canım moralini bozma dualarımız seninle amniyosentezden korkma için rahatlar en azındankızlar nolur bana dua edin.bugün doktor kontrolüm var.doktor diğer kontrolümde amniyosentez yapabiliriz falan demişti.umarım sorunlar ortadan kalkmıştır böle bişeye gerek duymaz.zaten biz son güne kadar acaba kaybedecek miyim kalp atışlarını duyacak mıyım iğne dozu yeterli mi diye birr sürü şey düşünüyoruz.bi de böyle bir şey olunca moralim iyice çöktü.dualarınıza ihtiyacım var.
doğru yere geldin canım doktorun doğru yönlendirmiş tahlillerini bir yaptır bayağı uzun sürüyor çıkması sonucuna göre hareket ederler kayseride kime gittin bilgilendirirmisinarkadaşalr ben iki defa bebeğimi kaybettim biri düştü biri kalp atışı duyulmadı.sizden bilgi istiyorum benim gibi olan varmı acaba.bundan sonra nasıl bir yol izlemem lazım ne yapmam gerekiyor.dr lar fakültede araştırılması gerektigini söylediler bende randevu aldım kayseriden.çok korkuyorum.beni bilgilendirebilirmisiniz.
canım bende kayseriye cok yzkın bır yerde oturuyorum sen hangı hastane ve doktora gıdıyosun acaba paylasabılırmısın??
battaşım benım ,öncelikle o testleri adet gununde ya da 1gun gecıkınce yap bosyere moralını bozma hem 5gun var daha. benımde pazar gunu batım ama bugun basladı lekelenmelerim bende adet duzenı dıye bırsey kalmadı artık(((umarım eşinin rüyası gerçek olur benımde kız kardesım ve annem gormus benı ruyalarında okadar umutlandımkı senın gıbı gozlerım doldu agladım hayır olsun...
nigarcım ben senın cocugun oldugunu bılıyordum cok sevındım ınan.mesajını okuyunca sasırdım ınanamadım profılıne baktım cok guzel cok sevındım....allah bagıslasın
canım bende kayserıde fakultede yaptırdım tahlıllerımı 2dusugum var kan pıhtılasması cıktı testlerımde.sana yardımcı olabılırım.sen hangı hastane ve doktora gıttın tatlım???randevunu hematolojıden aldın degılmı
nedemek canım istersen 1000 kere sor. istanbulda bahçeci florya kliniğinin aile hekimi murat berksoy dr um. hamile kalıncada ilk 3 ayı yine murat beyle ve onun yönlendirdiği bir dr la istanbulda geçirmeye karar verdim. bu arada bu benim fikrim yoksa beni uzaktan takip ediyor ve böyle bir talebi olmadı kendisinin. bu arada ben aydında oturuyorum burda ve izmir de kadın doğum dr larım var gittiğim. ama değiştirebilirim çünkü hiç biri benden bağışıklık testi istememişti.
arkadaslar bu hikayeyi tv de duymustum gözlerim dolmustu kk ya yeni üyeydim sonra buraya da yazmıstım ama tekrar yazmak ıstedım belki hatırlayanlarınız olur:
'''bir gün hz. musa sahabelerine vaaz verirken yandaşlarından biri daha doğrusu karı koca çıkıp soruyorya musa Allah (C.C) ile konuşurmusun bizim bu zmana kadar çocuğumuz olmadı Allah (C.C) e sorarmısın bizim çocuğumuz olacak mı neyse kısacası Musa konuşuyor soruyor Allah (C.C) diyorki ya Musa söle onlara hiç bir zaman döl tutmayacaklar ve Musa bunu çifte anlatıyor boyunları bükük kabul edip dönüyorlar aradan 5 yıl kadar geçiyor yine böyle bir toplantıda Musa bir bakıyor bu çift yanlarında 4 yaşlarında bir çocukla toplantıda vs. sonra Musa Allah (C.C) ile konuşuyor yarabbi hani sen bana bu çift hiç bir zaman döl tutmayacak demiştin ama onların çocuğu olmuş diyor Allah (C.C) de diyorki evet ya Musa ben sana öle dedim gerçektende onlarında alın yazısında bir evlat sahibi olmak yoktu ama onlar buna rağmen bunu bile bile benden ümitlerini kesmediler isyan etmediler dua ettiler bende verdim diyor.''''
evet canım aynen dediğin gibi özellikle 1298 mutasyonuyla düşük arasında net bir bağlantı yok. folik asidi( gebelik öncesi) ve aspirini ilk gebeliğimde de kullanmıştım 6. haftada gelişimi durmuştu. 2. de iğnede kullandım ama kimyasal oldu. 3. de folik asit, aspirin, iğneye başlayana kadar omega3, iğne kullandım 9+1 e kadar sorunsuz devam etti. inşallah bu yapılanlarla şifamızı buluruz canım.
zahmet olmazsa bağışıklıla ilgili testlerinin listesini yazabilirmisin canım karşılaştırıp eksiklerimiz varmı bakarız.
Ben bana yapılan tüm testleri yazayım lütfen bir eksik görürseniz söyleyin.
Anti-KARDIOLIPIN IgG
Anti-Phospholipid IgG
Anti-ds-DNA
Anti-Mitokondriyal-Ab
Anti-NÜKLEER ANTİKOR
Anti-Parietal Antikor
Anti-Düzkas Antikoru
ENA
ENA SsA
ENA SsB
ENA sm
ENA RNP
ENA SCL-70
ENA J0-1
KOMPLEMAN 3
KOMPLEMAN 4
ANTİ-TİROGLOBULİN ANTİKOR
FACTOR 5 LEIDEN
PROTROMBIN 20210 A MUTASYONU
MTHFR 677
MTHFR 1298
PROTEIN C aktivitesi
PROTEIN S aktivitesi
Antitrombin III
Romatoid fak. (kantitatif)
Trombosit
Bunlar dışında tam kan sayımı, şeker, tiroid, folik asit, b12, homosistein bakılmıştı. Son düşükle birlikte folikasit, b12, homosistein, tam kan, protrombin zamanı, INR, APPT, şeker bakıldı.
ne çok test istemişler burdakiler genetik testler mi yoksa bağışıklık tetsleri de var mı?son soru kadın doğumcu mu verdi bu testleri
kızlas b.hcg sonucu 27 cıkmış cok dusuk degıl mı yıne kımyasal mi acaba 2 sonra yıne yaptıracam yükselır insallah
güvendiğin bir doktorunun olması ne güzel.istanbulda seni takip edecek doktor belli olunca bana da söyler misin?ben sonunda adet oldum.aslında 1 ay daha beklemek istemiyorum.rahim toparlanmazsa tutmaz zaten diye düşünüyorum.bu ay bir doktor bulmam lazım kontrole gitmek için:18:
Ben bana yapılan tüm testleri yazayım lütfen bir eksik görürseniz söyleyin.
Anti-KARDIOLIPIN IgG
Anti-Phospholipid IgG
Anti-ds-DNA
Anti-Mitokondriyal-Ab
Anti-NÜKLEER ANTİKOR
Anti-Parietal Antikor
Anti-Düzkas Antikoru
ENA
ENA SsA
ENA SsB
ENA sm
ENA RNP
ENA SCL-70
ENA J0-1
KOMPLEMAN 3
KOMPLEMAN 4
ANTİ-TİROGLOBULİN ANTİKOR
FACTOR 5 LEIDEN
PROTROMBIN 20210 A MUTASYONU
MTHFR 677
MTHFR 1298
PROTEIN C aktivitesi
PROTEIN S aktivitesi
Antitrombin III
Romatoid fak. (kantitatif)
Trombosit
Bunlar dışında tam kan sayımı, şeker, tiroid, folik asit, b12, homosistein bakılmıştı. Son düşükle birlikte folikasit, b12, homosistein, tam kan, protrombin zamanı, INR, APPT, şeker bakıldı.
kızlas b.hcg sonucu 27 cıkmış cok dusuk degıl mı yıne kımyasal mi acaba 2 sonra yıne yaptıracam yükselır insallah
kızlar bu arada 1 haftadır göğsümden sıvı geliyor. cuma sabah dr a gidicem inşallah ciddi bir şey çıkmaz. hamileliklerimden öncede prl yüksekliğim olmuştu ama hiç süt gelmemişti. düşüklerden sonra dostinex kullanmıştım bu sefer kullanmadım ondan mı oldu acaba.
Belki yine PRL yükselmiştir, süt salgısına neden olurmuş, inşallah birşey çıkmaz ama prl yükseldiyse ilaçla düşürebiliyorlar bildigim kadarıyla, oyle değil mi?
nedemek canım istersen 1000 kere sor. istanbulda bahçeci florya kliniğinin aile hekimi murat berksoy dr um. hamile kalıncada ilk 3 ayı yine murat beyle ve onun yönlendirdiği bir dr la istanbulda geçirmeye karar verdim. bu arada bu benim fikrim yoksa beni uzaktan takip ediyor ve böyle bir talebi olmadı kendisinin. bu arada ben aydında oturuyorum burda ve izmir de kadın doğum dr larım var gittiğim. ama değiştirebilirim çünkü hiç biri benden bağışıklık testi istememişti.
evet canım ilaçla düzelmişti önceden. ama ben ne olduğunu anlıyana kadar hamile kalamamıştım. ilk hamileliğimden beri hiç adet düzensizliğim olmamıştı. son kürtajdan sonrada hep gecikti heralde bundandı. offff bide bu çıktı başıma. neyse belki bunda da vardır bir hayır.
göğsünden sıvı geldiğini nasıl farkettin canım?sıkıp mı baktın yoksa iç çamaşırından mı farkettin?benim adetlerim gayet düzenliydi.saati bile şaşmazdı.bu ay 6 gün gecikti bir de baktım ki yumurtalıklarda kist oluşmuş pko teşhisi koydu.hala adet olamadım..şiştim şiştim çatlayacağımprolaktinin düşmüş olma olasılığından bahsetti dr.adetin 3. günü bakıyorlar prolaktine canım.ona göre git dr a.prolaktin düzelmeden gebe kalamayız zaten
sağol canım...benim dr larım da hiç bağışıklık testi istemediler.ben yapılmasını istediğimde de gerek yok deyip geçiştirdiler.ist. ve ank.ya gitmeyi düşünüyorum ben...gebe kalabilme sorunumu bir çözersem hayırlısıyla...
göğsünden sıvı geldiğini nasıl farkettin canım?sıkıp mı baktın yoksa iç çamaşırından mı farkettin?benim adetlerim gayet düzenliydi.saati bile şaşmazdı.bu ay 6 gün gecikti bir de baktım ki yumurtalıklarda kist oluşmuş pko teşhisi koydu.hala adet olamadım..şiştim şiştim çatlayacağımprolaktinin düşmüş olma olasılığından bahsetti dr.adetin 3. günü bakıyorlar prolaktine canım.ona göre git dr a.prolaktin düzelmeden gebe kalamayız zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?