canım attığın mailde duruyorsa onuda paylaşırmısın biz biliyoruz ama bu sayfayı bir cevap için okuyanlar var bizim ilk günlerimiz gibi onlara daha faydalı olur. ayrıca sevindm doktor en azından umutlu bir yol göstermiş :)
canım attığın mailde duruyorsa onuda paylaşırmısın biz biliyoruz ama bu sayfayı bir cevap için okuyanlar var bizim ilk günlerimiz gibi onlara daha faydalı olur. ayrıca sevindm doktor en azından umutlu bir yol göstermiş :)
ya mltm bana dönmesi bile çok büyük bi incelik.çok takdri ettim bu davranışını valla.
hocam ben 2009 da 5 haftalık bir düşük yaşadım.ardından 2010 yılında hamile kaldım.utrasondan trisomy 18 teşhisi kondu.ve nitekim 8.ayında doğar doğmaz öldü.sonrasında geçtiğimiz temmuz ayında 6.haftada kalan bir hamileliğim daha oldu.kürtaj oldum.benim ve eşimin kromozomlarına bakıldı tıp fakültesinde.normal çıktı.
protein s 54
protein c 158
anti thrombin 27 çıktı.
ana nükleolar pattern de pozitif çıktı.
diğerinde ise ana pozitif çıkmış.
MTHFR C 677T İSE HETEREZİGOT ÇIKTI. romatizmal bir hastalık şüphesi ile ayrıntılı tahlil için hacettepeye gönderildim.hacettepede ki tahliller ise daha farklıydı.
ana nükleolar paternde 1/100 yazıyor.bu arada romatizmal bir durum olabileceğini fakat bunun çok önemli olmadığını.gitmem gerek olmadığını söyledi
hacettepe de yapılan tahliller sonucunda:
MTHFR 677T heterzigot
faktör 5 normal
protrombin normal
protein s 74
protein c 98
antithrombin 103 çıktı yani bütün bunlar normal aralığında çıktı ve hacettepedeki hematolog hamileliğimde birşey kullanmam gerektiğini söyledi.ama yaşadıklarımdan sebep çok korkuyorum.ve hamile kalmaya korkuyorum.çünkü asıl sıkıntı benim için hamilelik sonrası başlıyor.sizce ne yapmalıyım.
bu durumdaki bir çok ark iğne+aspirin kullanıyor.bana önerirmisiniz.bu iğne ve aspirin in zararı varmıdır
canım benim saymamak mümkün değil ki ... herşeyim ayın 18 ine endeksli. yılbaşına plan yapalım diyorlar cevap veremiyorum. cuma konsere gidelim diyorlar ya hamileysem diye olur diyemiyorum gibi gibi... ben herşeyden fedakarlık yapmaya hazırımda allahım bi müjdeli haber vermeyi nasip etse...
Günaydın kızlar. Meltemcım işte benim de en sıkıldıgım şey buydu, hiçbir plan yapamamak...tatile gıtsem mı, kıyafet alsam mı, içki ıcsem mı, bunu yesem mı, saçımı boyatsam mı, ilaç ıcsem mı??? Yoruyor insanı...biliyorum, şimdi baştan başlamak zor geliyor ama korunacagım bu 2 ayı en azından istediğim gibi geçireceğim.
Ben hala doktoruma guveniyorum...sorun su her ne kadar tip hergun gelisiyor olsa da henuz herseyin cevabi yok. Bu nedenle deneme tahtasi olmak beni duygusal acidan yoruyor olsa da mantiken baska caresi olmadigini biliyorum. Bundan 10 Sene kimsenin Boyle bir sorundan haberi bile yoktu, simdi binlerce kisi bu yolla bebek sahibi oluyor. Yarin daha da fazlasi olacak, bizlerden toplanan verilerle daha iyi tedaviler bulacaklar. Ayrica dun yapilan tum tahlillerim iyi cikti, aralarinda appt de vardi. Bizim yasadigimiz pihtilasma sorunu anlik olabilen birsey o yuzden surekli kan degerlerina bakmadigin takdirde, ki Boyle birsey mumkun degil, bir sorun olup olmadigini onceden anlamak herzaman mumkun degil. Doz fazla gelmis olsa buyuk ihtimalle kanamam olurdu. Toplam 4 doktora gittim bugune kadar, ayrica baska doktorlarin da fikrini aldim, ne yazik ki bunun baska yolu yok. Hematologa kendi kafama gore gitmem, doktoruma sorarim gitmeli miyim, ilacin dozunu ayarlamanin bir yolu var mi diye birine yonlendirise ne ala yoksa aynen devam. Cunku bildigim birsey var, biiir her hematolog da bu konuda yeterli bilgiye sahip degil, bebege etkisini tam bilemeyebilir, ikincisii eger doktorumdan farkli birsey soylerse kadin dogumcun ya sana bakmak istemez ya da sorumluluk almaz, ucuncusu kafami yine karistirmak istemiyorum, cunku gordum ki her doktorun kendine gore bir Fikri bir tedavi yontemi var.
ya mltm bana dönmesi bile çok büyük bi incelik.çok takdri ettim bu davranışını valla.
Günaydın kızlar. Meltemcım işte benim de en sıkıldıgım şey buydu, hiçbir plan yapamamak...tatile gıtsem mı, kıyafet alsam mı, içki ıcsem mı, bunu yesem mı, saçımı boyatsam mı, ilaç ıcsem mı??? Yoruyor insanı...biliyorum, şimdi baştan başlamak zor geliyor ama korunacagım bu 2 ayı en azından istediğim gibi geçireceğim.
Ben hala doktoruma guveniyorum...sorun su her ne kadar tip hergun gelisiyor olsa da henuz herseyin cevabi yok. Bu nedenle deneme tahtasi olmak beni duygusal acidan yoruyor olsa da mantiken baska caresi olmadigini biliyorum. Bundan 10 Sene kimsenin Boyle bir sorundan haberi bile yoktu, simdi binlerce kisi bu yolla bebek sahibi oluyor. Yarin daha da fazlasi olacak, bizlerden toplanan verilerle daha iyi tedaviler bulacaklar. Ayrica dun yapilan tum tahlillerim iyi cikti, aralarinda appt de vardi. Bizim yasadigimiz pihtilasma sorunu anlik olabilen birsey o yuzden surekli kan degerlerina bakmadigin takdirde, ki Boyle birsey mumkun degil, bir sorun olup olmadigini onceden anlamak herzaman mumkun degil. Doz fazla gelmis olsa buyuk ihtimalle kanamam olurdu. Toplam 4 doktora gittim bugune kadar, ayrica baska doktorlarin da fikrini aldim, ne yazik ki bunun baska yolu yok. Hematologa kendi kafama gore gitmem, doktoruma sorarim gitmeli miyim, ilacin dozunu ayarlamanin bir yolu var mi diye birine yonlendirise ne ala yoksa aynen devam. Cunku bildigim birsey var, biiir her hematolog da bu konuda yeterli bilgiye sahip degil, bebege etkisini tam bilemeyebilir, ikincisii eger doktorumdan farkli birsey soylerse kadin dogumcun ya sana bakmak istemez ya da sorumluluk almaz, ucuncusu kafami yine karistirmak istemiyorum, cunku gordum ki her doktorun kendine gore bir Fikri bir tedavi yontemi var.
merhaba.. size iğne dozu yeterli olup olmadığına dair test yapılmadımıBana yapılmıştı ilk başlarda 0,6 clexane ve coraspıne 100 kullanıyordum daha sonra test sonucuna göre 0,4 doz yeterli dedi dr. ve doğuma kadar 0,4 doz iğne oldum.
merhaba.. size iğne dozu yeterli olup olmadığına dair test yapılmadımıBana yapılmıştı ilk başlarda 0,6 clexane ve coraspıne 100 kullanıyordum daha sonra test sonucuna göre 0,4 doz yeterli dedi dr. ve doğuma kadar 0,4 doz iğne oldum.
arkadaşlar size bir şey sormak istiyorum. ben 3 gündür coraspin ve innohep 0,45 kullanıyorum. bu sabah kalktığımda burnum kanıyordu. sizde oldu mu böyle şeyler?
doktorumun tayini çıktı istanbula gidiyor çok üzülüyorum dün bursada bahar hastanesine gittik nagihan gülere tavsiye üzerine ama hiç memnun kalmadım insanın yüzüne bile bakmıyor..ama bebeğin iyi olduğunu ve erkek olduğunu söylediçok mutluyum sağsalim kucağımıza alırız inşallah.hepinizede taz zamanda nasip etsin RABBİM.... doktor bulamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?