merhaba arkadaşlar.Yeni üyeyim ben.başıma neler geldiğni ben anlatayım siz nasıl bir ülkede ve nasıl doktorlarla yaşadığımıza siz karar verin.Biraz uzun olacak ama göreceksiniz ki hepimiz aynı sorunları az ya da çok yaşıyoruz.
Ben 5 yıl önce evlendim.Evlandiğim ay korunduğumuzu düşündüğümüz halde (üzstelik içime boşalma olmadan) hamile kaldim.Başlangıçta her şey normaldi.8.HAFTAYA KADAR BEBEĞİN KALP ATIŞLARINI DUYAMADIK.Kürtaj oldum.ama gerizekalı dr.bi kürtajı bile becerememiş,rahimde kürtaj kalıntıları kalmış ,kanamam 2 hafta sürdü.Başka bir doktora gittik ,söktürücü verdi kanamam geçmedi.Bu sefer araştırma hastanesinde prof.a gittik.Beni hemen hastaneye yatırdı(kürtajdan bir ay geçmişti çünkü)ve ben tekrar kürtaj oldum.Birkaç ay korunduk.sonra bıraktık.3 ay geçti ben hamile kalmadım.Prof.a gittik rahim filmi istedi.Filme bakıp benim güzel ülkemin güzel prof.u tüplerimiz tıkalı olduğunu söyledi.(neden dalga geçtiğimi az sonra anlarsınız)Ameliyat oldum.Ameliyattan sonra yine hamile kalamadım 3 ay.Hormonlarıma baktı,prolaktin yüksek çıktı.Bana her gün kullanılmak üzere adını şu an hatırlamadığım bir ilaç verdi.Ben ilacı kullanmaya başlamadan prospektüsünü okudum.Prospektüste ilacın hafatada bir kullanılacağı yazıyordu.Doktorlara karşı zaten bir güvensizliğim oluşmuştu.Eşimin dayısını aradık.(Eşimin dayısı başka bir alandaa doçentti.)Eşimin dayısı o doktoru bırakmamızı istedi ve mersin üniversitesinden Saffet Dilek'i önerdi.Oraya gittik.Bizden hormon tahlili istedi.Yaptık,bir sorun bulamadı.Dosyamaı inceledi ve aslında filme göre tüplerimin tıkalı olmadığını ,rahmimde her şeyin normal olduğunu ,yaptığım ameliyatı ise gereksiz olduğunu söyleedi.Ne güzel değil mi?Neyse eşimden spermogram da istemişti.Eşimin varikoseli varmış ama ciddi bir boyutta değilmiş.Yine de hamile kalabilirsin dedi ve bize bir yıllık süre verdi.Tam 14 ay geçti ben hamile kalamadım.Artık kendi vücudum bana yabancı gelmeye başlamıştı.Ben kolya hamile kalan biri olduğumu düşünüyordum ama öyle değilmiş işte.Tekrar Mersin'e gittik.Doktor stresin önemli bir faktör olduğunu ama beklememizin gereksiz olduğunu söyledi.Aşılamayı önerdi ama gidip gelemeiz sorun olur dedi.Kendi memleketinizde bir doktor bulun dedi.En iyisi araştırma hastanesi dedik.Bu sefer daha önce gittiğimiz porf.un öğrencisi doçente gittik.Beni muayene etti .tamam dedi.Gelecek ay aşılama yaparız dedi.Adetinizin 2. günü gelin dedi.Neyse benim adet günüm pek şaşmaz.Adet günümde hafif bir kanamam oldu.Tamam dedim adet oldum.Ertesi gün kanama kesildi.Doktoru aradım durumu anlatytım .Tamam dedi bunu adet syacağız dedi tedaviye başlayalım.Ama benim içimde bir huzursuzluk vardı.İdrar testi aldım.Pozitif çıktı.Normalde ben o gün yumurta geliştirici ilaç içeçektim düşünsenize.Tekrar doktoru aradım.İdrar testimin pozitif olduğunu söyledim.Kan tahlili istedi.hamileyim.3 yıl sonra hamileydim tekrar.bir sürü saçma sapan olaydan sonra.Neyse hamileliğim normal gitti ta ki 8.haftaya kadar.tesadüfe bakın ki bebeğin kalp atışlarını yine duyamadık.Yine kürtaj oldum.Bu arada eşim de varikosel ameliyatını oldu.Aradan çıkaralım dedik.Neyse.Eşimin doktoru 6 ay spermlerin gereken hareketliliğe ancak ulaşabileceğini bu yüzden hamile kalamamın mümkün olamıyacağını söyledi.Ama öyle mi oldu.HAYIR.Ben 2,5 ay sonra hamile kaldım.Ama bebek 5. haftada kanamayla düştü.Bu arada Mersindeki prof.la telefonlaştıkBundan sonraki hamileliğimde kan sulandırıcı iğne önerdi.Gerçi burda gittiğim yeni doktorda aynı şeyi ezbere söyledi.Ama ezbere.İkisi de yani hem prof .hem memleketiöde gittiğim uzman dr.Ne güzel bir memleket burası Tanrım.Neyse ben 2 ay sonra yine hamile kaldım.Buradaki uzaman doktorum 6 mg lık(doğru mu yazdım emin değilim) kan sulandırıcı iğne verdi:claxene.Ama yine 5.haftada bebek kanama yoluyla düştü.Çok yorulmuştuk eşimle.Korunmaya karar verdik.Birkaç ay korunduk.Sonra bıraktık.Hamile kalmadım.Bu sefer Adana'da çok meşhur prof.cüneyt evrüke'^ye gittik.Dosyama baktı.Şimdiye kadar nerdeydin dedi.Bir sürü tahlil istedi benim yaptırmadığım ve hiçbir doktorun istemediği..Yaptırdık.4 düşük,ameliyatlar,saçma sapan doktorlar,gereksiz görüşmeler,stresler,kaygılar ve acılardan sonra kanın pıhtılaşmasıyla ilgili iki genimde sorun çıktı.Doktor bunu genetik olarak getirmediğimi ama bunun daha sonra çevre,beslenme veya bilinmeyen nedenlerle edindiğim bir hastalık olduğunu ve bu hastalığın sadece karşıma hamilelikte çıkacağını söyledi.Senin hiçbir problemin yok dedi.Nasıl rahatladım bilseniz.Neden mi?Çünkü gittiğim doktorlar düşüklerimin ve yaşadığım sorunların hiçbir nedeni yok demişlerdi.En azından sorunun ne olduğunu biliyordum artık.Doktor yardımcı üreme tekniklerine gerek yok dedi. Zaten onlar düşük riskini artırır dedi. Hamile kal ve gel dedi.Kan sulandırıcı hap verdi,folik asit verdi.Hamile kaldıktan sonra kan sulandırıcı iğne ve kortizon kullanacakmışım.İğne yetmezmiş.Bebeğin yaşama oranını %80 artırırız dedi ama kesinleştiremeyiz dedi.Neyse ben 4 aydır korunmuyorum .Hamile kalamadım.Adetlerim normalde şaşmazdı ama 4 aydır habire 2-3 gün gecikiyor.Burda doktora gittim miyomlarim oluşmuş.Bunlar büyürse hamile kalmamı zorlaştırır dedi.Buradaki doktorum aşılama önerdi.Bu ay yaptık ama hamile kalmadım.BUNDAN SONRA HİÇBİR DOKTORA HAMİLE KALANA KADAR GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM.cANI CEHENNEME MİYOMLARIMIN,DOKTORLARIN.
Şunu öğrendim:gerçekten stres,kaygı insanı ve hamile kalmayı etkiliyo.Çünkü ben hamile kalmayı hiç düşünmediğim zamanlarda hamile kaldım.Aysrıca şunu öğrendim:iyi bir doktor seçin arkadaşlar.Umarım bu konuda benim gibi şanssız olmazsınız.Ben gerçekten bu konuda çooook şanssızım.
5 yıldır bebek istiyorum.Ama ben 5 yılda ancak sorunumun ne olduğunu öğrenebildim.Evlendiğimde 29 yaşındaydım şimdi 34.Yaş da geçiyor .Miyomlarımda çoğalıyor.Ben daha hamile kalacam da ,bu bebek kalacak da,doğuracam da, büyütecem de.....ooooooo.Anlayacağınız hamile kalamamaktan da korkuyorum,hamile kalıp tekrar düşük yapmaktan da.
Ben evlendiğimde etrafımda ilktim ben hamile kalan.Şimdi hiç ummadığıom insanlar hamile kaldı,ikincileri doğurdu,evlendi,bazıları üçüncülee hamile.....
Bundan sonra hiçbir şey yapmayacam.Şu soğan kürünü deneyim idrar tahlilinde iki çizgi görene kadar hiçbir doktora gitmeyecem.Ve en öenmlisi bunu düşünmeyecem.
. Kendinize iyi bakın arkadaşlar.Kadın olmamın en önemli adımı anne olmak ama kadınlık sadece bu değil sanırım.Kendimi ben de kötü hissediyorum ama öyle düşünmeye çalışın.HOŞÇAKALIN
ferdaney doktorlar konusunda çok haklısın bende 6 haftalık hamileyken bebeğimin kalp atışları durduğu için zorunlu kürtaj oldum, sonra doktor rahminde perde var dedi, sonra anlaşılmıyor rahim filmi çektir dedi, rahim filmi çektirdim baktı baktı ve hımmm burda da belli değil en iyisi sen doğal yolla hamile kal, sorun varsa zaten ilk haftalarda düşer dedi bak ya sanki çok kolay bişey, başladığım yere döndüm yani madem doğal yolla kal, sorun varsa düşerdi niye rahim filmi çektirdim o zaman
bugün batımın son günü, yarın test yapıcam ama inanın sevinemiyorum tekrar aynı şeyi yaşarım diye, ne diyelim mübarek Cuma saatinde Allah hepimize dilediğimizi versin inşallah...
geçmiş olsun canım,hadi hayırlısı inşallah hamilesindir..ümidini sakın kaybetme,ALLAH hepimizin yüzünü güldürür inşallah..düşüğünün sebebi bellimi?? canım..
canım çok teşekkür ederim bu mesajdan sonra idrar testi yaptım pozitif, hemen kan verdim ve sonucu az önce aldım hamileymişim, ilk sana söylemek nasip oldu, ne diyim Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin, bu arada rahim filmiyle ilgili söylenenler doğruymuş demekki, bu ay çekilmiştim daha önceki düşüğün sebebi belli değil, patalojiye gitti ama doktorum sadece tekrarlayan düşüğe sebep olan bişey varmış, sende o yok dedi, adamakıllı bişey demedi yani,
neyse artık yeni bir sayfa açılıyor, kalpten diliyorum, Rabbim isteyen herkese versin, kimseyi mahsun bırakmasın inşallah...
canım çok teşekkür ederim bu mesajdan sonra idrar testi yaptım pozitif, hemen kan verdim ve sonucu az önce aldım hamileymişim, ilk sana söylemek nasip oldu, ne diyim Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin, bu arada rahim filmiyle ilgili söylenenler doğruymuş demekki, bu ay çekilmiştim daha önceki düşüğün sebebi belli değil, patalojiye gitti ama doktorum sadece tekrarlayan düşüğe sebep olan bişey varmış, sende o yok dedi, adamakıllı bişey demedi yani,
neyse artık yeni bir sayfa açılıyor, kalpten diliyorum, Rabbim isteyen herkese versin, kimseyi mahsun bırakmasın inşallah...
Herkese merhaba, çok sukur gecen Cumartesi kızım dünyaya geldi. Allahım herkese nasip etsin. Çok Tatli mucize bisey.. Sizler için inanın dua ettim. En kısa sürede güzel haberler alın, 9aylik süreci saglikla tamamlayıp kucağınıza alın.. Görüşmek üzere..
Herkese merhaba, çok sukur gecen Cumartesi kızım dünyaya geldi. Allahım herkese nasip etsin. Çok Tatli mucize bisey.. Sizler için inanın dua ettim. En kısa sürede güzel haberler alın, 9aylik süreci saglikla tamamlayıp kucağınıza alın.. Görüşmek üzere..
cnm çok sevindim. Rabbim sağlıklı sıhhatli büyütmeyi nasip etsin.
Hamile arkadaşları tebrik ediyorum. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin inşallah darısı başımıza Derya sen neler yapıyosun canım var mı bir gelişme epeydir internete giremedim.
gözünaydın canım ALLAH tamamına erdirsin..korkularını çok iyi anlıyorum ama iyi düşünmeye çalış iyi olsun inşallah hayırlı haberlerle gelirsin canım mutlaka haber ver bize..
kusura bakmayın geç cevap veriyorum Allahıma şükür kalp atışlarını gördüm
iyi düşünmek zorundayız ama hep bir kaygı var maalesef
dua etmekten başka çaremiz yok
Rabbim bebek isteyenlerin kucaklarını bebeksiz bırakmasız hayırlı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin
Hamile arkadaşları tebrik ediyorum. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin inşallah darısı başımıza Derya sen neler yapıyosun canım var mı bir gelişme epeydir internete giremedim.
cnm ben hamileyim. 5+5 günlük daha. dün dr.a gittim keseyi gördük. haftaya yine gidicem. kesenin ne kadar büyüdüğü kontrol edilecek. Dualarınıza ihtiyacım var. bende gelişmeler böyle cnm. sen nasılsın.
cnm hayırlı olsun RABBİM hayırlısıylşa kucağına almayı nasip etsin bende hamileyim 4 haftalıkken ultrasyona girdim kesem 7.1 mm i doktor gayet sağlıklı bir başlangıç yaptın dedi umarım seninkide iyidir.pazaretsi kalp atışlarını duymaya gidicez inş. duysarız n
bende stresliyim biraz
teşekkür ederim darısı sizlerin başına inşallah...
günaydın kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?