• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Teşekkürler inşAllah seninki de yolunda gider. Bende MTHFR'lerin ikisi de heterozigot çıkmıştı. Fraxiparine 0.3 kullanıyorum. O kadar. Bir sorun çıkmadı şimdiye kadar. Bundan sonra çıkmaz inşAllah.

inşallah canım...iyi seninki kolaymış sevindim senin adına inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım..

Merhaba arkadaşlar, epeydir burdan uzak kaldım, işallah benimle aynı dönemlerde hamile olan arkadaşlar sorunsuz gebeliklerine devam ediyorlardır . Bende 20li haftalara başladım ancak şehir değişikliği nedeniyle Sinan hocayla tedaviye devam edemiycem ama onun önerdiği şekilde ilaca ve diyete devam ediyorum. Sinan hocanın hastalarına bir soru sormak istiyorum. Sinan hoca aspirini gebeliğin kaçıncı haftasında kesiyor. Bu arada ben clexane 0,2 , coraspirin , becozyme ve folbilol kullanlyorum. Gebeliğin 20. haftalarından sonra ekstra vitamin v.b öneriyor mu Sinan hoca.

İşallah soruma cevap verebilecek Sinan Hocanın hastalarından biri sitede bu yazımı okur:)

canim bende mthfr 1298 heterozigotum, durumlarimiz ayni sanirim hemen hemen. sen onceki gebeliklerinde igne kullanmismiydin? Bana doktorum igneyi gebelik basladiginda kullanmami soyledi... onun disinda folbiol gunde 2 defa aliyorum, bi de bu B12 sende kac mg? yaziyor? ayrica bu serum bildigimiz serummu? :44:

son düşüğümde clexane 0.2 kullandım 8.haftada kalbi durdu canım folbiolu günde 1 defa alıyodum b12 vitaminide new life dil altı olandan kullandım mg bilmiyorum kutusunu atmışım bakamadım.serum hakkında hiç bi bilgim yok kürtaj olduğum gün doltora sordum bidahaki sefer yapılacak başka bişey varmı diye o da serum dedi ama o an kafam yerinde olmadığı için soramadım bu hafta gittiğimde konuşucam..

canım teşekkür ederım yalnız ben bunu cok denedım ikna olmuyorlar ilk düşük diye.bu yüzden yalan sölemyı düşünüüyorum.sence işe yarar mı

bizi yalan söylemeye doktorlar mecbur bırakıyolar bende aynı yöntemi uyguladım ama çok ileriye zaman verdikleri için ücretli yaptırmak zorunda kaldım belge falanda istemiyorlar sadece kaçıncı haftalarda düşük yaptığını soruyolar

bide kızlar kafama takılan bişey var ben clexane kullandım ama okuduğum kadarıyla çoğu arkadaş fraxpine kullanmış ve sanki onda çözüme ulaşan daha fazla

sağol canım iyi olmaya çalışıyorum,henüz kalp atışı duyulmadı ayın 3 ünde randevum var ALLAH izin verirse o zaman duyucaz hayırlısı artık..iğne dozum arttı canım 0,6 mg oldu artı şu yazılan çok katı bir diyet varya onu uygulamaya başladım..ilaçlarımda;iğne+progestan+folicplus+elevit+crinon vajinal jel+corasprin+prednol yani kortizon serumlarım bitti ve sürekli istirahat benim için yapılabilecek herşey buymuş bundan fazla bişey yaoılamaz dedi doktor gerisi YÜCE YARADANA kalmış...sen nasılsın ?? nasıl gidiyor??

günaydın canım
ben de 10eylülde kürtaj olmuştum hatırlıyorsan , hala adet olmadım 44 gün oldu. koyverdim gitti ne korundum ne test yaptım :1::1: çarşamba üniversitede testlerimi tekrarlattıracağım bir de insülün direncine bakacaklar falan filan...
ben bi rahatlık bi boşvermişlik sorma dikkat ettik de ne oldu sanki hep aynı
beni boşver de sen bebişe ve kendine iyi bak öptüm canım. ::54::54:

bide kızlar kafama takılan bişey var ben clexane kullandım ama okuduğum kadarıyla çoğu arkadaş fraxpine kullanmış ve sanki onda çözüme ulaşan daha fazla

bende clexane kullanıyorum sonuçta ikiside kan sulandırıcı çok değişen bişey olduğunu sanmıyorum marka farkı dışında.

Merhaba arkadaşlar, epeydir burdan uzak kaldım, işallah benimle aynı dönemlerde hamile olan arkadaşlar sorunsuz gebeliklerine devam ediyorlardır . Bende 20li haftalara başladım ancak şehir değişikliği nedeniyle Sinan hocayla tedaviye devam edemiycem ama onun önerdiği şekilde ilaca ve diyete devam ediyorum. Sinan hocanın hastalarına bir soru sormak istiyorum. Sinan hoca aspirini gebeliğin kaçıncı haftasında kesiyor. Bu arada ben clexane 0,2 , coraspirin , becozyme ve folbilol kullanlyorum. Gebeliğin 20. haftalarından sonra ekstra vitamin v.b öneriyor mu Sinan hoca.

canım bende hamile kalmadan önce sinan hcaya gidiyordum ona ulaşmak pek mümkün olmuyo çok hastası var bide bütün hastalarına aynı tedaviyi uyguluyo bide bana soğuk geldi bıraktım. şimdi derviş özere gidiyorum 16. haftaya kadar folbiol becozyme kullandım snra kestim elevite başladım sinan hoca clexan 02 demişti derviş hoca clexan 04 verdi kan hapı bide coraspin içiyorum doktorum diyetede hiç gerek yok dedi ama dikkat ediyoyorum çok şimdi 19. haftanın içindeyim Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıklı bi şekilde kucağımıza almamızı nasip etsin. senin rahatsızlığın neydi peki canım

canım teşekkür ederım yalnız ben bunu cok denedım ikna olmuyorlar ilk düşük diye.bu yüzden yalan sölemyı düşünüüyorum.sence işe yarar mı

ikna olmazlar...benim allahın cezası dr um 1.düşüğümden sonra ısrar etmeme rağmen testlere falan gerek yok...bişey olmaz dedi...2.yide düşürdüm...sonra bi araştıralım dedim...adamda ynde tık yok....en son fakülteye gittim...kadın doğuma giriş yaptım...3 düşük yaptım dedim..3.ye de uydurdum bi ay,hafta gitti....gönül rahatlığı ile yalan söyleyebilirsin...5.haftada kese görünmeden düştü de ben öyle dedim...evrak falan istenmiyor...dr lara kalsa biz de ölsek umurlarında değil....kendi derdimize kendimiz çare araştırıyoruz

ikna olmazlar...benim allahın cezası dr um 1.düşüğümden sonra ısrar etmeme rağmen testlere falan gerek yok...bişey olmaz dedi...2.yide düşürdüm...sonra bi araştıralım dedim...adamda ynde tık yok....en son fakülteye gittim...kadın doğuma giriş yaptım...3 düşük yaptım dedim..3.ye de uydurdum bi ay,hafta gitti....gönül rahatlığı ile yalan söyleyebilirsin...5.haftada kese görünmeden düştü de ben öyle dedim...evrak falan istenmiyor...dr lara kalsa biz de ölsek umurlarında değil....kendi derdimize kendimiz çare araştırıyoruz

Ben 3 kere düşük yaptım da o zamanki doktorum bu düşükler önemli değil hatta seninkiler düşük bile sayılmaz, literatürde 18 kere düşük yapıp sonra bebek doguran var, denemeye devam demişti. Hem de deli gibi hastası olan çok iyi diye bilinen bir doktor bunu yapan...Doğru doktoru bulmak lazım.

İşallah soruma cevap verebilecek Sinan Hocanın hastalarından biri sitede bu yazımı okur:)

Sinan Hocaya ulaşmak çok zordur hakikaten. Bana hamile kalınca gel demişti, ben daha hamile kalamadım zaten artık başka bir doktora gidiyorum ama hamile kalınca size nasıl ulaşırım dediğimde Gürcü hemşireye ulaş demişti. Belki ona ulaşabilirsiniz hastane telefonlarından.

Ben 3 kere düşük yaptım da o zamanki doktorum bu düşükler önemli değil hatta seninkiler düşük bile sayılmaz, literatürde 18 kere düşük yapıp sonra bebek doguran var, denemeye devam demişti. Hem de deli gibi hastası olan çok iyi diye bilinen bir doktor bunu yapan...Doğru doktoru bulmak lazım.

doğru doktor bulmak.... çok önemli
ben 1 kez düşük yaşadım doktorumu yıllardır tanırdım,
bana açık açık söyledi şimdi yasal anlamda hangi doktora gidersen git bu düşük normaldir derler demişti
bazı testler var ancak en az 3 düşükten sonra yapılıyor demişti..bulunduğum ilde b testler sadece üniversitenin hastanesinde yapılıyordu
neyse doktorum sevk yaptı ben oraya gittim 4 düşük yaptım dedim
birazda üzgün kızgın böyle ruh halimden dengesiz olduğumu düşünüp konuşmadı bile ordaki doktor :)
hemn yaptılar tahlillerimi ve sonuç kan pıh. çıktı işte
hamile kalır kalmaz iğnelere baladım ve çok şükür şuan oğlum 2 yaşında
tekrar hamileyim ve iğne kullanıyorum

şimdi asıl konuya geleyim maalesef ülkemizde nedendir bilemiyorum ama
ilk düşüğü çoğu doktor normal karşılıyor
bana göre hiçbir sağlıksız bebek düşmez elbet bir sorun var işte neden araştırma zahmetine girmezlerki
off off

bizi yalan söylemeye doktorlar mecbur bırakıyolar bende aynı yöntemi uyguladım ama çok ileriye zaman verdikleri için ücretli yaptırmak zorunda kaldım belge falanda istemiyorlar sadece kaçıncı haftalarda düşük yaptığını soruyolar

peki özelde ne kadara yaptırdın merak ediyorum?

doğru doktor bulmak.... çok önemli
ben 1 kez düşük yaşadım doktorumu yıllardır tanırdım,
bana açık açık söyledi şimdi yasal anlamda hangi doktora gidersen git bu düşük normaldir derler demişti
bazı testler var ancak en az 3 düşükten sonra yapılıyor demişti..bulunduğum ilde b testler sadece üniversitenin hastanesinde yapılıyordu
neyse doktorum sevk yaptı ben oraya gittim 4 düşük yaptım dedim
birazda üzgün kızgın böyle ruh halimden dengesiz olduğumu düşünüp konuşmadı bile ordaki doktor :)
hemn yaptılar tahlillerimi ve sonuç kan pıh. çıktı işte
hamile kalır kalmaz iğnelere baladım ve çok şükür şuan oğlum 2 yaşında
tekrar hamileyim ve iğne kullanıyorum

şimdi asıl konuya geleyim maalesef ülkemizde nedendir bilemiyorum ama
ilk düşüğü çoğu doktor normal karşılıyor
bana göre hiçbir sağlıksız bebek düşmez elbet bir sorun var işte neden araştırma zahmetine girmezlerki
off off

Eger ilk dusugumde veya en azından 2.sinde baksaydı doktorum bu güne kadar yaşadığım moral bozukluklarına, sıkıntıya, endişelere, bir daha hamile kalabilecek miyim, kalırsam yine düşürecek miyim paranoyalarına gerek olmazdı. Yaşım, kilom, sağlığım, görünen herşeyim çok iyiyken neden sallamazsın ki 3 tane düşüğü. Bak o zamanlar kolay hamile kalıyordum. 3. den sonra yeni doktor buldum, teşhis kondu, 4 ay korunma verdi vs. derken şimdi 8 aydır korunmamamıza ve dikkat etmemize, hatta geçen ay aşılamama yaptırmama ragmen bir türlü hamile kalamıyorum. Eminim çoğu psikolojik. Yaşım ilerliyor, sabrım tükeniyor. Keşke daha önce bilseydim, doktoruma o kadar çok güvenmeseydim...Neyse keşkeler işe yaramıyor, hayırlısı demekten, sabretmekten ve yine doktorlarımıza güvenmekten başka çaremiz yok.

şimdi korkuyorum acaba 2.düşüğe de mi onay vermezler diyee???üff yha şansımı denıcem olmadı başka bi eğitim araştırmaya gidereım ordada 3.yalanını uyduurum iyice yalancı olup cıkcam haa bu nasıl iştir bölee...ben bi yalan söleyım size ileticemm başarılı olup olmadığımıı:D

şimdi korkuyorum acaba 2.düşüğe de mi onay vermezler diyee???üff yha şansımı denıcem olmadı başka bi eğitim araştırmaya gidereım ordada 3.yalanını uyduurum iyice yalancı olup cıkcam haa bu nasıl iştir bölee...ben bi yalan söleyım size ileticemm başarılı olup olmadığımıı:D

canım iç rahatlığıyla yalan söylenecek bir konu. 2. düşükten sonra gittiğim yeni doktorum hamilelikte kanama olunca şüphelendi ve test istedi. sorduklarında üç tane düşük var diyeceksin dedi. test sonucum pozitif ve 2 aydır iğne oluyorum çok şükür kanamalarım durdu ve bebeğim iyi.

Back
X