inşallah canım.. sen kaç haftalıksın?? bende korunmayı bırakınca 3 üncü ayda hamile kaldım..
selam herkesee
şuan neler yazacağımı inanın bilmiyorum şoktayım
2 yaşında oğlum var,spiral ile korunuyordum ama bugün öğrendim ki hamileyim
ama davetsiz gelince bebek sevinmek üzülmek bilemiyorum bütün duyguları birarada yaşıyorum yaaa
şuan 7 haftalıkmış bebek kalp atışları duyuldu
ilk gebeliğim düşükle sonuçlanmıştı
ikincisinde claxane 0,4 kan sulandırıcı iğne kullandım doğuma kadar 2 yaşında oğlum var
ve şimdi tekrar hamileyim ve yarın yine clexane 0,4 iğneye başlıyorum
hadi bakalım allah bu yolcuğumuzu sağlıcakla tamamlamayı nasip etsin
ay canım resmen sürpriz diye buna denir gözünaydın,ALLAH tamamına erdirsin,benim görümcemde spiralle korunurken hamile kalmıştı,çok sağlıklı bir kızı var...sen adanadaydın dimi canım yine faruk demiremi gidiyosun??
7 haftalığım sen
canım ben henüz çocuk sahibi olamadım ama bizim ve tabi senin gibi bu durumu yaşayıp çocuk sahibi olan çok var sende inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebişini...
ay canım resmen sürpriz diye buna denir gözünaydın,ALLAH tamamına erdirsin,benim görümcemde spiralle korunurken hamile kalmıştı,çok sağlıklı bir kızı var...sen adanadaydın dimi canım yine faruk demiremi gidiyosun??
ben kan tahliline göre 4 haftalığım canım bende çarşamba günü gidicem keseyi görebiliriz inşallah..iğne kullanıyosun dimi canım..
allah razı olsun cevap verdiğin için hakta senin hatrını saysın bi nebze tebessüm ettim 2 kez kürtaj olunca aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.rabbim sanada hayırlı eli ayağı düzgün evlatlar nasip etsin
bende ona gidiyorum canım,belki karşılarızevet canım adanadayım ve faruk beye gidiyorum.
cnm inş. görürsünüz keseyi dualarım seninle..evet iğne kullanıyorum hergün 0.6 mg umarım işe yararlar..
http://www.kadinlarkulubu.com/gebelik/477500-fraxiparine-hamile-kalan-varmi.html
DENEYİMLİ ARKADAŞLAR NE OLUR CEWAP YAZIN :18:
amin canım amin hepimize inşallah..bende 5 kürtaj ve 1 de kendiliğinden düşük yaşadım ..korkularını çok iyi anlıyorum ama psikolojide çok önemli iyi düşünelim iyi olsun canım..ben şimdi tekrar hamileyim inşallah bu kez yüzümüz güler..
bende ona gidiyorum canım,belki karşılarız
inşallah canım önce keseyi sonrada kalp atışını görürüz,bende 0,4 mg kullanıyorum
Herkese merhaba, aranıza yeni katıldım.
Toplamda 3 düşük yaptım. Bunlar 4,5-6 hafta arasındaydı ve hicbir zaman ultrasonda görülmedi. Sadece kan tahlilinde çıktı. İlk doktorum bunların hepsinin biyokimyasal gebelik oldugunu ve üzerinde durmamamı söyledi. Bence 3 defa düşük yapmak için bir neden olmalıydı. Neyse araştırdım ve bu konuda uzman olan başka bir doktora gittim ve MTHFR 1298 geninde homozigot mutasyon bulununca ne yalan söyleyeyim rahatladım. Gittigim doktor 4 ay korunun dedi ve coraspin,folbiol ve becozym c plus verdi. Hamile kalınca Clexane vurulacaksın dedi. Ayrıca metionin diyetine başladım. 4 ayın üzerine 6 ay daha geçti ve ben hamile kalamadım. Doktorun muayenehanesi olmadıgı ve devlet hastanesinde doktora ulaşmak için saatlerce beklemem gerekeceği için başka bir doktor arayışına girdim. Arkadaşlarımdan birinde de benzer bir sorun vardı, kendisinin 8 haftalık 1 düşüğü vardı ve bu doktora gittikten sonraki ilk hamileliğinde sağlıkla bebeğini dünyaya getirdi. Ben de Onun doktoruna gitmeye karar verdim. Bu doktor belki sen her ay hamile kalıyorsun ama bebek beslenemediği için daha adetin gecikmeden düşüyor olabilir. Hamilelikten önce rahim yatagını hazırlamalıyız ki sen hamile oldugunu anlayıncaya kadar iş işten geçmesin dedi. Sanırım Homozigot oldugu icin söyledi bunu emin degilim. Ayrıca senin gen bozukluğunda Coraspin fayda etmez dedi, Coraspin'i çıkarttı yerine hamilelik öncesi Clexan verdi. Ayrıca B12 ce zengin vitamin almam gerekiyormuş, bu nedenle B vitaminini Benexol'e çevirdi(bir önceki doktor haftada1 folbiol, haftada 2 b vitamini vermişti bu doktor dozalrı yetersiz gördü bu ilaçları hergün alacaksın dedi). 3 ay deneyeceğiz olmazsa iğne kullanmaya başladığın için 3 ay sonunda başka yöntemler denememiz gerekebilir dedi. Geçen ay iğne kullanmaya başladım, bu arada eşim de test yaptırdı ve 2 yıl öncesine göre düşüş görünce ve doktor bu koşullarda normal yolla hamilelik zor deyince aşılama yaptırmaya karar verdik. Toplamda 3 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz ve hepinizin bildigi gibi hayli yıpratıcı ve moral bozan bir süreç bu. Her ay adet gününü beklemekten ve yine birşey olmadığını görmekten bıktım açıkçası. Neyse geçen hafta aşılama yaptırdık, 1 hafta sonra sonucunu göreceğiz. İnşallah hamileyimdir :)
Farklı doktorların farklı uygulamaları var, ilaç detayını bu nedenle yazdım. Araştırdığım kadarıyla B12 konusunda kesinlikle haklı ama aspirin-iğne konusunu bilemiyorum. Yaşayıp göreceğiz sanırım.
umudum_31'e yanıt olarak toplamam gerekirse
3 dusuk
sorun: mthfr1298 homozigot
gebelikden once: folbiol+benexol+clexan 0,4 (hergün), metionin diyeti
gebelikle birlikde: folbiol+benexol+clexan , metionin diyeti
gebelik durumu: beklemede
Herkese merhaba, aranıza yeni katıldım.
Toplamda 3 düşük yaptım. Bunlar 4,5-6 hafta arasındaydı ve hicbir zaman ultrasonda görülmedi. Sadece kan tahlilinde çıktı. İlk doktorum bunların hepsinin biyokimyasal gebelik oldugunu ve üzerinde durmamamı söyledi. Bence 3 defa düşük yapmak için bir neden olmalıydı. Neyse araştırdım ve bu konuda uzman olan başka bir doktora gittim ve MTHFR 1298 geninde homozigot mutasyon bulununca ne yalan söyleyeyim rahatladım. Gittigim doktor 4 ay korunun dedi ve coraspin,folbiol ve becozym c plus verdi. Hamile kalınca Clexane vurulacaksın dedi. Ayrıca metionin diyetine başladım. 4 ayın üzerine 6 ay daha geçti ve ben hamile kalamadım. Doktorun muayenehanesi olmadıgı ve devlet hastanesinde doktora ulaşmak için saatlerce beklemem gerekeceği için başka bir doktor arayışına girdim. Arkadaşlarımdan birinde de benzer bir sorun vardı, kendisinin 8 haftalık 1 düşüğü vardı ve bu doktora gittikten sonraki ilk hamileliğinde sağlıkla bebeğini dünyaya getirdi. Ben de Onun doktoruna gitmeye karar verdim. Bu doktor belki sen her ay hamile kalıyorsun ama bebek beslenemediği için daha adetin gecikmeden düşüyor olabilir. Hamilelikten önce rahim yatagını hazırlamalıyız ki sen hamile oldugunu anlayıncaya kadar iş işten geçmesin dedi. Sanırım Homozigot oldugu icin söyledi bunu emin degilim. Ayrıca senin gen bozukluğunda Coraspin fayda etmez dedi, Coraspin'i çıkarttı yerine hamilelik öncesi Clexan verdi. Ayrıca B12 ce zengin vitamin almam gerekiyormuş, bu nedenle B vitaminini Benexol'e çevirdi(bir önceki doktor haftada1 folbiol, haftada 2 b vitamini vermişti bu doktor dozalrı yetersiz gördü bu ilaçları hergün alacaksın dedi). 3 ay deneyeceğiz olmazsa iğne kullanmaya başladığın için 3 ay sonunda başka yöntemler denememiz gerekebilir dedi. Geçen ay iğne kullanmaya başladım, bu arada eşim de test yaptırdı ve 2 yıl öncesine göre düşüş görünce ve doktor bu koşullarda normal yolla hamilelik zor deyince aşılama yaptırmaya karar verdik. Toplamda 3 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz ve hepinizin bildigi gibi hayli yıpratıcı ve moral bozan bir süreç bu. Her ay adet gününü beklemekten ve yine birşey olmadığını görmekten bıktım açıkçası. Neyse geçen hafta aşılama yaptırdık, 1 hafta sonra sonucunu göreceğiz. İnşallah hamileyimdir :)
Farklı doktorların farklı uygulamaları var, ilaç detayını bu nedenle yazdım. Araştırdığım kadarıyla B12 konusunda kesinlikle haklı ama aspirin-iğne konusunu bilemiyorum. Yaşayıp göreceğiz sanırım.
umudum_31'e yanıt olarak toplamam gerekirse
3 dusuk
sorun: mthfr1298 homozigot
gebelikden once: folbiol+benexol+clexan 0,4 (hergün), metionin diyeti
gebelikle birlikde: folbiol+benexol+clexan , metionin diyeti
gebelik durumu: beklemede
canım bir de hangi doktora gidiyorsun ismini verebilir misin
iinnnşşşşşaaaallllaaaaaahh canım.inşaallah canım rabbim bu sefer kucağımıza almayı nasip etsin sondur umarım
inşallah çok stresli ve endişeli süreç dimi ben çok endşeliydim ve halada öyleyim kucağımıza alana kadar da böyle devam edicek sanırım..bugün doktorumdan fırça yedim biraz bu kadar stres iyi değil dedi ama elimde değil engelliyemiyorum..
benimde üç tane kimyasal gebeliğim var ve bi arkadaşın yazdığı gibi,benim gittiğim dr da bunun her kadının başına gelebilecek bişey olduğunu söyledi ama benim ısrarlarımla genetik test yapıldı ve mthfr c677t heterozigot çıktı
şu an 4+4 hamileyim inşallah,daha keseyi görmedik ama inşallah bu defa sağlıklı bi gebelik yaşarım.
şimdiki dr um cleaxasan 04 iğne verdi.
benim sorum,siz bu iğneyi hangi saatlerde vuruyosunuz,yada her gün aynı saatte vurulmalı gibi bi şartı var mı?
dr um çok acil doğuma gitti,bunları soramadım ve benim şu an başlamam lazım iğneye
benim de 3 heterozigotum var ve çok umutsuzdum...seni okuyunca umutlandım.allah sana da bebeğine de sağlık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?