Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
Canm hangisi kolayına geliyorsa, hangisi sana uygunsa onu yapman daha doğru :61:
Hem öyle çok korkulacak bir kilon da yok zaten :)

Karbonhidratlardan vazgeçmek o kadar zor bir şey ki !!!
Seni çok iyi anlıyorum :)
Ne zamandır kendimle kavga ediyorum; çikolata, pasta, baklava, börek vs bunların hepsi benim hayatım :9:
Elimle bir kenara itmek, miktarlarını azaltmak çok zor bir şey, bnca yıllık bir alışkanlığı bırakmak...
Ben önüne börek tepsisini alıp tepsinin sonunu görene kadar yiyen biriyim :1:
Yavaş yavaş alışıcam inşallah, sizin desteklerinizle :70:

Yaşın metabolizma üstünde etkisi var, bu bir gerçek.
Zamanla hızı azalıyor ama yine de gençsin, şükretmen lazım :)

alışırsın arkadaşım. ortalama 1 ay galiba bir beslenme alışkanlığının unutlması için gereken süre. ki daha kısa sürede alışırsın kesin. ben yaklaşık 1 aydır 1500 kalori ortalamayla besleniyorum ve 1600ü geçince midem yeter artık sinyalleri yolluyo. önceden 3000e kadar yolu vardı. insan şaşırıyor ama işe yarıyormuş gerçekten.

ben gunde 2,5 lt su ıcıyorum ve 2 kupa bıtkı cayı ıcıyorum inana wc ye gıdıp gelmekten hellak oldumm ınsanalr bakıyor ısyerınde artık ve dıger ofıslerdekıler:)))))) kesın gunde 10 ker egıdıorumdur belkıde hava fazla:)))))) mesaiyi wcde bıtırcem:)))

böyle olunca, ki benim de başımda aynı dert, herkes diyet yaptığımızı farkediyordur :))))))))

kızlar ben kaçayım. hepinize iyi akşamlar. yarın sabah inşallah güzel bildirimlerle burada olucaz :)

KAHVALTI
ekmek - kepekli 2 dilim 120 cal.
domates 1 ad. 14 cal.
bahçıvan - tam yağlı beyaz peynir 30 gr. 75 cal.
zeytin (siyah) 13 gr. 26 cal.
maydanoz 10 gr. 4 cal.

1. ARA ÖĞÜN
yeşil çay - şekersiz 1 kupa 0 cal.

ÖĞLE YEMEĞİ
yoğurt (yağlı) 200 gr. 190 cal.
eti browni gold kakao soslu çikolatalı 1 ad. 168 cal.

2. ARA ÖĞÜN
uno büyük susamlı hamburger ekmeği 0.5 ad. 119 cal.
superfresh hamburger köftesi 0.5 ad. 44 cal.
leblebi 10 gr. 36 cal.

AKŞAM YEMEĞİ
kuru erik 1 ad. 8 cal.
yeşil çay - şekersiz 1 kupa 0 cal.
kuru kayısı 2 ad. 33 cal.
Salatalar (sıvı yağlı) 1 por. 200 cal.

1037 cal.

oğlumun azizliğine uğradım sırf ziyan olmasızn diye hamburgerinin yarısını yedim :78:
neyse şimdi spora gidiyorum 2 saat sonra görüşmek dileğiyle :79:

Selam hanımlar,yarın tartılma günümüzde umarım güzel sonuçlar alırız.
BUGÜNKÜ MENÜM:
SABAH:
*2dilim kepek ekmeği=110 cal
*1 kibrit kutusu yarım yağlı beyaz peynir=70 cal
*1 yumurta ile yapılmış az yağlı sade omlet=100 cal
*3 çeri domates=15 cal
ARA ÖĞÜN-1:
*1 yeşil elma=40 cal
*4 form çörekotlu bisküvi=40 cal
*Yeşil çay=0
ÖĞLE:
*1 porsiyon brokoli=35 cal
*2 kaşık yoğurt=90 cal
*1 dilim kepek ekmeği=55 cal
*2 esmer şekerli iki fincan çay=40 cal
ARA ÖĞÜN-2:
*1 kaşık bulgur pilavı=90 cal
*1 kaşık brokoli=15 cal
*2 kepekli grissini=40 cal
AKŞAM YEMEĞİ:
*Yarım porsiyon brokoli=25 cal
*Yarım porsiyon karnıbahar=90 cal
*2 dilim kepek ekmeği=110 cal
*1 fincan 2 esmer şekerli türk kahvesi=30 cal
TOPLAM: 1038 cal
İşte sebzelerin masum güzelliği,ne kadar az kalori veriyor canlarım benim :69:

Bilemiyorum :44:
İstersen sen menünü yaz, kalori hesabını ben senin için yaparım :)

ya benimde açılmıyor acaba ricA etsem benimkinede bakarmısın zaten oruçtum pek bir şey yemedim

zeytinyaglı yaprak sarmı 1.5 porsiyon
beyaz peynir 30 grm
1 salatalık
1 susamlı çubuk galete

ben isimlerini kalorisepetine göre yazdım şiimdiden sağol :)

Az önce açılan siteler bende de açılmaz oldu.
Forbidden uyarısı veriyor şu an.

Ama bildiğim şekilde yazdıklarının kalori değerlerini söyleyeyim.
1 porsiyon sarma ortalama 300 kalori (etli değilse)
100 gr peynir 250 kalori, bu durumda 30 gr 75 kalori oluyor.
1 salatalık 10-11 kalori.
1 galeta da 35-40 kalori.

ya benimde açılmıyor acaba ricA etsem benimkinede bakarmısın zaten oruçtum pek bir şey yemedim

zeytinyaglı yaprak sarmı 1.5 porsiyon
beyaz peynir 30 grm
1 salatalık
1 susamlı çubuk galete

ben isimlerini kalorisepetine göre yazdım şiimdiden sağol :)

özellikle bunu okumanızı tavsiye ederim.bak mesela mekikten bu yazıdada bahsedilmiş:34:
Dogru Bildigimiz Yanlislar

Her egzersiz yağ yakar, kan şekeri düşünce çikolata yemek gerekir...

Mitler... Diğer bir deyişle, ağızdan ağıza dolaşarak efsane haline gelen bilgiler, hurafeler... Kısacası doğru bildiğimiz yanlışlar. Pek çok kişinin ilgi alanına giren konu sağlık olunca, doğru bilinen yanlışlar önem kazanıyor. Bazı konularda mitler, gerçeklerin önüne dahi geçiyor... Penis boyunun uzun olması ilişkide zevki artırır, spor yaparken terlemek yağ yakmak demektir, sabahları içilen limonlu sıcak su kilo verdirir... Bunlar gibi pek çok inanış, doğru mu yoksa uydurma mı? Beslenme ve diyet, cinsellik ve spor konusundaki "mitleri" konunun uzmanları yanıtladı...

Dikkat! Doğru bilip hararetle uyguladığınız bazı yöntemler aslında sağlığınıza zarar veriyor olabilir

"Göbek çevresini çalıştırmak illa göbeğinizi eritmez"

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve Milli Olimpiyat Komitesi Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emin Ergen:

Her egzersiz yağ yakar!

Hayır. Yağların organizmada yanabilmesi için belli bir yüklenme şiddeti gerek. Bunun bir formülü var: 220-yaş. Nabız hızının da ortaya çıkan rakamın yüzde 50-80 aralığında olması gerekir ki yağları yakalım. Yağ yakma da en az 15-20 dakika sonra başlar.

Sağlıklı spor koşu yapmaktan geçer!

Koşu uzun süredir uygulanıyorsa problem yok. Ama ilk kez koşanlarda kalp damar hastalıkları, eklem ve kıkırdak bozuklukları gibi sorunlar olabilir. Herkes için en uygunu tempolu yürüyüş.

Çok egzersiz yapmak çok sağlıklı!

Her zaman değil. Genellikle orta yaş üzerindekiler için yüklenme vücudu yıpratıp bazen zarar bile getirebilir. Haftada en az 3 gün olmak kaydıyla, kondisyonlu kişiler 4-5 güne kadar çıkabilir.

Alışverişte yürüyüş, ev işleri zayıflatır!

Vitrin yürüyüşlerinin sağlık açısından yararı yok. Ne kadar yorucu ve hareketli olursa olsun ev işlerinden de sportif anlamda bir yarar beklenemez.

Bölgesel zayıflama için bölgesel egzersizler yapılmalı!

Hayır. Göbek çevresinde yağ varsa oradaki hareket o bölgedeki yağı yakmaz. Ancak karın kasları biraz daha sertleşir, göbeği sarkmışsa toparlar.

Kondisyon aletlerinde harcanan kalori yakılan yağın göstergesidir!

Hayır. Tabii ki egzersiz süresinde yağlar yanıyor ama yaktığınız örneğin 300 kalorinin tamamen yağlardan tüketildiğini söyleyemeyiz. Egzersizden 6-8 haftadan önce sonuç beklemek yanlış. Gerçek sonucu 6 ay sonunda belli olur.

Egzersiz sabah saatlerinde yapılmalı!

Hangi saatte olursa olsun yapılabilir. Sabah açken yapılması yağ yakma açısından biraz avantajlı. Tabii akşamüstü de olsa yine yağ yakılır. Sabahın avantajı; sabaha kadar yemek yemediğimiz için depolarımız en düşük durumda.

Çok terlemek yağ yakmaktır!

Hayır. Terlemek bir ölçüt değil. Hiç terlemeden dahi yağları yakmak mümkün.

Egzersiz sırasında su içilmemeli!

Yanlış, azar azar, mideye ağırlık vermeyecek şekilde su içilmelidir.

"Sadece sıvı tüketerek zayıflamak mümkün değil"

Amerikan Hastanesi Diyetisyeni ve Türk Diyetisyenler Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Koçak:

Tek öğün yemek kolayca zayıflatır!

Kilo almanın nedenlerinden biri, tüm gün aç kalıp sadece akşamları yemek yemek. 18-20 saat aç kalan vücut, bu durumun devam edeceğini düşünür ve savaşa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Daha sonra ilk yediğinizi aç kalacağım diye yağa dönüştürür.

Akşam yememek kilo vermeye yardımcı olur!

Gün içinde yenilen öğünlerden daha az olması, eğer gün içinde çok fazla yenilmişse akşam hiçbir şey yenilmemesi kilo vermeye olumlu etki yapar.

Sadece sıvı besinlerle zayıflamak mümkün!

Hayır. Çay, kahve, su, bitki çayları ve diyet içecekler hiçbir enerji (kalori) içermedikleri için kilo aldırmaz. Ancak meyve suları ve gazlı içecekler içerdikleri şeker nedeniyle kiloya neden olabilir.

Kilo almamak için 3 öğünden şaşmamak lazım!

Araştırmalar aynı miktarda kalori alsalar da 3 öğüne göre 6 öğün yiyenlerin daha kolay kilo verdiğini gösteriyor. Öğün artırmak mideyi dolu tutarak sonraki öğünde fazla yemeyi engelliyor.

Meyve kilo aldırmaz, diyet yaparken sınırsız yenebilir!

Yanlış. Sebzelerin su ve lif oranları yüksek olduğundan kalorisi düşüktür. Çiğ yenen kıvırcık, göbek, marul, nane, maydanoz, roka, biber, domates, salatalık serbest bırakılır. Ancak karpuz, üzüm, incir vb. sınırlı tüketilmeli.

Kilo vermek için diyet ürünler serbestçe yenebilir!

Tüm diyet ürünlerin enerji değerleri sıfır değil. İçecekler enerji içermezken bisküvilerin enerji, yağ ve karbonhidrat içeriğinde bir değişiklik yoktur.

Kan şekeri düşünce şekerli gıda yemeli!

Hayır. Aksine tatlı, çikolata, meyve suyu vs. yerine ekmek gibi besinler yenmeli. Ne kadar çok tatlı yerseniz tatlıya olan ihtiyacınız o kadar artar.

Sadece protein ağırlıklı diyet zayıflamayı hızlandırır!

Proteinin vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğru. Ancak sürekli protein kas dokularını eksiltir, su kaybı yapar. Kilo verdiğinizi sanırsınız ancak metabolizma yavaşladığından diyet sonrası hızlı kilo alınır.

Sabahları aç karına içilen limonlu su zayıflatır!

Yanlış. Suyun veya içine katılacak limon, soda gibi maddelerin, bitki çaylarının yağları eritmek, yok etmek gibi etkisi yoktur.

buyazı tam bana göreymiş canım eline sağlıkkk :16: :16: :16:

epakçım tatil bitimi vana gelirken yolda okurum diye kayınpederimden bir detoks kitabı almıştım.bugüne kadar hiç aklıma gelip içinide açmamışım.bugün elektrik kesik olunca aklıma geldi şimdi biraz göz gezdirdim.bu güne kadar gördüğüm detokslara benzemiyor pek.aslında bunun yapılma amacı vücuttaki zararlı şeyleri atmak(hava kirliliği,kullanılan ilaçlar,saç boyasından spreylere kadar) bütün zararları yok etmek ve bağışıklığı güçlendirmekmiş.herkes yapabilirmiş diyabetli,kolestorelü olan hatta kanserliler (aksine iyileşme sürecini hızlandırırmış)tek bir yan etkisi varmış oda kilo vermek:66:kitaba göre sadece kilo vermekle kalmayacaksınız cildiniz gerilecek gözleriniz ışıldayacak enerji dolacaksınız ve stresiniz azalacak diyor.ve en güzelide verilen kilolar yoyo misali detoksu bitirdikten sonra geri gelmeyecekmiş.ve sıkı dur 21 günde 10 kilo vermekten bahsediyor:53:kesinlikle açlık hissininde doğmayacağını garanti ediyor:65:doktorun adı RONI DELUZ kitabı çıkarmasını sağlayan kendi hastası JAMES HESTER.detoksun ismide ''MARTHA'S VİNEYARD DETOKS DİYETİ''280 sayfalık bir kitap ben henüz ilk sayfaları okudum onun için ne yenilip içildiğini şimdilik bilmiyorum:44: 5 kilo verdikten sonra bu detoksu denemek istiyorum.eğer gerçekten yazıldığı gibiyse sizede bu konuda bilgi verebilirim :70:

ben okudum o kitabı baştan sona canım ordakileri evde uygulamak imkansız bende gazeteden kupon biriktirip almıştım detoks sürecine geldiğinde okurken ne demek istediğimi anlıcaksın sebze suyu karışımları, taze buğday çimi suyu, özel detoks karışımları fln ancak kamplarında uygulanabilir şeyler... :37: :37:

benım duıkkatı su cektı herkesın yada bır cok kısının en buyuk zaafı tatalı cıkolata... benım oyle bırseyım yok ben cıkolata 1 yıl yemesem aklıma gelmez... tatlıda cok nadır yerım.. ama en buyuk zaafım cipsler benımde cok sevıyorum cookkk ve 1,5 aydır hıc yemıyorum ama özlüyorumda, tatlınınyıne hafta 1 kacamagı olurda cipsınkı olmuyor :43::43: ben bıde hazır yemek yanı burger kıngler pızzalr kfc bayılırımm off nerdden aldıgım bellı kıloları ...:43::59:

ah be canım cipsler en zararlıları:50: :50: hem yağ hem kh... ben senelerdir ağzıma sürmem zaten kilo porblemim yokken bırakmıştım bende çok severdim eskiden doritos peynir ve lays sade favorimdi hatta sınırsız yiyebilirdim onlardan o derece severdim o dönem kilo problemim olmamasına rağmen bıraktım bi süre çok çok özledim ama sonradan alışıyorsun işte :34: benimde en büyük sorunum kakaolu şeyler ya çikolatalar kekler pastalar kurupastalar kurabiyeler ... bayılırım ben bunlara profiterol supangle dondurma puding fln yeterli kakaolu olsun yani.. ama bu geçen hafta sonu bol bol yediğim için şu an daha rahatım :27:

Selam hanımlar,yarın tartılma günümüzde umarım güzel sonuçlar alırız.
BUGÜNKÜ MENÜM:
SABAH:
*2dilim kepek ekmeği=110 cal
*1 kibrit kutusu yarım yağlı beyaz peynir=70 cal
*1 yumurta ile yapılmış az yağlı sade omlet=100 cal
*3 çeri domates=15 cal
ARA ÖĞÜN-1:
*1 yeşil elma=40 cal
*4 form çörekotlu bisküvi=40 cal
*Yeşil çay=0
ÖĞLE:
*1 porsiyon brokoli=35 cal
*2 kaşık yoğurt=90 cal
*1 dilim kepek ekmeği=55 cal
*2 esmer şekerli iki fincan çay=40 cal
ARA ÖĞÜN-2:
*1 kaşık bulgur pilavı=90 cal
*1 kaşık brokoli=15 cal
*2 kepekli grissini=40 cal
AKŞAM YEMEĞİ:
*Yarım porsiyon brokoli=25 cal
*Yarım porsiyon karnıbahar=90 cal
*2 dilim kepek ekmeği=110 cal
*1 fincan 2 esmer şekerli türk kahvesi=30 cal
TOPLAM: 1038 cal
İşte sebzelerin masum güzelliği,ne kadar az kalori veriyor canlarım benim :69:

işte bu süpersin ya çok istikrarlı gidiyosun bravoooo :46: :46: :46:

bu da benim menu kızlar hesaplatamadım site açılmıyor :S tahmini rakam verebilecek olan?

(7.30)sabah: 3 dilim beyaz ekmek, 1 kk beyaz peynir, 2 domates, 2 salatalık, şekersiz çay
(12.00)öğlen: avucum kadar beyaz ekmeğin arasına yarım domates , 1,5-2 kk peynir, 3-4 yuvarlak dilim salatalıkla sandviç, şekersiz çay
(16.00)ara:1 simit
(18.00)ara:1 zero cola
(19.00)akşam: 1 knorr çabuk çorba mercimek
birazdan da 1 elma yemeyi düşünüyorum özlemişim :27: ama önceden kalorimi öğrensem daha rahat edicek içim..

Selam kızlar yaa 2 gundur giremiyorum ankarada kar kıyamet her yer. Aksamları eve geldigimde internet sürekli kopuyor.

1983 hayırlı olsun yeni isin canım.
serapkayra seni de tebrik ederim ya ne guzel kilo vermissin, çok az kaldı istedigin kiloya.

Kızlar benim durum vahim kaç gündür gram veremedigimden moralim bozuluyordu zaten. Çarşamba günü kardan dolayı eve geç döndüm 7 de normal yemek yedim. Canımın ardından tatlı bi şeyler istemesiyle başladı her şey.. Annecimin yapmıs oldugu reçellerden 1 er kaşık aldım. Sonra bu bende daha da açlık hissi uyandırdı bol peynirli tost yedim, sonra meyve krizi boyle boyle derken ben 19-24 arasi 1500 kalori aldım :( Toplamda da 2275 kaloriyi buldu.. :43: Spor da yapmadım tabi.

Dün sabah da tabi bende ki açlık devam etti. Evde müsli yememe ragmen iş yerinde simit yedim. Neyseki sonradan aklımı başıma topladım az yedim. Kar yüzünden işten erken ayrıldık. Bunu fırsat bilip 1,5 saat spor yaptım. 400 kalori kosu bandında yurudum, 20 dakika da masaj yaptım. 800 kalori aldım çarşambanın hasarlarını karşılamak için.. Bütün gün karnım, bacaklarım şiş gezdim. Gece anladım ki adet olacagımdanmıs bütün krizin, şişkinliğin nedeni.

Bugun de 710 kalori aldım. 230 kalori de kosu bandında yaktım. Yesilcayımı icicem birazdan.

Kilo vermem de durdu gibi, detoks yapıcam sanırım haftasonu da. Bir tanıdıga diyetisyeni onermis, kilo vermen durursa çok kısa sureli sok diyet yapabilirsin diye.

kızlar ben iki gundur karlı hava sartları nedeniyle internet sorunu yaşıyordum yazamadım ama bugunku menumu hemen yazıyorum :))

sabah: kibrit kutusu peynir
1 dilim ekmek
1 yumurta
1 bardak süt
öğle: 1 porsiyon ton balıklı salata
1 dilim çikolata
akşam: 1/2 porsiyon ton balıklı salata
1 elma
1bardak süt
toplam:520kal
buugn yıne cok yogun bi gün gecirdim dolayısıyla cok az yemek yıyebildim:26:

yine kötü bir menü:47:

poğaça 2 ad. 360 cal.
yeşil mercimek yemeği - kıymalı 1.5 por. 390 cal.
coco star 148 cal.
coco star 148 cal.
sütlaç 1 kase 280 cal.
ekmek - kepekli 1 dilim 60 cal.

buyazı tam bana göreymiş canım eline sağlıkkk :16: :16: :16:
bu da benim menu kızlar hesaplatamadım site açılmıyor :S tahmini rakam verebilecek olan?

(7.30)sabah: 3 dilim beyaz ekmek, 1 kk beyaz peynir, 2 domates, 2 salatalık, şekersiz çay
(12.00)öğlen: avucum kadar beyaz ekmeğin arasına yarım domates , 1,5-2 kk peynir, 3-4 yuvarlak dilim salatalıkla sandviç, şekersiz çay
(16.00)ara:1 simit
(18.00)ara:1 zero cola
(19.00)akşam: 1 knorr çabuk çorba mercimek
birazdan da 1 elma yemeyi düşünüyorum özlemişim :27: ama önceden kalorimi öğrensem daha rahat edicek içim..
Canım gönül rahatlığıyla elmanı yiyebilirsin,fazla fazla hesapladığım halde yaklaşık 850 kalori oldu.Ki 5 er 10 ar fazla hesapladım garanti olsun diye,afiyet olsun :16:

slm kızlar
yaa kalori sepetine giremiyom ben.
15 tane fınduk 10 tane falan fıstık yidim kaç kalori almışımdır..:37::37:

Canım gönül rahatlığıyla elmanı yiyebilirsin,fazla fazla hesapladığım halde yaklaşık 850 kalori oldu.Ki 5 er 10 ar fazla hesapladım garanti olsun diye,afiyet olsun :16:

teşekkür ederimm canımm :16: :16: ama iştahım yoktu bol bol açık ve şekersiz çay içtim sonra baktım saat 22 olmuş amaannn kim yicek şimdi elmayı dedim :27: :27: ki bnm bi yiyeceğe aman diye yaklaştığım daha önce görülmemiş şey yani iyice alıştım ben bu az yeme olayına sanırım :D darısı zorlananların başına arkadaşlar hırs yapın yaza hep beraber bomba gibi giricez inş :54: :54: :69: :69:

yine kötü bir menü:47:

poğaça 2 ad. 360 cal.
yeşil mercimek yemeği - kıymalı 1.5 por. 390 cal.
coco star 148 cal.
coco star 148 cal.
sütlaç 1 kase 280 cal.
ekmek - kepekli 1 dilim 60 cal.

senin bu kan şekerinden kaynaklanan iştah problemini nasıl çözücez biz?? :53: 2 poğaça 2 coco star sütlaç fln alaahhhh yani gün boyu sadece bunları yemiş olsan bile kilo alırsın canım ya lütfen düzene girdir artık çünkü vücut günlük ihtiyacından fazla kh ve yağ alırsa anında depolarmış...

slm kızlar
yaa kalori sepetine giremiyom ben.
15 tane fınduk 10 tane falan fıstık yidim kaç kalori almışımdır..:37::37:

canım kabataslak şöyle tahmin ediyorum...
4 tane fındık 5 gr yağ
4 tane fıstık da öyle
toplam 25 tane yemişsin yani 6*5=30 gr yağ almışsın
1 gr yağdan elde edilen kcal = 9
9*30=270 kcal...

Back
X