ben daha fazla beklemek istemiyorum artık.bıktım beklemekten,hamilelere iç geçirerek bakmaktan,çocuklu ailelere özenmekten,gizli gizli ağlamaktan,başkalarının çocuklarını sevmekten bıktım artık.en son bir arkadaşım doğum yapmıştı,ziyaretine gittim.bebeğini kucağıma verirken gayet iyi kulağıma eğilip sana uğur getirir inşallah,senin de böyle oğlun olur dedi.gözlerim doldu.ağlamamak için mutfağa kaçtım.artık iyi niyetli cümleler bile ağır geliyor bana.adetime 2 gün var ve hiçbir belirtim.yine adet olacağımdan eminim yani.bu aydan sonra aşılama yaptırmayı planlıyorum.aşılama konsunda tecrübesi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilirler mi?işlem öncesinde neler yapılıyor?ne zaman dr a gitmeliyimçadetin kaçıncı günü yani?ona göre randevu ayarlayacağım.bir de maliyeti nedir devlette yada özelde?sağlık güvencem var çok şükür ama ona göre hazırlıklı olmak anlamında soruyorum
Biliyorsunuz ben aşılama yaptırdım. 3 düşüğümü de 1 yıl içerisinde yapmıştım yani yeniden hamile kalmamın çok zor olmayacağını düşünmüştüm fakat 8 ay hamile kalamadım son düşüğümden sonra. Bunda benim psikolojim etkili olsa da başka nedenler de varmış. 2 yıl kadar önce eşimin değerleri normaldi fakat 2 ay önce tekrar yaptırdığımızda ciddi bir düşüş olmuştu ve doktor normal yolla olması çok zor demişti. Eğer uzun süre hamile kalamazsanız, mesela 6 ay, bu konuyu da bir değerlendirin lütfen.
Aşılama için ben adetimin 2. günü gittim doktora. Kan tahlili verdim. doktor yumurta büyütme ve çatlatma iğnesi verdi, her gün yumurta büyütme iğnesi yaptım. 5 gün iğneyi kullandım ertesi gün tekrar gittim, yumurta büyüklüklerine baktı bu aksam ve yarın kullan yine gel dedi. Tekrar kontrol etti yumurtaları yarın çatlatma iğnesini ol ertesi gün de aşılama için geleceksin dedi. Gonal-f ve Ovitrelle kullandım. İlaçlara 300 TL verdim(devletin karşılamadığı kısmı), aşılama için de sperm yıkanması dahil 750 TL verdim özel hastanede. Aşılamayı devlet karşılamıyor ne yazık ki.
diyet yapan arkadaşlar diyeti paylaşabilirler mi bizimle?
Ben haftada 1 öğün et(kırmızı et, tavuk veya hindi), 1 öğün baklagil, haftada 2 adet yumurta, 2 öğün balık, bol sebze ve meyve yiyorum. Sakatat yasak, kuruyemiş çok kısıtlı, bulgur baklagil sınıfına giriyor. Ekmek olarak çavdar ekmeği serbest. Süt ürünlerinden günde bir ölçü yiyebiliyorum, peynirlerden sadece yağsız beyaz peynir serbest.
hamişlik belirtisi mi yok???daha önceki gebeliklerin de nasıldı canım bide doktora nezaman gideceksin
evet hamişlik belirtisi yok. daha önceki gebeliklerimde göğsüm patlayacakmış gibi şişerdi ve çok acırdı dokunamazdım, ateş basardı, vücudumdaki tüyler azalırdı, daha ilk haftasından çok acıkmaya başlardım, bir defasında adet olacakmışım gibi kasık ağrısı çekmiştim, kabızlık çekerdim, miğdem yanardı, bunda hiçbiri olmadı. daha yeni yeni acıkmaya başladım. Hiç miğdem bulanmadı, tiksinme yaşamıyorum. Göğüslerim 6. haftadan sonra hafifçe şişti ama öncekilerle alakası bile yok, ayrıca neredeyse hiç acımıyor.
3. kontrolum 7 aralıkta, hayırlısıyla inşallah onu da iyi bir şekilde atlatacağım.
canım sen bzim kıdemlimizsin.ama kasdettiğim adet öncesi olan belirtiler var ya onlardan bahsediyorum.onlar bile yok diye :) az önce meryem suresini okuyup dua ettim biler için.arkadaşların adını sayarken birden adın dilimden döküldü.senin için de dua ettim bol bol
Canım benim çok sağol duaların için. Amin diyelim biz de, inşallah tutar da hepimiz en kısa zamanda sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi. Bende ne adet öncesi ne adet sonrası hiçbir belirti olmadı onu diyorum ben de :))