Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

nilayinal yukarda yanlış yazmışım biz o korkuları doğuma kadar yasıyoruz ne zaman kucağımıza alacağız o zaman sona erecek heralde diyecektim.

canım çok geçmiş olsun.maalesef benimde sorunum tekrarlayan düşük.hangi testleri yaptırdın ve sonuçların ne kadar sürede çıktı?bende araştırılma sürecindeyim.iğnenin dozuna kim karar verdi canım.Allah hepimize sabır versin.benim dr.hiç bişey çıkmazsa bile aspirin ve iğne kullanırız dedi.bana biraz araştırılma sürecinden bahsedersen sevinirim.

sevgili arkadaşlarım, tekrarlayan düşüklerde nasıl bir araştırılma sürecinden geçtiniz? testleriniz ne kadar sürdü ve sonuçlarını almanız uzun sürdü mü?hangi testleri yaptırdınız? ben de kan pıhtılaşmasından şüpheleniyorum.profesöre mi gittiniz? beni bilgilendirirseniz sevinirim.geçen hafta üniv.hastanesine gittim.asistanlar bakıyor.bazı testler verdiler.

merhaba kızlar umarım herkes iyidir,bende dün aldım test sonuçlarını genetik tahliller normal çıkmış ama protein s düşük 50.8 .folbiol,cleaxin 0,4 lük , klomen verdi dr adetle birlikte iğneleri vurmaya başlayacam ama sanki yapamzmışım gibi geliyo aslında alışığımdır iğne ilaç olayına ama yinede bu sefer tırsıyom biraz.canınız acıyomu iğneleri yapınca nasıl yapıyozunuz ilk etapta yardım almam gereklimi birinden lütfen yardımcı olurmusunuz?

canım çok geçmiş olsun....
tekrarlayan düşüklerle ilgili çoğu arkadaşımız riskli gebelik uzmanı profesöre gidiyor. pıhtılişma bozukluğumzda olduğu için aynı zaanda hematolog kontrolünede gidiyoruz. ama normal uzman dr kontrolünde hamileliğini geçirip doğum yapmış olan arkadaşlarımızda var. önemli olan güvenebileceğin bir doktorunun olmasıdır.asistanlar geniş tetkik istemiyorlar.istediklerinin içinde eminim pıhtılaşma tetkikleri vardır ama bundan daha detaylısına ihtiyacın var.
bu teşhisin konması aşaması yani tekrarlayan düşük sebebini bulabilmek için öncelikle kan tahlillerin yapılacak
tiroid tetkikleri t3 t4 tsh anti tiroid antikorları
rutin biyokimya hemogram (kan hastalıkları için)
romatizma tahlilleri (lupus hastalığı var mı diye)
trombofili paneli diğer adıyla pıhtışama tahlilleri ve bazı genetik tetkikler
bunun gibi tetkikler doktorun daha detaylısını isteyecektir. bu kan tetkiklerinin sonuçları bazısı 1 günde çıkar pıhtılaşma ve genetik tetkiklerin 20 günde çıkar.

bu tetkikler haricinde rahim filmi HSG isteyebilir. çünkü rahim bozukluklarında kaynaklana düşüklerde var..(10 dk süren hafif ağrılı bir işlemdir)sonucunu hemen eline veririler.

rahim filminde görünmeyen ama rahimde olan septumlar için bazen histereskopi gerekebiliyor. bu topikte yaptıran arkadaşlar var.(bunu yaptırmadığım için tam bilmiyorum)

düşüklerin birde kromozom bozukluğundan kaynaklanma olasılığı var. bunun için eşinin ve senin kromozom analizi yaptırmanız gerekir.(kan alınıyor ve sonucu 40 günde çıkıyor)

yani çeşitli sebepleri olabilir. ben 3 kez düşük yaptım pıhtlaşma problemim var. iğne kullanmama rağmen düşük yaptığım için yukarıda saydığım işlemlerden histereskopi hariç hepsini yaptırdım. sanırım yakındada histereskopi yaptırcam.

sen kaç kez düşük yaptın a.s.

selam şu an hamil:sm_confused:emisin değilmisin anlamadım canım

hııım anladım sen adetle birlikte başlayacan iğneye ve klomen kullancaksın hamile kalırsan devam edecen...
iğneler hiç canını yakmıyor canım.. ilk yapımını bir hemşireden öğrenirsen diğerlerini kendin yaparsın . aslında ilkinde bile gerek yok.göbeğinin 2 parmak kenarına yapabilirsin. elinde sıkıştırıp iğneyi hafif yan yapacaksın. bir kaç kez yapınca daha da iyi öğrenirsin.

burdaki arkadaşlardan bazıları hamileliğini beta hcg pozitif çıkınca başlıyor iğneye.. bazıları keseyi görünce... bazıları bebeğin kalp atımını duyunca.....senin gibi hamileliği beklerken başlayan arkadaşlarda var...
herkesin doktoru farklı uygulama yapıyor...

tşk ederim nergis evet benim dr öle kullan dedi ama aynı zamanda yumurtlama problemim var ve tek tüpüm tıkalı inşallah olcak bakalım tedaviye yeni başladım.daha doğrusu bi sürü gereksiz dr ve işlemle uğraştıktan sonra ii bi dr bulduk öle başladım.iğneyi yan tut demişsin ama doktorum direk batır dik dedi.
ayyyyy Allahım yardım et bizlere ne olur.hergün iğne nasıl olcak bilmiyorum.başka nelere dikkat etmemiz gerek acaba.varmıki başka bi püf nokta.

merhaba kızlar
umarım herkes iyidir,Angel ile dün görüştüm,canım iyi olmanıza çok sevindim,bol sıvı tüketimine devam.....
benim eşim bu haftalarda yalnız olmamam için senelik izne ayrıldı,ama bugün bile evde değil ne yazık ki.......bu izin sürecini evimizin ve kendi işlerimizi yaparak geçireceğiz,eşimin girmesi gereken veriler benimde hazırlanmam gereken bir denetimim var.......PC başında çalışmak için olabileceğim işi özü....ara ara girip iyi haberlerinizi alırım......kendinize ii bakın özledim şimdiden.....

bu arada yeni gelen arkadaşımız iğneleri sormuş,benim iğnelerim artık hiç acımıyor,öncedende az acıyordu zaten alışıyor insan,hele ki o iğnelerin bebeğine kavuşmasında bir vesile olduğunu düşündüçe.....hiç korkmayın önce Allahın izni ile herşeyin üstesinden geliniyor.....sadece 8 ay unutmayın ömür boyu iğne olmak zorunda olan insanlarda var,halimize çok şükür....

sevgiler.....yüreğinizden umut eksik olmasın.....

Benide ekleyin kızlar
son adet:8 eylül
beklenen adet:5 ekim.......................

ekliyorum canım

efet ama çok şükür şimdilik iyiyim. :)

heber vermeye çalışırım canım dua edicem tabiki

son adet beklenen adet
meldal ------------------ 28.08.2010-------------- 28.09.2010
limonlu çay ------------------ 05.09.2010-------------- 05.10.2010
feryad ----------------- 16.09.2010 --------------16.10.2010
tarfil ------------------ 18.09.2010 --------------18.10.2010
nergis60 ------------------ ? -------------- ?
omman ------------------ 30.08.2010 ------------- 30.09.2010
filizim ------------------- 05.09.2010 -------------05.10.2010

feryad cnm naber nasılsın?
canım hoşgeldin özür görmemiştim pek giremiyorum bende bu aralar.. ben iyiyim çok şükür yeniden dağılmamak için elimden geleni yapıyorum :) sen nasılsın?

canım kolay gelsin sana bizde seni özleyecez dikkat et kendine...

baharım nasılsın canım :) vakit yaklaştıkça heyecanın artıyor mu? ayyy ben bile heyecanlanıyorum sizle kaydirigubbakcemile2

Beni yanlış eklemişsiniz kızlar
son adet:8 eylül
beklenen adet:5 ekim...

kızlar günaydınn ya bişey sorucamm Folbiol kullanıyorumm yeni 8 gün oldu adet geçiktiriyomu o yaa düzenli olan adetimm şimdi bozuldu sanırım yada hamileyimm normalde 25 veya 26 da olmam lazım ama hala olmadım ve adet belirtiside yokk normalde şiddetli karın ağrım olurr acaba folbiol dan dolayımı geçikti yada hamileyim ama hamile olmam biraz zor çünkü korunuyoduk bir kez adetimin 23 günü falan bi ilişki oldu oda yumurtlama zamanımı kesin geçmiştir yani off kafam çok karıştıı noluk yardımcı olunn folbiol adet geçiktirirmi yaaa (((((((((

meldal ------------------ 28.08.2010-------------- 28.09.2010
limonlu çay ------------------ 05.09.2010-------------- 05.10.2010
feryad ----------------- 16.09.2010 --------------16.10.2010
tarfil ------------------ 18.09.2010 --------------18.10.2010
nergis60 ------------------ ? -------------- ?
omman ------------------ 30.08.2010 ------------- 30.09.2010
filizim ------------------- 08.09.2010 -------------05.10.2010

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…