Arkadaşlar benim tahlil sonuçlarım şöyle:
mchc 31.8
protein s: 40.8
lupus antikoagülan 29.0
aktive protein c rezistans 1.61 (heterezigot)
ben hamile kalınca 0.4 clexane kullanmaya başladım ama 8. hafta kaybettim düşük yaptım.Sizlerin değerleri nasıl ve clexaneyi kaşlık vurundunuz
ve ayrıca clexanenin dozu neye göre kiloya göreyse benim kilo 65 arkadaşlar değerlerime yakın olanlar varsa veya bilgisi olanlar varsa bana yazsın çünkü ikilemde kaldım doktorun biri ilacın yüksek gelmiş ondan düşmüş biri doz az gelmiş ondan düşmüş bu konuda bana bilgi verirmisiniz sizin doktorlarınız ne gibi uygulama yapıyor...
umudum_31 yazdıklarına aynen katılıyorum..ben düşüklerime çok üzülmedim de sadece düşünsene bebeğimin odasından tut banyo küvetine varana kadar bezlerine varana kadar herşey hazırdı..ben doğum yaptım kucağıma cansız bi beden verilince şoka girdim aylarca toparlayamadım..sonra iyiyim gibi oldum ama inan vücudum istemdışı çalışmaya başladı hiçbir şeye hakim olamıyordum..hele kalbim hala daha yerinden çıkacakmış gibi atıyo bazen korkuyorum kalp hastası olmaktan..dedim ya artık hasta olmak istemiyorum..o yüzden bende dualara sığınıyorum..hatim yapacağım inşallah..bak hem sana hemde diğer arkadaşlarıma söyleyeyim bana bir hoca söylemişti.hangi ibadeti yaparsan yap arkasından mutlaka saffat suresi 100.ayeti oku,tesbih çek..her daim aklında, gönlünde,dilinde bu ayet olsun demişti..inşallah canım bugünlerimizin ardı aydınlıktır..ben şu panik atağı bir yeneyim ozaman daha çok kendime gelicem..şimdi benim son düşüğüm kendi kendine oldu yani kürtaj falan olmadım..3 ay doktorum korun dedi ama yemin ederim hiç korunasım yok :) tekrar hamile kalmak istiyorum..bana doktorum kan sulandırıcı için başlamana gerek yok ama folik asit mutlaka almalısın demişti..size de böyle diyen oldu mu??? yani bana biraz mantıksız geldi arkadaşlar..sonuçta bende kan pıhtılaşması var..benim sulandırıcı kullanıpta hamile kalmam gerekmiyo mu?? yani sanırım ben 3 ay beklemicem o yüzden sulandırıcı kullansam nasıl olur?
cnm histeroskopiye kadar korunmalısın çünkü herhangi bir döllenme olursa bu histeroskopiden zarar görür.
canım tahlillerin eksik yapılmış mthfrler yapılmadımı bu yapılan tahlil sonucuna göre protein s düşük benimkide düşük bundan önceki gebeliğimde clexan 0.6lık kullandım bende 8. haftada düşük yaptım bundan sonra kullanacağım iğne dozu fragmin 0.5 günde 2 tane kullanacağım neye göre veriyorlar anlamadım benim gebeliğimde doz ayarlayan tahlil yapılmıştı normal çıkmıştı ama yine olmadı protein s düşüklüğü değişebiliyormuş doktorum ona pek takılma dedi ama bilemiyorum
merhaba arkadaşlar mtfhr 677 heterezigot mutasyon var bende 2 aydır korunmuyorum corasprin ve folic asit alıyordum bu ayda dr. başladım ve 6,6 cm kistim olduğunu öğrendim doğum kontrol hapı verdi işte onu kullanacakmışım sormayı unuttum corasprinle folic asiti içmeye gerek varmı yardımcı olurmusunuz moralim çok bozuldu
sağol canım valla ilk defa başıma geliyor sadece 1 tane 6,6 cm kist var ameliyata gerek yok dedi doğum kontrol hapı verdi bunu kullan 21 gün sonra adet olacaksın dedi gelirsin bakarız erimişmi duruyormu dedigecmis olsun canim. kistlerini alacakmi doktor yoksa ilacla kucultme yolunu mu deniycek?
ultasound'da mi gordu kistleri... ? folik asiti devam etmenin bir zarari olmaz ama coraspini biraktirabilir doktorun.. ama emin degilim cunku doktorunun kistlerle ilgili tedavi sekli nasil olacak cunku eger kistleri almak isterse o zaman coraspini biraktirabilir...
sağol canım valla ilk defa başıma geliyor sadece 1 tane 6,6 cm kist var ameliyata gerek yok dedi doğum kontrol hapı verdi bunu kullan 21 gün sonra adet olacaksın dedi gelirsin bakarız erimişmi duruyormu dedi
sağol canım inşallah erirde kurtulurum tam tedaviye başlayacakken bir engel çıktı vardır rabbimin bir bildiğicanim bi sakincasi olmaz heralde coraspin kullanmanin ama daha oncede dedigim gibi doktoruna sor sen yinede telefondada ogrenebilirsin canim... insallah erir de kurtulursun canim. Hakkinda hayirlisi olsun.
bana mthfr diye bir tahlil yapılmadı canım önümüzdeki ay ankaraya prof.özgür derene gideceğim ona göstercem inşallah çare bulur.Önceki doktorum pek bilgili değildi...
sağol canım valla ilk defa başıma geliyor sadece 1 tane 6,6 cm kist var ameliyata gerek yok dedi doğum kontrol hapı verdi bunu kullan 21 gün sonra adet olacaksın dedi gelirsin bakarız erimişmi duruyormu dedi
canım özgür derene gidince benide bilgilendirirmisin bene ona gitmeyi düşünüyorum timur gürganla özgür deren arasında kararsız kaldım
gızlarrr ya akşam yemek yerken bi anda sıcak basması ve halsizlik yaşadım tansiyon düşmesi gibi.çok tuhaf oldum.tans,yonum normal çıktı ama sanki çok pardon içmişsinde bi moktaya odaklanamıomuşsun gibi.sıcak basması gitti de halen halsizim.yumurtlamam 17-20 şubat arasında oldu.sice bu bi belirti olabilir mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?