• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım malesef hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz. ilk düşüğümden sonra pıhtılaşmam olduğu anlaşılınca bende ne güzel sorun bulundu demiştim. bende aynı senin gibi son 2 gebeliğimde 0,4 lük cleksan kullandım ama olmadı. şimdide bağışıklık sorunum olduğunu öğrendim onun için ilaç kullanıyorum hamileliğimde de kullanıcam ama artık bir şey olmaz diyemiyorum hep bir korku var içimde. bizi bizden başka kimse anlıyamaz. anlamak istesede anlıyamaz. bazen o kadar patavatsız laflar duyuyorum ki güya teselli sözleri bunlar. çocuklarından dert yanıp hiç üzülme çocuğum olmuyor diye diyen mi dersin daha neler. bizim bebeğimiz olmuyor değilki ne demek şimdi bu iyki öldü bebeğin ne kadar rahatsın mı demek istiyorlar anlamıyorum. bazen bunun sadece bizim değil asıl etrafımızdaki insanların sınavı olduğunu düşünüyorum. kendimizi en rahat ifade ettiğimiz ve acaba beni anlıyorlar mı diye düşünmediğimiz tek yer burası. inşallah hepimizin sağlıklı hayırlı evlatları olur. gösterdiğimiz bu sabrın mükafatının büyük olacağına inanıyorum

cnm bizler aynı sorunları paylaşıyoruz..görmeden,tanımadan anlıyoruz birbirimizi kader ortağıyız bi yerde:)haklısın okadar patavatsız insan varki..amacı teselli değil belli can acıtmak.inş rabbim hepsini görüyor,sabrımızın acılarımızın mükafatını bize verecek.dediğin gibi bizim bebeklerimiz olmuyor değil.rabbimin sınavı işte.tez vakitte hepimiz için hayırlısı olur umarım.cnm birde bağışıklık sorunumu öğrendim yazmışsın peki buda bebeklerin ölümüne bir sebepmiymiş.inan doktora gidip testlerle uğraşmaktan araştırmaktan bıktım..okudukça,üstüne gittikçe bin tane şey çıkıyor ama yinede bilmediğim bir sürü şey var.doktorum bana hiç böyle birşeyden bahsetmedi.hangi bölüme gitmek lazım,yapılan testin adı ne cnm?bilgi verebilir misin baktırayım bende.belli mi olur belki şifa burdadır.

cnm bizler aynı sorunları paylaşıyoruz..görmeden,tanımadan anlıyoruz birbirimizi kader ortağıyız bi yerde:)haklısın okadar patavatsız insan varki..amacı teselli değil belli can acıtmak.inş rabbim hepsini görüyor,sabrımızın acılarımızın mükafatını bize verecek.dediğin gibi bizim bebeklerimiz olmuyor değil.rabbimin sınavı işte.tez vakitte hepimiz için hayırlısı olur umarım.cnm birde bağışıklık sorunumu öğrendim yazmışsın peki buda bebeklerin ölümüne bir sebepmiymiş.inan doktora gidip testlerle uğraşmaktan araştırmaktan bıktım..okudukça,üstüne gittikçe bin tane şey çıkıyor ama yinede bilmediğim bir sürü şey var.doktorum bana hiç böyle birşeyden bahsetmedi.hangi bölüme gitmek lazım,yapılan testin adı ne cnm?bilgi verebilir misin baktırayım bende.belli mi olur belki şifa burdadır.

kaç tane dr a gittim banada bahsetmediler canım bana testleri yapan murat bey aile hekimi. burda benden şanslılar var bazılarının kadın doğum drları istemiş. en güzeli bunlardan da haberi olan bir dr la yola devam etmek. immunolojide yaptırabilirsin. hepimizin testleri aynı değil ama ortak olanlar var. en iyisi hangisine ihtiyacın olduğunu bir dr un belirlemesi. testleri yarın özelden atarım.

cnm çok umutlandım seni okuyunca..bende olacağına inanıyorum ama insan zaman zaman ümitsizliğe düşüyor işte.sende sorunsuz 9ayı tamamlar bebeğini alırsın inş kucağına..ben o haftalara hiç gelemedim daha..herşey rabbimden o ol dediği zaman olucak..sadece sabır.sen kaçlık iğne kullanıyorsun,iğnenin dozunu belirleyici test falan yapıldı mı sana?birde bi diyetten bahsediyorlar sanırım metionin diyeti,uyguluyor musun böyle birşey?yanıtlarsan sevinirim cnm..inş ii haberler veririm bende öbür ay :)

arkadaşlar sayfayı yeni buldum bende 2 bebeğimi kaybettim 1 16 haftalıkken ölü doğum yaptım 2 25 haftalıkken belde açıklıktan dolayı yaptım şimdi ise 12 haftalık hamileyim ve 8 haftalıkken klan pıhtılaşma faktörü çıktı günde 1 iğne vuruluyorum
ve böyle çok bebeği olanı tanıyorum dua edim bol bol allah sağlıklı bebeklerimizin olmasını nasip etsin
:49:

Selam, mesajını yeni gördüm canım kusura bakma.
Mesaj sayım dolmadığı için sana özel mesaj atamıyorum maalesef.

Banada Rıza bey ve hematoloğum iğnenin erken dönem kayıpyarında etkili olmadığını söylemişlerdi. Ama hemotoloğum (Bakırköy devlet hast. de Dr.Ümit Barboros ÜRE) tedbir olarak iğne kullanırsam iyi olacağını söylemişti.
Ben 3. düşüğümden önce tüp bebek denemiştim. Bunun için başka bir dr.a gitmiştim. başarısız olmuştu. Tüp denemesinin arkasından kendim hamile kalınca o gittiğim dr. bana innohep 0,45 kullanmamı söyledi. Kullandığım halde 3. düşüğümü de yaptım. Kısmet işte.
Şimdiki hamileliğimi öğrenir öğrenmez kimseye danışmadan kendim iğnemi kullanmaya başladım. Daha sonra kadın doğumcuma danıştım tamam dedi. (Aynı zamanda ecoprin 100 lük de kullanıyorum, ayrıcı MTHFR heterozigot olduğum için folbiolde kullanmaktayım. )

Sonra Rıza beye gittim iğne kullandığımı söyledim. Bana gerek yok ama için rahat edecekse kullan dedi. Bende böyle rahat olacağımı söyledim. Tamam o halde dedi.

Aslında genel kanı iğnenin erken dönemde bir faydasının olmadığı yönünde.
Canımcım aslında herşey Allahın takdiri. Söylediğim gibi 3. sünde iğne kullandığım halde olmadı. Kısmet değilmiş.
Haa şimdi çok mu rahatım asla. Her dr.a gittiğimde bebeğimin kalbi atıyormu endişesi hep var.
Allah hepimizin gönlünün muradını versin inşallah.

kızlar nolur bana dua edin.bugün doktor kontrolüm var.doktor diğer kontrolümde amniyosentez yapabiliriz falan demişti.umarım sorunlar ortadan kalkmıştır böle bişeye gerek duymaz.zaten biz son güne kadar acaba kaybedecek miyim kalp atışlarını duyacak mıyım iğne dozu yeterli mi diye birr sürü şey düşünüyoruz.bi de böyle bir şey olunca moralim iyice çöktü.dualarınıza ihtiyacım var.

kızlar gamzeli24 ten haber var mı?ben mi göremedim.merak ettim.kontrolü inşallah iyi geçmiştir.

cnm benim üzülme. benimde dört düşüğüm var. şu an 5. hamileliğim 14+1. son iki gebeliğimde günde bir iğne oluyordum ve kaybetttim. şimdi yine günde bir iğne oluyorum ve ilk defa bu haftaları gördüm. diyeceğim o ki. nasip kısmet meselesi biraz. şimdiden kendini üzüp harap etme. rabbim nasip ettikten sonra hepsi bahane. sadece iyi şeyler olacağına inan ve bol bol dua et.

Peki daha önceki 2 gebeliğinde günde bir iğne yetmediyse şimdikinde yeteceğine nasıl kanaat getirdi doktorun, birşeylere baktı da mı aynen kullan dedi. Merak ettim onlarda olmadı ama şimdi oluyorsa, en azından şimdilik herşey yolundaysa (inşallah sonuna kadar böyle gider) ne değişti? Nasip kısmet dışında bilimsel birşey var mı :)

herkese günaydın.gününüz çok güzel geçer inşallah.ben hala doktor araştırıyorum.bu sefer eşeğimi sağlam kazığa bağlamak istiyorum.ankaradaki arkadaşlar doktorunuzun ismini yazarmısınız?ben bir kaç doktor ismi buldum ama en iyisine karar vermek istiyorum.hacettepede;sinan beksac,özgür deren,lütfü bey,etlik doğumda serdar oral,akay hastanesindede tolga ecemiş sanırım ankaradaki bizim konumuzda en iyi doktorlar bunlar.sizin bildiğiniz başka doktorlar var mı?

herkese günaydın.gününüz çok güzel geçer inşallah.ben hala doktor araştırıyorum.bu sefer eşeğimi sağlam kazığa bağlamak istiyorum.ankaradaki arkadaşlar doktorunuzun ismini yazarmısınız?ben bir kaç doktor ismi buldum ama en iyisine karar vermek istiyorum.hacettepede;sinan beksac,özgür deren,lütfü bey,etlik doğumda serdar oral,akay hastanesindede tolga ecemiş sanırım ankaradaki bizim konumuzda en iyi doktorlar bunlar.sizin bildiğiniz başka doktorlar var mı?

günaydın canım lütfü beye ben gittim o kadar abartılacak kadar iyi bir doktor değil ben tavsiye etmiyorum nedense burdaki bütün giden veya mail atan herkese aynı tedaviyi uyguluyor ne bir eksik nede fazla o yüzden bana pek mantıklı gelmedi tedavisi mesela benim durumumda aspirin kullanılmaması gerekiyormuş ama bana vermişti birde pek konuşmuyor yinede sen bilirsin

hepinize selamlar,umarım hepiniz iyisinizdir..ben salı günü emar sonucumu aldım belimde 2 tane fıtık olmuş ve 1 taneside yırtılmış..bu kürtajdan sonra ne oldu bana anlamadım kızlar...bir sürü iğne ,ilaç ve 10 gün sert yatak istirahati verdi ve kesinlikle kalkmıcaksın , iyileşme olmazsa ameliyat olman gerekir dedi..
ben ameliyat olmayı hiç istemiyorum ne olur bana dua edin kızlar,,neyse ben size haber vereyim dedim...yatmam gerekiyor hepinizi kocaman öpüyorum,sonra görüşürüz inşallah...

özgür deren ve lütfü beye gittim
lütfü beye bir daha asla gitmedim
soğuk adam sordugum çogu soruya cevap verme tenezzülünde bile bulunmadı
özgür deren ona göre daha iyi ama açıkcası o da içimi ısıtmadı
ben derim ki
kesinlikle devlet hastanesinden vazgeçmeyin

hepinize selamlar,umarım hepiniz iyisinizdir..ben salı günü emar sonucumu aldım belimde 2 tane fıtık olmuş ve 1 taneside yırtılmış..bu kürtajdan sonra ne oldu bana anlamadım kızlar...bir sürü iğne ,ilaç ve 10 gün sert yatak istirahati verdi ve kesinlikle kalkmıcaksın , iyileşme olmazsa ameliyat olman gerekir dedi..
ben ameliyat olmayı hiç istemiyorum ne olur bana dua edin kızlar,,neyse ben size haber vereyim dedim...yatmam gerekiyor hepinizi kocaman öpüyorum,sonra görüşürüz inşallah...

hastalık vücudun sadekesıdır derler
rabbim yar ve yardımcın olsun inş. dualarımız seninle

allahıma şükürler olsun ki bugün adet kanamam geldi
dış gebelikten sonra kanama geç gelecek diye çok korkmuştum inş. bundan sonrada düzeni değişmez
şiddetli ağrım olacagını sanmıştım ama çok şükür ağrımda olmadı
şimdi sırada hsg var
aslında çektirip çektirmemekte kararsızım

sizler nasılsınız bakiiim

ilk kontrolümden beri kullanıyorum.ilk hamile kaldığımda çok zayıftım biraz takviye yapmamız gerekiyor demişti doktor.prospektüsünde kanı sulandırmayla ilgili bazı bilgiler de görmüştüm.

İnternette bir sayfada MTHFR için omega 3 ün faydalı olacağını okudum da o yüzden sordum. Keşke bana da verseymiş. Neyse.
Nasıl geçti kontrol yok dimi bi aksilik, amniyosentezi yaptı mı?

ıyı gunler herkese ,bikac gun önce bende yazmıstım cuma gunu kan pıhtılasması ıcın ıgne kullanacagımı öğrendım,dün detaylıca bı doktora gittim.o da iğne kullanacagımı söyledı.bundan önceki gebeliği 11 haftada bebgın kalbı 7+5 günlükten durdugu ıcın kurtajla alınmıstı.
adetım 2 gun gecınce bır de test yaptıralım dedım doktora,ultrasyonda cok bellı olmamıstı.sonucu sınıfta öğrendım yarın gel ıgneleri yazayım dedı.bugun gittim iğnelerı aldım,bı de coraspirin ve progestan verdi.gercekten büyük sürpriz oldu ben ıgnelere üzülürken bi de hamileymişim.rabbım hepimize sag salim evlatlar versin inşşş.
bu iğnelerin bı kısmını devlet karsılamıyor mu?bilginiz varmı,iki kutya 40 tl verdım.üniversite veya devlet hastanesınden rapor mu cıkarmamız gerkıyr,

İnternette bir sayfada MTHFR için omega 3 ün faydalı olacağını okudum da o yüzden sordum. Keşke bana da verseymiş. Neyse.
Nasıl geçti kontrol yok dimi bi aksilik, amniyosentezi yaptı mı?

sevisev, burcu-gen, nigar50
kızlar dün akşam giremedim.saolun merak etmişsiniz.doktor ayrıntılı ultrasonla baktı.her şey gayet iyi.ölçümler,beyin gelişimi falan normal.tolga bey bence çok iyi ama amniyosentez yapılmasını gerekli görüyorum dedi.çünkü 3lü taramada bir değerim çok yüksek çıkmış.aslında o değer benimle ilgili ama doktorum o değerin yüksek olması çocukla ilgili problemin de işareti olabilir yapalım içimiz rahat etsin diyor.ben de tamam dedim.cumartesi günü yapacak amniyosentezi.korkuyorum inş bişey olmaz.etrafımda da bu operasyonu geçiren kimse yok.nelere dikkat etmem gerekiyor diye araştırıcam biraz.eğer bilgisi olan varsa da lütfen bilgileri paylaşsın..dua edin kızlar.

ıyı gunler herkese ,bikac gun önce bende yazmıstım cuma gunu kan pıhtılasması ıcın ıgne kullanacagımı öğrendım,dün detaylıca bı doktora gittim.o da iğne kullanacagımı söyledı.bundan önceki gebeliği 11 haftada bebgın kalbı 7+5 günlükten durdugu ıcın kurtajla alınmıstı.
adetım 2 gun gecınce bır de test yaptıralım dedım doktora,ultrasyonda cok bellı olmamıstı.sonucu sınıfta öğrendım yarın gel ıgneleri yazayım dedı.bugun gittim iğnelerı aldım,bı de coraspirin ve progestan verdi.gercekten büyük sürpriz oldu ben ıgnelere üzülürken bi de hamileymişim.rabbım hepimize sag salim evlatlar versin inşşş.
bu iğnelerin bı kısmını devlet karsılamıyor mu?bilginiz varmı,iki kutya 40 tl verdım.üniversite veya devlet hastanesınden rapor mu cıkarmamız gerkıyr,

gözünaydın öncelikle.sağlıklı bir hamilelik geçirip sağ salim bebeğini kucağına alırsın inşallah.üniversite yada devletten çıkarabilirsin rapor...uzun süren bir işlem değil.rapordan sonra 1 lira dahi vermiyorsun ilaca.

canım çok geçmiş olsun...ani harketler yapmamaya çalış ve güzelce dinlen bugünki dualarımızda sana ayrıyeten dua edeceğim canım inş. tez zamanda iyileşirsin...

allahıma şükürler olsun ki bugün adet kanamam geldi
dış gebelikten sonra kanama geç gelecek diye çok korkmuştum inş. bundan sonrada düzeni değişmez
şiddetli ağrım olacagını sanmıştım ama çok şükür ağrımda olmadı
şimdi sırada hsg var
aslında çektirip çektirmemekte kararsızım

sizler nasılsınız bakiiim

gözün aydın:):) bu hsg konusu benimde kararsız kaldıgım bir konu canım çetirenler varsa bize bilgi versinler..kimileri gerek yok falan diyor ama ben lütfü ye mail atmıstım çektirmek gerek dedi...

bende 2 aydır arayış içindeyim açıkçası bana sinan beksaçı önermişti zekai tahirdeki doktorum ama o yeni hasta almıyor...kvrck ın dediği gibi lütfü ve diğerleride sanki herkesi aynı şeyi yapıyorlarmıs gibi geliyor...burcugen in teyzesinin yazdıklarından sonra zaten ben hangi doktora gidersek gidelim bize deneme usulüyle bir tedavi uygulayacaklarından eminim ama yinede insan en iyisi olsun istiyor benim aklımda su an için tolga ecemiş var bakalım...

gözünaydın öncelikle.sağlıklı bir hamilelik geçirip sağ salim bebeğini kucağına alırsın inşallah.üniversite yada devletten çıkarabilirsin rapor...uzun süren bir işlem değil.rapordan sonra 1 lira dahi vermiyorsun ilaca.
tesekkur ederım canım rabbım herkese nasıp etsın ınşş.bu cok ıyı oldu hayrılısı olur inş en kısa zamnda raporu cıkarttırıcam sagolasın

ne gibi bir belirtisi olurmuşki. benim bünyem biraz alerjiktir onun dışında hiç sağlık sorunum olmamıştı bugüne kadar. hatta bağışıklığım çok güçlüdür kanımı aşı yapsam yeridir derdim hep. 17 seneyi geçmiştir grip falan olmam hiçte sakınmam kendimi hastadan. buda bir belirti olabilir tabii. benden bütün testleri aynı anda istedi dr yani birinin sonucuna göre diğerlerini istemedi.

canm bağışıklık sisteminin duvarlarının çok sağlam olması da sorun aslında.CD56 naturel killer hücreleri katil antikorlar diye adlandırılıyor.yani bağışıklık sistemi fazla korumacı yapıda olduğu için bebeği bile kabul etmiyor.antisperm antikoru yaptırdın mı sen?aslındaCD56 ile aynı problem ikisinde de...ne olursa olsun çözümü var ya önemli olan bu...artık problemli çıkan test sonuçlarına üzülmüyorum ben,çözüme bir adım daha yaklaştım diye seviniyorum

Back
X