Kamudan istifa etmek

Pandemide donusumlu calismanin rahat oldugunu dusunen bir kesim var. 7 24 telefonunuz acik olacak diyip gecenin bir yarisi yazan amirleriniz oldugunu dusunun. Ben de cok zorlandim. Guvenli alanim kalmadi. Is hayatim evime girdim, her an telefonuma mesaj gelecek kaygisiyla dolandim durdum. Her an huzursuz. Is yapmaktan gocunmak degil bu. Bircok kisi yatiyor biliyorum ama benim isim var bunu da biliyorum. Onlar gezer tozarken surekli bana is gelmesi...soyleyince de duvara soyleme hissi.
Evet annem her isten sikayet edisimde isin var sukret der. Ya bu baska bir sey sukursuzluk degil. Eminim arkamda olmazlar. Ozellikle babam. Istifa etsem el aleme ne dicez diye dusunurler.
Yok olayim belki bunu aciklayabilirler.
30 yasindayim, hayir baskaca bir yetenegim yok. Yani oturup tekrar sinava hazirlanmam, tekrar mulakatlara girmem gerekecek. Tekrar bi yere girebilir miyim muamma
İnanın bunlar abartılacak şeyler değil çok daha beterlerini yaşadım yaşıyorum, eminim başka yaşayanlar da vardır. Kamuda esnek çalışıyoruz, o gün benim günüm değildi, üç kişi kavga etmiş, üçü de erkek, onlarla birlikte beni de çağırdılar, benim ne alakam var beni de çağırıyorlar anlamadım. Toplantı saatine 20 dakika kala mesaj atmışlar bende 32 dakika sonra görmüşüm mesajı, duymadığım kalmadı. İnsanlık hali, uyuyabilirim o an, telefonumun şarjı bitmiştir, duşta olabilirim, 32 dakika nedir ki, biz seni aradık ulaşamadık diyorlar. Takmak isteyen gözünün üstünde kaşın var der takar, yapacak bir şey yok maalesef, 3 senedir beni göndermek için yapmadıklarını bırakmadılar, kaçmadım, iyi mi yaptım emin değilim, hep bir panik halindeyim, gece hep rüyalarıma giriyor, onun yerine gidip özelde çalışsam belki de benim için çok daha iyi olacaktı.

Ama özeleştirimi de yapıyorum, tamam benimle ciddi ciddi uğraşıyorlar, eğitimim buraya göre çok üst derece çünkü, ama bende izin veriyorum, her söyleneni kafaya takıyorum, bir de ben akademisyenim, akademisyenler her gün okula gitmek zorunda değil diye mahkeme kararları var, ben 1 gün gitmesem sorun çıkıyor, ben daha dik dursam, panik yapmasam, stresi yönetebilsem çok daha az sorun olacak ama yapamıyorum. Sorun yaşamıyorsunuz demiyorum, mutlaka yaşıyorsunuz, sizi çok iyi anlıyorum ama bence siz de stres yönetemiyorsunuz, eminim sizin bu derece sıkıldığınız şeylere bir başkası aman kim takar deyip geçecek, biraz daha sakin kalmaya çalışın, kendime tavsiyem de bu :)

Pandemi donemi her sey son dk da belli oldu pek cok alanda hepimizin 7/24 telefonlari acikti her sektorde.sikayetiniz buysa sadece yanlis yaptiginiz derim ama farkli seyler varsa bilemem.lakim pandemide is yuku cok agirdi herkes icin

Bu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Ben kamuda çalışan biriyim. Çalıştığım yerin esi benzeri oldugunu düşünmüyorum. Berbat ötesi bir ortam.
Sadece bunu soyleyebilecegim.
Bekarim, ailemle yaşıyorum. Kimse bana bu saatten sonra bakmaz isin acigi. Babam boyle bir durumda bana destek olur diye bir dusunce dahi gercekci degil. Aciklasam isin var şükret diyorlar. Ama ben bugün ciddi ciddi kurumun en üst katından kendimi atmayı düşündüm.
Bunu desem yine bir faydasi olmaz. Ciddiye almazlar. Ancak gerceklesecek o zaman durumun farkinda varacak bir ailem var. Nasil gecinirim ne yaparim bilmiyorum. Odemeler borclar var. Ama burda devam edemiyorum. Cok güçsüz hissediyorum kendimi
Tayin istemeyi neden düşünmüyorsunuz? Borçlarınızı ödemeyince de psikolojiniz iyi olmaz ve intihar eşiğine yine gelebilirsiniz

Eşim yarı kurumsal yarı özel yıllarca çalıştığı yerden çıktı şimdi bulamıyor bende yeni evlisin çocuk yaparsın olayına takıldım kaldım iyice düşünün iş ayarlayin öyle bırakın bu süreçte nasılsa maas var psikolog yardımı alin mutlaka bu yardımı alın umarım geç olmadan okursunuz ve bir psikolog ile görüşünüz...Bizim durumumuz öyle berbat ki şuan
Cok uzuldum. Allah kolaylik versin. Biliyorum cok zor bir karar gercekten. Helal olsun esinize. Az cesaret gerektirmiyor. Insallah guzel kapilar acilir sizlere.

Nasıl yani. Cimere şikayet edilen memur hakkında üstleri soruşturma açıp savunma istemiyor mu
Cimer aslında iletişim merkezi adı üstünde. Vatandaşın sorununu ilgili kuruma iletmek görevi. Ordan gelen cevap ya da çözüm de vatandaşa iletiliyor. Fazlası değil. Memuru şikayet ettiğinizde o kişiyle ilgili işlemleri yine memurun çalıştığı kurum yapar. Burda konu sahibi amirlerinden şikayetçi zaten. Cimer değil de bir üst makama (genel müdürlüğe, bakanlığa vs artık nereye bağlı çalışıyorsa) şikayet dilekçesi yollarsa müfettiş yollayabilirler. O da epey uzun sürüyor, tanıklar dinleniyor vs vs. Amir olduğu için desteği de çok olur tepeden. Olan yine kıza olur. Ha ama taciz gibi bir şey varsa iş değişir tabi.

Cok uzuldum. Allah kolaylik versin. Biliyorum cok zor bir karar gercekten. Helal olsun esinize. Az cesaret gerektirmiyor. Insallah guzel kapilar acilir sizlere.
Eşim yine ne kendini ne beni kimseyi suclamiyor belki orda kalsam başımıza kötü birşey gelirdi diyor
Şimdi işsizlik yaş 38 olmuş çocuk isteyip hiç birşey yapamamak

Sizinle konusmustuk yanlis mi hatirliyorum?
Nasilsiniz kurumla gorustunuzmu
Belediyedeydiniz dimi, bizimki baska bir tiyatro sahnesi ama alisinca birakamiyorsunuz. Pavyon gibi demisler dusen kurtulamiyor ama herkes korkuyor 😂
Evet evet belediye 😂 evraklarimi teslim ettim, şimdi soruşturma sürecinde bakalım. Hamileligimle ilgili henüz konuşmadım, hamilelikte 24. Haftami bekliyorum, sonra soracağım idari izin durumunu. Aslında hamile olduğumu evrak teslim ederken söyleyecektim ama herkes çok korkuttu şimdiden çok tepki alırsın vs diye öylece kaldı valla😂

Çakılı kadro derken. 3 yıl değil mi ?
Hayat boyu kalacak haliniz yok
Yok öyle değil. Bazı kurumların başka yerde teşkilatı olmaz mecbur ordasınız emekli olana kadar. Kurumlar arası geçiş yapmanız gerekir ancak, o da sağlam torpil istiyor.

Evet evet belediye 😂 evraklarimi teslim ettim, şimdi soruşturma sürecinde bakalım. Hamileligimle ilgili henüz konuşmadım, hamilelikte 24. Haftami bekliyorum, sonra soracağım idari izin durumunu. Aslında hamile olduğumu evrak teslim ederken söyleyecektim ama herkes çok korkuttu şimdiden çok tepki alırsın vs diye öylece kaldı valla😂

Yorum yapamadim hadi bakalim hayirli olsun allah yuzunuzu guldursun birim bellimi🙂

• Beğen
Reactions: The
Back
X