• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba arkadaşlar. Ben de aranııza yeni katıldım. Yaklaşık 4 ay önce 19 haftalık bebeğimi kaybettim. Akay Hastanesinde doğumum gerçekleşti.İlk çocuğumda herhangi bir sorun çıkmamıştı. Bu nedenle pıhtılaşma testini çoğu doktor önermedi;ama Akay Hastanesinden Coşkun Bey bana bu testi yaptırmamı önerdi. Tekrarlayan düşüklerde bu testi istiyoruz ama yaptırmanızda fayda var dedi. Ankaralıyım ama görev nedeniyle farklı bir yerde ikamet ediyorum. Bu nedenle Düzen laboratuvarı ile anlaşmalı bir poliklinikte bu testlerim yapıldı. Sonuçlar bugün elime ulaştı. Buradaki Tıp Fakültesinin dekanına sorduk bu testlerin sonucunun normal olduğunu söyledi. Ben bir de sonucu Coşkun Bey'in görmesini istedim faksladım. O da bu test sonuçlarını pıhtılaşma var ve hamile kaldığın takdirde iğne vurulman gerekli diye yorumladı. Çok şaşkınım bir de test sonuçlarını siz yorumlar mısınız. Sizin sonuçlarınız ile aynı mı?
FAKTOR V LEIDEN Homozigot normal(mutasyonu taşımıyor)
MTHFR 677 MUTASYON ANALİZİ Heterozigot(Mutasyonu tek alelde taşıyor)

Merhaba arkadaşlar. Ben de aranııza yeni katıldım. Yaklaşık 4 ay önce 19 haftalık bebeğimi kaybettim. Akay Hastanesinde doğumum gerçekleşti.İlk çocuğumda herhangi bir sorun çıkmamıştı. Bu nedenle pıhtılaşma testini çoğu doktor önermedi;ama Akay Hastanesinden Coşkun Bey bana bu testi yaptırmamı önerdi. Tekrarlayan düşüklerde bu testi istiyoruz ama yaptırmanızda fayda var dedi. Ankaralıyım ama görev nedeniyle farklı bir yerde ikamet ediyorum. Bu nedenle Düzen laboratuvarı ile anlaşmalı bir poliklinikte bu testlerim yapıldı. Sonuçlar bugün elime ulaştı. Buradaki Tıp Fakültesinin dekanına sorduk bu testlerin sonucunun normal olduğunu söyledi. Ben bir de sonucu Coşkun Bey'in görmesini istedim faksladım. O da bu test sonuçlarını pıhtılaşma var ve hamile kaldığın takdirde iğne vurulman gerekli diye yorumladı. Çok şaşkınım bir de test sonuçlarını siz yorumlar mısınız. Sizin sonuçlarınız ile aynı mı?

çok geçmiş olsun canım allah bir daha yaşatmasın ne mutlu ki bir evladın varmış çoşkun bey doğryu söylemiş canım seninle aynı mutasyona sahip olanlar var bir listemiz vardı eski sayfalarda görebilirsin eminim görünce yazrlar onlarda.tekrar geçmiş olsun

teşekkürler canım . çizelgenden anladığım üzere büyüyor bebişimiz maşallah. sağ salim doğduğu günleri görürüz umarım hep birlikte allahın izniyle. ben hala yerimde sayıyorum :( allahım ne zamn ol derse artık. ama yoruluyorum da . bakalım kısmet ...

canım geçmiş olsun.aynı mutasyona sahibiz,bende de MTHFR 677 HETEROZİGOT var.ilk hamileliğimde bilmiyordum malesef kaybettim bende.şimdi hamileliğimin başından beri günde birkez clexane 0.4 iğne , coraspin ve folbiol kullanıyorum.Allahıma şükürler olsun bu günlere geldik,inşallah böyle gider.

folbiolu sormuşsunuz buarada.gebelikten önce folikplus kullanıyodum kendim almıştım.doktorrum folbiolu kullanmamı söyledi etkisi daha fazlaymış.bana bıraktırmadı folbiolü MTHFRlerde folik yıkımı oluyormuş yani bende depolanmıyormuş mutlaka kullanmalıymışım

İnşallah Allah tez zamande hepimize bebeklerimizi kuçağımıza almayı nasip eder.

teşekkürler canım . çizelgenden anladığım üzere büyüyor bebişimiz maşallah. sağ salim doğduğu günleri görürüz umarım hep birlikte allahın izniyle. ben hala yerimde sayıyorum :( allahım ne zamn ol derse artık. ama yoruluyorum da . bakalım kısmet ...

canım sabrının mukafatını alacaksın inşallah hep dua edıyorum hepımıze rabbım yuzunu guldurecek inşallah...bebişim iyidir umarım haftaya kontrolum var bakalım hep hayırlı saglıklı haberler alırız inşallah.hoşça kal bizi habersiz bırakma canım

selam canlar,iysiniz inş:)ben annemlere gelldim mutluyum.bu arada gelmeeden önnce tıp fak gttim..dedim sizde farklı hacettepeede farklı ne yapmalıyım.dedii aspirin +iğne.riskli artık seninki ded,i.şimdii folbol ve asspiriinle baaşladımm kalp atıışıyla iğne innohep dediler.bende tamam deedim.içim rahat etti:)

bişi sorcam sadee folibol verdi 5 mg verdi.acaba folikk plus daha iyi değil mi?
selam hannem kafan rahatlamıştır maaalesef doktorumuza güvenmek zorundayız iğnenin dozuna ne dediler ne kadarlık kullanacaksın inşallah fazla bekletmeden gelir bebeğin

Bende mthfr6706 genetik mutasyonum var gebeliğe kadar aspirin kullandım gebelikte 0.4 clexane kullandım.Cumarteside oğluma kucağıma aldım.Bende çok tereddütteydim 3 kayıptan sonra olmayacak artık demiştim ama Allah nasip etti.Darısı sizlere olsun kızlar..
filizim çok sevindim allah analı babalı büyütsün :nazar::nazar::nazar:
Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katılıyorum 2ay önce düşük yaptım araştırmalar sonucu pıhtılaşma çıktı doktorum Ankarada bense çorumdayım telefonla görüşüyoruz ama çok yoğun bir doktor aramadan önce size sormak istedim 1 aydır coraspirin 100 kullandım bu ay gebe kaldım inşallah :)clexane 0.4 başlamamı söyledi doktorum acaba coraspinede devam edecekmiyim sormayı unuttum iğneyle beraber kullanılırmı?Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

canım gebeliğin hayırlı olsun inşallah sorunsuz bir gebelik geçirirsin coraspin konusunda her doktorun tedavisi farklı sen yinede doktoruna sor ben kullanmıştım ama tekrar hamile kalırsam kullanmayacağım

arkadaşlar bendede faktör 5 murasyonu var 2 bebeğimide gelişim bozukluğundna kaybettim şimdi n17 haftalık hamileyim ınnohep kullanıyorum bebeğimizi inşallah kucağımıza alırız ama çok korkuyorum

canım sonuclarına göre pıhtılaşma var ama pıhtılasmadan kaynaklanan dusukler genelde erken gebelik haftalarında oluyor.sen 19.haftaya kadar sorunsuz mu geldın kanamasız saglıklı mı gecti...bıde bu haftadakı kayıplarda rahım ağzı yetmezliğinden endişe ediliyor senın erken dogummu oldu yoksa kalp atısımı durdu????ayyy cok soru sordum kusura bakma

:16:
canım sonuclarına göre pıhtılaşma var ama pıhtılasmadan kaynaklanan dusukler genelde erken gebelik haftalarında oluyor.sen 19.haftaya kadar sorunsuz mu geldın kanamasız saglıklı mı gecti...bıde bu haftadakı kayıplarda rahım ağzı yetmezliğinden endişe ediliyor senın erken dogummu oldu yoksa kalp atısımı durdu????ayyy cok soru sordum kusura bakma
.

pıhtılaşmadan kaynaklanan sorunlar erken gebelik haftasında belli oluor demişsin canım ben 7 aylık bebeğimi bu yüzden kaybettim.testimdede 677 heterozigot ve faktör 5 mutasyon çıktı.onun dışında ne rahimde nede bende hiçbir rahatsızlık yok. demek istediğim doktorumun dediğine göre de pıhtılaşma anlık bir olay belki hiçbir sorun olmayabilirmiş gebelik sorunsuz tamamlanabilirmiş.tedaVİ görmeden bile...bazı kadınların haberi bile yokmuş mesela gebelikte çıkıor sadece.çıkmayadabilior taşıdığı halde.çok farklı bişiy yani..gebelikte 9 ayda bile pıhtılaşmadan bebeğini kaybedebilirsin yani....Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun...

:16:
.

pıhtılaşmadan kaynaklanan sorunlar erken gebelik haftasında belli oluor demişsin canım ben 7 aylık bebeğimi bu yüzden kaybettim.testimdede 677 heterozigot ve faktör 5 mutasyon çıktı.onun dışında ne rahimde nede bende hiçbir rahatsızlık yok. demek istediğim doktorumun dediğine göre de pıhtılaşma anlık bir olay belki hiçbir sorun olmayabilirmiş gebelik sorunsuz tamamlanabilirmiş.tedaVİ görmeden bile...bazı kadınların haberi bile yokmuş mesela gebelikte çıkıor sadece.çıkmayadabilior taşıdığı halde.çok farklı bişiy yani..gebelikte 9 ayda bile pıhtılaşmadan bebeğini kaybedebilirsin yani....Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun...

canım ben bu konuda eğitim almadım ınternetten okuduklarım arastırdıklarım doktorlardan duyduklarıma gore arkadasa yardımcı olabılmek ıcın boyle bır sey yazdım.bu topıktekı kayıpların cogu erken gebelık donemınde olmus yanı ılk 3 ayda.ve hep problemli riskli gebelikler bazı arkadaslarda proteın c ve s degerlerı etkılı olmus farklı olarak.sende yazdıkların da cok haklısın sonucta rabbım ne dılerse o oluyor bunlar sadce bır sebep...allah cumlemıze şifa versin saglıklı evlatlar versin hoşça kal

canım ben bu konuda eğitim almadım ınternetten okuduklarım arastırdıklarım doktorlardan duyduklarıma gore arkadasa yardımcı olabılmek ıcın boyle bır sey yazdım.bu topıktekı kayıpların cogu erken gebelık donemınde olmus yanı ılk 3 ayda.ve hep problemli riskli gebelikler bazı arkadaslarda proteın c ve s degerlerı etkılı olmus farklı olarak.sende yazdıkların da cok haklısın sonucta rabbım ne dılerse o oluyor bunlar sadce bır sebep...allah cumlemıze şifa versin saglıklı evlatlar versin hoşça kal

amin canım inşallah

arkadaslar su ıgneyı cok merak edıyorum anadolu yakasında oturan varmı bırka c eczaneye sordum elımızde yok dedı gormek ıstıyorum arkadaslar ozelden de yazabılırsınız bana tesekkur ederım sımdıden hayırlı cumalar sımdıden

arkadaslar su ıgneyı cok merak edıyorum anadolu yakasında oturan varmı bırka c eczaneye sordum elımızde yok dedı gormek ıstıyorum arkadaslar ozelden de yazabılırsınız bana tesekkur ederım sımdıden hayırlı cumalar sımdıden

iğneyimi görmek istiyorsun canım anlayamadım.eger öyleyse google da clexan 0.4 yaz görsellere tıkla cıkıyor resmi..:26::26:
herkese hayırlı cumalar....

iğneyimi görmek istiyorsun canım anlayamadım.eger öyleyse google da clexan 0.4 yaz görsellere tıkla cıkıyor resmi..:26::26:
herkese hayırlı cumalar....

hayırlı cumalar. iğne korkutucu duruyor :) sen kendine vurabiliyor musun? başa gelince çekilcek ama tabi tekrar hamile kalmayı becerebilirsem :1::1::1:

19. haftaya kadar hiçbir sıkıntım olmadı. Kanamam hiç olmadı hatta bebeğin karnımda ölü olduğu 20. haftayı geçerken anlaşıldı ama o zaman da hiç kanamam olmadı. Doktorlar bile fikir birliğinde değiller. İlk bebeğimin sağlıklı bir şekilde doğmasından dolayı kimisi gerek yok iğneye diyor, kimisi ise tam tersini diyor. Niye bu kadar yoruma açık bu bu durum anlayamadım bir türlü.

canlar erken düşükler kromozom bozukluğundan kaynaklı.pıhtıllaşma 4.aydan sonra başlıyor.ilerleyen haftalarda oluor.

iğne dozu olarak 0,2 yada 0,4 dedi.innohep dedi.

Herkese hayırlı cumalar....

baktım ama bısey bellı olmuyor nasıl yapılıyor dıye de merak edıyorum gorsel anlamda gormek ıstıyorum baktım ben ıgneye goglede

arkadaşlar herkeze merhaba ;
bende de FAKTOR V LEIDEN MTHFR ve677 heterezigot kan pıhtılaşması var... ve gebeliğimiz 23. haftasında bebeğime rahim içi gelişim geriliği olduğunu söylendi 25. haftaya kadar bekledik ama bebeğim hala 22 haftalık büyüklüğündeydi ve bütün beslenen damarlar tıkanmıştı... sezeryanla 450gr ağırlığında çok tatlı bi oğluşum oldu..... önce heran gidebilir diye çok korktuk sonra zaman geçtikçe umutlandık ama bu umut 46 gün sonra sona erdi ve canım oğlum EMİR imi kaybettim... pğlum tüp bebekle olmuştu ve şimdi rabbime çok şükür tekrar hamileyim.... umarım ilaçlar bize umut olur ve bebeklerimizi kucağımıza alırız.....
rabbim bidaha kimseye evlat acısı yaşatmasın ....

Back
X