etkisiyle tartı yine+larda işte bugün yediklerim

[1] Izgara Köfte 0.20 PORSİYON 61.8
[2] zeytinyağlı taze fasulye 1 porsiyon 177
[3] Nesfit meyveli (40 gr 125 ml yağsız süt ile) 1 PORSİYON 186
[4] Fıstık 1 AVUÇ 150
[5] Kayısı 2 ADET(10 GR.) 16
[6] Semizotu Salatası 1 PORS.(80GR) 20
[7] Lavaş 1.5 ADET 150
[8] Marul (Kıvırcık) 1 yaprak 2
[9] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[10] SEK light yoğurt 2 100gr 96.2
[11] Reçel 0.20 YEMEK KAŞIĞI 14
[12] Domates 1 ADET 14
[13] Kaşar Peyniri 1 DİLİM 125
[14] siyah zeytin 3 adet (3gr) 24
[15] Tahin Helvası 20 GRAM 103.2
[16] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
Toplam : 1260.2 kal.
bide ben fazla fazla hesaplıyorum tartım yok gr lar göz kararı 1200 pek geçmedim yinede 1 kilo anca verdim gibi onuda reglden dolayı fazla çıkıyo tartı

slm kızlarr bende yaklaşık 10 gündür kal. saymaya başladım ama pek hızlı ilerlemiyorum bugünde regl olmuşum onunda etkisiyle tartı yine+larda işte bugün yediklerim

[1] Izgara Köfte 0.20 PORSİYON 61.8
[2] zeytinyağlı taze fasulye 1 porsiyon 177
[3] Nesfit meyveli (40 gr 125 ml yağsız süt ile) 1 PORSİYON 186
[4] Fıstık 1 AVUÇ 150
[5] Kayısı 2 ADET(10 GR.) 16
[6] Semizotu Salatası 1 PORS.(80GR) 20
[7] Lavaş 1.5 ADET 150
[8] Marul (Kıvırcık) 1 yaprak 2
[9] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[10] SEK light yoğurt 2 100gr 96.2
[11] Reçel 0.20 YEMEK KAŞIĞI 14
[12] Domates 1 ADET 14
[13] Kaşar Peyniri 1 DİLİM 125
[14] siyah zeytin 3 adet (3gr) 24
[15] Tahin Helvası 20 GRAM 103.2
[16] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
Toplam : 1260.2 kal.
bide ben fazla fazla hesaplıyorum tartım yok gr lar göz kararı 1200 pek geçmedim yinede 1 kilo anca verdim gibi onuda reglden dolayı fazla çıkıyo tartı

10 günde 1 kilo demek , ayda 3 kilo demektir.şu anda 71 sin.yaklaşık 3 ay sonra bu hızla 61 olursun:34:bence çok iyi bir sonuç bu canım:46:

GÜNAYDIN KIZLAR
BENDE DÜN YEDİKLERİMİ YAZIYIM DÖVMEYİN BENİ:1:

[1] Etli Pide 1 ADET 570.00
[2] Kabak Dolma 1 PORSİYON 247.00
[3] Cacık 2 PORSİYON 262.00
[4] Domates Salatası 1 PORSİYON 127.00
[5] kola (250ml) 1 büyük bardak 89.00
[6] Kuru kayısı 5 adet 90.00
[7] Erik 5 ADET 40.00
Toplam : 1425.00kal.
KARPUZ 100 CAL
TOPLAM:1525 CALLL

Son düzenleme:
Verdiginiz destekleyici yanitlar icin cok tesekkurler. Sabah gozumu acar acmaz hemen bilgisayara kostum ve gune daha bi guzel basladim. Bu arada saat farkinin tek avantaji da bu sanirim, ben gece misil misil uyurken sizler gune baslamis ve benim yazdiklarimi okuyup cevaplamissiniz:)

Cok garip gelebilir biliyorum ama ben 115 kilo iken fosforlu pembe mayo giyip havuzun kenarinda, pareo bile baglamadan, salina salina yururdum- simdi farkediyorum ki aslinda bu " kilouyum ama rahatsiz degilim, hic utanmiyorum"un disa yansimasiydi. Ama simdi 47 kg daha zayifim ve surekli " ay suram cikti, siyah giyeyim zayif gostersin" telasi icindeyim :) Goruntu olarak halim cok fena degil, cunku 2005 Temmuzdan bu yana haftanin 6 gunu en az 70dk si kardiyovaskuler egzersiz olmak uzere 2 saate yakin spor yapiyorum. Yani aslinda bu kadar kiloyu verdiren daha cok spor salonunda yaktigim kaloriler oldu. Son 4 aydir da haftada 3 gun pilates ve yogalates ( yoga + pilates ortaya karisik) ekledim. Anlayacaginiz bayiliyorum hoplayip ziplamaya, tek sorun bogazim. Belki vucudum degil ama ruhum hala morbid obez benim...Biraz acikinca gozum dunyayi gormuyor...

Asil facia da Turkiyeye gelince olacak, aksam 9:30da iniyorum Adana'ya ve hain planlari yaptim- iner inmez kebapciya gidilecek!Ama ben kafaya koydum, gelene kadar kilo verecem ve orda yedigim hicbir yemekten pismanlik duymayacam.

Simdi hafif bir kahvalti ve spor zamani...

fosforlu pembe mayo :60::60::60:....çok hoşsun ya...bu neşe+yogalates:60:+azim...sen istediğin kiloya inersin canım.ayrıca ben konyalıyım ama adanada 4 yıl yatılı okudum.yarı adanalı sayılırım.oraya gidilip kebap yenmezse,şalgam içilmezse,barajın yanında sıkma yenmezse....yaşamak mı denir buna yahu...velhasıl adana planlarını sevdim.benim yerime de ye...afiyet olsun bacım:56::56::56:

GÜNAYDIN KIZLAR
BENDE DÜN YEDİKLERİMİ YAZIYIM DÖVMEYİN BENİ:1:

[1] Etli Pide 1 ADET 570.00
[2] Kabak Dolma 1 PORSİYON 247.00
[3] Cacık 2 PORSİYON 262.00
[4] Domates Salatası 1 PORSİYON 127.00
[5] kola (250ml) 1 büyük bardak 89.00
[6] Kuru kayısı 5 adet 90.00
[7] Erik 5 ADET 40.00
Toplam : 1425.00kal.
KARPUZ 100 CAL
TOPLAM:1525 CALLL

denizim dün biraz bu sayfada geçmişi okudum da,eskilerden bazıları(galiba onlar artık zayıflamış olacaklar ki şimdi yoklar) kalori sayımında yüksek bir rakamla başlamanın iyi olduğunu,çünkü kilo vermede takılmalar olduğunda daha düşük kaloriye geçildiğinde yeniden kilo verilmeye başlanıldığını yazmışlar.bu açıdan bakıldığında senin yaptığın doğru.ama yine de al sana ....al sana...al sana...:41::41::41:

denizim dün biraz bu sayfada geçmişi okudum da,eskilerden bazıları(galiba onlar artık zayıflamış olacaklar ki şimdi yoklar) kalori sayımında yüksek bir rakamla başlamanın iyi olduğunu,çünkü kilo vermede takılmalar olduğunda daha düşük kaloriye geçildiğinde yeniden kilo verilmeye başlanıldığını yazmışlar.bu açıdan bakıldığında senin yaptığın doğru.ama yine de al sana ....al sana...al sana...:41::41::41:

sağol canım.akşamları tutsam boğazımı şimdiye oooo.
Cadımısın sen ya ni e dövüyon beni:27::27::35:

arkadaslar kalori sayma yöntemiyle diyet yapıyorum 1. hafta hemen 1 kilo gitti
günlük 1100 kaloriyi asmıyorum ayrıca hergün 30 dakika eliptik bisikletle spor yapıyorum bugün 18.gün ve hala bi gr değişiklik yok hem ac kalıyorum hem zayıflayamıyorum diye moralim cok bozuk
57 ile basladım 56 oldum orda da kaldım hedefim 53
buarada boyda 164
1 ayda mı etkisini gösterir?

arkadaslar kalori sayma yöntemiyle diyet yapıyorum 1. hafta hemen 1 kilo gitti
günlük 1100 kaloriyi asmıyorum ayrıca hergün 30 dakika eliptik bisikletle spor yapıyorum bugün 18.gün ve hala bi gr değişiklik yok hem ac kalıyorum hem zayıflayamıyorum diye moralim cok bozuk
buarada boyda 164

Kalori sayma yöntemi öyle çok hızlı sonuç veren bir yöntem değil, öncelikle bunu hesaba katmak gerek. Çok minik adımlarla ilerliyorsun maalesef :) Fazla kilonuz olmadığını da hesaba katarsak 1 ayda 2, bilemediniz 3 kilo vermek bile yeterince büyük bir başarı bence, siz de bunu başarıyorsunuz :16:

arkadaslar kalori sayma yöntemiyle diyet yapıyorum 1. Hafta hemen 1 kilo gitti
buarada boyda 164

merhaba kızlar .ben dün yağ ölçümü gibi bişi
yaptırdım.annem benden önce yaptırmıştı(3 hafta kadar önce)
neyse dün beraber gittik annemin kilosu aynı çıktı ama yağ oranı
baya bi azalmış.yani arkadaşım senden gidende yağdır bence. Sıkma
canını boşuna.

kimsecikler yok ortada saymayı bıraktınız mı yoksa:25::25:
ben DÜN yediklerimi yazayııım size
[1] Marul (Kıvırcık) 3 yaprak 6
[2] Domates 1 ADET 14
[3] Mercimek Çorbası 0.5 KASE 135
[4] Kepekli Ekmek 4 DİLİM 220
[5] Yaz Türlüsü 1 PORSİYON 221
[6] Menemen 1 PORSİYON 179
[7] kola (250ml) 2 büyük bardak 178
[8] Peynirli Makarna 1 PORSİYON 354
Toplam : 1307 kal.
SİZZLERDE YAZARSANIZ PAYLAŞIMIMIZ ARTARSA DAHA GÜZEL
VERİRİZ KİLOLARI.MAYIŞTINIZ MI NAPTINIZ:1::1::1::27:

hoşgeldin toobe.denize katılıyorum.acele etme.bence de veririsin bu bikaç kiloyu.kız zaten zayıfmışsın sen yaa:43::43::43:

mrb.bu hafta kızkardeşim yanımdaydı canım ya.onun da 2 küçük kızı var.3 ü de pasta börek işlerine bayılırlar ama kardeşim mutfakta yetenkli değildir.bu haftamı yaşpastalara,tiramisulara,dalyan köftelere...vs ayırdım mecburen.eeee sofradan da pek uzak kalamadım.ya,tırtıkladığım halde olmadı.1300 ün altına inemedim kalori olarak..hele dün...2200 kalori çıktı hesaplayınca:18:

mrb.bu hafta kızkardeşim yanımdaydı canım ya.onun da 2 küçük kızı var.3 ü de pasta börek işlerine bayılırlar ama kardeşim mutfakta yetenkli değildir.bu haftamı yaşpastalara,tiramisulara,dalyan köftelere...vs ayırdım mecburen.eeee sofradan da pek uzak kalamadım.ya,tırtıkladığım halde olmadı.1300 ün altına inemedim kalori olarak..hele dün...2200 kalori çıktı hesaplayınca:18:

ayy canım telafi edersin inşallah.hem diyolar ya metabolizmayı
şaşırtmak gerek diye arada sırada:)öyle say

tşk.evet gerçekten şaşırmıştır metabolizmam.garibe ne zamandır bişey yedirmiyordum.aksi gibi geçen hafta bi de şu zayıflama yarışmalarına katılmıştım.takımdayım bu hafta ama kilo veremedim...

merhaba kızlar .ben dün yağ ölçümü gibi bişi
yaptırdım.annem benden önce yaptırmıştı(3 hafta kadar önce)
neyse dün beraber gittik annemin kilosu aynı çıktı ama yağ oranı
baya bi azalmış.yani arkadaşım senden gidende yağdır bence. Sıkma
canını boşuna.

Eğer yağdan kayıp olmuşsa bu çok güzel bir haber :)

Her gün yağ ölçümü yaptırma imkanımız olmadığı için kilomuzu takip ederek belli bir sonuca varmaya çalışıyoruz, zaten başka bir şansımız da yok ama yağ kaybı asıl hedef olmalı :61:

Canım yağ ölçümünü nerde yaptırdınız? Ben de yaptırmak istiyorum :)

kimsecikler yok ortada saymayı bıraktınız mı yoksa:25::25:
ben DÜN yediklerimi yazayııım size
[1] Marul (Kıvırcık) 3 yaprak 6
[2] Domates 1 ADET 14
[3] Mercimek Çorbası 0.5 KASE 135
[4] Kepekli Ekmek 4 DİLİM 220
[5] Yaz Türlüsü 1 PORSİYON 221
[6] Menemen 1 PORSİYON 179
[7] kola (250ml) 2 büyük bardak 178
[8] Peynirli Makarna 1 PORSİYON 354
Toplam : 1307 kal.
SİZZLERDE YAZARSANIZ PAYLAŞIMIMIZ ARTARSA DAHA GÜZEL
VERİRİZ KİLOLARI.MAYIŞTINIZ MI NAPTINIZ:1::1::1::27:

Ben de hala devam ediyorum, ne kadar uzun sürerse sürsün bu yolla kilo vericem ve istediğim ölçüye kavuşucam, sabırla bekliyorum o günü :)

tşk.evet gerçekten şaşırmıştır metabolizmam.garibe ne zamandır bişey yedirmiyordum.aksi gibi geçen hafta bi de şu zayıflama yarışmalarına katılmıştım.takımdayım bu hafta ama kilo veremedim...

Çok şaşırmıştır, hem de şok olmuştur :9:

eğer yağdan kayıp olmuşsa bu çok güzel bir haber :)

her gün yağ ölçümü yaptırma imkanımız olmadığı için kilomuzu takip ederek belli bir sonuca varmaya çalışıyoruz, zaten başka bir şansımız da yok ama yağ kaybı asıl hedef olmalı :61:

istanbuldamı oturuyosun canım.öyleyse tarif ederim nerde yaptrdımı

Eğer yağdan kayıp olmuşsa bu çok güzel bir haber :)

Her gün yağ ölçümü yaptırma imkanımız olmadığı için kilomuzu takip ederek belli bir sonuca varmaya çalışıyoruz, zaten başka bir şansımız da yok ama yağ kaybı asıl hedef olmalı :61:

ben denizlide ŞİFA BAHÇESİ diye bir bitkisel ürünlerin satıldığı markette yaptırıyorum yağ ölçümünü.çok gelişmiş bir cihazları var.hem de sağolsunlar ücretsiz yapıyorlar .her neredeysen gel uruzum,burda baktıralım:)

Son düzenleme:
Back
X