ben ilaçta alamıyorum,limon ve sıcak içeceklerle idar ediyorum işte..:2::2:
merhaba,kan testi yaptırırsan çıkar canım...inşallah hamilesindir.
hasan esat yücel doktorun adı prof kim bilmiyorum hatta profa nasıl muayene olunur onuda bilmiyıorum ayrı bir prosedürmüdür nasıl randevü alıcazki frofesörden...
bende ilac kullanmiyorum canim, malum gebelik planliyoruz. sadece paracetamol agri kesici(hamilelikde de kullanilan) ondan kullaniyorum mecburen, ama bisey olmaz diyorlar onun icinde..
sen folbiol gunde kac defa aliyorsun canim?
progesteronu kac defa aliyosun..
onsekiz bin miiiiiiinasıl yani canım çok geçmiş olsun,biraz daha açarmısın konuyu
walla canım onsekiz bini bulduğunu hatırlıyorum..
birde şu milletin çenesi varya boşver öyle diyenlere hiç aldırış etme ne cahil insanlar varya ALLAH tan korkuları da yokmu bunların..sanki bizler isteyerekmi öldürüyoruz çocuklarımızı tövbe tövbe,hepimin çevresinde var mutlaka böyleleri..hiç üzme canım kendini..
aman dikkat et kendine nane limon iç bol bolnasılsınız?? bakalım.. ya ben grip oluyorum galiba
Faktör v leiden analizi normal 1691gg 1691gg normal
1691ga heterozigot
1691aa homozigot
- *protrombin genetik analizi normal 20210gg 20210gg normal
20210ga heterozigot
20210aa homozigot
- *mthfr-c677t mut. Analizi normal 677cc 677cc normal
677ct heterozigot
677tt homozigot
*mthfr-a1298c mut. Analizi heterozigot 1298ac 1298aa normal
1298ac heterozigot
1298cc homozigot
kızlar bunlar ne demek bende tüp yaptım neagtif sonuçlandı bende pıhtı sorunu varmı:26::26::26:
Saol kıvırcığım yaaa şu heterozigot dimi tedavisi var ama dimi kuzum doktor zaten sonuçları bekliyor şimdi bi tek kromozomlar kaldı bakalım onlardan ne çıkacak:26::26::26:
yok canım netten sipariş verdim hemencikte geldi fiyatları değişiyor ama ben ucuz olanlardan 10 tane pahalı olanlardan bir kutu aldım içinde 5 tane var adetimin 10. günü yapmaya başladım.önce ucuz olanları kullanmaya başladım şüpheli günlerde garantiledim ötekiylede ama iki markada doğru sonucu verdi. 16. günü çift çizgiyi yakaladım. gebelik testi gibi kullanılıyor ama tek farkı ikinci çizgi ilki kadar koyu olunca yumurtlamış oluyorsun. daha adet dönemim gelmedi işe yaradımı bilmiyorum ama en azından bildiğimden geç yumurtladım onun farkındayım artık. istersen özelden yazarım hangileri kullandığımı intermette bir çok maraka var ama araştır istersen .
Kuzum benim ne düşüğüm ne kürtajım var en yüksek değerim 17 çıktı oda il klomen tedavisinde onada kimyasal dediler ilaçlardan yüksek çıkmış başka hiçbişi yaşamadım adet düzensizliğim var zaten 2 aşılama 1 tüp denemem var değerlerim 0,100 den yukarı çıkamadı
Trombofili; Gebelik süresince anne adayının rahminde ve plasentada pıhtı oluşması engellenir. Pıhtılaşmayan kan serbestçe dolaşır. Bazı anne adaylarında bu mekanizmada bozukluk olur ve bebeği besleyen kan pıhtılaşır. Kanın pıhtılaşma eğiliminin artmasına trombofili denir.
Trombofili:
- İmplantasyon başarısızlığına (embryonun rahme tutunamamasına)
- Düşüklere
- Pre-eklempsiye (gebelik zehirlenmesine)
- Rahim içinde bebeğin gelişme geriliğine
- Oligohidramniyosa (bebeğin içinde yüzdüğü sıvının miktarının azalmasına)
- Plasentanın erken ayrılmasına
- Erken doğuma
- Bebeğin anne adayının rahminde ölmesine
- Tromboflebite ( vücuttaki ven ve arterlerde kan pıhtılarının oluşmasına )
Antifosfolipid antikorları, Lupus antikoru, Protein C ve S düzeyleri, APTT, PT, PTT olarak adlandırılan testler yapılarak trombofili tanısı konur. Düşük sonrasında plasental dokunun patolojik olarak incelenmesi ile pıhtılaşma problemi belirlenebilir.
Tromboflebit tanısı konan anne adaylarının gebelik öncesi dönemde aspirin ve heparin tedavisine başlanmalı ve tedaviye gebelik süresince devam edilmelidir.
miniksincap umarım yukarıdaki bilgiler işine yarar canım.
Faktör v leiden analizi normal 1691gg 1691gg normal
1691ga heterozigot
1691aa homozigot
- *protrombin genetik analizi normal 20210gg 20210gg normal
20210ga heterozigot
20210aa homozigot
- *mthfr-c677t mut. Analizi normal 677cc 677cc normal
677ct heterozigot
677tt homozigot
*mthfr-a1298c mut. Analizi heterozigot 1298ac 1298aa normal
1298ac heterozigot
1298cc homozigot
kızlar bunlar ne demek bende tüp yaptım neagtif sonuçlandı bende pıhtı sorunu varmı:26::26::26:
hamilelikten önce günde 3 kez folikplus içiyordum şimdi 2 ye düşürdü çünkü birde elevit içiyorum..progestanıda sabah akşam 200 mg içiyorum canım..
inşallah hayırlısı olur canım ,birde bunu dene bakalım umut dünyası inşallah olur yüzün güler tatlım..onsekiz bin miiiiiiikıyamam kuzucum ya bu sefer sağlıcakla al kucagına
bende dün tarbzona gitmiştim fakülte hastanesine
hani şu lenfosit aşısı için ankarada ki doktor istemişti ya
trabzondaki doktor testleri yapmadı
seniğn bhcg hiç 34 den yukarı çıkmamış seni hamile oldun olarak kabul edemeyiz
hemen aşılama yapalım bence çok yıpranmışsınız dedi
ne diycemi şaşırdım
gonal-f folbiol coraspirin becozyme-c forte deltacortil verdi gönderdi
inşallah hayırlısı olur kuzucum ya dua et nolur
aman dikkat et kendine nane limon iç bol bol
sorma ya bizde aşılamaya başladık ya güya fena grip oldum bademciklerim şişti hayrolsun
kuzucum ya malesef pıhtılaşma var sende
bence doktorunla mutlaka görüş
canım çok çok çok sevindim inan, Allah ım bu sefer senin yüzünü güldürsün inşallah....bize de dua et hep berabar doğuralım
merhaba canım
tahlillerinde pıhtılaşma var ama bunların içinde en önemlisi factor 5 leiden
senin o normal bu da iyi birşey,
bende factor 5 heterozigot ve dr. bunun bebeklerimin kalbini durdurduğunu söyledi (iğne kullanmama rağmen...)
umarım bebişin hemen gelir
hım anladım benimde en fazla 34 e çıkıyo böyle 6 tane bebek kaybettim ama bu son gittiğim doktor bunların kimyasal bile olmadığını
pko dan dolayı bunları yuaşadığımı söyledi
bende de pko var ama adetlerim düzenli benim
o yüzden aşılama önerde bakalım nasip
canım adetlerin düzenliyse pko olduğu nerden anlaşıldı. adetlerin kaç günde oluyor. ben de kimyasal gebelikler yaşadım da onun için soruyorum
canım rabbim yardımcın olsun bolbol duaet yazdıklarını her okudugumda gozlerı daha kocaman actım ınan.neyse bundan sonra hersey yolunda gıder ınsallah rabbım saglıklı hayırlı bebıslerle doldurur evnızı guldurur yuzunuzu umarım...merhaba arkadaşlar.Yeni üyeyim ben.başıma neler geldiğni ben anlatayım siz nasıl bir ülkede ve nasıl doktorlarla yaşadığımıza siz karar verin.Biraz uzun olacak ama göreceksiniz ki hepimiz aynı sorunları az ya da çok yaşıyoruz.
Ben 5 yıl önce evlendim.Evlandiğim ay korunduğumuzu düşündüğümüz halde (üzstelik içime boşalma olmadan) hamile kaldim.Başlangıçta her şey normaldi.8.HAFTAYA KADAR BEBEĞİN KALP ATIŞLARINI DUYAMADIK.Kürtaj oldum.ama gerizekalı dr.bi kürtajı bile becerememiş,rahimde kürtaj kalıntıları kalmış ,kanamam 2 hafta sürdü.Başka bir doktora gittik ,söktürücü verdi kanamam geçmedi.Bu sefer araştırma hastanesinde prof.a gittik.Beni hemen hastaneye yatırdı(kürtajdan bir ay geçmişti çünkü)ve ben tekrar kürtaj oldum.Birkaç ay korunduk.sonra bıraktık.3 ay geçti ben hamile kalmadım.Prof.a gittik rahim filmi istedi.Filme bakıp benim güzel ülkemin güzel prof.u tüplerimiz tıkalı olduğunu söyledi.(neden dalga geçtiğimi az sonra anlarsınız)Ameliyat oldum.Ameliyattan sonra yine hamile kalamadım 3 ay.Hormonlarıma baktı,prolaktin yüksek çıktı.Bana her gün kullanılmak üzere adını şu an hatırlamadığım bir ilaç verdi.Ben ilacı kullanmaya başlamadan prospektüsünü okudum.Prospektüste ilacın hafatada bir kullanılacağı yazıyordu.Doktorlara karşı zaten bir güvensizliğim oluşmuştu.Eşimin dayısını aradık.(Eşimin dayısı başka bir alandaa doçentti.)Eşimin dayısı o doktoru bırakmamızı istedi ve mersin üniversitesinden Saffet Dilek'i önerdi.Oraya gittik.Bizden hormon tahlili istedi.Yaptık,bir sorun bulamadı.Dosyamaı inceledi ve aslında filme göre tüplerimin tıkalı olmadığını ,rahmimde her şeyin normal olduğunu ,yaptığım ameliyatı ise gereksiz olduğunu söyleedi.Ne güzel değil mi?Neyse eşimden spermogram da istemişti.Eşimin varikoseli varmış ama ciddi bir boyutta değilmiş.Yine de hamile kalabilirsin dedi ve bize bir yıllık süre verdi.Tam 14 ay geçti ben hamile kalamadım.Artık kendi vücudum bana yabancı gelmeye başlamıştı.Ben kolya hamile kalan biri olduğumu düşünüyordum ama öyle değilmiş işte.Tekrar Mersin'e gittik.Doktor stresin önemli bir faktör olduğunu ama beklememizin gereksiz olduğunu söyledi.Aşılamayı önerdi ama gidip gelemeiz sorun olur dedi.Kendi memleketinizde bir doktor bulun dedi.En iyisi araştırma hastanesi dedik.Bu sefer daha önce gittiğimiz porf.un öğrencisi doçente gittik.Beni muayene etti .tamam dedi.Gelecek ay aşılama yaparız dedi.Adetinizin 2. günü gelin dedi.Neyse benim adet günüm pek şaşmaz.Adet günümde hafif bir kanamam oldu.Tamam dedim adet oldum.Ertesi gün kanama kesildi.Doktoru aradım durumu anlatytım .Tamam dedi bunu adet syacağız dedi tedaviye başlayalım.Ama benim içimde bir huzursuzluk vardı.İdrar testi aldım.Pozitif çıktı.Normalde ben o gün yumurta geliştirici ilaç içeçektim düşünsenize.Tekrar doktoru aradım.İdrar testimin pozitif olduğunu söyledim.Kan tahlili istedi.hamileyim.3 yıl sonra hamileydim tekrar.bir sürü saçma sapan olaydan sonra.Neyse hamileliğim normal gitti ta ki 8.haftaya kadar.tesadüfe bakın ki bebeğin kalp atışlarını yine duyamadık.Yine kürtaj oldum.Bu arada eşim de varikosel ameliyatını oldu.Aradan çıkaralım dedik.Neyse.Eşimin doktoru 6 ay spermlerin gereken hareketliliğe ancak ulaşabileceğini bu yüzden hamile kalamamın mümkün olamıyacağını söyledi.Ama öyle mi oldu.HAYIR.Ben 2,5 ay sonra hamile kaldım.Ama bebek 5. haftada kanamayla düştü.Bu arada Mersindeki prof.la telefonlaştıkBundan sonraki hamileliğimde kan sulandırıcı iğne önerdi.Gerçi burda gittiğim yeni doktorda aynı şeyi ezbere söyledi.Ama ezbere.İkisi de yani hem prof .hem memleketiöde gittiğim uzman dr.Ne güzel bir memleket burası Tanrım.Neyse ben 2 ay sonra yine hamile kaldım.Buradaki uzaman doktorum 6 mg lık(doğru mu yazdım emin değilim) kan sulandırıcı iğne verdi:claxene.Ama yine 5.haftada bebek kanama yoluyla düştü.Çok yorulmuştuk eşimle.Korunmaya karar verdik.Birkaç ay korunduk.Sonra bıraktık.Hamile kalmadım.Bu sefer Adana'da çok meşhur prof.cüneyt evrüke'^ye gittik.Dosyama baktı.Şimdiye kadar nerdeydin dedi.Bir sürü tahlil istedi benim yaptırmadığım ve hiçbir doktorun istemediği..Yaptırdık.4 düşük,ameliyatlar,saçma sapan doktorlar,gereksiz görüşmeler,stresler,kaygılar ve acılardan sonra kanın pıhtılaşmasıyla ilgili iki genimde sorun çıktı.Doktor bunu genetik olarak getirmediğimi ama bunun daha sonra çevre,beslenme veya bilinmeyen nedenlerle edindiğim bir hastalık olduğunu ve bu hastalığın sadece karşıma hamilelikte çıkacağını söyledi.Senin hiçbir problemin yok dedi.Nasıl rahatladım bilseniz.Neden mi?Çünkü gittiğim doktorlar düşüklerimin ve yaşadığım sorunların hiçbir nedeni yok demişlerdi.En azından sorunun ne olduğunu biliyordum artık.Doktor yardımcı üreme tekniklerine gerek yok dedi. Zaten onlar düşük riskini artırır dedi. Hamile kal ve gel dedi.Kan sulandırıcı hap verdi,folik asit verdi.Hamile kaldıktan sonra kan sulandırıcı iğne ve kortizon kullanacakmışım.İğne yetmezmiş.Bebeğin yaşama oranını %80 artırırız dedi ama kesinleştiremeyiz dedi.Neyse ben 4 aydır korunmuyorum .Hamile kalamadım.Adetlerim normalde şaşmazdı ama 4 aydır habire 2-3 gün gecikiyor.Burda doktora gittim miyomlarim oluşmuş.Bunlar büyürse hamile kalmamı zorlaştırır dedi.Buradaki doktorum aşılama önerdi.Bu ay yaptık ama hamile kalmadım.BUNDAN SONRA HİÇBİR DOKTORA HAMİLE KALANA KADAR GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM.cANI CEHENNEME MİYOMLARIMIN,DOKTORLARIN.
Şunu öğrendim:gerçekten stres,kaygı insanı ve hamile kalmayı etkiliyo.Çünkü ben hamile kalmayı hiç düşünmediğim zamanlarda hamile kaldım.Aysrıca şunu öğrendim:iyi bir doktor seçin arkadaşlar.Umarım bu konuda benim gibi şanssız olmazsınız.Ben gerçekten bu konuda çooook şanssızım.
5 yıldır bebek istiyorum.Ama ben 5 yılda ancak sorunumun ne olduğunu öğrenebildim.Evlendiğimde 29 yaşındaydım şimdi 34.Yaş da geçiyor .Miyomlarımda çoğalıyor.Ben daha hamile kalacam da ,bu bebek kalacak da,doğuracam da, büyütecem de.....ooooooo.Anlayacağınız hamile kalamamaktan da korkuyorum,hamile kalıp tekrar düşük yapmaktan da.
Ben evlendiğimde etrafımda ilktim ben hamile kalan.Şimdi hiç ummadığıom insanlar hamile kaldı,ikincileri doğurdu,evlendi,bazıları üçüncülee hamile.....
Bundan sonra hiçbir şey yapmayacam.Şu soğan kürünü deneyim idrar tahlilinde iki çizgi görene kadar hiçbir doktora gitmeyecem.Ve en öenmlisi bunu düşünmeyecem.
. Kendinize iyi bakın arkadaşlar.Kadın olmamın en önemli adımı anne olmak ama kadınlık sadece bu değil sanırım.Kendimi ben de kötü hissediyorum ama öyle düşünmeye çalışın.HOŞÇAKALIN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?