• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kamera koymak yasal mı?

geceeeee

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2024
766
812
23
Kızlar herkese iyi akşamlar size iki sorum olacak, öncesinde bir ön bilgi vermek istedim;
Okulda bir süredir içinde olduğum ve artık baş edemediğim bir durumu anlatmak istiyorum sizlere. Davranış problemleri olan bir öğrencim var. Yüzüme bakıp canım öğretmenim derken arkasını döndüğü gibi o...... ç....... demesine kadar şahit oldum. Arkadaşlarına ettiği küfürler, sınıf defterini kimse görmeden yırtması, arkadaşlarının eşyalarını çalma, yalan konuşma, teneffüste telefon konuşmalarımı gizlice dinleyip annesine ne konuştuğumu anlatma, ödevlerini yapmama, derste sürekli uyumsuz davranışlar neler neler yani.

Veli görüşmelerimi yaptım, hiçbir halta yaramayacağını bildiğim tutanaklar tuttum, çocuktur dedim affettim. Son bir haftadır iyiydik ta ki sınıftan bir arkadaşını çıkışta eve tehdit ve şiddetle götürüp ödevlerini yaptırdığını öğrenene kadar.

Bunun üzerine öğrenciye dönüp doğru mu bu dediğimde onayladı. İnanın yanlış hiçbir şey söylemedim, arkadaşına vurduğu ve tehdit ettiği için gerekli konuşmaları ve uyarıları yaptıktan sonra ödev konusunda seninle gerçekten uğraşmıyorum artık, kendin bilirsin dedim ve diğer öğrencilerime ders anlatmaya devam ettim (görmezden gelmeye çalıştım). Bu çocuk eve gittiğinde annesine öğretmen benim saçımı çekti, beni ittirdi sobaya düşüyordum az daha, bana küfür etti senden anca çoban olur başka bir şey olmaz dedi, eğer öğretmen sana beni şikayet ederse inanma ben hiçbir şey yapmadım diye bir dünya yalan uydurmuş (ilk kez olmuyor, annesi birkaç önceki yalan söylediği olayda gelip dersimi bölüp üzerime yürüdü okul yeni açıldığı zamanlardı. Ardından çok özür diledi ve tekrarlanmayacağını söyledi, araya kayınvalidesi girdi. Şahit olan yakın evlerden biri Jandarma'yı çağırmış fakat şikayetçi olmadığımızı söyledik olayın ardından.) ve annesi arayıp bana çok kötü laflar etti. Sen eğitimci misin, sen bizim kim olduğumuzu biliyoruz musun, köpek girse sınıfa senden daha iyi öğretmenlik yapardı vs vs. Seni şikayet edeceğim, yarın okula geleceğim Pazartesi de ilçedeyim gibisinden. Kendimi açıklamaya çalıştım fakat asla dinlemedi. En sonunda sesim yükseldi benim de. Elinizden geleni ardına koymayın, yarın okula gelip dersimi bölmeye kalkarsanız, önceki olayın tutanaklarıyla birlikte Jandarma'ya şikayette bulunacağımı söyledim. Arayıp sorduğumda şikayet hakkımın hala olduğunu söylediler.

Gerçekten profesyonelliğimi yitirip çocuğa karşı olumsuz duygular beslemeye başladım artık.Çok motivasyonum düştü ve yoruldum. Yazdan beri okulum ve öğrencilerim için işim dahi olmayan şeyleri yapıyorum, ama bunlarla karşılaşmak bana lanet ettirdi artık. Ve yalan yok korkuyorum. Eşim okula benimle gelmeyi teklif etti fakat gerek olmadığını söyledim. Herhangi bir durumda elim hep telefonda olacak. Durumlar böyle kısaca. Şimdi sorularımı yöneltiyorum;

1. Sınıf içine kamera koyup herhangi bir durumda kendimi savunmak istiyorum fakat bu suç mu? Yani diğer öğrencilerin velileri gerekirse izin vereceklerdir.

2. Yarın okula gelme ihtimaline karşın devamlı okul girişinde telefonumun kamerasını açık bulundursam bu suç oluşturur mu? Bu sorunun cevabı acil gerekli aslında.

Bu arada belirteyim çok küçük bir okuluz benden ve öğrencilerimden başka hiç kimse yok okulda. Müdür ve başka bir öğretmen arkadaş yok yani. Bir tek ben ve birkaç öğrencim.

GÜNCELLEME

Şube müdürümüz aradı. Kendisinin memleketi olduğu için yaşanan olaydan dolayı mahçup olup özür diledi, yarın okula gitmeyip ilçeye eşimle beraber yanlarına gitmemi, eşimin işi dolayısıyla burda olduğumuz için onun birimiyle kurumlar arası yazışma yapacağımızı, görevlendirme işine olumlu baktığını ve ilçe milli eğitim müdürümüzün bu tarz konularda asla veliye taviz vermediğini söyledi. Tutanaklarımı da alıp yarın şikayette bulunmamı, detaylarını yarın konuşacağımızı, dikkatli olmam gerektiğini ve buranın insanının maalesef böyle olduğunu da ekledi. Eşimle konuştuk yarın için izin aldı birlikte ilçe mem'e gideceğiz. Ardından tehdit ve hakaretten hakkında şikayette bulunacağız. Görevlendirme kesinleşene kadar okula koruma ile gidip geleceğim Pazartesi'den itibaren. Söyledikleri bunlardı. Yarın gittiğimde etraflıca konuşacağız. Öğrencinin attığı iftiraya binaen sınıfta bulunan diğer öğrencilerden velileri eşliğinde ifade alınabiliyormuş sanırım. Eğer karşı dava açarsa ne olur bilmiyorum ama. Yarın ne yapacağım netleşti fakat kafam hala allak bullak ve midem sancıyor stresten

Son düzenleme:
Valla cano yasallik hakkinda fikrim yok ama ben olsam diger velilerden izin alip oyle goruntu alirdim sonra mudure giderdim.
Çok haklısınız ama müdür yok okulda. O da benim😂 İlçeyi aradığımda bugün kimse cevaplamadı ve bana cevap acil gerektiği için, internette de tatmin edici bir cevap bulamadığım için buraya yazdım. Diğer konuda zaten izinlerini alıp sınıfa evimdeki kamerayı götüreceğim.

Müdürden talep etsen tek başına gizli kamera koyman suç seni haklıyken haksız duruma sokabilir, Onun dışında çocukla minimum iletişim kur göz teması bile kurma.
Müdür yok okulda maalesef. Diğer konularda haklısınız, bu öğrencimle iletişimim hep minimum seviyede zaten.

Bunu yapacağım fakat yarın için bana acil bir dönüt gerekli. Bu kadın okula da gelebilir, eğer gelir de dersimi bölüp yine aynı şeyleri yapmaya kalkarsa görüntü kaydıyla birlikte onunla ciddi uğraşmak istiyorum.

Madem mudur sensin:))) acil yolu izle derim. ACIL basligiyla Milli Egitim/ Ilce egitim neyse artik, oraya bir email gonder resmi belge gondermis ol. Yarin goruntu al kadin gelirse, sonra velilerle konus izinlerini al o zaman bolca video kaydet. Sonra da cocuga uzaklastirma ver kovala. Bu arada zorla odev yaptirilan cocugun velisiyle konustun mu, onlar da sikayetci olsunlar.

Köy okulusunuz anladığım kadarıyla. İl veya ilçe mebe bildirin durumu, jandarmadan koruma talep edebilirsiniz, arkadaşlarım yapıyorlardı.
Evet köy okuluyuz.İlçe MEM'i aradım bugün fakat mesai saati dışında olduğu için kimse açmadı ve dönmedi. Koruma talebi nasıl oluyor bilginiz var mı? Mesela bugün arasam yarın gelebilirler mi yoksa resmi süreci var mı bunun da

Madem mudur sensin:))) acil yolu izle derim. ACIL basligiyla Milli Egitim/ Ilce egitim neyse artik, oraya bir email gonder resmi belge gondermis ol. Yarin goruntu al kadin gelirse, sonra velilerle konus izinlerini al o zaman bolca video kaydet. Sonra da cocuga uzaklastirma ver kovala. Bu arada zorla odev yaptirilan cocugun velisiyle konustun mu, onlar da sikayetci olsunlar
Çok iyi fikir teşekkür ederim hemen göndereceğim. Çocuğa uzaklaştırma veremiyoruz çünkü ilkokul kademesinde böyle bir şey mümkün değil. İnanın olsaydı kaç yıllık meslek hayatımda aklımdan dahi geçirmedim ama, bu sefer yapardım. Yüzünü dahi görmek istemiyorum çocuğun.

Diğer veli ile görüştüm, kahkaha atarak güldü. Bizim çocuk da gidip yapmasaymış bir de dayak yiyor falan dedi. Ne diyeyim ki daha başka işte. Aynı köydeler ve toz kondurmazlar.

Kızlar herkese iyi akşamlar size iki sorum olacak, öncesinde bir ön bilgi vermek istedim;
Okulda bir süredir içinde olduğum ve artık baş edemediğim bir durumu anlatmak istiyorum sizlere. Davranış problemleri olan bir öğrencim var. Yüzüme bakıp canım öğretmenim derken arkasını döndüğü gibi o...... ç....... demesine kadar şahit oldum. Arkadaşlarına ettiği küfürler, sınıf defterini kimse görmeden yırtması, arkadaşlarının eşyalarını çalma, yalan konuşma, teneffüste telefon konuşmalarımı gizlice dinleyip annesine ne konuştuğumu anlatma, ödevlerini yapmama, derste sürekli uyumsuz davranışlar neler neler yani.

Veli görüşmelerimi yaptım, hiçbir halta yaramayacağını bildiğim tutanaklar tuttum, çocuktur dedim affettim. Son bir haftadır iyiydik ta ki sınıftan bir arkadaşını çıkışta eve tehdit ve şiddetle götürüp ödevlerini yaptırdığını öğrenene kadar.

Bunun üzerine öğrenciye dönüp doğru mu bu dediğimde onayladı. İnanın yanlış hiçbir şey söylemedim, arkadaşına vurduğu ve tehdit ettiği için gerekli konuşmaları ve uyarıları yaptıktan sonra ödev konusunda seninle gerçekten uğraşmıyorum artık, kendin bilirsin dedim ve diğer öğrencilerime ders anlatmaya devam ettim (görmezden gelmeye çalıştım). Bu çocuk eve gittiğinde annesine öğretmen benim saçımı çekti, beni ittirdi sobaya düşüyordum az daha, bana küfür etti senden anca çoban olur başka bir şey olmaz dedi, eğer öğretmen sana beni şikayet ederse inanma ben hiçbir şey yapmadım diye bir dünya yalan uydurmuş (ilk kez olmuyor, annesi birkaç önceki yalan söylediği olayda gelip dersimi bölüp üzerime yürüdü okul yeni açıldığı zamanlardı. Ardından çok özür diledi ve tekrarlanmayacağını söyledi, araya kayınvalidesi girdi. Şahit olan yakın evlerden biri Jandarma'yı çağırmış fakat şikayetçi olmadığımızı söyledik olayın ardından.) ve annesi arayıp bana çok kötü laflar etti. Sen eğitimci misin, sen bizim kim olduğumuzu biliyoruz musun, köpek girse sınıfa senden daha iyi öğretmenlik yapardı vs vs. Seni şikayet edeceğim, yarın okula geleceğim Pazartesi de ilçedeyim gibisinden. Kendimi açıklamaya çalıştım fakat asla dinlemedi. En sonunda sesim yükseldi benim de. Elinizden geleni ardına koymayın, yarın okula gelip dersimi bölmeye kalkarsanız, önceki olayın tutanaklarıyla birlikte Jandarma'ya şikayette bulunacağımı söyledim. Arayıp sorduğumda şikayet hakkımın hala olduğunu söylediler.

Gerçekten profesyonelliğimi yitirip çocuğa karşı olumsuz duygular beslemeye başladım artık.Çok motivasyonum düştü ve yoruldum. Yazdan beri okulum ve öğrencilerim için işim dahi olmayan şeyleri yapıyorum, ama bunlarla karşılaşmak bana lanet ettirdi artık. Ve yalan yok korkuyorum. Eşim okula benimle gelmeyi teklif etti fakat gerek olmadığını söyledim. Herhangi bir durumda elim hep telefonda olacak. Durumlar böyle kısaca. Şimdi sorularımı yöneltiyorum;

1. Sınıf içine kamera koyup herhangi bir durumda kendimi savunmak istiyorum fakat bu suç mu? Yani diğer öğrencilerin velileri gerekirse izin vereceklerdir.

2. Yarın okula gelme ihtimaline karşın devamlı okul girişinde telefonumun kamerasını açık bulundursam bu suç oluşturur mu? Bu sorunun cevabı acil gerekli aslında.

Bu arada belirteyim çok küçük bir okuluz benden ve öğrencilerimden başka hiç kimse yok okulda. Müdür ve başka bir öğretmen arkadaş yok yani. Bir tek ben ve birkaç öğrencim.
Kayıt alamazsınız bu suç. Sakın veli ile de bunu paylaşmayın şikayet ederse haklı olur.

Ayyy allahım yaaa olaya bak
Bence milli eğitimi arayıp onay isteyin hatta sonra velilerden izin alırsınız
Aradım ama kimse dönmedi ve açmadı. Yarın için ciddi korkularım var ama galiba ne olursa olsun telefonumun kamerasını koyacağım gibi okul girişine 😕

Kayıt alamazsınız bu suç. Sakın veli ile de bunu paylaşmayın şikayet ederse haklı olur.
Okulun bahçesinde, girişinde hiçbir yerinde yok ama yani veli gelirse ben cidden korkuyorum. Okulda benden başka hiç kimse yok. Sınıf kamerası için acil gereği yok zaten onunla ilgili bu hafta içinde de bilgi alabilirim ama yarın okul çevresini görür gibi giriş kısmına koysam kamerayı o da suç olur mu onu merak ediyorum. Daha önce defalarca kamera istedim ama küçük okul diye ilgilenmediler açıkcası.

Çocuğu Ramda ki rehbetlikçilerle görüşün vellisini yönlendirin davranışlarını rapolaştırsınlar gerekirse orda eğitim almaya götürüp getirsin.

Biraz veliyi yorarsanız belki biraz durulur.
Evet bu süreci başlatacağım. Teşekkür ederim 🙏🏻

Okulun bahçesinde, girişinde hiçbir yerinde yok ama yani veli gelirse ben cidden korkuyorum. Okulda benden başka hiç kimse yok. Sınıf kamerası için acil gereği yok zaten onunla ilgili bu hafta içinde de bilgi alabilirim ama yarın okul çevresini görür gibi giriş kısmına koysam kamerayı o da suç olur mu onu merak ediyorum. Daha önce defalarca kamera istedim ama küçük okul diye ilgilenmediler açıkcası.
Sınıf içi kameraya onay vermeyebilirler ama topu ilçe meb"e atacaksınız. Şikayetinizi, taleplerinizi yazılı yani Tutanak şeklinde belirtin o zaman bir şeyler yapmak zorunda olurlar.

Back
X