Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

aysude tsma nabersiniz.....
Aysude evdesin di mi ??geçti mi ağrıların??

yok anacım ne evi başladım işe pazartesi... Ağrılarım geçti çok şükür... Ama idrar yolları çıktı bide başıma şimdi... Onuda atlatırız inşallah... Olacağı buydu işyerimde temizlikçi uğramayınca olan oldu bize... Hem sıkmaktan hemde kirli tuvalet kullanmak zorunda kalmaktan oldu herhalde...

selam canım...risk var deyince açıkçası panik içinde okudum...ama yüreğini ferah tut deyip sana güzel bir örnek hatta çokgüzel bir örnek anlatayım...bizim işyerimizde bir erkek arkadaşımızın hanımı hamileliğinde 2 li test yaptırıyor..risk var deyip 3 lü yapılıyor...ve ardındanda amniyo sentez isteniyor...neyse test yapılıyor...ardından tekrar ediyorlar ve ankaray gönderiliyor...ama daum sendromu % 90 diyorlar...neyse arkadaş burda sonuçları beklerken kahroluyor...ama bu arada eşi diyorki sakatda olsa ben bunu doğurucam...bunun üzerine eşi çıldırıyor..madem doğurucan niye bizi bu kadar strese soktun ne gerek vardı...madem allahtan gelene razıydık diyor...ama tabi ne kadar allaha emanet deseler de karı koca mahvoldular...kadın %90 dendiği için neredeyse 1 ay helak oldu..arkadaş sedef hastası oldu...sonu. daum sendoromu dendi..ve inanılmaz..doktorlar bile şok oldu çünkü dünya tatlısı bir oğulları oldu....şu an 2 yaşında fildir fildır koşturuyor...doktorlarda zaten yanılma payı var amniyo sentezin dediler çocuk sağlıklı doğunca...biliyorum böyle beklemek çok zor ama rabbim çok büyük bence bu olay bir mucize...arkadaş öyle diyor..bir daha eşim hamile kalsın...doktora bile götürmicem eşimi diyor:))))) ee yaşadığı korkunç günlerden sonra doktorlardan nefret ediyor...sen yüreğini ferah tut...hep dua et canım...rabbim ol der olur...lütfen gelişmelerden haberdar et...

ß-FİBRİNOJEN(-455 G<A) HETOROZİGOT MUTASYON;bu bende de saptandı,dr.lar dikkate bile almıyor bu mutasyonu o yüzden bunu takma kafana.......

MTHFR(A1298C) HOMOZİGOT MUTASYON;bununda heterozigotu var bende,bu mutasyonda özellikle fok asit takviyesi önem taşıyor........ama iğne aspirin kullanımı konusunda biz birşey diyemeyiz;doktorlarının en sağlıklı kararı vermesini diliyorum..........doktorların en çok önemsediği Factör V Leiden;ama o da o kadar yaygın ki artık,sende Normal çıkmış,çok güzel.........önce Allah'ın izni;sonra doğru doktor ve doğru tedavi ile bebeğine kavuşmanı diliyorum.......

geçmiş olsun ya.....bir arkadaşımdan daha enfeksiyon haberi aldım bugün,o da 21.haftasında,bunuda atlatırsınız inş.işyerinden kaptım diyor o da.........offffff ne zor ya vücut ne kadar hassaslaşıyor...........benim bulantılarım devam ediyor hala,tamamen geçmedi 2 günde bir özellikle zorluyor,ama bu halime çok şükür,en azından artık yemek yiyebiliyorum......ama son bir kokteylim kaldı,onuda taktırıcam galiba.........

ben ikili,üçlü,dörtlü test falan yaptırmıyorum bu sefer,Allahın dediği olur diyorum ve ona emanet ediyorum.........bir kez daha aynı stresi yaşayamam ve yaşatamam.........femur kemiği uzunluğu ve burun kemiği down sendromunda en önemli belirleyici özellikler ultrason %80 kan testi %20 lik payını kapsıyormuş bu testlerin ve iki sonuç bir araya gelince durum değerlendiriliyormuş,%20 lik kısım olmayıversin bu sefer diyorum ben.........
tabii karar senin geleveracım.......

canım ALllaha inancı olan bi insansın Allaha dua et Allahın izniyle hiçbişey olmaz bizim bi tanıdığımızında 3 lü test riskli çıktı amniyosentez istediler onun sonucuda 1 ayda falan çıkıyo kadın 1 ayda mahvoldu ve şimdi 1 yaşında oğlu var sapasağlam çok saqğlıklı bi çocuk canım inşallah bişey yoktur sen kalbini bozma

slm arkadaşlar uzun zamandır giremedim topiğe geçmişide pek bakamadım umarım hepiniz iyisinizdir. bu arada geçmiş kandiliniz mübarek olsun hepimiz için çok dua ettim kocatepede teravi kıldım kuran ziyafeti vardı çok güzel insan büyüleniyo o kalabalık ALLAH aşkı için gelen o kadar insan. bu arada ufacık küçücük bi yeğenin oldu eltim doğum yaptı bi kızımız var çok tatlı teyzeleri okadar tatlıkı rüyalarıma giriyo doğar doğmaz odaya getirdiler ilk kucağıma ben aldım o kadar masumduki ağlarken alt dudağı nasıl titriyodu bebekler o kadar masum ve o kadar muhtaçlarki . kimide dğurup doğurup sokağa atıyolar bakmıyolar dilendiriyolar kimisi fazla geldiğinden satıyo bebeklerini bizlerde bir tane bebeğimiz olsun diye neler yapıyoruz Allahım bu mübarek günde bizleride duysun bizlere evlatlar nasip etsin kucaklarımıza sağlıklı bebekler almamızı nasip etsin inşallah :Saruboceq:

Limonlucay ne oldu adet günün geçtimi canım?

:))) canım pazar günü regli oldum, bebiş yok dr. gittim rutin kontrole kist çıktı şimdi ilaç kullanıyorum bebiş bi süre daha ertelendi yani ama sağlık olsun önce benim sağlığım artık eşimde bende önceliğin bu olduğunu düşünüyoruz..seninde az kaldı gününe güzel haberlerini duymak dileğiyle :Saruboceq:

canım doktorlar 1-2 hafta önde veya geride oluşunu çok önemsemiyorlar.bizde 1 hafta geriden geliyoruz.erkekler genelde önde kıazlar geride oluyormuş canını sıkma iyidirbenimde 2li 3lü testler normal çıktı ama amniyo yapalım dediler suyumuz az diye bende yaptırmadım.içimizi ferah tutalım tsma arkadasım ne güzel anlatmış yüreğime su serptin valla.

OTE] canım gözünüz aydın darısı en kısa zamanda basına.

aysude gecmiş olsun canım.

denden yemeye basladınmı?

öncelikle geçmiş olsun, allah tekrardan aynı acıları yaşatmasın, benim koyu renkle işaretlediklerim dışındakiler normal zaten belli,iğne genelde buradaki tüm arkadaşlara verildi dr lar tarafından, istersen başka dr a da göster sonuçlarını , danış, için rahat etsin.yine gerek yok derlerse için daha rahat eder.
çok sevindim canım iyi olmanıza.önden gitmesi gelişimin iyi olduğunu gösterir bence, benim ki de 1 hafta geriden gidiyor bende onun için tedirginim.
öncelikle seni ve bebeğini allaha emanet ediyorum hepimizin olduğu gibi.bu testlerin yanılma payı okadar çok ki,ben aslında yaptırmaktan yana bile değilim.ama yinede yapılıyor işte.en yakın arkadaşımın yengesinin ikili etstinde risk yüksek çıktı, üçlü de sonuç aynı oldu, amniyosentez yaptılar, onda da risk vardı, tabi bu arada bebek 5 aylık oldu haliyle sonuçlar çıkana kadar vs.arkadaşımın yengesi ne olursa olsun allah onu bana verdi, o benim evladım.asla dokundurtmam dedi. dr.lar almaktan yanaydı.şimdi kızı 2 yaşında ve çok sağlıklı.sadece fıtıklı doğdu ve 40 ı içinde fıtık ameliyatı oldu. başaka hiçbir sağlık problemi yok.sen de bol bol dua et. bizlerin de duası seninle olacak. sağlıklı sıhatli alırsın oğlunu kucağına,
oh be nihayet normale döndü site.....nasılsınız kızlar.....ben her zamanki gibiyim çok şükür-tatlicadiarzu-
bencede nihayet yani..
geçmiş olsun tatlım. çalışma şartları ile evdeki hijyen aynı olmuyor malesef..
eminim kistin ilaçla hemen yokolacaktır.sen kafana takma keyfine bak, bebiş geleceği zaamanı bilir ..

hepinize çok teşekkür ederim sizlerede yazmasam cvp almasam boğuluyo gibi oluyorum
allah razı olsun hepinizden
bakaılm bidahaki ay doktor ne dicek
eğer ilgilenmezse değiştirebilirim
sağolun kızlar rabbim gönlünüzün muradını versin
çok teşekkürler

bende bayramdan sonra pıhtılaşmaya baktıracağım.Bu arada dişimde ağrıyor önce onu halletmem gerekecek.olmazsa bayramın 3. günü dişim i çektireyim.

kuzular elektrik kesilmişti kayboldum ortalıktan... Hepiniz Allaha emanet olun ben kaçar... şimdiden bayramınızı kutluyorum...

canım her türlü doğurcam diyorsan hiç yaptırma bence ama aksiyse eğer yaptır derim.

ah kuzum bee bir rahat göremedin valla sen kıyamam geçmiş olsun.

kızlar herkesin bayramı şimdiden kutlu olsun

sağol canım söyledklerin moral oldu.

senin pıhtılaşma değerine gelince gerçekten dr un söyledkleri doğru için daha rahat olsun değerin düşük. topiğin ilk zamanlarında bi arkadaşımız sadece aspirinle bebeğine kavuştu ama senin gibi olanlar genele baktığımız zaman önlem olarak 0.2 ğne kullanıyorlar. sen dr na güveniyorsan onun söyledklerine göre hareket et. hadi bakalım yeniden bi hamilelik bekliyoruz canım.
canım öncelkle hamile haberini okumuştum çok sevndm ama grip bi tebrk yazamadım çokk sevindm allah sağsalim kavuştursun siz inşallah...ayrıca maşallah diyeyim ve koruma altına alalım kuzuyu. ayrıca ticker çok hoşuma gtti "kalbim karnımda atıyor."

verdiğn örnekte çok güzel mutluluk veric. işte amnyo sentezin de güvenilirliğ olmadığı için yaptırmak istemiyorum. allaha emanet yavrularımız. dualarınızı bekliyorum.
çok teşekkürler tatlım moral oldu. işte bu testlere güvenip sağlam çocuğu aldırmaktan korkuyorum o yüzdende allaha emanet diyorum.

sağol canım. senin durumuna gelince suyunun azalması durumunu biz burda dinamis arkadaşımızdan adım adım biliyoruz o bol bol su içerek telafi etmeye çalışıyordu sende bol bol su iç yani sürekli elnde br su bardağıyla doları duruma geleceksin. amniyonsentez yaptırcakmısın? ben düşük olma riskini düşünerekte yaptırmak istemiyorum. sevgiler
maşallah ne kadar güzel örnekler bunlar böyle işte bu testlere güvenip nasıl çocuğu aldıralım böyle şeyleri duyunca.
sende sıkma kendini bi yerde 4 hafta kadar geriden yazmıştın çok korkmuştum okuduğumda ama daha sonra düzeltmişsin. benim dr da dyor br hafta önden ve geriden olmasında sorun yok diyor. ama 2 veya 3 hafta kadar geriden gelmesi bebekte olabilecek bir anomalinn göstergesiymiş. inşallah bebişlerimiz sağlıklıdır
canım her türlü doğurcam diyorsan hiç yaptırma bence ama aksiyse eğer yaptır derim.

canım her türlü doğurmak değilde arkadaşlarında yazdığı gib testlerin güvenilirliğinin olmaması beni endşelendriyor. görümcem bir hastanede hemşire o söylemişti bir bebeği test sonuçları %99 downlu olduğu için bebeği aldılar dedi alanda bir doç.dr ve alınan bebeği inceledk baktık diyor sapasağlam herhangi bir down bulgusu yoktu diyor.

ayrıca hani bunları bende bütün hamilelere fikir versn diye söylüyorum. eşimin arkadaşının hanımının ikili ve üçlü testleri gayet iyi çıkmıştı üçlüyü emin olmak için iki üç merkezde yaptırdılar pimpirikl olduklarından ve hepsnde 5000:1 risk vardı yani risk yok diye rahatlardı ama kucaklarına downlu bebeğ alınca şok oldular... kafam karışık bol bol dua ediyorum inşallah sağlıklı bebeklere sahip oluruz.

haır olmaz sadece iğneler bebege giden kan akışını saglıyor

gelevera bizim artık amniyo zamanı geçti doğum gelmek üzere 32 hafta olduk biz allahım hayılısını nasip etsin.

feryad nerelerdesin?bayrram hazırlığımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…