• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

senin mutasyonların ne bana hiç böyle birşeyden bahsetmediler kaç doktora gittiysem şu an ne kullanıyorsun valla neye inanacğımızı ne yapacağımızı şaşırdım kimi diyet veriyor kimi gebelikten önce iğne veriyor birde hamilemisin

Ne yazık ki hamile değilim :( Bende MTHFR 1298 homozigot mutasyon var. Şu anda hergün clexane 0,4, folbilol ve benexol kullanıyorum. Ayrıca diyet de yapıyorum.

arkadaşlar hepinize merhaba

2 düşükten sonra, araştırırken sizlerin yaşadıklarını okuyarak doktorumu ikna edip bir takım testler yaptırmıştım. yaklaşık 1,5 yıl kadar önce. ondan sonrada ilk kez hamilelik yaşıyorum. tüp bebek bizim. mtfrh 1298c heterezigot, protein c sınırda, protein s düşük çıkmıştı. doktorum önemli değil dedi ama bu sefer riske atmak istemediğim için iğne olmam gerekirmi diye sorduğumda bana clexsan 0.2 lik doz verdi. ama farkındayım öylesine verdi. şimdilik her şey yolunda gibi ama yinede korkuyorum

canım hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah benimde protein s düşük çıktı seninki kaç bana biraz az gibi geldi ben clexan 0.6 lık kullanmıştım yinede olmadı 7 haftlıkken kalbi durdu tekrar gebelik olursa bu defa daha yüksek dozda kullanacağım

Ne yazık ki hamile değilim :( Bende MTHFR 1298 homozigot mutasyon var. Şu anda hergün clexane 0,4, folbilol ve benexol kullanıyorum. Ayrıca diyet de yapıyorum.

bendede mthfr 677 homozigot birde protein s düşük peki ne kadar kullanacakmışın iğneyi ya hemen hamile kalamazsan nasıl olacak kusura bakma çok soru soruyorum ne yapalım kendi kendimizin doktoru oluyoruz

günaydın kızlarrr
ben ,oğlum ve doğmamış bebeğimizde şimdilik iyiyiz bakalım
ama şu ilaçlar beni mahvediyor yaa elevit ,gyno ferro,progestan kullanıyorum
progestan başımı döndürüyor halsizletiriyo,gyno ferro kabızlık yapıyor ay ölecem ama bebeğim için dayanmaya çalışıyorum
birde ilk gebeliğimde iğneler canımı çok yakmıyordu ama şimdi nedense dayanamıyorum
hayırlısı bakalım bizde durumlar böyle

şimdi test yapanlar bebek bekleyen arkadaşlar
allah en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik ve bebek nasip etsin sizlere
her duamda bebek isteyen tüm herkese nasip et diyorum ama
bizim gibi kan pıh.yüzünden bebeklerini kaybeden annelere en çok dua ediyorum
yana yakıla bebek bekliyoruz geliyorlar gebeliğimiz boyunca iğneler şöyle dursun
her an bişey olacak diye korkuyoruz bu korku yüzünden hemileliğimizin tadını çıkaramıyoruz

bu yüzden allah hepimize sağlıklı gebelik sağlıklı doğum ve sağlıklı bebek nasip etsin

insallah AMİN COK SAOL dualarında bızlerıde eksık etme RABBIM hayırlısı ile sağlıkla bebegını kucagına lamyaı nasip eder ınsallah. adet olmayı beklıyorum sonra yumurta dönemımde denemeyı düşünüyorum hayırlısı neyse o olsun ınsallah :nazar:

canım hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın inşallah benimde protein s düşük çıktı seninki kaç bana biraz az gibi geldi ben clexan 0.6 lık kullanmıştım yinede olmadı 7 haftlıkken kalbi durdu tekrar gebelik olursa bu defa daha yüksek dozda kullanacağım

ya ters yazmışım
protein c 70-140 referans aralığı 65,20 çıkmış
protein s 60-130 referans aralığı 60 çıkmış
mthfr a1298c heterezigot mutasyon saptanmıştır
diğerlerinde değer yazıyor ama bir başka doktorun sadece bu dikkatini çekti. bana gnc'nin c vitaminini verdi 500'lük günde 3 tane al dedi. birde ilk kontrolümde 4+4 günlükken 2 kese göründü. eğer sorunsuz devam ederse fraxparin 0.3 günde 2 doz olacaksın demişti. ama ben geçen c.tesi tüp bebek doktoruma kontrole gittim. kalp atışı gördük. bir kesede hala bebek görünmedi. 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı. bu doktorum iğne falan düşünmedi ben istedim diye verdi bu iğneyi. ama zaten son kontrolden sonra ona devam etmiycem bana uzak kalıyor. şimdi başka bir doktor araştırıyorum. ama aynı zamanda 04 kasıma kadar vakit geçirmek istemiyorum.
ben ilk denememede kalp atışını görmüştüm ama bi sonraki kontrolde kalp atışı yoktu. kanama vs.hiçbir belirtide olmamıştı. ikincide yaklaşık 8.haftada yoğun bir kana olmuştu. 2 gün hastanede yatmıştım. sonra evde. kanama arttı ve kaybettim bebeğimi. bu yüzden şimdi çok korkuyorum.

günaydın kızlarrr
ben ,oğlum ve doğmamış bebeğimizde şimdilik iyiyiz bakalım
ama şu ilaçlar beni mahvediyor yaa elevit ,gyno ferro,progestan kullanıyorum
progestan başımı döndürüyor halsizletiriyo,gyno ferro kabızlık yapıyor ay ölecem ama bebeğim için dayanmaya çalışıyorum
birde ilk gebeliğimde iğneler canımı çok yakmıyordu ama şimdi nedense dayanamıyorum
hayırlısı bakalım bizde durumlar böyle

şimdi test yapanlar bebek bekleyen arkadaşlar
allah en kısa zamanda sağlıklı bir gebelik ve bebek nasip etsin sizlere
her duamda bebek isteyen tüm herkese nasip et diyorum ama
bizim gibi kan pıh.yüzünden bebeklerini kaybeden annelere en çok dua ediyorum
yana yakıla bebek bekliyoruz geliyorlar gebeliğimiz boyunca iğneler şöyle dursun
her an bişey olacak diye korkuyoruz bu korku yüzünden hemileliğimizin tadını çıkaramıyoruz

bu yüzden allah hepimize sağlıklı gebelik sağlıklı doğum ve sağlıklı bebek nasip etsin

çok haklısın yazdıklarında canım ..ayrıca progestan benide çok kötü etkiliyor hatta şu anda etkisi başlıyor ve yine bende de kabızlık var
ALLAH yardımcımız olsun..

insallah AMİN COK SAOL dualarında bızlerıde eksık etme RABBIM hayırlısı ile sağlıkla bebegını kucagına lamyaı nasip eder ınsallah. adet olmayı beklıyorum sonra yumurta dönemımde denemeyı düşünüyorum hayırlısı neyse o olsun ınsallah :nazar:

inşallah canım güzel haberle müjdeyle gelirsin buraya
ama bişey söyleyeyimmi bu yumurtlama gününe çok takılmayın diğer günlerde çalışın
benim ilk gebeliğim yumurta döneminden önce olmuştu
ben hamile olduğumu adetten önce öğrendim
bu gebeliğimde şansa bak yumurtlama dan sonra olmuş geç döllenme olmuş
aklınızda bulunsun

bendede mthfr 677 homozigot birde protein s düşük peki ne kadar kullanacakmışın iğneyi ya hemen hamile kalamazsan nasıl olacak kusura bakma çok soru soruyorum ne yapalım kendi kendimizin doktoru oluyoruz

Yaklaşık 1 ay önce başladım iğneye. 3 ay deneyeceğiz eğer normal yolla hamile kalmazsan yardımcı yöntemleri deneyeceğiz demişti doktorum. Daha önce bu doktora tedavi olan ve doğum yapan bir arkadaşım da iğne 1 yıl kullanılabiliyorsun, o yüzden 3 ay süre koyuyor. Olmazsa ara veriyorsun demişti. Bu arada eşimin spermiyogramına baktırdık, 2 yıl önce yaptırdıgımza göre ciddi bir düşüş vardı hem sayı hem kalite olarak. Öyle olunca hemen aşılama denedik, ama olmadı. MTHFR hamile kalmamı zorlaştırıyor olabilirmiş. Daha önce 3 kere kaldım ama uzun süredir olmuyor nedense. Bu ay biz deneyeceğiz, yine olmazsa bir sonraki ay ya yine aşılama yapacak ya da tüp bebek. Seni kış olmadan hamile bırakacağız merak etme dedi, bakalım hayırlısı...Hamile kalınca da veya tüp bebek tedavisine başlarsak dozu iki katına çıkaracakmış. Sonra sonuna kadar devam.

inşallah canım güzel haberle müjdeyle gelirsin buraya
ama bişey söyleyeyimmi bu yumurtlama gününe çok takılmayın diğer günlerde çalışın
benim ilk gebeliğim yumurta döneminden önce olmuştu
ben hamile olduğumu adetten önce öğrendim
bu gebeliğimde şansa bak yumurtlama dan sonra olmuş geç döllenme olmuş
aklınızda bulunsun

ben 4 kasımda doktora sonuclarımı gösteryım gereklı ilaçları versın sonra adetten sonra hemen düşünüyorum :) hayırlısı ile bu kez göbişim kocaman olur insallah. cok istiyorum caniii gönülden hemde :) içim titriyor YARADANDAN bır bebek ısterken..

Yaklaşık 1 ay önce başladım iğneye. 3 ay deneyeceğiz eğer normal yolla hamile kalmazsan yardımcı yöntemleri deneyeceğiz demişti doktorum. Daha önce bu doktora tedavi olan ve doğum yapan bir arkadaşım da iğne 1 yıl kullanılabiliyorsun, o yüzden 3 ay süre koyuyor. Olmazsa ara veriyorsun demişti. Bu arada eşimin spermiyogramına baktırdık, 2 yıl önce yaptırdıgımza göre ciddi bir düşüş vardı hem sayı hem kalite olarak. Öyle olunca hemen aşılama denedik, ama olmadı. MTHFR hamile kalmamı zorlaştırıyor olabilirmiş. Daha önce 3 kere kaldım ama uzun süredir olmuyor nedense. Bu ay biz deneyeceğiz, yine olmazsa bir sonraki ay ya yine aşılama yapacak ya da tüp bebek. Seni kış olmadan hamile bırakacağız merak etme dedi, bakalım hayırlısı...Hamile kalınca da veya tüp bebek tedavisine başlarsak dozu iki katına çıkaracakmış. Sonra sonuna kadar devam.

canım bende gebelik öncesi 6 ay kadar kullandım iğneyi bi sorun olmuyor gerçi ben kaybettim kalp atışları durduğu için ama iğneyi öncesinde kullanmak problem değili yarın tekrar doktor kontrolum var bundan sonrası için ilave bişeyler verecekmi onu konuşacağım çünkü ilk adetten sonra korunmayı düşünmüyorum şimdilik

canım bende gebelik öncesi 6 ay kadar kullandım iğneyi bi sorun olmuyor gerçi ben kaybettim kalp atışları durduğu için ama iğneyi öncesinde kullanmak problem değili yarın tekrar doktor kontrolum var bundan sonrası için ilave bişeyler verecekmi onu konuşacağım çünkü ilk adetten sonra korunmayı düşünmüyorum şimdilik

Anladım, bilgi için sağol. Çok yakın zamandan kaybetmişsin bebegini, gecmis ve son olsun inşallah. Doktor bana iğneye ara veririz falan demedi, sadece biran önce halletmemiz lazım iğne kullandığın için dedi. Zaten ben de biran önce olsun istiyorum artık sabrım kalmadı. Hep karşıydım tüp bebeğe, ben kolay hamile kalıyorum gerek yok diyordum ama bu kadar uğraştıktan sonra pes ettim aslına bakarsan. Daha önceki mesajlarından okudugum kadarıyla 0,2 kullanmışsın, belki dozunu arttırır, dediğim gibi ben şu anda 0,4 kullanıyorum hamilelikle birlikte 0,8e çıkarmaktan bahsediyo doktorum.

slm hanımlar bende sizin gibi maalesef 1 bebeğimi kaybettim ben 10+6 zannederken bebeğimin 7+3 de kalp atışları durmuş hiç bir belirtiside olmadı 8 martta kürtajla aldılar bende test yaptırdım sadece mthfr1298 heterozigot 3 farklı doktora gittim birisi bişey kullanmana gerek yok dedi birisi iğne kullancaksın dedi biride önlem amaçlı asprin kullanacaksın ben hangisine inanıcağımı bilemedim asprin kullan diyen doktor diğerlerine göre daha bilgili gibi geldi benimle aynı durumda olanlar neler yaptı merak ettim

ya ters yazmışım
diğerlerinde değer yazıyor ama bir başka doktorun sadece bu dikkatini çekti. bana gnc'nin c vitaminini verdi 500'lük günde 3 tane al dedi. birde ilk kontrolümde 4+4 günlükken 2 kese göründü. eğer sorunsuz devam ederse fraxparin 0.3 günde 2 doz olacaksın demişti. ama ben geçen c.tesi tüp bebek doktoruma kontrole gittim. kalp atışı gördük. bir kesede hala bebek görünmedi. 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı. bu doktorum iğne falan düşünmedi ben istedim diye verdi bu iğneyi. ama zaten son kontrolden sonra ona devam etmiycem bana uzak kalıyor. şimdi başka bir doktor araştırıyorum. ama aynı zamanda 04 kasıma kadar vakit geçirmek istemiyorum.
ben ilk denememede kalp atışını görmüştüm ama bi sonraki kontrolde kalp atışı yoktu. kanama vs.hiçbir belirtide olmamıştı. ikincide yaklaşık 8.haftada yoğun bir kana olmuştu. 2 gün hastanede yatmıştım. sonra evde. kanama arttı ve kaybettim bebeğimi. bu yüzden şimdi çok korkuyorum.

arkadaşlar bana yardım edebilecek varmı
değerleri benim gibi olan, doğum yapan arkadaşlar varmı

ya ters yazmışım
canım değerlerinde pek problem görükmüyor doktorlar mthfrleri çok önemsiyorlar bile ki seninki heterizigot bence düşük doz iğne kullanabilirsin bazı arkadaşlar iğne bile kullanmadan sadece coraspinle gebeliğini tamamlayanlar var allahım sağlıkla vaktinde kucağına almayı nasip etsin

anladım canım umarım en kısa zamanda bebeğin seninle olur ve sağlıcakla kucağına alırsın

meraba arkadaşım az önce genel olarakta paylaştım ama senin yazını görünce ilgimi çekti.bana 35.haftamda kestirdi doktor iğneyi.üstteki yazımı okursun canım ayrıntılı yazdım.aman sen sen ol kesme iğneni.benim bebeğim aynı zamanda tüp bebek.ben hiç düşünmedim bu yüzden normal doğumu.önemli olan bebeği sağlıklı sıhhatli kucağımıza almak olduğu için doğumun şekli önemi yitiriyo.bide 32.hafta dahada erken iyice araştır.sonra benim gibi üzülme.

evet canım yazını okudum bende sezeyan düşünüyorum kesinlikle o kjadar erken kesmem iğneyi başka bi doktor söyledi bana hatta bana senin iğne kullanmana gerek yok madem başlamışsın kesmeyelim dedi benim daha önce 2 düşüğüm oldu yani nasıl kullanmamalıyım anlamadım ben derviş özere güveniyorum zannetmiyorum erken iğneyi kestireceğini bende kesmem zaten o kadar beklemişim dimi

canım değerlerinde pek problem görükmüyor doktorlar mthfrleri çok önemsiyorlar bile ki seninki heterizigot bence düşük doz iğne kullanabilirsin bazı arkadaşlar iğne bile kullanmadan sadece coraspinle gebeliğini tamamlayanlar var allahım sağlıkla vaktinde kucağına almayı nasip etsin

anladım canım umarım en kısa zamanda bebeğin seninle olur ve sağlıcakla kucağına alırsın

arkadaşım çok sağol gerçekten biraz içimi rahatlattın. inşallah hepimiz sorunsuz sağlıklı bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız.

arkadaşlar ilk bebeğimi kan pıhtılaşması nedeni ile 6 haftalıkken kaybetmiştim.benimde "MTHFR C677T HETEROZİGOT VE MTHFR A1298C HETEROZİGOT MUTASYONLAR SAPTANMIŞTIR" şeklinde test sonucum gelmişti. tekrar 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim. çok sevinemiyorum içimde hep ya bu defa da bebeğimi kaybedersem diyorum. doktor innohep (0.45 ml) diye bi kan sulandırıcı verdi 2 gündür o iğneyi vuruyorum kendime ayrıca bebe asprini ve folik asitte kullanıyorum. ileride iğnenin dozunda bi değişiklik yapılırmı? değerleri benim gibi olup da bebeğini kucağına alanlar varmı nolur yazın çıldırıcam yoksa.:26:

arkadaşlar ilk bebeğimi kan pıhtılaşması nedeni ile 6 haftalıkken kaybetmiştim.benimde "MTHFR C677T HETEROZİGOT VE MTHFR A1298C HETEROZİGOT MUTASYONLAR SAPTANMIŞTIR" şeklinde test sonucum gelmişti. tekrar 2 gün önce hamile olduğumu öğrendim. çok sevinemiyorum içimde hep ya bu defa da bebeğimi kaybedersem diyorum. doktor innohep (0.45 ml) diye bi kan sulandırıcı verdi 2 gündür o iğneyi vuruyorum kendime ayrıca bebe asprini ve folik asitte kullanıyorum. ileride iğnenin dozunda bi değişiklik yapılırmı? değerleri benim gibi olup da bebeğini kucağına alanlar varmı nolur yazın çıldırıcam yoksa.:26:

öncelikle gözün aydın allahım sonuna kadar götürmeyi nasip etsin sakin ol panik yapma biz elimizden geleni yapıyoruz doktorlarda aynı şekilde gerisi takdiri ilahi burda herkesin değişik hikayeleri var ve tedaviyle kucağına alan çok arkadaşımız var için rahat olsun ileride değişiklik yapılanlarda var bunun tahlili var iğnenin yeterli olup olmadığına bakılıyor

Anladım, bilgi için sağol. Çok yakın zamandan kaybetmişsin bebegini, gecmis ve son olsun inşallah. Doktor bana iğneye ara veririz falan demedi, sadece biran önce halletmemiz lazım iğne kullandığın için dedi. Zaten ben de biran önce olsun istiyorum artık sabrım kalmadı. Hep karşıydım tüp bebeğe, ben kolay hamile kalıyorum gerek yok diyordum ama bu kadar uğraştıktan sonra pes ettim aslına bakarsan. Daha önceki mesajlarından okudugum kadarıyla 0,2 kullanmışsın, belki dozunu arttırır, dediğim gibi ben şu anda 0,4 kullanıyorum hamilelikle birlikte 0,8e çıkarmaktan bahsediyo doktorum.

mutasyonun neydi canım senin bende artık 4 oldu doktora diyorum tüp<pgt yapalım g zaten kolay hamile kalabildiğimi tahlillerde ve kromozomlarda prolem olmadığı için gerek olmadığını söylüyor yarın tekrar ikna etmek için uğraşıcam bakalım bu sefer kararından dönecekmi bide senin kaç düşüğün vardı histereskopi yapıldımı doktorum bana onu yapalım aklımızda soru işareti kalmasın dedi

Back
X