teşekkür ederiz canım senin de kandilin mubarek olsun hayırdır sen nerelerdesin kayıplara geçiyorsun aradagünaydın arkadaşlar geçmiş kandiiniz mübarek olsun.keyifler nasıl ?
Allah kabu etsin canımopuyorumnanaktanGünaydın arkadaşlar. herkesin kadir gecesi mübarek olsun. dün akşam tüm arkadaşlarım ve kendim için dua ettim. Rabbim inşallah dualarımızı kabul eder.
Allah analı babalı büyütsün gözün aydın canım rabbim şimdi diğer hamile arkadaşların da dileğini yerine getirsin inş. bekleyenlerin de tez zamanda beklentilerini gidersin inş.gunaydın arkadaslar
27 agustosta bende bebegımı kucagıma aldım sukurler olsun
fraxıparıne kullandım 9 ay boyunca dogumdan 1 gun once kestık hıcbır sorun yasamadık
ıyılesmemde gayet guzel oldu eve gelınce hatta hıc yatmadım ıslerımı az cok yaptım bebegıme baktım
dusununce nasıl gececek 9 ay dıyor ınsan ama gecıyor ınanın daha dun gıbı hamıleleııgım
aglaya aglaya ıgne yaptıgım zmanları bılırım ama sonuc guzel oldu sukurler olsun
Rabbım hepımıze hayırlı saglıklı evlatlar nasıp etsın ınsallah
Rabbim hayırlısını versin negatif sonucu almak çok zor ama rabbim gücünü veriyor onun da yardımcısı olsun inş.ozpor ile ben görüşüyorum canım.tüp bebek olmadı.kısmet hakkında hayırlısı böyleymiş dedik. şimdi yeniden toparlanıp tekrar deneyecek. biliyorsun onda kromozom bozukluğu olduğu için pgt yöntemimiydi neydi işte ondan yapılması gerekiyor. maddi olarak ta toparlaması gerekiyor. , moral olarak iyi .
5 martta hamile olduğumu öğendim 10 marrta hastane yattım kanamadan ogünden beri yatıyorum ama hazirandan beri evde yavas yavas yemeğimi yapıyorum ufak tefek işlerle uğrasıyorum çarşı pazar unuttum nedemek olduğunu yürüyüşte salondan balkona odalara yani canım en uzak mesafem evin içi.dışarıya doktordan doktora neyseki az kaldı.ki ben öncesinde 8 kapıya 9 çomak apan biriydim amaolsun mükafatıma değer diyorm:1no2:
kızzzzzzz yata yata büyüttün işte kaydirigubbakcemile3 kızma cnm yatmak zor ama bak az kaldı çok şükür biraz daha sabır veeeeeeeee mutlu son inş.
ahhh canım moralini bozma herşeyin başı moral eskiler bilir funda 80 diye bir arkadaş vardı onunda bebeği geriden geliyordu dru alalım dedi çok zor günler yaşadı ama aldırmadı bebeğide ona tutundu ve doğdu hatta listeye bakarsan görürsün rabbim yeterki ol desin biliyorsun olmayacak şey yok zaten karnımıza düşen bu bebekler hepimiz için mucize bu minik mucizelerimize iyi bakalım ki onlarda bizi bırakmasın rahat ol herşeyi rabim bilir kısmetse hepimiz alıcaz bebişlerimizi kucağımıza eğer değilse ne yapsak nafile değilmi canımselam canlar..
az önce dr kontrolümüzden geldik. bebeğimi gördüm ve kalp atışlarını tekrar duydum çok şükür.ama çok küçük ve gelişimi de geriden gidiyor hala.ultrasonda 6+2 görünüyor.doktorum problem yapma dedi ama , ne bileyim moralim bozuldu sanki. biede onu öyle rahmin bir köşesine sıkışmış ve hareketsiz görünce iyice kötü oldum. daha önce bahsetmiştim benim rahim yapımda da bozukluk var. üstten içe doğru çok basık.sanki, rahmi ikiye bölüyor ama septum değil, yani perde şeklinde olmadığı için ameliyat imkansız.olacaksa bu şekilde olacak dedi dr um en başta.
istirhate devam, iğne +progestan+coraspin+folbiola devam.2 hafta sonra tekrar kontrolüm var.lütfen bebeğim beni bırakmasın bu defa..eğer rahim yeterince esneyip büyümezse bebeği taşıması zor diyor dr.
birde fraxprin var canım innohep var bu kan sulandırıcı iğne olarak bunlarında senin dozunla eşdeğer olanlara bakabilirsin neden bu iğnelerde sorun yaşanıyor anlamadım millet çokmu meraklı kendine iğne yapmaya o yüzden mi piyasada tükeniyor kaydirigubbakcemile3anlamadım keşke bende gerek olmasaydıda yapmasaydım diyorum kaydirigubbakcemile3Slm Arkadaşlar. Biliyorsunuz clexane 0.2 bulamıyordum. Hoca innohep 0.35 kullan o zaman demişti. Clexaneyi 5 er 10 ar eczanelerden toplayarak kullanıyordum. şimdi innohep toplu olarak bulduk 90 tane. Alsam mı almasam mı tereddüt etmeye başladım. arasında fark var mı sanki doz yükseliyormuş gibi geldi. MTFHR 677 heterozigot mutasyonu değeim. Bana bir fikir verin yaaaaaa.
gunaydın arkadaslar
fraxıparıne kullandım 9 ay boyunca dogumdan 1 gun once kestık hıcbır sorun yasamadık
ıyılesmemde gayet guzel oldu eve gelınce hatta hıc yatmadım ıslerımı az cok yaptım bebegıme baktım
dusununce nasıl gececek 9 ay dıyor ınsan ama gecıyor ınanın daha dun gıbı hamıleleııgım
aglaya aglaya ıgne yaptıgım zmanları bılırım ama sonuc guzel oldu sukurler olsun
çok geçmiş olsun,Rabbim bir daha yaşatmasın.......tüm incelemeler yapıldı canım,hiçbir anomali tespit edilemedi,gelişimi falan herşey uyumluydu haftasıyla......büyük ihtimalle kalp anomalisi vardır dediler,o da ancak 23.haftada belli oluyormuş zaten,artık olan oldu giden gitti,yapacak birşey yok.....şu an clex. yerine innohep kullanıyorum,coraspin alıyorum,her gün yürümeye çalışıyorum....bu gebeliğimde sevinemiyorum bile,temkinli davranıyorum elimden geldiğince,her an herşeyin olabileceğini,gebeliğin başlamasıyla herşeyin bitmediğini çok iyi anladım...kendimi çok fazla kaptırmak ve yaşadıklarımı tamamen unutmakda istemiyorum aslında.......işin özü Allaha emanet,pıhtılaşma sorunu olup iğne ilaç kullanmadan bebeğine kavuşanlarda var......Yaradan OL dediği zaman olacak ondan ötesi yok.......
arkadaşlar da cevaplamış zaten. kan pıhtılaşması tamamen genetik olduğundan etkileyeceğini sanmıyorum, keşke coraspin genetiğimizi etkilese de düzeltsemerhaba arkadaşlar ben bayramdan sonra kan pıhtılaşması testi yaptıracam aynı zamanda da coraspirin kullanıyorum.Acaba bu tahlilin sonucunu etkiler mi?yani kan pıhtılaşması varsa coraspirin içtiğim için çıkmayabilr mi*?eğer öle olursa yanıltıcı olur.Teşekkür ederim.
çok güzel, teşekkürler. amin canım cümlemizin duaları kabul olsun..hayırlara vesile olsun mubarek gün ve gecemiz.Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma.
Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar.
Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var.
Şükret! istediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.elif şafak / aşk
kadir geceniz mübarek olsun kızlar, dualarımız kabul olsun..
gözün aydın canım. allah analı babalı büyütsün,bizlere de göstersin o güzel günleri.gunaydın arkadaslar
denden canım sakın kendini yorma yarıdmcı bayan aldıysan hepsini yapar o. sen hiç iş yapma yat dinlen keyif yap...
güzin maşallah canım biraz sıkıntılı da olsa 30 lu haftalara geldin. çok az bir zamanın kaldı.sağlıklı doğumların olur inşallah.
kızlar bu arada bişey soracam sizlere bizim gibi kan pıhtılaşması olan bayanların hamilikte fiziksel aktivitesi nasıl olmalı sizce ilk haftalarda az sonralarda artmalımı yoksa günlük yaşamımızı hiç değiştirmemelimilimiyiz.? kullanılan iğneler ve değerler hakkında konuştuk bu konu hakkında fazla bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.
canım güle güle otur temiz evinde, yardımcı almakla en doğrusunu yapmışsın. ben kayınvalşidemle oturuyorum, yemek bulaşık işleriyle o ilgileniyor, temizlik işiylede haftasonları eşim.saolsun.eğer yalnız olsam kesin yardımcı alırdım.buyrun buyrun ev temiz olunca daha zevkle ağırlıyorum misafirlerimi....ama pasta börek yapamıyorum henüz......bir dahaki gelişinizde inş......
Maşallah,sağlıklı,başarılı,huzurlu bir ömür diliyorum evladınızla birlikte........darısı tüm bekleyenlere......
yok canım yormuyorum,bende yavaş yavaş otura kalka mutfağımı temizliyorum,zaten artık 15 günde bir gelecek bana,sağolsun çok temiz çok iyi bir bayan,bana zaten iş yaptırmaz.......canım özpor ile sen mi görüşüyordun nuray mı,nasıl ne yaptı çok merak ediyorum......
bu arada harekete gelince;bana söylenen,düşük tehliken yoksa,normal yaşantına devam mümkün olduğunca hareket etmeliymişiz,günde en az 45 dk.1 saat arası yavaş tempolu yürüyüş,eğer yatmamız gerekiyorsa saat başı baklarımızı,ayak parmak uçlarımızı hareket ettirmeliymişiz.....aslında bu da garip,Güzinin dediği gibi o sürekli istirahat halinde,maşallah nazar değmesin bir problem yaşamadı suyu dışında,bende diğerinde 16haftaya kadar yatmıştım,tam hareketlendim.........zaten sonrası malum......
Rızkı olan geliyor,olmayana ne yapsak bahane..........
5 martta hamile olduğumu öğendim 10 marrta hastane yattım kanamadan ogünden beri yatıyorum ama hazirandan beri evde yavas yavas yemeğimi yapıyorum ufak tefek işlerle uğrasıyorum çarşı pazar unuttum nedemek olduğunu yürüyüşte salondan balkona odalara yani canım en uzak mesafem evin içi.dışarıya doktordan doktora neyseki az kaldı.ki ben öncesinde 8 kapıya 9 çomak apan biriydim amaolsun mükafatıma değer diyorm:1no2:
galiba seninle çok benziyoruz güzin75. bende daha önceki iki gebeliğimde de bundada hamile olduğumu öğrendiğim hafta lekelenmem başladı, ve kendimi yatakta buldum. diğer ikisinde 4 ay hiç kalkmadan yattım. sadece wc ve dr için kalktım ayağa.ama sonuç acı oldu yine. hatta benim ikincide rahim ağzına dikiş atılmıştı söylemiştim daha önce de.yani hani derler ya oraya diksen düşecekse düşer diye, çok doğru. yiyecek ekmeği , görecek günü varsa yaşayacak. bizim ve drların elinden fazlası gelmiyor önlem almaktan başka.şimdi yine yataktayım ama evin içinde dolanıyorum biraz. dediğin gibi balkondan odalara, bazen bilgisayar başına. ama ayakta kalma süremi uzun tutmuyorum. 15 dk ayakta olursam 1 saat uzanıyorum, ayaklar yüksekte.rabbim bu defa güldürsün yüzümüzü..buyrun buyrun ev temiz olunca daha zevkle ağırlıyorum misafirlerimi....ama pasta börek yapamıyorum henüz......bir dahaki gelişinizde inş......
tamam geliyorum zaten onları tketmiyoruz yoksa şekerimiz çıkacak bukadar hareketsizliğe.muhabbete geliyoz:hulya:
slm kızlar 1 aydır evde yoktum nete giremedim
bugün sonuçlarımı aldım
kan pıhtılaşması çıktı
hiçbişi demedi doktor rahim filmini istedi
çektirdiğim hastaneden onu aldım yarın gidicem onu götürcem çektireli 1 sene oldu inşallah kabül eder
şimdşi kızlar bundan sonra ne olacak hiç bi bilgim yok
bana nolur yardım edin nollcak şimdi bu süreç nasıl geçcek
neler yapabilirim
hamile kalmak için kür falan varmı kaldıktan sonra neler olcak hamile kalana kadar napcam ve sonrası kafam çok karışık
yardım edin lütfennnnnnnnnnnnnnn
canım rahim filmi bende 2 yıl önce çektirmiştim.şimdi gittiğim dr, genetik testler, rahim fi,lmi zamanla değişen sonuçlar vermez,birkaç yıl öncede çektirsen hiç önemli değil dedi. sadece tüpte tıkanıklık olaylarında önemli oluyor galiba, şekil ve yapıda önemli değilmiş.
bundan sonra olacakları dr test ve film sonuçlarına göre söyleyecek. iğne dozun ayarlanacak, büyük ihtimal hamile kalmadan önce aspirin başlatacak,bu süreç te druna güvenip onu dinleyecek ve bolca dua edeceksin.yapabileceğin fazlaca birşey yok. rabbim gönlüne göre versin.
en azından artık problemin ne olduğu biliniyor ve önlem alınacak, bunu düşünüp rahatlat kendini.
baharöelik ne diyeyim yüregime su serptin yazdıklarnla.allahım insallah sana da gönlündekini verir canım
kısllar ben burdaki herkes icin dua ediyorum sizde dualarınızı eksik etmeyinn:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Başına ne gelirse gelsin, karamsarlığa kapılma.
Bütün kapılar kapansa bile, sonunda O sana kimsenin bilmediği gizli bir patika açar.
Sen şu anda göremesen de, dar geçitler ardında nice cennet bahçeleri var.
Şükret! istediğini elde edince şükretmek kolaydır. Sufi, dileği gerçekleşmediğinde de şükredebilendir.elif şafak / aşk
kadir geceniz mübarek olsun kızlar, dualarımız kabul olsun..
gunaydın arkadaslar
feryad merhaba canım gelen oldumu nete giremiyorum ancak iftarı yapıp onları gönderdikten sonra girebiliyorum sağolsunlar bu ramazan hiç yalnız bırakmadılar valla nasıl geçti anlamadım.herkese diyom ki şimdi gelen ileriye yatırım yapıyo bizde kızımla onlara gidecez.yata yata büyüdük valla dediği gibi
galiba seninle çok benziyoruz güzin75. bende daha önceki iki gebeliğimde de bundada hamile olduğumu öğrendiğim hafta lekelenmem başladı, ve kendimi yatakta buldum. diğer ikisinde 4 ay hiç kalkmadan yattım. sadece wc ve dr için kalktım ayağa.ama sonuç acı oldu yine. hatta benim ikincide rahim ağzına dikiş atılmıştı söylemiştim daha önce de.yani hani derler ya oraya diksen düşecekse düşer diye, çok doğru. yiyecek ekmeği , görecek günü varsa yaşayacak. bizim ve drların elinden fazlası gelmiyor önlem almaktan başka.şimdi yine yataktayım ama evin içinde dolanıyorum biraz. dediğin gibi balkondan odalara, bazen bilgisayar başına. ama ayakta kalma süremi uzun tutmuyorum. 15 dk ayakta olursam 1 saat uzanıyorum, ayaklar yüksekte.rabbim bu defa güldürsün yüzümüzü..
amin canım nerde varsa allahım herkesin yüzünü güldürsün.evet yasanılan basa gelen seyler aynı sonucumuz iyi olsun. hep dua et. gecen hafta doktor kontrolünde bizde 1 hafta geriden geldimizi öğrendik kızlarda olabiliyormuş sizinkide kız olabiirmi?:teselli:
iyi olmanıza evindim.doğumu nerede yapacaksın?konuştunmu doktorunla nasıl olacak?:dance:
feryad al misafirleri gelin bize yemekler hazır canım.allah kolaylık versin.bizim miafirler kendi hizmetlerini kendileri yapıyorlar oyüzden çok yorulmuyorum ben oturuyorum ama sana zevkle hizmet ederim gel sen
amin canım nerde varsa allahım herkesin yüzünü güldürsün.evet yasanılan basa gelen seyler aynı sonucumuz iyi olsun. hep dua et. gecen hafta doktor kontrolünde bizde 1 hafta geriden geldimizi öğrendik kızlarda olabiliyormuş sizinkide kız olabiirmi?:teselli:
:
sempatiksalakcinni bilmem belki kızdır, inşallah tek sebep odur geriden gelmesinde.sağlıklı olsun da valla hiç önemli değil kız erkek.ya birde kilo olayını soracaktım. . ebn dombili olduğum için dr. kilo alma diyor, ama evde hareketsiz alacam kesin. çünkü o kadar bulantı ve kusmaya rağmen kilo vermedim , gerçi almadım da ama iştahım açılınca kesin alırım.karpuz gibi yatıyorum bütün gün:bbo:üstelik gaz ve kabızlık problemi oluyor hareketsizlikten. karnımı görsen sanki 5 aylık şişkinlikten.ama içerideki bebek daha 3,5 cmbilmiyorumkismile
kızlar bazı şeyleri merak ediyorum yazarsanız sevinirm
kan pıhtılaşması gebeliğe engelmi???
yani geciktiren bi sebepmi???
kan pıhtlaşması yumurtlalamaya engelmi
çok merak ediyorum
ben 3 sene boyunca hamile kalamadım sonrada iki düşüğüm oldu
oyüzden soruyorum
gebeliğe engelmi diye
lütfen cevap yazın
bide çok oldum biliyorum biliyorum ama
bi kür falan varmı yaptığınız yani zararı varmıdır
şimdiden teşekkürler
galiba seninle çok benziyoruz güzin75. bende daha önceki iki gebeliğimde de bundada hamile olduğumu öğrendiğim hafta lekelenmem başladı, ve kendimi yatakta buldum. diğer ikisinde 4 ay hiç kalkmadan yattım. sadece wc ve dr için kalktım ayağa.ama sonuç acı oldu yine. hatta benim ikincide rahim ağzına dikiş atılmıştı söylemiştim daha önce de.yani hani derler ya oraya diksen düşecekse düşer diye, çok doğru. yiyecek ekmeği , görecek günü varsa yaşayacak. bizim ve drların elinden fazlası gelmiyor önlem almaktan başka.şimdi yine yataktayım ama evin içinde dolanıyorum biraz. dediğin gibi balkondan odalara, bazen bilgisayar başına. ama ayakta kalma süremi uzun tutmuyorum. 15 dk ayakta olursam 1 saat uzanıyorum, ayaklar yüksekte.rabbim bu defa güldürsün yüzümüzü..
iyi olmanıza evindim.doğumu nerede yapacaksın?konuştunmu doktorunla nasıl olacak?:dance:
doğumu şifa bornovada yapıcam canım. ama doğum şekli şu an normal gibi duruyor bakalım. 10 gün sonra ne dicek dr. birde kızlar burdaki dr 36 da keselim iğneleri diyor. benim burdaki diğer dr um 38 demişti. kafam karıştı. hiç 36 da kesen olmuşmuydu hatırlayanınız varmı. sanırım kesmem ben. diğer dr um da 38 gibi diyor çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?