Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
kılar benim bugünlerde hiç mi hiç iştahım yok ya listeleriniz harika görünüyor keşke bende yiyebilsem diyorum ama tatlıları bile istemiyor canım şu ara...

kahvaltı: 1 dilim kepekli ekmek,domates,salatalık,40 gr kadar beyaz peynir,şekersiz çay
9.00: 1 kutu zero cola
10.00:1 kutu zero cola
15.30: 2 tane beyaz peynirli kepekli ekmekli tost yanında salatalık domates ile , pepsi light 1 kutu

[1] Domates 1 ADET 14.00
[2] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11.00
[3] Beyaz Peynir 40 GRAM 100.00
[4] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55.00
[5] Coca Cola Zero 2 KUTU 1.32
[6] Kepekli Ekmek 4 DİLİM 220.00
[7] Beyaz Peynir 100 GRAM 250.00
[8] Domates 1 ADET 14.00
[9] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11.00
[10] Pepsi Light, Küçük 1 ADET 0.00

Toplam : 676.32kal.

ve de tıka basa doymuş hissediyorum hala kendimi... yeşil çay içiyorum şu anda da zorlayarak...

kızlar bende aranıza katılmak istiyorum.boyum 1.68 kilom 61.6 . bugun basladım kalori sayımına.bugunde arkadasımızın günü vardı.ama yınede yedıklerımın kalori hesabını yaptım.
2 kupa çay(1 çay kaş.şekerle) :15
1 domates : 14
2 dal taze soğan :1
3 haşlanmış yumurta :240
2 dal marul : 4
200 ml. süt : 136
1 kepçe aşure : 165
1 lokum : 30
1/2 dilim pasta : 100
1 yeşil biber: --
1 su bardağı yoğurt : 170
bır demet haşlanmış ıspanak : --
yarım taze kırmızı biber : 5
1/2 sade poğaça : 100
1 sıkım mercimek köfte : 50

2 lt su + leslie ile 3 mil yürüdüm...

TOPLAM KALORİ : 1030

UMARIM SİZLERİNDE DESTEĞİYLE BÖYLE DEVAM EDER.VEEE 55 KG.A ULASABILIRIM.
BUGUN OKUDUGUM BIR YAZIYI PASLAKMAK İSTİYORUM..

Yemek yeme matematiğine KİLO KONTROLÜ denir.
7500 kalori harcamak 1 kilo vermektir.
Günde ihtiyacımız olan kalori miktarı 2500 kaloridir. Eğer biz 1500 kalorilik bir beslenme uygularsak her gün için 1000 kalori vücut yağından gider ve 7 gün sonunda 7000 kalori yapar, egzersizlerle de desteklenince; 1 HAFTADA 1 KİLO VERMEK ÇOK ZOR DEĞİLDİR.....

slm kızlar nasılsınız 2 gündür giremiyorum
temizlik yaptım bir türlü fırsatım olmadı
çok yoruldum ama bitti:37::37:
bugün yediklerim

[1] Sütaş Lor Peyniri 30 GRAM 35.4
[2] Çavdarlı Ekmek 2 DİLİM 110
[3] yumurta 1 adet 80
[4] Portakal 1 ADET 50
[5] Makarna (haşlama, yağsız, tuzsuz) 2 porsiyon 442
[6] Sütaş Lor Peyniri 35 GRAM 41.3
[7] Mevsim Salata 2 POR.(150GR.) 90
[8] Ton Balığı 80 GRAM 96.8
[9] Portakal 1 ADET 50
Toplam : 995.5 kal.

selam hanımlar geçmişi biraz okuyabildim yeni gelen arkadaşlarımız olmuş hepiniz hoşgeldiniz :71: yeni gelen arkadaşlar için yazıyorum ...nerdeyse hedef kiloma ulaştım ve sadece kalori sayım yöntemiyle... arada duraklama dönemleride oluyor mutlaka burada da önemli olan moral bozmayıp yola devam etmek arada mutlaka kaçamaklarınız olmalı aşırıya kaçmadan tabii mesela ben hafta sonları 1500 yapıyorum en çok hafta içi 1000-1100 oluyor ... kesinlikle yapmadığım şeyler = 7 den sonra kesinlikle bir meyve harici hiçbirşey yemiyorum, pilav yemiyorum, patates kızartması yemiyorum, sporumu aksatmıyorum ! böyle yaparsanız 2 ayda 8-9 kilo gidiyor :7:

bugünkü menüme kimse bakmasın :18: 2 aydır ilk kez 2 bardak kola ve çekirdek yedim :57: evde değildim önüme koydular bende öğle yemeği yerine bari bunları yiyim dedim :59:

KAHVALTI
simit 0.25 ad. 70 cal.
beyaz peynir (yağlı) 30 gr. 82 cal.
zeytin (yeşil) 6 gr. 8 cal.
çay - şekersiz 4 bard. 0 cal.
kesme şeker 2 ad. 40 cal.

1. ARA ÖĞÜN
kahve - şekersiz 1 fincan 0 cal.
kesme şeker 2 ad. 40 cal.

ÖĞLE YEMEĞİ
ay çekirdeği 40 gr. 231 cal.
coca cola - klasik 2 bard. 162 cal.

2. ARA ÖĞÜN

AKŞAM YEMEĞİ
kapuska - kıymalı 1 por. 190 cal.
yoğurt (yağlı) 200 gr. 190 cal.
kuru kayısı 4 ad. 66 cal.
pestil 10 gr. 29 cal.

1108 cal.

selam hanımlar geçmişi biraz okuyabildim yeni gelen arkadaşlarımız olmuş hepiniz hoşgeldiniz :71: yeni gelen arkadaşlar için yazıyorum ...nerdeyse hedef kiloma ulaştım ve sadece kalori sayım yöntemiyle... arada duraklama dönemleride oluyor mutlaka burada da önemli olan moral bozmayıp yola devam etmek arada mutlaka kaçamaklarınız olmalı aşırıya kaçmadan tabii mesela ben hafta sonları 1500 yapıyorum en çok hafta içi 1000-1100 oluyor ... kesinlikle yapmadığım şeyler = 7 den sonra kesinlikle bir meyve harici hiçbirşey yemiyorum, pilav yemiyorum, patates kızartması yemiyorum, sporumu aksatmıyorum ! böyle yaparsanız 2 ayda 8-9 kilo gidiyor :7:

canım bukadar killoyu 2 aydamı verdin.çok iyiymiş darısı başıma...

canım bukadar killoyu 2 aydamı verdin.çok iyiymiş darısı başıma...

evet canım bugün tam iki ay oldu :16: ilk hafta 3 kilo verdim sonraki haftalarda 1.100 1.500 arası oynadı .. 56.6 da durakladım iki hafta kadar bakalım bu cuma 54 oldum mu çok merak ediyorum :66:

inanmıyorum:53:kalp kalbe karşı derler ya işte budur yani:34:tam bir bakayım dedim sende beni sormuşsun canım:70:ben bugün başka bir diyete başladım tatlım.muzaffer kuşhanın akdeniz diyeti.damak zevkime çok hitap ediyordu ve kalori değeri çok düşük değil diye denemeye karar verdim.sözde 2 haftada 8 kilo diye geçiyor ama tabi çok çok kilolular için sanırım:44:zaten 1200 civarı kalorisi var ben çok daha az kaloriyle beslenmeme rağmen sadece 1 kilo verebilmiştim hatırlarsan:50:acaba yediklerimmi yanlış seçim diye düşündüm ve bir uzman listesiyle tekrar denemeye karar verdim inşallah bu kez amacıma ulaşırım.aslında diyeti denedikten sonra size yazmayı düşünüyordum ama sen sorunca yazayım dedim.haftaya çarşamba kaç kilo verdiğimi yazarım.eğer gerçekten iyi verebilirsem diğer haftada yapmayı düşünüyorum.eğer faydasını görürsem listeyi paylaşırım canım senin damak zevkinede uyacağını tahmin ediyorum:44:birde listedeki yemeklerin nasıl yapıldığını kendi kitabında paylaşmış bir sitede bazı tarifleri buldum onlarıda verecem size ama önce bu hafta geçsin eğer işe yaramazsa sizide yanlış yönlendirmeyim:19:görüşürüz canım:3::71:

canımmm benımm hadı bakalım hayırlı olsun:)))) ama buraya ugra arada bır ozletme kendını.. bende bu hafta kılo veremedım sanırım moralım bozulduu kılo vermem cok agırlastıı :(((

afiyet olsun ne diyeyim canım çekti benimde.... :66:

hoşgeldin. kilo verimi kişiden kişiye değişir. haftada 1 kilo en sağlıklısı..
kendini spora ver evdeyken...

canım spor yapamıyorum... sporsuz mümkün mü?
3 bebğim var... sürekli ilgi istiyorlar...
oğlan anasınıfından geliyor ödevleri oluyor..
kız daha 2 yaşında masal oku diyor..
diğeri 7 aylık ve en çok o ilgi istiyor..
siz aletle mi yapıyorsunuz sporu...
arada plates yapmaya çalışıyorum...

hoşgelldinnnn.... bız hem kalorı sayıyoruz hemde saglıklı beslenıyoruzz dıkkat eedresen ayda 4 kılo verırsın tabı sporlada desteklersen cok superr olur... :))))

sporsuz yapacağım inşallah veririm...

Canım ben kalori sayımı diyetine 1 şubatta başladım.45 gün oldu yaklaşık,6 kilo verdim.Ayda 4 arttırıyor doğru bir hesaplama ile.

Harikasın.Peki bu diyetle mi düşmüştün o kiloya,neler yapmıştın.Kilonu koruman da harika canım ya.
Verirsin canım çok rahat.2.5 litre su ve yeşil çayı unutmazsan.

canım günde 1200.1400 kalori alıp,2.5 litre su içersen 2 ayda rahat 6-8 kilo verirsin.
BUGÜNKÜ MENÜM:
Selam hanımlar,dünkü kaçamağımı bugün telafi etmeye çalıştım,umarım vücudum beni affetmiştir :69:
2011-03-16 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
SABAH:
[1] Uno Denge Light Ekmek 2.5 1 dilim/22gr 97.5
[2] Domates 1 ADET 14
[3] pınar beyaz light 0.3 100 gr 60.3
[4] Haşlanmış Ispanak 50 gr 13
ARA ÖĞÜN-1:
[5] cafe crown 2si 1 arada 2 paket 137.75
ÖĞLE YEMEĞİ:
[6] Uno Denge Light Ekmek 1.5 1 dilim/22gr 58.5
[7] Haşlanmış Ispanak 100 gr 26
[8] SEK light yoğurt 0.5 100gr 24.05
ARA ÖĞÜN-2:
[9] Fındık 20 GRAM 130
[10] Armut 1 ADET 70
[11] Ayva 50 gr 31.5
[12] Grissini (kepekli) 2 ÇUBUK(6.2GR) 51.36
AKŞAM YEMEĞİ:
[13] Karışık Salata 1 PORSİYON 123
[14] yumurta 1 adet 80
[15] Sütaş Light Beyaz Peynir 40 GRAM 74
[16] Uno Denge Light Ekmek 1.5 1 dilim/22gr 58.5
Toplam : 1049.46 kal.
+45 DAKİKA tempolu yürüyüş,2.5 litre su,2 yeşil çay :58:

canım sen de mi sporla verdin bu 6 kgyu...

Hosgeldinnnn aramıza, bence de en guzel saglıklı beslenme yontemi bizimkisi ;) masallah boyun da cok guzelmis manken gibi olursun 10 kiloyu da verirsen :8: Çok kilo vereceğin de mevcut kilona, yaptıgın spora ve tabiki bünyene göre değişiyor.

Tesekkurler canım :17: Benim bandımda yaktıgım kalori degeri yazıyor. 35 dakika civarı sürede yakıyorum. 3 km/h ile baslayıp 5 dakika içinde 5 e çıkartıyorum. Diğer 5 dakika içerisinde de önce 5,5 yavaş yavaş da 6 ya çıkıyorum. 5.5 - 6 arasi degistiriyorum hızı. Son 5 dakika da aynı hız degisimini tersi yönünde azaltarak uyguluyorum.

Bu arada sen de masallah 31 kilo vermissin cok guzel yaa, 5 kilo sana vız gelir kesin verirsin :34:

Hayırlı olsun şimdiden kilo vermen durduysa 1-2 günlük detoks yapıp bu yonteme devam edebilirsin. Sporla da desteklemen sart tabi oncesinde yapıyor muydun? Diyetisyenin kesin önermiştir.

menun de sporunda suyunda yeşil çay da gayet güzel canım :34:

inşallah canım ben 90 kgydum...
şimdi dikkat ediyorum...
son 2 haftada kalori sayımını uyguluyorum..
faydasını görüyorum...
inşallah kız manken gibi olurum:))))))))))
adamda beni boşuyormuş... çok güzel olma diyor bana:))))
hedefim 57 kg...
sizlerin sayesinde olabilirim gibi geliyor...
serapkayra sana imrendim gerçekten....

hıoşbuldum canım...
dikkat edeceğim yazdıklarına...
illa spor ha...
hangi sporları yapıyorsunuz yazar mısınız?
ne kadar sürelerde?_

evet canım bugün tam iki ay oldu :16: ilk hafta 3 kilo verdim sonraki haftalarda 1.100 1.500 arası oynadı .. 56.6 da durakladım iki hafta kadar bakalım bu cuma 54 oldum mu çok merak ediyorum :66:

bence 54 oldun sen...:65:

amaa amaa ben cok severim portakalı, sulu sulu zaten mersinliyim ordayken de bol bol yerim. Bende pek açlık yapmıyor ama. Sadece daha fazla portakal çekiyor canım bazen o da çabuk geçiyor. Aynı şekilde elma da aynı etkiyi bırakıyor. Elma yiyince daha çok elma yiyesim geliyor kendimi dizginlemem gerekiyor sonra zaten doygunluk hissi olusuyor.

Yogurtlu kerevizi ben iş yerinde yedim. Evde hiç yapmadım ama sanırım süzme yogurtla yapıyorlar. Kalın rendeyle de rendeliyor, çünkü parça parça farkediliyor. Bence de gayet saglıklı. Kerevizin yemeginden cok bu halini daha cok seviyorum.

kızlar ben kerevızlı yogurutu cok yaparım evde hatta gecen aksam yapıp yedım hem lezzettlı hemde kl azz. çokta kolayy.. ben dıyet yogurt ile yapıyorum, kerevızlerı rendeleyıp yogur bıraz sarısak azda cevız ıcın ezıp atıyorum ıcıne super oluyor hattaa bunu mısafıre bıle yapıyoruzz:)))

kızlar ben kerevızlı yogurutu cok yaparım evde hatta gecen aksam yapıp yedım hem lezzettlı hemde kl azz. çokta kolayy.. ben dıyet yogurt ile yapıyorum, kerevızlerı rendeleyıp yogur bıraz sarısak azda cevız ıcın ezıp atıyorum ıcıne super oluyor hattaa bunu mısafıre bıle yapıyoruzz:)))

evet oldukça lezzetli bende yaparım arada ama ben ceviz koymam azıcık zeytin yağı kırmızı biber süper oluyor...

Canım ben 103.5 kilo ile başladım.Hayatımda ilk kez 3 günden fazla sürdürebildiğim bir diyet bu ve şu an 45. günümdeyim,giden kilo 6.Sakın panik yapma,ben diyete başladığım ilk 20 gün 5 dakika sporu zor yapıyordum,gün gün 1 er dakika arttırdım.Zaten 20 dakikaya ulaştıktan ve alıştıktan sonra vücut hiç zorlanmıyor.
Spor yapmam çok zor diyorsan;eğer kalorine dikkat eder ve 2.5 litre su ile yeşil çayı ihmal etmezsen yine verirsin.Ama elbette sporla olduğu kadar şekilli ve kalıcı olmayabilir.Hiç panik yapma.Ben şunu öğrendim.Diyet=Kalori hesaplaması+spor+su+yeşil çay imiş.Ama bunların hepsini biraraya getirip ne beynimi ürküttüm,ne kendimi bıktırdım.İlk 30 gün günde 5 dakika zor spor yaptım,1 litre suyu zor içtim ama kademe kademe arttırdım.30 günün sonunda bu 4 ünü biraraya getirdim.Yiyecekleri adım adım kesip,sporla suyu adım adım arttırdım.İnanki bu sitede,bu motiveyle çok kolay yapacaksın.

Harikasın.Peki bu diyetle mi düşmüştün o kiloya,neler yapmıştın.Kilonu koruman da harika canım ya

Konularımdan bakabılırsınız, basarı hıkayeme...
Şu diyeti uyguladım dıyebılecegım bır lıste yoktu acıkcası ama hep kalorıyı bılerek yaptım dıyetımı...
Hergun mutlaka sebze de yedım et de...
O zamanlar calısmıyordum resmen paşalar gıbı baktım kendıme :1:
Herseyımle ozel olarak ılgılenecek zamanım vardı ve en onemlısı hergun 1-1,5 saat dısarda yurudum...

Tesekkurler canım :17: Benim bandımda yaktıgım kalori degeri yazıyor. 35 dakika civarı sürede yakıyorum. 3 km/h ile baslayıp 5 dakika içinde 5 e çıkartıyorum. Diğer 5 dakika içerisinde de önce 5,5 yavaş yavaş da 6 ya çıkıyorum. 5.5 - 6 arasi degistiriyorum hızı. Son 5 dakika da aynı hız degisimini tersi yönünde azaltarak uyguluyorum.

Bu arada sen de masallah 31 kilo vermissin cok guzel yaa, 5 kilo sana vız gelir kesin verirsin :34:

Hıı...
Bunu duyduguma cok sevındım cunku benım bandım bıraz degıl baya bır cımrı kalorı konusunda:1:
Sağolsun 30-35 dakıkalık bır yuruyus ıcın yaktıgım kalorıyı 60 cıvarında gosterıyor haın :27:

Yöntemımız aynı, ben de 2,5 ile başlayarak 5. dakıkadan ıtıbaren 5 km hıza cıkartıyorum asağı yukarı 25 dakıka aynı hızla yuruyup son bes dakıka azaltarak bıtırıyorum...
Bant cok yoruyor benı, bedenımden zıyade ruhumu ama dısarda yapacak vakıt yok malesef...

Motivasyon destegınız ıcın de ayrıca tesekkur ederım, 30 kılo verılıyor da 5 kılo boyle aylarca surunuyor ıste :9:

Neyse basarcaz basarcaz :66:

günaydın kızlar...
kızlar ben hergun sporumu yapıyorum ,kalorilere dikkat ediyorum ,yeşil çayımı içiyorum amaaaaaa su içmekte zorlanıyorum:2: ama sizleri görerek azmedicem kendımı zorlıycam...gune 1 bardak cayla basladım.ama 1 çay kaş.şekrle tabi.ne yapayım şekersiz içemiyorum:((( bugun nesfitle yapıcam kahvaltımı.akşama hesap veririm:3:

AYŞEBAHAR; canım spor yapamıyorsan en azından internetten leslieyi indir. onun kısa programlarıda var.arada yaparsın.ben 3mil yapıyorum 45 dk suruyor.sen daha kısasını yap.

3 bebğim var... sürekli ilgi istiyorlar...
oğlan anasınıfından geliyor ödevleri oluyor..
kız daha 2 yaşında masal oku diyor..
diğeri 7 aylık ve en çok o ilgi istiyor..
siz aletle mi yapıyorsunuz sporu...
arada plates yapmaya çalışıyorum...

inşallah canım ben 90 kgydum...
şimdi dikkat ediyorum...
son 2 haftada kalori sayımını uyguluyorum..
faydasını görüyorum...
inşallah kız manken gibi olurum:))))))))))
adamda beni boşuyormuş... çok güzel olma diyor bana:))))
hedefim 57 kg...
sizlerin sayesinde olabilirim gibi geliyor...
serapkayra sana imrendim gerçekten....

hıoşbuldum canım...
dikkat edeceğim yazdıklarına...
illa spor ha...
hangi sporları yapıyorsunuz yazar mısınız?
ne kadar sürelerde?_

bence 54 oldun sen...:65:

çok teşekkür ederim canım :16: benimde iki çocuğum var oğlum 1. sınıfa gidiyor kızım 19 aylık bütün gün uğraşıyorum evde sıkıldım bunaldım kışın dışarıda çıkılmıyor çocuklarla benimkiler zaten hassas kuru yerden nem kapıyolar ...komşumla akşamları tempolu yürüş yapalım dedik kızımı o saatte uyuturum eşimde oğlumla ilgilenir biraz diye düşündüm , eşim mırın kırın etti ama benimde durum
umu bildiğinden 1 saatliğine izin verdi tabi biz onu yavai yavaş 2 saate kadar çıkardık .. benim moralimin neşemin erine geldiğini görüp sesini çıkarmıyor artık ..zaten hedef kiloma geldiğimde sporu haftada 2 gün yapıcam yeter.. birde sabahları kızım kalkmadan tuba özayla fitness videosu var google den yazınca çıkıyor onu yapıyorum ilk yarım saati bana yetiyor zaten hiç yapamazsan onu yap derim...

Canım ben 103.5 kilo ile başladım.Hayatımda ilk kez 3 günden fazla sürdürebildiğim bir diyet bu ve şu an 45. günümdeyim,giden kilo 6.Sakın panik yapma,ben diyete başladığım ilk 20 gün 5 dakika sporu zor yapıyordum,gün gün 1 er dakika arttırdım.Zaten 20 dakikaya ulaştıktan ve alıştıktan sonra vücut hiç zorlanmıyor.
Spor yapmam çok zor diyorsan;eğer kalorine dikkat eder ve 2.5 litre su ile yeşil çayı ihmal etmezsen yine verirsin.Ama elbette sporla olduğu kadar şekilli ve kalıcı olmayabilir.Hiç panik yapma.Ben şunu öğrendim.Diyet=Kalori hesaplaması+spor+su+yeşil çay imiş.Ama bunların hepsini biraraya getirip ne beynimi ürküttüm,ne kendimi bıktırdım.İlk 30 gün günde 5 dakika zor spor yaptım,1 litre suyu zor içtim ama kademe kademe arttırdım.30 günün sonunda bu 4 ünü biraraya getirdim.Yiyecekleri adım adım kesip,sporla suyu adım adım arttırdım.İnanki bu sitede,bu motiveyle çok kolay yapacaksın.

sağol canım teşekkürler inşallah başarırım...

Konularımdan bakabılırsınız, basarı hıkayeme...
Şu diyeti uyguladım dıyebılecegım bır lıste yoktu acıkcası ama hep kalorıyı bılerek yaptım dıyetımı...
Hergun mutlaka sebze de yedım et de...
O zamanlar calısmıyordum resmen paşalar gıbı baktım kendıme :1:
Herseyımle ozel olarak ılgılenecek zamanım vardı ve en onemlısı hergun 1-1,5 saat dısarda yurudum...

Hıı...
Bunu duyduguma cok sevındım cunku benım bandım bıraz degıl baya bır cımrı kalorı konusunda:1:
Sağolsun 30-35 dakıkalık bır yuruyus ıcın yaktıgım kalorıyı 60 cıvarında gosterıyor haın :27:

Yöntemımız aynı, ben de 2,5 ile başlayarak 5. dakıkadan ıtıbaren 5 km hıza cıkartıyorum asağı yukarı 25 dakıka aynı hızla yuruyup son bes dakıka azaltarak bıtırıyorum...
Bant cok yoruyor benı, bedenımden zıyade ruhumu ama dısarda yapacak vakıt yok malesef...

Motivasyon destegınız ıcın de ayrıca tesekkur ederım, 30 kılo verılıyor da 5 kılo boyle aylarca surunuyor ıste :9:

Neyse basarcaz basarcaz :66:

canım öykünü okudum..
resimlerin hala var...
kapalısın değil mi

AYŞEBAHAR; canım spor yapamıyorsan en azından internetten leslieyi indir. onun kısa programlarıda var.arada yaparsın.ben 3mil yapıyorum 45 dk suruyor.sen daha kısasını yap.

tamam canım hemen bakıyorum leslie sultana:1:

Back
X