omman canım bide bende hamile olmadığımı anlayınca adaçayı ve papatya çayı içtim adet söktürmeye iyi geliyomuş içtim öğlene adet oldum canım bitti çayları bi zararı olcanı sanmamm istersen sende iç
çalışmalara devam feryadcım.. Biz 2009 kasım dan bu yana bebek istiyordum, Temmuzda bir kez hamilelik oldu o da düştü.. ortalama 10 ayda 1 kereden fazla gebe kalmam gerekmez miydi diye düşünüyorum.. Eşim de henüz doktora gitmedi, ben de tüplerime baktırmadım. Acaba o işlemlere de başlasam mı?
Cevapların teşekkür ederim..
Sen neden ara veriyorsun? doktorun ne diyor?
kızlar selamm nasılsınız
ben dün doktora gittim yumurta takibine başladık bakalım hayırlısıyla, bide ben sadece folbiol kullanıyodum şimdi aspirinede başla dedi. bende bebe aspirini aldım sorun olmaz umarım.coraspirinle bebe aspirini aynımı ? şimdi ayın 6 da çarşamba günü tekrar çağırdı takip için
bide arkadaşlar benim kan pıhtılaşması değerlerinden sadece mthfr 1298 homozigot bunda iğne kullanmaya gerek varmı acaba yoksa aspirin yeterlimi ? çünkü doktor iğneyle ilgili hiç bişey demedi sadece aspirin kullanmaktan bahsetti oda 2 düşük yaptığım için yoksa ona bile dediki sana kan pıhtılaşması var diyemem dedi ama 2 düşük yaptığın için aspirin içebilirsin dedi. valla ne derse uyguluyorum bakalım sizdede sadece mthfr 1298 homozigot olan varsa nasıl tedavi uygulandığını yazarsa sevinirim
allah kabul etsin.bende dün sana okudum.allah yerine ulaştırsın.kızlar bugğün bende hepiniz için yasin okuyacağım sizlerin dualrı benim için çok önemli bende sizlere bol bol dua ediyorum. bebiş isteyenlere bebiş hamiş olanlara hayırlı doğumlar inşallah. herhangi bir doğum durumum olduğunda güzine yada sonuyoka mesaj atarım yada ararım bi şekilde haber veririm size
çok geçmiş olsun arkadaşım.aman aman çok dikkat et.senin içinde duamı okudum.allah yerine ulaştırsın.öpt.nuraycım allah yardımcın olsun canım kendine iyi bak dikkat et geçicek hepsi sende bebeğine kavuşucaksın inş
inş kabul eder rabbim duaya ihtiyacımız var hepimizin allahım bebişlerimize sağsalim kavuştursun inş
hiçsorma canım çok korktum sancı zannettim bebişle alakalı nst ya bağlandım şükür rabbime bebeğin kalp atışları normal sancıda yokdenecek kadar az çıktı yani ben ya üşüttüm ondan ağrıyor yada karnım çatladığı için çatlaklardan ağrı olabilir ne biliyim
ama en önemlisi bebişime bişey olmaması inş geçer benimde ağrım biraz sıcak tutsamkendimi iyi olcak galiba
benim için dua edenlere ayrıca çok tşk ediyorum kızlar allah hepinizin kalbine göre versin inş hepinizi öptüm
hakkında hayırlısı canım.burda ki herkesin zaten en az 2 düşüğü var.hepimiz aynı üzüntüleri yaşıyoruz.ama pes etmek yok.her türlü sonuca hazırlıklı olmak lazım.kızlar cok ama cok moralım bozuk.. ne olur benzer bırseyler yasayan varsa bana bı umıt versin. benım de pıhtılasma problemım ve daha onceden yasadıgım 2 dusugum var. bu sefer erkenden yakaladık beta hcg 10 ıken hemen ıgne ve coraspıne basladık. sat a gore 7. haftanın basındayım ama dun gıttık dktora bebek gorunmedı haftaya tekrar randevu verdı. adetlerım duzensız oldugu ıcın gerıden gelme ıhtımalı yuksek. ama cok uzuldum dıye mı bılmıyorum bugun yıne lekelerım basladı. ıkı kere daha olmustu gecen haftalarsa hep ıkı gun geldı, yattım dınlendim. bıttı. yıne bıter ınsallah cok korkuyorum.
bebeklerımin benım yuzunden gıttıgını dusunmek benı cok uzuyor. ılk defa tedavıyle devam edıyoruz bu da gıderse cok yıkılıcam. cok sıkılıyorum evde butun gun oturuyorumç zaman gecmek bılmıyor.
0,2 lik iğnelerden veya 0,3 lük iğnelerden günde iki tane vurulan arkadaşlarımız var.telaşlanma.doktoruna güven.içine sinmiyorsa iyi bir doktor araştır ona git.arkadaslar bi sorum olacak yardim ederseniz sevinirim dedigim gibi 4dusugum var ve bi sonraki hamileligimde coraspin ve claxan ignesine basliycam ama bana doktorum gunluk 2defa vurulmami soyledi bi sabah bi aksam yani bana fazla geliyo bilmiyorum aranizda ugneleri gunluk 2tane vurulan varmi bide kizlar benim bazi supelerim var kasiklarim felan agriyo hamilemiyim ne:)
allah hayra çıkarsın.duaların kabul olsun.unutmadan arkadaşlar bugün çokkk güzel bir rüya gördüm inşallah. sabah namazına kalktığımda sizlere dua ettim inşallah Allah kabul eder, ben inanıyorum, sizde dua edin bugün çok.
bakkk bir de nezle falan olayım demeyin.bol bol vitamin doposu meyvelerden yiyin.günaydın canım nasılsın bakalım ağrıların geçtimi tatlımm... sabahtan beri hapşurup duruyorum inşallah korktuğum başıma gelmez yaaa....
aaaaaaaa.kızıyorum artık.aysude 1 sen 2.ne bu hapsuruk.bol bol dinlenin.zaten bizler dırtlı tipleriz.aman çok dikkat edin.amanın bende sabahtan beri hapşuruyorummm.
hayırlısı olsun canım.bu ay senin için çok önemli.çok stres yapma ama.güzel haberlerini bekliyoruz.kızlar yaptım ve kocaman bi tek çizgikaydirigubbakcemile3
ama yıkılmadım burdayım
zaten hiç beklemiyodum
durdu durdu bari pazar gelsede pazartesi doktora gitsem:)))
ya böyle bir ayda bitti işte şimdi bu ay gerçekten çalışmalara başlıyorum
hayırlısı olsun bakalım
ama şimdi niye gecikti onu merak ettimakannehir
Sağol feryadcım.. Kısmet, inşallah bu süreci hepimiz kolay atlatırız.. Ama tabi önceden bilip önlem almak ve takip etmek zamanı boşa geçirmemek yönünden iyi.. Ben de doktorumla konuşup diğer işlemleri de halledeyim.. Teşekkür ederim.. Sende moralini yüksek tut... En azından tedavisi olan sorunlarımız var.. :) Zaman alsa da :))
hayırlısı olsun canım
bende başlıcaktım
pazartesi olsamda olmasamda gitcem bakım ne dicek
inşallah hamiş kalırsın bu ay canım
canım bebe aspirini ve coraspin arasındaki fark çözünme yerleri
bebe aspirini midede çözülüyor bu yüzden uzun vadeli kullanımda mide için zararlı olabilir
coraspin ise bağırsaklarda çözülüyor yani uzun süreli kullanım için daha uygun
ama sen yinede dr.una ya da bi eczacıya sor daha iyi bilgi verecektir.
bu arada ben mthfr 677 homozigotum bana dr.um gebelikte iğne kullanıcaz dedi
ama önemli bir pıhtılaşma değeri olmadığını söyledi.
unutmadan arkadaşlar bugün çokkk güzel bir rüya gördüm inşallah. sabah namazına kalktığımda sizlere dua ettim inşallah Allah kabul eder, ben inanıyorum, sizde dua edin bugün çok.
ben ocak ayında 8 haftalık bebeğim kalbi durdu ve kürtaj oldum.Ağustos ayında da kimyasal gebelik yaşadım.Ve şimdi adet günüm geçti.(1 aydır coraspirin kullanıyorum folik plusla ama test yapılmadı)Eğer şu anda da gebeysem ve pıhtılaşma varsa genetik tahliller yapılana kadar bu coraspirin bebi korur mu).BAna şu anda ne önerirsin?
çok geçmiş olsun canım.canım düşüklerinin nedeni biliniyor mu? aspirin kullanmanı doktor mu söyledi?
kızlar dün akşam sormuştum ama kimse cevaplamamış. bütün gün cevapları düşünmüştüm hayal kırıklığına uğradım. tekrar soruyorum cevaplarsanız çok sevineceğim.
677 homozigot ve faktör 5 heterozigot pıhtılaşma değerlerim. ölü doğumdan sonra 6 ayı doldurdum dra gittim ve bana sadece hamilelik öncesi FOLİK ASİT FOLBİOL ve APLİKOBAL verdi. CORASPİN i sordum gerek yok dedi ama içim rahatdeğil haile arkadaşlar sizler neler kullandınız? aynı değerlere sahip olup hamile olan var mı? lütfen düşünmekten çatlayacağımmmmmeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile
evet doktor tedbir amaçlı verdi.Bir zararı olmaz dedi.Coraspirin 100 mg verdi.Ben kullanmaya başlayalı bir ay oldu.Acaba pıhtılaşma varsa bile şimdilik bu aspirin beni korur mu?Yani bir aydır kullanıyorum.KAnımı sulandırmış mıdır acaba?
genetik test yaptıralım mı diye biz sorduk.Siz bilirsiniz dedi.BEnde bu günlerde yaptırmayı düünüyordumki bugün hamile olduğu öğrendim.Yine kimyasal gebelik değilse eğer.(inşallah değildir).Şimdi hemen testleri yaptıracağım haftaya.
baharcım allah kurtarsın sağsalim kavuşursun bebişine inş dualarımız seninle biliyorsun rabbim hepimizin yüzünü güldürsün bu yolda hiç birimizi oyalamasın inş
canımmm güzel haberlerini bekliyoruz heycanla..
eskilerin değimiyle Allah bi avazda kurtarsın tatlım...
selam kızlar...okulda yorulduğumdan fazla giremiyom.şöyle bir geçmişe baktım.nuraycım çok geçmiş olsun.bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah..baharcım Allah seninle olsun.dua et bizim için de...büşra inşallah herşey güzel olacak.için ferah olsun..feryadcımm aynen canımben de çok yoruluyorum.biz de iyiyiz çok şükür.bacağıma atan ağrı dışında şu an başka problem yok gözüküyo.bebeğime kıyafetler aldım bu hafta.hastane çıkışları,tulumlar,battaniye falan...kendime de lohusa pijaması,iç çamaşır,çorap falan aldım.olur ya erken doğum falan olursa ki inşallah olmaz da...pijamalarımı açık mavi aldım.erkek anneleri mavi alıyomuş.oğluşumun cicilerini sevip duruyom.yalnız odası konusunda henüz karar veremedim..yalnız beşik mi yoksa odamı alayım diyeee.herkes sağlıcakla kalsın.çok konuştum ama:)))
iyiyim canım sen nasılsın????
insanız aciziz gülüm insanın aklına gelmeyen başına geliyo ...inş. bu sınavımızı başarıyla geçeriz
canım okulun ilk dönemi benim haylazları bir görsen hepsi birbirinden yaramaz geçen yıl da tedavim onları da etkiledidağıldılar onları toparlama derdindeyim okulda da tadilat var tam herşey düzene girmedi anlayacağın hayırlısı ile düzene girsin bu kadar yorulmam inş.
gülüüüüüüüüüüm :) heyecan var mı heycaneyvahedigeldismile ben böle oldum heyecandan he dua etmem mi bende etcem dua bak sen doğuma gidiyon beni unutma he :))
canım seveyim senin heyecanını darısı bizlere de inş. çok yorma kendini okulda da ...hadi allah yardımcın olsun
kuuuzuuummm aradın nasıl sevindim hatta şaşırmadım desem yeri var. dilim dolandı birden. ama çok mutlu ettin beni rabbim senide mutlu etsin en kısa zamanda. rahat konuşamadık gerçi ben dışarda sürtüyodum yine her zaman ki gibi gürültüden çok rahat konuşamadım. ama hamiş bir karıyı memnun ettin yaa daha ne diyim sana alllah ırazı olsun guzzzuuuumm :)
slm kızlar ben de okullar açıldı yorgun geliyorum çok giremiyorum ama hergün bakmaya çalışıyorum sizlere
nuray_dyn canım çok geçmiş olsun aklımız sendeydi
kontrolünde inş. herşey güzel çıkar cnm dualarımız seninle rabbim yardımını esirgemesin
hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.güzel dualarınıza amin diyorum yüreekten. hepimiz için hayırlısı olsun.yarın akşam kontrolüm var. inşallah güzel haberlerle döneceğim.lekelenmem bugün daha da azaldı.sizleri fazla merakta bıraktım biliyorum.ama aklımda buradaydı.sonuyok sanada geçmiş olsun canım.ağrılarının bebekle ilgili olmamasına sevindim. bahara da sağlıklı doğumlar diliyorum.herkese iyi akşamlar. yasinler için de ayrıca allah razı olsun. okuyan, gönlünden geçiren herkesten.biraz kendimi toparlayınca bende sizlere ve dualara katılırım inşallah.
nuraycım sanada çok geçmiş olsun gülüm inşallah herşey yolunda gider gönlünü ferah tut.
eminecim yasinleri okumuşsun allah kabul etsin inşallah önümüzdeki hafta aysude ve denden için okuycaz canım
isterseniz perşembe günleri hamile arkadaşlarımıza cuma günüde hemilelik bekleyenlere okuyalım zor olmazsa daha çabuk biter sonra tekrar başlarız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?