Kalsam aklımı yitireceğim gitsem annemi!

Anneniz %98 engelli demişsiniz sonradan mı oldu kaza vs mi?

Ablaniz evlenmek isteyebilir bakmaya mecbur değil
Anneye bakacak diye bekar kalmak zorunda mı ?
Size de bakmak ağır geliyorsa ki ağır bir durum ..yardımcı alın .
Anne bu anne!Ortalığa mı düşsün?Eli ayağı tutup şımarıklığından kendine baktıranlardan da değil.Hadi tamam bakmak zorunda değil maaşı için niye bu kadar ısrarcılar o zaman.Bıraksınlar ona bakmak isteyen kızına,Gül gibi baksın.Konu sahibine annesinin bakımı zor gelmiyor Yani menfaatçi kardeşleri yıldırmış.

Konudan “annemin bakımı bana ağır geliyor” gibi bir sonuç hiç çıkmıyor yalnız.
Konu sahibi, bence de annenizle bir hayat kurmanın yollarını arayın. Kardeşlerinizle ömür çürütmeyin.

Anneniz %98 engelli demişsiniz sonradan mı oldu kaza vs m

Anneniz %98 engelli demişsiniz sonradan mı oldu kaza vs mi?
Annem hipertansiyon ve ritim bozukluğu hastasıydı zaten. Ben okuldayken kardeşim ve abim kavga etmişler annem aralamaya çalışmış birbirlerine yumruk atarken annemin kalbine isabet etmiş. Ve o akşam felç geçirdi 7 yıl oluyor

Annem hipertansiyon ve ritim bozukluğu hastasıydı zaten. Ben okuldayken kardeşim ve abim kavga etmişler annem aralamaya çalışmış birbirlerine yumruk atarken annemin kalbine isabet etmiş. Ve o akşam felç geçirdi 7 yıl oluyor
Yuh ya kadın onların yüzünden bu halde ama bir bakmayı geç bir taraflarını terpetmiyorlar

Allah gerçekten evladın hayırlısını versin.Allah size de sabır versin,kan bağınız var.Atsan atılmıyor.Anneciğinize çok üzüldüm çok.Lütfen ona hissettirmeyin endişelerinizi,mutsuzluklarınızı.Çok zor sizin için ama o zaten muhtaç bir de manevi olarak çökmesin.

Nasıl mecbur değil annesi onun. Konu sahibi nasıl ilgileniyorsa diğer evlatlar da ilgilenecek. Parasını yemeye gelince nasıl rahat rahat yiyorlardır.

Annenizi alın gidin ama yüz yüze eğitim başladığında sanırım öğretmensiniz annenize bakacak yarı zamanlı birini bulabilirsiniz, maddi olarak zorlanırsanuz annenizin maaşını da kullanmanın yolunu arayın, bir avukata danışın olmazsa

O zamanda annem kıymete biniyor. Söz konusu bile yapmazlar peşine takılır onlarda gelir
Ağırlık koymaniz gerek o halde. Vasisi siz iseniz bir polis karakoluna gidip derdinizi anlatin. Nasil bir yol izleyebilirim diye sorun. Ve lutfen cesur olun.

Ya çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun. Siz bir ev ayarlasaniz sonra annen ile beraber gitseniz haber vermeden olmaz mı. Ama siz çalışırken de birinin bakması lazım. Çok zor.

Çok Üzüldüm.
Annenizi de alıp diğerlerinden ayrı bir hayat kurmanızı tavsiye edeceğim ben de.
Maaşını alsınlar gerekirse, siz de yarı zamanlı bir bakıcı tutar birlikte bakarsınız anneciğinize
Allah zorunuzu kolaylaştırsın.

Diğer arkadaşlarla aynı şeyi düşünüyorum ben de . Zaten evde sizden başka anneye bakacak bir abla var onun da bakmayacağı belli.O evde kalarak herkesin yükünü taşıyacaksınız tek başınıza çıkıp gitseniz bunu göze alacak vicdan yoksunlugunuz yok belli merhametiniz engel olacak.Vasilik çok kolay bir işlem aslında annem ananem için almıştı adliyeye gidip başvurun öyle mahkeme falan olmuyor annenizin tüm hukuksal hakları ve bakımı sizde olacak vasiliği alınca.Önce ev tutar yerleşirsiniz işinizi tamamlayınca da annenizi alırsınız yanınıza gerekirse de resti çeker hayatınızdan çıkarırsınız diğerlerini zaten anladığım varlıkları dert herbirinin

Ah canım benim 😔 insan hiç mi suçluluk hissetmez alın gidin annenizi ugrasmayın bunlarla

Merhaba değerli üyeler, içime ata ata bir hal oldum beni yargılamadan düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. 28 yaşında bir öğretmenim 3 yıl daha İstanbul da görev yapmam gerek yapayım yapmasına da bu ev görünümlü tımarhane ben, bıktırdı bezdirdi. Beni tutan tek şey %98 engelli ve bana çok düşkün olan garibim annem... Biz dört kardeşiz

Abim, eşinden ayrıldı bizimle oturuyor ama anneme pek faydası yok.
Ablam (Beni babamdan sonra en çok geren insan( Polis koca takıntısı yüzünden zavallı eşini çeşitli bahanelerle boşuyor. Boşamadığı gibi de yenisini bulmuş onunla evlenme planları yapıyor 18 lik sevgili gibi buluşmalar, konuşmalar, bilmem neler. Yahu tamam eşinden ayrıl olmuyorsa zorlayamaz kimse zaten de bu ne koca merakı otur baba evinde de birazda sen anneme bak birazda sen bana destek ver ama yok!!!
Kardeşim, yeni evlendi eşiyle ikisi arasında ki sorunları çözmeye çalışmaktan bir parçaya daha bölündüm.
Babam, Allah onu elden ayaktan düşürüp bana baktırmaya muhtaç etmesin. Bakmam... O benim çocukluğumu, gençliğimi, huzurumu çaldı. İçti içti annemi dövdü çocukluğumdan hatırladığım tek şey bu. 4 Kardeşiz sürekli bizi birbirimize düşman etmeye çalışır, sürekli birinin arkasından kötüler, para verirsen iyi vermezsen kötüsün ona.

Ve ben. Ben yaşadığımı hissetmiyorum
Ben içten güldüğümü hissetmiyorum.
Dibine kadar mutsuzum. Lütfen bana dua edin
Kesinlikle derhal o evden tayinini aldır gerekirse annenide götür yoksa senin kalan enerjinide bitirirler

Cevap neredeyse ortak çünkü aklın yolu bir. O evde yaşamak zorunda değilsiniz. Önce evinizi ayırın. Belki de siz bakıyorsunuz diye işlerine geliyor ve ilgilenmiyorlar. Annenizden elinizi ve gözünüzü çekmeyin.Zaten kısa sürede bakılıyor mu ihmal mi ediliyor anlarsınız. O zaman da ya herkes benim gibi baksın ya da ben annemi alıp sürekli olarak bakayım dersiniz. Olmazlar kabul etmezler yapmazlar diyerek tüm çözüm yollarınızı kendiniz kapatıyorsunuz. Olduracaksınız kabul ettireceksiniz ki ailenin kurbanı olmayın. Öyle onun bunun sorunlarıyla filan uğraşmayı da bırakın. Evlenmeyi bilen sorunlarını çözmeyi de bilsin. Siz ailenizi bizden iyi tanıyorsunuz. Öncesinde konuşmanız mı daha kolay olacak, ayrı eve çıkıp tüm bunları uygulamak mı daha kolay olacak seçin ve uygulayın. Ama o eve kendinizi mahkum edip herkesi birden yüklenip hayatınıza yazık etmeyin. Annenizden sorumlusunuz başka kimseden değil

Yerinizde olsam, annemi de alıp giderdim. Ayrı bir ev tutar, diğerlerini kesinlikle o eve almazdım. Bu şu anda size zor gelebilir ama kesip atmanız gerekiyor. Hiç arkanıza bakmayacaksınız, gerekirse hepsiyle kötü olacaksınız. Zaten bir faydaları yok size. Evi ayırıp, annenizin maaşıyla, yarım günlü bakıcı tutarınız. Emin olun, bütün bu kavgaları göze alırsanız, bir müddet sonra çok daha huzurlu olursunuz. Ama evleri ayırdığınızda kardeşlerinizi yatıya bile almayacaksınız. Yoksa gittiğiniz yere de konar, çıkmazlar.

Ne demek zorunda değil, bal gibi zorunda Bi zahmet 2. Kocayı biraz geç alsın, kırsın dizini fedakarlık yapsın ama nerdeeeee

Annenizin vasiliği babanızın üzerine mi? Maaş için bırakmıyorlar zaten ama şikayet edebilirsiniz. Dava açarsınız. Bakılmadığını görürlerse siz vasilik için başvurup annenizi yanınızda götürebilirsiniz. Peşinizdende o zaman gelemezler eviniz barkınız ayrı kendi evleri gibi elini kolunu sallayarak gelemezler. Siz çalışırken annenizin maaşıyla belli saatler aralığında yardımcı tutarsınız. Bakım parası ve engelli maaşı annenize bakmaya yeterli olur maddi olarak canım
Kesinlikle katılıyorum 👍

Back
X