canım çok ama çok teşekkür ediyorum,bide benim durumumun adı nedir yani tam olarak ben neyim homozigot mu heterzigotmuyum?dr ların ağzından zorla laf alıoyor insan zaten cevapda vermiyorlar,bunun tedavisi için şuan ne yapmalıyım diye araştrdım durdum ve benim bebek asprni ve folik asit almam lazım ama dozajları nasıl olcak bilmiyorum,bir hematoloğa gitmem gerekcek galiba,yanlşm varsa düzeltin ne olur yada eksik bildiğim bişeyler,yardım edin bana,bundan sonra negatf yaşamak istemiyorum çok yıkıldım artık...canım yukarıda yazdığın değerlerinde sende pıhtılaşma olduğunu ve bence önemli değerlerin olduğunu söyleyim sana.sana bu değerlerle sende pıhtılaşma yok diyen bir doktora bence hiç gitme. Faktör v leiden önemli bir mutasyondur. Diğer ikisi de heterezigot olsa belki bazı doktorlar önemsemeyebilir derim ama onlarda homozigot yani sende kesinlikle pıhtılaşma var.
maaşallah ne güzel ınş kucağınıza alırsınz,peki nasıl gebe kaldınız bu ilaçları kullanarak mı?canım iki mutasyonun benimle aynı faktör v heterezigot mthfr homozigot.benimde iki düşüğüm oldu 8.haftalarda genetik testlerde bu mutasyonlar çıktı şuanda coraspin,yrım folbiol ve innohep 0,35lik iğne kullanıyorum çok şükür 20.haftaya kadar geldik..
maşallah de kız
maaşallah ne güzel ınş kucağınıza alırsınz,peki nasıl gebe kaldınız bu ilaçları kullanarak mı?
hımm ben sizi tüp bebek sandım,ben kendi kendime gebe kalamıyorum maalesefcanım gebelikten önce hergün bir folbiol bir coraspin kullandım 3ay sonra hiç beklemediğim bir zamanda hamile kaldım.daha önceki gebeliklerimde çok stres yapmış ve kafaya takmıştım 6.ayda anca olmuştu ama bunda hiç umursamazken oluverdi rahat olmak çok önemli
Canım,
Önce durumumu bilmediğim için iç hastalıklarına gittim mr çekildi, ödem dedi. ortopedistte yönlendirdi. oda benimle alakalı değil dedi, kalp damar cerrahına yönlendirdi. orda doppler çekildi ve orda teşhis edildi. yani varisden denildi varis çorabı ve hapı verildi.
dicem oki kalp damar cerrahı :)
görüşmek üzere..
slm kızlarrrrrrrrrr
sizi çok özledim ama girmeiyorum
midem çok ağrıyo kızlar anlatamam doktora falanda gittim ilaçda verdi ama geçmek bilmio
bi ağrıyo sormayın
benim normalde adetten önce mide ağrım olur ama bu sefer çok şiddetli üşüttüm bide heralde üstüne
aysude doğum yaptımı acaba..
aysude canımmmmmmmmmmmmmmmm
allah yardımcın olsun canım
inşallah sende bebeğinde sağlıkla atlatırsınız
sizi seviyorum dualarımdasın canımmmmmmmm
Arkadaşlar merhaba,
Ben dün hamile olduğumu öğrendim. Bana da faktör II - faktör V testlerinden yapılmıştı ve doktor 100lük coraspin kullan demişti. Dün aradığımda Fragmin 5000lik iğne verdi. Bu iğneden kullananınız var mı? Telefon tam olarak soramadım bu kan sulandırıcı mıdır diye. Bir tek eczacı düşük engelliyici iğne bu dedi. Kullanan varsa yardımcı olabilir mi bana?
merhaba güzeller
herkesin keyfi yerindedir inşallaahhhhhhhh
ommancım çok geçmiş olsun tatlım..
canım çok ama çok teşekkür ediyorum,bide benim durumumun adı nedir yani tam olarak ben neyim homozigot mu heterzigotmuyum?dr ların ağzından zorla laf alıoyor insan zaten cevapda vermiyorlar,bunun tedavisi için şuan ne yapmalıyım diye araştrdım durdum ve benim bebek asprni ve folik asit almam lazım ama dozajları nasıl olcak bilmiyorum,bir hematoloğa gitmem gerekcek galiba,yanlşm varsa düzeltin ne olur yada eksik bildiğim bişeyler,yardım edin bana,bundan sonra negatf yaşamak istemiyorum çok yıkıldım artık...
arkadaşlar size bişey sorcam ben iğneyi sürekli göbeğimden yapıyorum bi sorun olmaz dimi..ilk vurduklarımda çok morarıyodu.şimdi hiç morarmıyo iz bile kalmıyo.bende rahat oluyo diye hep göbeğimden vuruyorum inş.bişey olmaz...
Merhaba canım, geçmiş olsun... Aysude doğumu Cuma günü yapacak sanırım..
Canım ben Clexan kullanıyorum... Senin iğne de kan sulandırıcı... Bu arada tebrik ederim canım..
Merhaba canım, iyiyiz... Sen nasılsın? Bebişin ne yapıyor?
Bence bir hematoloğa git, homozigot normal demek bi sorun yok demek, iki gende mutasyon görünüyor sende canım... Lütfen canını da sıkma, tedavisi olan şeyler yaşıyoruz.. İçini ferah tut canım..
Ben de göbişden yapıyorum.. Göbişbüyüyüp sertleştikten sonra kol ve bacağa geçmeyi düşünüyorum... Ben de morluklar oluyor ama
canım çok ama çok teşekkür ediyorum,bide benim durumumun adı nedir yani tam olarak ben neyim homozigot mu heterzigotmuyum?dr ların ağzından zorla laf alıoyor insan zaten cevapda vermiyorlar,bunun tedavisi için şuan ne yapmalıyım diye araştrdım durdum ve benim bebek asprni ve folik asit almam lazım ama dozajları nasıl olcak bilmiyorum,bir hematoloğa gitmem gerekcek galiba,yanlşm varsa düzeltin ne olur yada eksik bildiğim bişeyler,yardım edin bana,bundan sonra negatf yaşamak istemiyorum çok yıkıldım artık...
slm kızlar nasılsınız bakalım ben son derece iyiyim siteye en son girdiğimde 23 haftalık hamileydim şimdi bebişim salih'im kucağımda 4 aylık teyzeleri hepinizi cok merak ediyorum kimler hamiş kimler doğum yaptıı nergis'cim feryad'cım aysude'cim sizler nasılsınız son durum nedir gülüşüm sen en son bıraktığımda hamiştin sanırım ayyyy kızlar biriniz bana hbrleri verinnn ay uzun zamn sonra girince siteye heyecan yaptım
iyi akşamlar arkadaşlar
herkes iyidir inş.
bişey merak ettim daha çok doğum yapmış arkadaşalra sorum olacak
hamilelğiniz boyunca iğneniniz dozajı aynı mı oldu yoksa değişiklik oldumu
benim dr. henuz bişey demedi ama bu gittiğimde soracam
sonlara doğru yaklaşıyoruzm ama bazı arkadaşların iğne dozajı eksik ya da fazla olup hamilelik sonlanabliyr
bu yuzden endişelenmemk mümkün değil tabi...
dr. um şuana kdar tahlil yaptırmadı sadece hamileliliğim ilk ayında yapmıştı...
ondan sonra ilaç dozu aynı kaldı..cleaxan 4 lük kullanıyorum protein s düşüklüğü yuzunden
buradaki arkadaşlar genelde faktör v, den vs. bahsediyor
bnm tahlillerde böyle bir sonuç yoktu...
sonuçlar farklı olsa da aynı iğne yi kulanabiliyoruz
bunu da merak ediyorum asında..
ben bu kan pıhtılşama olayını da tahlil sonuçlarını da pek anlamadım ama hayırlısı artık
Merhaba, benimde kafama aynı sorular takılıp duruyordu hep, en sonunda dün doktoruma sordum bu iğneyi hep aynı dozda mı kullancaz diye( Mthfr heterozigotum ve clexan 0.4 kullanıyorum) bende hep bu sitede yazılanları, herkesin dozajının farklı olduğunu görünce paniklemiştim. Benim doktorum dedi ki o kadar uzun süre kullanmış olcaksın ki bu iğneleri ondan dolayı yüksek doza gerek duymuyoruz dedi. Ayrıca zaten 17-18. haftaya kadar yani bebeğin organ gelişimi tamamen tamamlandıktan sonra kan pıhtılaşması ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmaz genelde dedi, olsaydı zaten o dönemlerde olurdu dedi. Şimdi iğneyi bıraksan bile belki bişey olmaz ama biz yine de işi şansa bırakmıyoruz, doğuma kadar kullandırıyoruz dedi.. Umarım seni de rahatlatmıştır bilgiler.. Sende sorduğunda bizimle paylaş istersen başka bir doktor görüşü de almış oluruz.
tatlım hoşgeldin...öncelikle rabbim minik yavruna sağlık mutluluk dolu uzuuuuuuuuuuun ömür versin inş.geçen yıl tüp bebek denemem tutmadı biliyormusun bilmiyorum ama bu ay aşılama yapıldı sonucu bekliyorum...slm kızlar nasılsınız bakalım ben son derece iyiyim siteye en son girdiğimde 23 haftalık hamileydim şimdi bebişim salih'im kucağımda 4 aylık teyzeleri hepinizi cok merak ediyorum kimler hamiş kimler doğum yaptıı nergis'cim feryad'cım aysude'cim sizler nasılsınız son durum nedir gülüşüm sen en son bıraktığımda hamiştin sanırım ayyyy kızlar biriniz bana hbrleri verinnn ay uzun zamn sonra girince siteye heyecan yaptım
seni kaçak seniiiiiiiiiiiiiiii:94:
kaç zamandır nerelerdesin sen bakemmmm
Salih i sağlıcakla büyüt inşallah... feryadla ben aynıyızaysude yarın doğum yapacak
verdiğin bilgiler için tşk
gittiğimde inş. dr. soracam
yakın zamanda arkadaşım düşük yaptı
o da bu iğneden kullanıyordu aynı dozda
üstelik doğumuna az bir zaman kalmıştı
ondaki tahlilller fartklıydı
bnm anlamadığım herkeste farklı tahlil sonuçları ama
hastalık adı aynı
mesala bazı dr. protein s düşüklüğünde iğneye gerek yok diyorlar
ama bn kullanıyorum..ya da başka arkadaş ta farklı sonuç ama aynı ilaç kullanıyoruz
bu kan pıhtılaşması olayı karmaşık bişey..
derece derece sanırım..yınede 9 ay boyunca dikkat etmek gerek
Rabbim hepimize sağlıcakla bebişler nasip etsin
dua ile
son aylarda da
kızlar benim mthfr 1298 heterozigot. geçen ay kimyasal gebelik yaşadım. şu an korunuyorum. eşimi ikna edebilirsem önümüzdeki ay başlıycaz çalışmalara. sizce kadın doğum dışında bir hematoloğa gitmem gerekirmi. kan akım hızını falan ölçtürmek için bide bu ara kan değerlerim baya düşük. kimyasalgebelikte fazla kanama olmazmış normalde ama ben iğne kullandığım için fazla oldu kan kaybım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?