sevgili sennn nasilsin nerelerdesin ozlettin kendini pelincikde iyidir insallah hay agzina saglik ne guzel bilgiler vermissin oyle bizlere cok sagolasin ya ben sana birsey sormak istiyom hazir seni yakalamisken simdi benim kafama takildi gebelik oncesi tsh ye bakildi hersey normal bir sorun yok ama bu gebelik surecinde ortaya cikma ihtimali genede varmi benim kafam karisti kafamçokkarıştı birde gebelik sekeri demissin bendede o risk varmis doktorum dedi genetik olarak ailede oldugu icin senin ailendede varmiydi yoksa bu her gebede cikabilirmi malum biz burda herseyi her zaman soramiyoz seni bulmusken sorayim dedim seni ve kucuk kizimiz pelinciki sevgiyle opuyorum kendinize iyi bakin :1hug:
ravzacım, canım allah sabır versin sana nasıl zor bir imtihandan geçmişsin, hepimiz benzer acılar yaşadık ama senin meleklerin biraz daha büyükmüş ay olarak bizimkilerden...bundan sonra rabbim yüzünü güldürsün inşallah, sebep bulunmuş doğru tedaviyle herşey güzel olacak inşallah...güzel haberlerini almak dileğiyle...a.s.
sılaya, fazla ayakta kalma yat istirahat et ve hemen doktorunu ara bence, bende de oldu lekelenme ama bir gün oldu geçti, progestan bende kullandım yutmuştum ben, fitil şeklinde daha etkili tabii.korkma içini ferah tut hiçbir şey olmuycak diye düşün kolay değil ama mecbursun böyle düşünmye meleklerin için...ilk haftalar olabiliyo bir çoğumuz yaşadık lekelenme ama doktorunun bilgisi olsun mutlaka...geçmiş olsun, haberdar et bizi...
hadi ya :çok üzgünüm: nolmuş ki :çok üzgünüm: innşalah hersey yolundadır şimdi :Saruboceq:celennn, gunaydın şekerim..
canım ya, paptyanın morali bozuktu son mesajlarında diye hatırlıyom, okumuştum ama fırsat bulup yazamamıştım iki satır bişi..uzun zamandırda yazmıyo farkındaysan, merak ettim işte...
ayyy kıyamam yaaa :teselli: allahtan hemen rapor alabiiliosun..dönem sonuna kadarmı alıcan CADIARZUcelencim yaa, yarın ilk defa ayrılcaz kuzuyla, iznim bitti, yarın bi başlayıp ertesi gün rapor alcam tekrar, babişi bakıcak yarın nası becericek bilmiyom ama, şimdiden başladım stres yapmaya, sanki benden başka kimse bakamazmış gibi geliyo offffsenağlama:çok üzgünüm:
valla yawrum hala 5 kıza bi erkek düşüo daha :jeyyar: ona göre sıkı tutun erkekleri valla ham yaparız haaaa cokacimcoook :jeyyar:ne guzel haberler varmis boyle sabah sabah icim acildi dogrusu sevgili sido cok sevindim testinin iyi cikmasina canim insallah sonuna kadar hep boyle guzel haberler verirsin bizlere demek seninde oglan bunucelen duysun kizlar cokmus diyordu gecen gun celennnn delikafadulden duydunmu canim ne kadar cokuz oglan anneleri hihoyyyt
sevgili funda senin ,icinde hayirlisi boyleyse hic uzulme sadece arada bir bizede durumunla ilgili bilgi verir merakda birakmazsan cok iyi olur canim kendine iyi bak sevgilerle a.s.
ya tesekkur derim size sen ve celen
ama goz gordugunden korkuyo3 kez dusuk yasayinca
elbette boyle vehamli oluyosun. benimde kanamalarim 1 gun surup bitiyo
ama 2 cumartesidir olmasi garibime gidiyo. bana lutfen dua edin dualariniza ihtiyacim
var. allah sizinde kalbinize gore versin.:uhm::1no2:
kızlar sido ne güzel sonucunu almış bende yarın alıcam umarım herşey benim bebişim içinde yolundadır. valla nasıl uyuyacağımı bilmiyorum. bu arada benim boynumun sağ tarafında ufak ufak kızarıklıklar çıktı çok ufak sivilce gibi ve elimi sürünce pütür pütür geliyo elime kulak hizama kadar yayıldı. böle bir durumla ilgili bilgisi olan var mı. bide dünden beri baş ağrım başladı hamişlikle alakalı olabilir mi :)
benim için dua edin yarın sonuçlarım güzel çıksın. bide şu kızarıklıklar umarım kötü bişi değildir.
geçmiş olsun canım, bu topikteki arkadaşlarda seninle benzer durumdalar, bunlardan biri de benim ama çok şükür güzel sonuçlandı tedavim, 4 aylık bir kızım var..allah yardımcın olsun, bizlerde avuçla ilaç kullandık, sabah akşam iğnem vardı ama sonuçtaki güzelliği düşününce hepsi geçiyor inan, umarım tedavin olumlu sonuçlanır...sevgiler...
sevgili reisdevrim merhaba... daha öncede sanırım seninle konuşmuştuk. sorunumuz aynı olmamakla beraber benziyo... ben sadece mthfr 1298 heterezigotum... şu anda 13 haftalık hamileyim.... gebe kalmadan önce 2 ay günde bir tane olmak üzere coraspin 100 , folbiol 5mg ve becozmy- c kullandım... hamile kaldığım andan itibarende (3+6 gün iken kanda bakılan bthcg ile öğrendim hamile olduğumu ) günde bir tane fraxiparine 0,3 lük iğne vuruluyorum ...doktorum lütfü önderoğlu... onunla ilk görüşmeye gittiğimizde mthfr 1298 ve 677 nin aynı tipte sorun olduğunu birinin diğerinden bir farkı olmayacağını söylemişti... ...bu benim 3. gebeliğim... ilk ikisinde hiç bir şeyden haberim yoktu... hatta 2. gebeliğimde önlem olsun diye doktor asprin vermişti ama malesef oda işe yaramadı... 9 haftalıkken kalbi durmuştu...... yaşadığım bu tecrübelerden sonra doktorların bu kezde aspirinle deneyelim öylede olmazsa iğneye başlarız demelerine sinir oluyorum....ben kan pıhtılaşması sorunum olduğunu öğrendiğimde iğne vurulmayı kafama koymuştum... eğer lütfü bey benim bu kararımı desteklemeseydi onada gitmeyecektim....çok şükür şimdilik her şey yolunda gidiyo... inşallah sağ salim kucağıma aldığım günleride görebilirim...benim sana tavsiyem kan pıhtılaşması sorunun var madem kesinlikle iğne kullanmalısın... sadece asprinle olur demek bence doktorların fantazisi.... girdiğimiz bu yol zorlu bir yol arkadaşım... hamile kalıncaya kadarki süreç ayrı , kaldıktan sonraki ayrı zor.... allah hepimize hayal ettiğimiz o günleri yaşatmak nasip etsin...
sana sonuna kadar katılıyorum arkadaşım bundan önceki gebeliğimde bende sadece asprin içtim ve 24 haftada doğum oldu bencede kesinlikle iğne kullanmak taraftarıyım dediğin gibi çoğu doktorda bizi kabul etmiyo onlara göre sorunlu hastalarız nede olsaallah sana bana ve bizim olan evlat özlemi çekenlerin yardımcısı olsun ve bize sabır versin:Saruboceq:
canım bak ben 1 kez düşük yaptığımda yapılan tahlil sonuçlarım şöyleydi;
MTHFR 1298 mutasyonu : heterozigot
Prothrombin 20210 MUT : heterozigot
MTHFR 677 : heterozigot
bu sonuçlardan sonra doktorum bebe aspirini verdi hamile kalana kadar günde tane içtim..düşükten 5 ay sonra hamile kaldım aspirini bıraktım clexane iğne kullanıyorum günde 1 tane..doktorum doğuma kadar devam dedi..
buna göre bir kıyaslama yapabilirsin sanırım
bu arada herkese günaydııınn
canım günaydın. benim kafam iyice karıştı şimdi:çok üzgünüm:esecem sadece 1298 heterozigot ve hamile kalınca hem iğne hemde aspirin kullanıyo. senin kan pıhtılaşma oranların bizden daha yüksek ama sadece iğne kullanıyosun. anlamadım ben şimdi bunu yoksa senin iğne dozajınmı daha yüksekbenneyaptımki esecem düşük doz heparin frakspirin 0,3 mg. lık iğne ve artı coraspin kullanıyo. senin iğne dozajın nedir canım
igne kullanan kizlar bende igne kullaniyorum
size her hafta kan sivilasma oraniniza bakiyolarmi
yani testte gidip kan pihtilasmasi seviyesinide olcuyolarmi. bide benim ara ara kahverengi
lekem geliyo. sizce neden. bi damla falan gelip kesiliyo cok tedirginim ya buda gderse diye
allah hepimizin yardimcisi olsunn ne olur bana dua edin
saaat kacta alıcaktın CADIARZU gelince hemen yaz olurmu :teselli:kızlar sido ne güzel sonucunu almış bende yarın alıcam umarım herşey benim bebişim içinde yolundadır. valla nasıl uyuyacağımı bilmiyorum. bu arada benim boynumun sağ tarafında ufak ufak kızarıklıklar çıktı çok ufak sivilce gibi ve elimi sürünce pütür pütür geliyo elime kulak hizama kadar yayıldı. böle bir durumla ilgili bilgisi olan var mı. bide dünden beri baş ağrım başladı hamişlikle alakalı olabilir mi :)
benim için dua edin yarın sonuçlarım güzel çıksın. bide şu kızarıklıklar umarım kötü bişi değildir.
doğum yapalı tamı tamına 5 bucuk ay oldu.ama hala ürtikerim gecmedi.hergün ilaç alıyorum.gebeliğimde aldığım ilaçtı.ama benimki kronik olmus.gecen ay alerji doktoruna gitmiştim.haftaya sonuclarımı alıcam.cok illet bişi.umarım sizinkiler hemen gecer :Saruboceq:canım ınsallah senınde cok guzel cıkıcak sonucların.merak etmıstı senı bende. ıyıkı yazdınn.bas agrısı gebelıkten bendede oluyo arada. onu merak etme.ama su soyledıgın mınık kızarıklıklar ve kasıntı bendede basladı.boynum ve kollarımda.sanırım heparınle ılgılı urtıker gelısıyo.ama ınsallah gecıcıdır bunlar.yeterkı bebısler ıyı olsun razıyız dımı herseye. bu arada bende cok hafıf burun kanaması oluyo.akmıyo kanayıp oldugu yerde kalıyo.heparınle ılgılımıdır acaba?
yarın yaz hemen.opuyorum cok senı
evet sidocum oldu.hem dişeti hem burun kanamalrı.hemde senin anlattığın gibi burun kanamalrı.dişeti daha akıcıydı kaydirigubbakcemile3 ama benim 20, haftadan sonra baslamıstı.hatta ben sıcaklardan mı falan die sordum doktora o da hamilelikte olur bunlar dedi.endişelenicek bişi yok gecicek dedi.ki doğum yaptım hemen gecti :1shok:sevgılı sen lal ve celen sızler tecrubelısınız aranızda cok hafıf burun kanaması olan oldumu hıc.afedersınız akmıyo hıcte kılcal damarlarım kanayıp kuruyo ıcınde. cok ozur dılerım acık anlattıgım ıcın kızlar ama endıselendım heparınle ılgılımı acaba dıye.belkıde gebelıktekı kan damarlarının gerılmesındendır.aranızda varmı bu durumu yasayan? tesekkurler...
sılaya canım benımde ılk basta kanama sonrada lekelenme oldu.durdu sukurler olsun.senınkıde duracak.merak etme.dualar senınle.guclu ol.bebısın sana tutunuyo ondan oldu oyle annesı....
igne kullanan kizlar bende igne kullaniyorum
size her hafta kan sivilasma oraniniza bakiyolarmi
yani testte gidip kan pihtilasmasi seviyesinide olcuyolarmi. bide benim ara ara kahverengi
lekem geliyo. sizce neden. bi damla falan gelip kesiliyo cok tedirginim ya buda gderse diye
allah hepimizin yardimcisi olsunn ne olur bana dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?