Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Bende de mthfr 677 homozigot varmış. düşük yaptıktan sonra öğrendim. Aradan üç ay geçti ve korunmayı bıraktık. Şimdi haftada 3 kere iğne oluyorum. Ayrıca folikasit ve coraspirin kullanıyorum. Bugün hasta olmam gerekiyordu. Bakalım hayırlısı...

canım benimde 8 haftalıkken kalbi durdu bende clexane 0.2 kullanıyodum ve 54 kiloyum bence dozzun kiloyla alakası yok çünkü doktorum tek gende problem olduğu için bu dozun yeterli geleceğini söylemişti benim sadece mthfr 677 heterezigot

1. umudum_31 ingiltere
3 düşük
sorun: mthfr1298 heterozigot ve AntithrombinIII yuksek
gebelikden once: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: innohep igne
gebelik durumu: beklemede

2. Beydagli Adana
7 düşük
Sorun: MTHFR 677 Heterizogot, Anti_Kardiopilin_M, Anti_Kardiopilin_G
Gebelikden once : folikplus ve corasprin
Gebelikle birlikde: folikplus+corasprin+kortizon+clexan 0,4 mg iğne+elevit+progestan
Gebelik durumu : beklemede

3. Minik0606
2 düşük
sorun:mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
gebelik öncesi: folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: fraksiparin 0,4 (9. hafta düşük)
gebelik durumu:beklemede

4. 12m
2 düşük
sorun:mthfr 1298 ,mthfr 677 ve pai 4G-5G hetrozigot
gebelikten önce:folbiol ve bebe aspirini
gebelikle birlikde:heparin igne

5. sevgia
2 kimyasal düşük
sorun: mthfr1298 ve factor V heterozigot
gebelik öncesi :folbiol+coraspin
gebelikle birlikte: corasprin+clexane 0,4
gebelik durumu: 16 haftalık hamile

6. mltm2602 izmir (dr.hüsnü çağlar)
bir kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot
gebelikte önce: folbiol+ ecopirin
gebelikle birlikte: iğne ama hangisi henüz bilmiyor
gebelik durumu : beklemede

7. esindirim
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot ve faktör V heterozigot, homosistein üst sınırda
gebelik öncesi benexol,coraspin,folik
gebelikle birlikde: 0.4 clexane (15. haftada 2 ye çıkmıştı doz 21. haftada kaybetti) IUGR tanısıyla
gebelik durumu: bir süre beklemede

8. eda33 MERSiN
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot ve MTHFR C677T heterezigot
gebelikten önce:folik asit,coraspin
gebelikle birlikte:clexan 0.4
gebelik durumu: doğum yaptı

9. Adogrucu
5 kimyasal gebelik , 1 dış gebelik
sorun: mthfr1298 heterezigot, mthrf622 heterezigot
gebelikten önce: folbiol ve çinko
gebelik birlikde : ilk 3 ay progestan200 vajinal olarak, bemiks, şimdi gyno ferro sanol demir habı, omega 3 (balik yiyemediği için). Homosistein ve b12sonuçları iyi olduğu için iğne yok.
gebelik durumu : 39.haftada doğum yaptı

10. nigar50
26 haftalık erken doğum ve 7 haftalık düşük
sorun:mthfr 677 homozigot ve protein s düşük
gebelikten önce coraspin folbiol benexol elevit
gebelikle birlikde: clexan 0.6 iğne

11. Dogay
1 kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot Protein C yüksek Protein S düşük
gebelikte önce: folidoce+ coraspin 100 mg
gebelikle birlikte: iğne ama hangisi henüz bilmiyor
gebelik durumu : beklemede

12. ddilek
2 kürtaj
sorun:mthfr 677 heterozigot mutasyonu
gebelik öncesi: coraspin,folbiol,becozym c forte
gebelikle beraber: 3. ayıma kadar folbiol becozym coraspin, progestan,clexan 04
3. aydan sonra elevit,coraspin,kan hapı,clexan 04
gebelik durumu : 27 haftalık hamile

13. burcu_gen Ankara-Tolga Ecemis
4 düşük
sorun: MTHFR 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + 0,4 clexane iğne + diyet
gebelikten sonra: folbiol + benexol + 0,4 x 2 clexane iğne + diyet

14.gulsunoguz
2 düşük
sorun:mthfr c677t heterozigot mthfr a1298c heterozigot
gebelik öncesi:folbiol ve aspirin gunde 1kere
gebelikte:iğne???
gebelik durumu: 14 haftalik hamile

15. sunisa
2 düşük
sorun:mthfr c677t heterozigot mthfr a1298c heterozigot
gebelik öncesi:folbiol ve aspirin gunde 1kere
gebelikte:iğne???

16. bucu2
1 düşük 3 kürtaj
sorun:mthfr677 heterozigot
gebelikten önce: clexane iğne,parlodel,b12 vitamin,folic asid ,bebe aspirin,zinko c,serum
gebelikle birlikde: lenfosit aşısı,iğne,serum

17. btl17
3 kez 9.haftada kalp atım durduğu için 1kezde boş keseden dolayı 4kürtaj
sorunAI-15G-4G heterizigot,MTHFR1298c heterizigot
gebelikten önce:folbiol,coraspin
gebelikte birlikde: iğne (daha önce 04 cleaxen kullanilmasina rağmen kalp atımları durdu)dozu arttırılacak

18. sewqi54
1 ölüm doğum (7 aylık)
sorun: Factor V Leiden, MTHFR C677T heterozigot
gebelik öncesi: folik asit
gebelikle birlikde: innohep 0.45 iğne, coraspin 100 mg, multivitamin
gebelik durumu: 28 haftalık hamile

19. kvrck
6 kimyasal gebelik, 1 dış gebelik
sorun:faktörVIII-homozigot, fibrinojen-heterizigot, MTHFR677-heterizigot, MTHFR1298-heterizigot, faktörIX-yüksek bide PKO
gebelik öncesi: folbiol gulukofen deltacortil coraspirin
gebelikle birlikde: belli değil

20. drusella
1 kez kimyasal gebelik, 1 kez 7 haftalık düşük,son gebelikte 3 ay kanama oldu
sorun: MTHFR677-heterozigot
gebelik öncesi: bilinmiyordu birşey kullanamadım
gebelikle birlikte:ilk 4 ay progestan 200mg*3, folik asit, proluton depot iğne haftada bir, gebelik 5 ay boyunca clexane 0,4*2, gerektikçe endol fitil 100 mg, tamamında metionin diyeti (bir de astım ilaçlarım var bu dönem aldığım, gebelikten önce astımım yoktu).
gebelik durumu: 33 haftalik hamile

21. hayel1
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot, MTHFR C677T heterezigot, Faktör V H1299R heterizigot
gebelikten önce:coraspin,bemiksc
gebelikle birlikte:coraspin,bemiksc,innohep 0,45, progestan,pruluton depot 500,gyno ferro
gebelik durumu:20 haftalık hamile

22. gamzeli 24
16 haftalık 1 düşük
sorun:faktör v heterozigot,protrombin 20120 heterozigot, mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi: sorun bilinmediği için bişey kullanmadım
gebelikle birlikte:clexan0,4(günde iki kez), progestan, ilk üç ay folbiol, elevit,marinkap,üçüncü aydan sonra demir ve kalsiyum ilacı, 16.haftadan sonra coraspin
gebelik durumu:30 haftalık hamile

23. leyla21
2 kürtaj, 1 kimyasal gebelik (bunlarda once saglikli bir kizi var)
sorun: mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi= folbiol ve coraspin hergün fragmin iğne haftada 3 gün becozyme c forte haftada 2 gün
gebelikte =fragmin iğne ve folbiol hergün coraspin ve becozyme c forte haftada 2 gün
gebelik durumu = 14 haftalık hamile

24. umudum24
2 düşük
sorun: mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi: kısa bi süre folik plus sonrası folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: folbiol, coraspin, 0,4 clexan igne
gebelikdurumu: beklemede

25. mattika
2 düşük
sorun: mrhfr677 homozigot, pai-1 homozigot
gebelik oncesi: folbiol, nerox-B12, coraspin
gebelikle birlikde: 0,4 clexan
gebelik durumu: 8 haftalık hamile

26. selinnnn86
2 defa dusuk
mthfr 1298 heterozigot, anti-duz kas antikoru 1/100
gebelikden once: becozym-c forte,prednol,corospin,folbiol
gebelikle birlikde: 0,2 cleaxane igne
gebelik durumu: hamile

27. hatce0332
3 düşük
sorun: mthfr 677 heterozigot
gebelik oncesi: coraspin, folik asit
gebelikle birlikde: coraspin, heparin igne

28. granma79
2 düşük
sorun: Faktör V heterozigot
gebelikden önce: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: folbiol+coraspin + innohep 10.000 / 0,45 igne
gebelik durumu: 13 haftalik hamile

29. hulyabaskurt
2 düşük 1 kimyasal
sorun:mthr 677 heterozigot mutasyonu
gebelikden once: folic plus, coraspin
gebelikle birlikde: coraspin, clexane 0,4 iğne, folbiol
gebelik durumu: 7 haftalik hamile

30. tgbesr
2 düşük
sorun: mthfr 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + corasprin
gebelikle birlikde: folbiol + benexol + 0,4 x 2 clexane iğne

31. yamanas
2 düşük
sorun:mthfr1298 heterozigot
gebelikden once: coraspin
gebelikle birlikde: coraspin ve 0,4 clexane igne
gebelik durumu: 11 haftalik hamile

32. hannem
2 düşük (erken doğumla ölü doğum(ikiz)
sorun: kesin bilinmiyor iki üniv hastahanesinde değişen mutasyon değerleri mevcut.
gebelikden once:
gebelikle birlikde: coraspin, igne

33. KuPPe
1 düşük
sorun: fibrinojen 455 G-A heterozigot, mthfr C677T heterozigot, PAI-1
gebelikden once: belli degil
gebelikle birlikde: belli degil

34. umut_
2 düşük
sorun: mthfr 1298 heterezigot, protein c düşük
gebelikden önce: bişey kullanmadım.
gebelikle birlikte: 0.4 clexane, corasprin, folbiol, elevit,gunde 3 defa progestan fitil
gebelik durumu: 16 haftalik hamile

35. loneliness
1 dusuk
sorun:mthfr1298 heterozigot (cok az protein s dusuk)
gebelikden once:
gebelikle birlikde : clexane 0.4, folbiol
gebelik durumu: 13 haftalik hamile

36. sevisev
1 düşük
sorun:mthfrc677t heterozigot
gebelikten önce:folbiol
gebelikle birlikte:folbiol,elevit,coraspin,santafer fort,progestan,clexane 0.4
gebelik durumu: 28 haftalik hamile

37. aykara2 Ankara
2 düşük
sorun: factör V heterozigot
gebelik oncesi: folic plus ve coraspin
gebelikle birlikde:fraxiparine 0.3 mg igne

38. ERSU BURSA
5 düşük
sorun: mthfr C677T heterozigot
gebelikden once: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde:

39. EYLÜL_06 ANKARA
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot
gebelikden once: benexcol12,corospin,folbiol
gebelikle birlikde: 0,4 cleaxane igne*2

40. happymummy
1 dusuk(16 haftalik) ve 1 kimyasal gebelik
gebelik oncesi:folbiol
gebelikle birlikde: coraspin,folbiol, iğne
gebelik durumu:beklemede

41. elisizmit
2 düşük
sorun: mthfrc 677t homozigot, apo 3/3 alelli
gebelikten önce: coraspin,folbiol
gebelikle birlikte: coraspin,folbiol,fragmin 2500 iğne
gebelik durumu: 12 haftalık hamile

42. mpb izmir
2 düşük
sorun: mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
gebelikden once: bemiks, coraspin
gebelikle birlikde: innohep igne

43. swanson
1 kez erken doğum 25 haftalık ( rahm içi gelişim geriliğinden 450gr. olarak doğdu ve 46 gün yaşadı)
sorun: mthfr 677 ve faktör v lieden heterezigot kan pıhtılaşması
gebelikden once: tüp bebek olduğu için bişey kullanamadım
gebelikle birlikde: coraspirin100 lük cleaxen ve 0.4 progynex iğne iki kez günde
gebelik durumu: 11 haftalık hamile

44. ceylin038
6 ve 10 haftalık düşük
sorun:mthfr 677 heterezigot ve protein s düşük
gebelikten önce coraspin folbiol
gebelikle birlikde: clexan 0.4 iğne

45. olacakolacak
2 dis gebelik (dogal yolla). 2 negatif tup bebek denemesi, 1 kimyasal gebelik(tup bebekle)
sorun: faktor II heterozgot, MTHFR lerin ikiside heterozigot.
Beklerken: coraspin, benexol, folic acid
gebelikle birlikte: Fraxiparine, elevit, foli acid, benexol

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım inşallah mutlu haberlerimizi paylaşırız...3 defa düşük yaptım genetik testte problem çıktı mthfr(a1298c)homozigot...bu ay klomen kullandım aşılama yapılacak iş sebebiyle çoooookkk doğuda oturuyoruz burada bir kadın doğum uzmanı var ve bu konuda pek bilgili değil...sorunu benimle aynı olan arkadaşlar hamilelikle beraber hangi ilaçları kullandınız bilgi verirseniz çok iyi olur.bugün dra gittim pazartesi aşılama yapılacak ama dr iğneye başla vs demedi yanından çıktıktan sonra benimde aklıma geldi ve bugün clexan 0.4 vuruldum bu yeterli olacakmı acaba?

yazdiklarini okuyunca cok uzuldum, hic kolay degil.Sen yine cok guclu birisiymissin. Ve de sabirli tabiki.
Rabbim gucenmesin ama cok agir yuk... ben birde sehit annelerini dusunuyorum, ya da genc yasda yavrusunu kaybeden anneleri, onlar yillarca koklamislar cocuklarini buyutmusler.. o zaman diyorumki Rabbim daha buyuk acilar yasatmasin. bir de biz hic destekde almiyoruz cogumuz, kendi kendimizi iyilestirmeye calisiyoruz. cogumuzun esi artik bikmis bizim psikolojimizle ugrasmakdan, kimi es hic anlamakdan uzak, destek yok bisey yok....kendi dunyamizda cirpiniyoruz..... Allah razi olsun burdaki arkadaslardanki, yine kriz geldiginde burdaki melek anneleri derdimizi paylasiyor biraz. Yoksa cok zor..Bu zor gunleri hep birlikde atlaticaz Allahin izniyle insallah.

Verdigin dua icin de tesekkurler, okuycam bende bundan sonra (SAFFAT SURESI 100. AYETI. hepimize sifa olur insallah) ama tesbih cekmek nasil, hic cekmedim ben bilgilendirirsen sevinirim canim. Gerci tesbihimde yok, burda bulmam da biraz zor ama denerim :)

senin mutasyonlarin neydi..belki daha onceden sordum ama hatirlatirsan sevinirim..Listede adin varmi..oraya mutasyonlarini yazdirabilirsin..

cnm histeroskopiye kadar korunmalısın çünkü herhangi bir döllenme olursa bu histeroskopiden zarar görür.

Tamam canim, bende bayagi bir dusundumde korunmanin iyi olacagina karar verdim. tesekkur ederim tavsiyelerin icin. Allah razi olsun.

bana mthfr diye bir tahlil yapılmadı canım önümüzdeki ay ankaraya prof.özgür derene gideceğim ona göstercem inşallah çare bulur.Önceki doktorum pek bilgili değildi...

merhaba arkadaşlar mtfhr 677 heterezigot mutasyon var bende 2 aydır korunmuyorum corasprin ve folic asit alıyordum bu ayda dr. başladım ve 6,6 cm kistim olduğunu öğrendim doğum kontrol hapı verdi işte onu kullanacakmışım sormayı unuttum corasprinle folic asiti içmeye gerek varmı yardımcı olurmusunuz moralim çok bozuldu

gecmis olsun canim. kistlerini alacakmi doktor yoksa ilacla kucultme yolunu mu deniycek?

ultasound'da mi gordu kistleri... ? folik asiti devam etmenin bir zarari olmaz ama coraspini biraktirabilir doktorun.. ama emin degilim cunku doktorunun kistlerle ilgili tedavi sekli nasil olacak cunku eger kistleri almak isterse o zaman coraspini biraktirabilir...

sağol canım valla ilk defa başıma geliyor sadece 1 tane 6,6 cm kist var ameliyata gerek yok dedi doğum kontrol hapı verdi bunu kullan 21 gün sonra adet olacaksın dedi gelirsin bakarız erimişmi duruyormu dedi

sağol canım valla ilk defa başıma geliyor sadece 1 tane 6,6 cm kist var ameliyata gerek yok dedi doğum kontrol hapı verdi bunu kullan 21 gün sonra adet olacaksın dedi gelirsin bakarız erimişmi duruyormu dedi

canim bi sakincasi olmaz heralde coraspin kullanmanin ama daha oncede dedigim gibi doktoruna sor sen yinede telefondada ogrenebilirsin canim... insallah erir de kurtulursun canim. Hakkinda hayirlisi olsun.

canim bi sakincasi olmaz heralde coraspin kullanmanin ama daha oncede dedigim gibi doktoruna sor sen yinede telefondada ogrenebilirsin canim... insallah erir de kurtulursun canim. Hakkinda hayirlisi olsun.
sağol canım inşallah erirde kurtulurum tam tedaviye başlayacakken bir engel çıktı vardır rabbimin bir bildiği

bana mthfr diye bir tahlil yapılmadı canım önümüzdeki ay ankaraya prof.özgür derene gideceğim ona göstercem inşallah çare bulur.Önceki doktorum pek bilgili değildi...

canım özgür derene gidince benide bilgilendirirmisin bene ona gitmeyi düşünüyorum timur gürganla özgür deren arasında kararsız kaldım

canım gecmiş olsun öncelikle.kıstının turunu bılmıyorum ama kız kardesımdede var yumurtlama kıstıymıs.doktor hıcbır zararı yok dogumla atılır dedı.ancak zamanla buyudu ve 9cm oldu.kardesımde soğan suyu ıctı 2-3ay kadar.ender saracın kuruymus galıba.cevremızdede ıcıp cok memnun olanlar vardı.kardesım doktora gııtıgınde kıstının erıdıgını ve 2cm oldugunu ogrendı.doktoru cok sasırdı ne yaptın boyle dedı eskı ultrasonlarını gormeden ınanmam dedı.sen de bır arastır ıstersen bu meseleyi.nasıl ıcılecegı falan yazıyor nette.

Pazartesı gunu detaylı arastırmaya gıdıyorrrrrrrr mtfr677 ve faktor 5 poteın c yuksek ben de detaylı arastırılımıyım acaba sızce kızlarrrrrbakalım ne dıyecek doktor ınfertıte bolumune gıdecem bu ılac ayarlaması nasıl kızlar hamıle degılım hamıleykenmı yapılıyor bu ılac dozajı benıde ekleyın 2 dusuk 7 haftalarda 2 cısı uzum gebelıgı parsıyel mol

gızlarrr ya akşam yemek yerken bi anda sıcak basması ve halsizlik yaşadım tansiyon düşmesi gibi.çok tuhaf oldum.tans,yonum normal çıktı ama sanki çok pardon içmişsinde bi moktaya odaklanamıomuşsun gibi.sıcak basması gitti de halen halsizim.yumurtlamam 17-20 şubat arasında oldu.sice bu bi belirti olabilir mi??

canım özgür derene gidince benide bilgilendirirmisin bene ona gitmeyi düşünüyorum timur gürganla özgür deren arasında kararsız kaldım

tabi canım haber veririm ben martın 28 inde mua. gideceğim inşallah.Bende eğer memnun kalmazsam timur beye gitcem ama inşallah memnun kalırım senide bilgilendiririm canım.

o kadar erken belirti olurmu bilmiyorum ama insallah hamissindir canim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…