canım benim doktorum et süt yumurta tavuk kuruyemişi kısıtladı, şöyle ki eti haftada bir kez iki üç köfte büyüklüğünde yiyebiliyorsun. mümkünse tavuk eti. Süt, yoğurt, peynir ya da süt ürünlerinden sadece birini günde kısıtlı olarak tüketebiliyorsun. örneğin sabah bir çay bardağı süt ya da bir iki kibrit kutusu peynir ya da öğlen bir çay bardağı yoğurt. bunlardan birisini tüketiyorsun. kurubaklagiller yasak. kuruyemiş günde en fazla 1 ceviz serbest. katı yağla pişmiş her türlü gıda, hamurişi çikolata vs dahil ve beyaz ekmek tamamen yasak. ben ne yiyorum dersen zeytinyağlı sebze dışında pek birşey yok. yumurta haftada iki gün serbest. onu da mesela yemeğe çeşit olsun diye kabağın üzerine filan kırıp öyle tüketiyorum. zeytin ve zeytin yağı bir de balık benim doktorumun özellikle tüketmelisin dedikleri gıdalar. bunun yanında diyetisyene giderek daha net bir listeye ihtiyacım olduğunu söylediğimde doktorum 1800 kcal lik metioninden kısıtlı diyet istememi söyledi, ancak zaten başka problemlerim de olduğu için diyetisyene gitme fırsatım henüz olmadı. doktorunla mutlaka konuş tam olarak neleri kısıtlayacak. ya da bir diyetisyene mi yönlendirecek. çünki bu sayfada pek çok metionin diyeti okudum arkadaşların geçmişte yazdıkları ama hiç birisi benimki kadar zorlayıcı değil. ya da bana mı ağır geliyor bilmiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun