Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım çok ama çok teşekkür ediyorum,bide benim durumumun adı nedir yani tam olarak ben neyim homozigot mu heterzigotmuyum?dr ların ağzından zorla laf alıoyor insan zaten cevapda vermiyorlar,bunun tedavisi için şuan ne yapmalıyım diye araştrdım durdum ve benim bebek asprni ve folik asit almam lazım ama dozajları nasıl olcak bilmiyorum,bir hematoloğa gitmem gerekcek galiba,yanlşm varsa düzeltin ne olur yada eksik bildiğim bişeyler,yardım edin bana,bundan sonra negatf yaşamak istemiyorum çok yıkıldım artık...

maaşallah ne güzel ınş kucağınıza alırsınz,peki nasıl gebe kaldınız bu ilaçları kullanarak mı?

maaşallah ne güzel ınş kucağınıza alırsınz,peki nasıl gebe kaldınız bu ilaçları kullanarak mı?

canım gebelikten önce hergün bir folbiol bir coraspin kullandım 3ay sonra hiç beklemediğim bir zamanda hamile kaldım.daha önceki gebeliklerimde çok stres yapmış ve kafaya takmıştım 6.ayda anca olmuştu ama bunda hiç umursamazken oluverdi rahat olmak çok önemli

hımm ben sizi tüp bebek sandım,ben kendi kendime gebe kalamıyorum maalesef((

çok saol canım allah razı olsun

arkadaşlar size bişey sorcam ben iğneyi sürekli göbeğimden yapıyorum bi sorun olmaz dimi..ilk vurduklarımda çok morarıyodu.şimdi hiç morarmıyo iz bile kalmıyo.bende rahat oluyo diye hep göbeğimden vuruyorum inş.bişey olmaz...

Son düzenleme:
slm kızlar nasılsınız bakalım ben son derece iyiyim siteye en son girdiğimde 23 haftalık hamileydim şimdi bebişim salih'im kucağımda 4 aylık teyzeleri hepinizi cok merak ediyorum kimler hamiş kimler doğum yaptıı nergis'cim feryad'cım aysude'cim sizler nasılsınız son durum nedir gülüşüm sen en son bıraktığımda hamiştin sanırım ayyyy kızlar biriniz bana hbrleri verinnn ay uzun zamn sonra girince siteye heyecan yaptım

Merhaba canım, geçmiş olsun... Aysude doğumu Cuma günü yapacak sanırım..

Canım ben Clexan kullanıyorum... Senin iğne de kan sulandırıcı... Bu arada tebrik ederim canım..

merhaba güzeller

herkesin keyfi yerindedir inşallaahhhhhhhh
ommancım çok geçmiş olsun tatlım..

Merhaba canım, iyiyiz... Sen nasılsın? Bebişin ne yapıyor?

Bence bir hematoloğa git, homozigot normal demek bi sorun yok demek, iki gende mutasyon görünüyor sende canım... Lütfen canını da sıkma, tedavisi olan şeyler yaşıyoruz.. İçini ferah tut canım..

Ben de göbişden yapıyorum.. Göbişbüyüyüp sertleştikten sonra kol ve bacağa geçmeyi düşünüyorum... Ben de morluklar oluyor ama

iyi akşamlar arkadaşlar
herkes iyidir inş.
bişey merak ettim daha çok doğum yapmış arkadaşalra sorum olacak
hamilelğiniz boyunca iğneniniz dozajı aynı mı oldu yoksa değişiklik oldumu
benim dr. henuz bişey demedi ama bu gittiğimde soracam
sonlara doğru yaklaşıyoruzm ama bazı arkadaşların iğne dozajı eksik ya da fazla olup hamilelik sonlanabliyr
bu yuzden endişelenmemk mümkün değil tabi...
dr. um şuana kdar tahlil yaptırmadı sadece hamileliliğim ilk ayında yapmıştı...
ondan sonra ilaç dozu aynı kaldı..cleaxan 4 lük kullanıyorum protein s düşüklüğü yuzunden
buradaki arkadaşlar genelde faktör v, den vs. bahsediyor
bnm tahlillerde böyle bir sonuç yoktu...
sonuçlar farklı olsa da aynı iğne yi kulanabiliyoruz
bunu da merak ediyorum asında..
ben bu kan pıhtılşama olayını da tahlil sonuçlarını da pek anlamadım ama hayırlısı artık

ilk başta bendede morluklar oluyodu şimdi olmuyo çok şükür.aynen bende göbeğim sertleştikten sonra kol ve bacağa geçiyim diyorum.allahın izniyle inş. o günleri görürüz...iğneyi tam dik değilde biraz yatay tutunca bide iğnenin ucunda kesik bi yer var orası göbeğine bakıcak şekilde vurunca pek fazla morarmıyo canım...

gebelik öncesinde 1 tane folbiol + 100mg ecopirin + 1 adet becozmc 3 ay boyunca kullan

sen hematologla görüş birde sana bir öneri
ankara hacettepe dr larından lütfü önderoğlu bu konunun uzmanıdır. ona mail at değerlerini gebelikte kaç mg iğne kullanacağını öncesinde ne yapman gerektiğini yazar sana

seni kaçak seniiiiiiiiiiiiiiii:94:

kaç zamandır nerelerdesin sen bakemmmm
Salih i sağlıcakla büyüt inşallah... feryadla ben aynıyız aysude yarın doğum yapacak

Merhaba, benimde kafama aynı sorular takılıp duruyordu hep, en sonunda dün doktoruma sordum bu iğneyi hep aynı dozda mı kullancaz diye( Mthfr heterozigotum ve clexan 0.4 kullanıyorum) bende hep bu sitede yazılanları, herkesin dozajının farklı olduğunu görünce paniklemiştim. Benim doktorum dedi ki o kadar uzun süre kullanmış olcaksın ki bu iğneleri ondan dolayı yüksek doza gerek duymuyoruz dedi. Ayrıca zaten 17-18. haftaya kadar yani bebeğin organ gelişimi tamamen tamamlandıktan sonra kan pıhtılaşması ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmaz genelde dedi, olsaydı zaten o dönemlerde olurdu dedi. Şimdi iğneyi bıraksan bile belki bişey olmaz ama biz yine de işi şansa bırakmıyoruz, doğuma kadar kullandırıyoruz dedi.. Umarım seni de rahatlatmıştır bilgiler.. Sende sorduğunda bizimle paylaş istersen başka bir doktor görüşü de almış oluruz.

verdiğin bilgiler için tşk
gittiğimde inş. dr. soracam
yakın zamanda arkadaşım düşük yaptı
o da bu iğneden kullanıyordu aynı dozda
üstelik doğumuna az bir zaman kalmıştı
ondaki tahlilller fartklıydı
bnm anlamadığım herkeste farklı tahlil sonuçları ama
hastalık adı aynı
mesala bazı dr. protein s düşüklüğünde iğneye gerek yok diyorlar
ama bn kullanıyorum..ya da başka arkadaş ta farklı sonuç ama aynı ilaç kullanıyoruz
bu kan pıhtılaşması olayı karmaşık bişey..
derece derece sanırım..yınede 9 ay boyunca dikkat etmek gerek
Rabbim hepimize sağlıcakla bebişler nasip etsin
dua ile
son aylarda da

tatlım hoşgeldin...öncelikle rabbim minik yavruna sağlık mutluluk dolu uzuuuuuuuuuuun ömür versin inş.geçen yıl tüp bebek denemem tutmadı biliyormusun bilmiyorum ama bu ay aşılama yapıldı sonucu bekliyorum...
Aysude ye gelince yarın bu saatlerde miniği yanında olacak inş. karneleri alınca soluğu onun yanında alacam inş. selamınızı iletirim...
seni kaçak seniiiiiiiiiiiiiiii:94:

kaç zamandır nerelerdesin sen bakemmmm
Salih i sağlıcakla büyüt inşallah... feryadla ben aynıyız aysude yarın doğum yapacak

pişt ne haber sağlık olsun gülüm herkesin bir sırası var öndekiler sıradan çekilince bize de sıra gelecek :87:

Benim mutasyonumda da birçok doktor kullanmasan da olur diyor, her gebeliğe rastlamazmış çünkü heterozigotmuşum ama bu protein S ve diğer tüm mutasyonlar hep kan pıhtılaşması ile alakalı ve hepsinin tedavi yöntemi aynı.. Ben aklıma kötü birşey getirmek istemiyorum, çünkü eğer olcaksa en baştan çok farklı başlıyor gebelik gibi geliyor. En azından bende öyle oldu, diğer iki düşükte değerlerim çok düşüktü bunda hiçbir problem yaşamadım, bence iğne kullanmasam da bir sorun olmayacaktı. Olumsuzluk yaşayan gebelerle kıyaslama bence, gebelik başlı başına bir muamma zaten, doktorlar bile birçok şeyi çözemiyorlar, yani yaşanan düşüklerin kan pıhtılaşması ile ilgili olduğundan emin olabilir miyiz yoksa tesadüfi mi bilemeyiz. Birde arkadaşının mutasyonu nedir acaba, bazı mutasyonlar çok daha ağır oluyormuş, factor V Leiden falan daha farklı sanırım. Bende böyle şeyler duyunca moralim çok bozuluyor ama düşünmeyelim bunları, bak seninde bebeğin çok büyümüş zaten Allah bağışlasın. Bol bol dua etmekten başka çare yok bence, birde bu sitede sağlıklı doğum yapmış bisürü insan var, onlar bana umut oluyor. Ben 7 Şubatta bir Prof.'a gidicem ayrıntılı ultrason için doktorum ona da söyle iğne kullandığını bir danış bakalım dedi, o da baksın belki daha detaylı bilgi verir. Onu da seninle paylaşırım canım. Zaten ben bu gebelikte de kendi doktorum haricinde biri Çapa'da Perinatoloji bölüm başkanı olmak üzere iki doktora da danıştım onlarda tedaviyi doğru buldu.. İçim rahat ve kötü hiçbir şey getirmemeye çalışıyorum aklıma.. Sende öyle yap arkadaşım.. Bebeğini üzme, kendini de.. Sevgiler..

kızlar benim mthfr 1298 heterozigot. geçen ay kimyasal gebelik yaşadım. şu an korunuyorum. eşimi ikna edebilirsem önümüzdeki ay başlıycaz çalışmalara. sizce kadın doğum dışında bir hematoloğa gitmem gerekirmi. kan akım hızını falan ölçtürmek için bide bu ara kan değerlerim baya düşük. kimyasalgebelikte fazla kanama olmazmış normalde ama ben iğne kullandığım için fazla oldu kan kaybım.

geçmiş olsun canım. bazı mutasyonlar kimyasal gebelik yaşamamıza sebep olurmuş. bende geçen ay kimyasal yaşadım. ama ben bu ay korunmadım. sen neden korundun:78:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…