Benim diyetim ozetle soyle; haftada 1 ogun veya her gun gunde 1 kofte buyuklugunde et (tavuk/hindi/kirmizi et), haftada 1 ogun baklagil, 2 kere balik, sut urunleri kisitli (bir olcu sut veya yogurt), yagsiz beyaz peynir disindaki tum peynirler yasak, bezelye yasak, bulgur baklagil grubunda, beyaz ekmek yasak cavdar ekmegi serbest, miktarinda bir sinirlama yok, sakatatlar, sosis, salam, sucuk yasak. Meyve sebze serbest. Yesil fasulye serbest. Zeytinyagi serbest, hatta hersey z.yagi ile pismeli, Kati yaglar yasak.
insallah canim amin...arkadaş paylaşınca gördüm bende Allah razı olsun cnm .bende inş. hepimiz için okuycam her hafta..mü'minin mü'mine duası çok makbulmüş inş. rabbim hepimizin sıkıntısını giderir bu dularala ve hepimizi sağlıkla kavuşturur yavrularına:)
diyetisyene gitmedim ama gitmek iyi olurdu.Allah hepimize yardım etsin kızlar çok zor bişey bu kan pıhtılaşması:44: hamile kaldığınızda bu konuyla ilgili diyestisyene giden filan oldumu? sağlıklı sandığımız biçok şey anlık pıhtılaşmaya neden olabiliyomuş, mesela ben 3 bebek kaybettim balık çok sık yerdim ama balık çok zararlıymış pıhtılaşma yapıyomuş...
evet cnm bende kürtaj sonrası yara oluştu bu yaradan dolayıda oluyomuş..smear bakılmıştı temiz çıkmıştı şimdi dr. istemiş düşükleri duyunca demek baktırdı adam
amin canim insallah kabul eder. senide listeye ekliyorum canim.ben eksıgım lıstede canım allah kabul eylesın
merhaba arkadaşlar benimde 16 haftalık bir düşüğüm var,2 senedirde hamile kalamıyorum,tüp bebek için hastaneye gidince doktorum genetik testleri istedi ve eşimle yaptırdık,sonuçlar çıktı bende mthsr 1298 homozigot çıktı,bebe aspirini ve folikasit kullan dedi,hamile kalırsan iğne olacaksın dedi.ama bende rahimde şekil bozukluğuda çıkmıştı,onu ameliyat ettirdim,acama düşük sebebim şekil bozukluğumu ,kan pıhtılaşmasımı bilemedim.kan pıhtılaşması olan arkadaşlar sizde buna dair bir belirti oluyormu,bende hiçbirşey yok,mesela kuzenimdede var ve onda morluklar oluyormuş.birde benim gibi kan pıhtılaşması olupta 16 haftalık düşük yapan varmı?
benim sat 14 ağustos.ama bebek 7-8 gün falan önde çıkıor.farklı ultrason cihazlarında baktırdık..geride çıktığı zaman korkuorum ben çünkü benm ölen bebeğimde böle önde gidiordu.kontrole gittiğimizde bi gün 4-5 gün küçük çıktı sata göre.daha sonrada o hafta içinde kaybettik..gelişme geriliği oluo işte küçük çıkınca.ondan sordum cnm.hemen hemen aynı haftada doğum yapçaz seninle inşallah tabi.kızmı erkekmi?
canım her doktor iğne dozunu farklı ayarlıyor.benim doktorum aptt testinne göre iğne dozunu ayarlıyor ama en baştan bu testi yapmadan deneme yanılma yöntemiyle doza karar veriyordu.mesela en başta direk 2 iğneyle başladık.sonra aşırı kanamam oldu iğneyi günde 3e çıkardı.sonra tekrar 2 ye indirdi.kanamam bitmeyince günde bire indirdi iğneyi ve ondan sonra aptt testi yapılmaya başlandı.bu testle de 2 aydır falan iğnenin dozunun iyi olduğunu söylüyor ve günde bir iğne ve coraspin kullanıyorum.şimdi Allah'a şükür 31.haftayı bitiricez.ama bu doz olayına çok kafanı takma.bence herşey bir sebep oluyor.
1-12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-minik0606
5-mltm2602
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-bucu2
10-hayel1
11-sunisa
12-sevisev
13-umudum_31
14-nowamber,
15-loneliness,
16-umut_,
17-KuPPe,
18-tgbes
19-hulyabaskurt r,
20-granma79,
21-hatce0332,
22-selinnnn86,
23-mattika,
24-umudum24,
25-leyla21,
25-gamzeli 24,
26-hayel1,
27-drusella,
28-kvrck,
29-btl17,
30-ddilek,
31-burcu_gen,
32-Dogay,
33-Adogrucu,
34-eda33
35-esindirim,
36-sevgia,
37-beydagli
38-sevgiliye34
39-derya2807
40-derya78_40
41-gelecekumuttur
42-badezuzum
Listeyi one getirdim, yeni foruma katilan arkadaslar katilmak isterlerse gorme imkanlari olsun diye. :)
Sali ve persembe gunleri Meryem suresini bu isimlere okudum Rabbim yuce katinda kabul etsin insallah tez zamanda hayirlisiyla (Amin)
Badeuzuzumuda yeni ekledim bundan sonra dualarimda onun ismi de gececek insallah.
Allah kabul etsin.bende her cuma okuyorum.Rabbim hayırlı evlatlar versin.
kızlar merhaba ben de clexane 4 ml kullanıyorum kan pıhtılaşması var hemofili c
hamıle olduugmu öğrenır öğrenmez kadın doğumcuya gidip iğnelerımı yazdırdım ve kulanıyorum
ama henuz hematologuma ve hematologumun oldugu hastanedekı kadın doğpumcuya gitmedım
biraz büyüsün diye beklıyorum ben su an sadece clexane ve folik asit kullanıyorum daha önceden
günaşırı bebe aspirini kullanıyordum sizce iğneyle beraber aspirini de almam gerekır mı ? kafama tamıkıldı birde
gecen gebelıgımde çok şişliklerım olmustu ve sonrasında bebgımı kaybetmıstım doğumdan sonra diyet detoks vs
ile hem 10 kılo verdım hem şişliklerımı attım ama şimdi 2 gundur gene elllerım şişiyo böle bi sıkıntısı olan varmı
ne yamalıyım bu sslık icin tuza yaga dikkat edıyorum ama doktotrada sölicem gidince sizde de var mı ble bi olay ?
1-12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-minik0606
5-mltm2602
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-bucu2
10-hayel1
11-sunisa
12-sevisev
13-umudum_31
14-nowamber,
15-loneliness,
16-umut_,
17-KuPPe,
18-tgbes
19-hulyabaskurt r,
20-granma79,
21-hatce0332,
22-selinnnn86,
23-mattika,
24-umudum24,
25-leyla21,
25-gamzeli 24,
26-hayel1,
27-drusella,
28-kvrck,
29-btl17,
30-ddilek,
31-burcu_gen,
32-Dogay,
33-Adogrucu,
34-eda33
35-esindirim,
36-sevgia,
37-beydagli
38-sevgiliye34
39-derya2807
40-derya78_40
41-gelecekumuttur
42-badezuzum
Listeyi one getirdim, yeni foruma katilan arkadaslar katilmak isterlerse gorme imkanlari olsun diye. :)
Sali ve persembe gunleri Meryem suresini bu isimlere okudum Rabbim yuce katinda kabul etsin insallah tez zamanda hayirlisiyla (Amin)
Badeuzuzumuda yeni ekledim bundan sonra dualarimda onun ismi de gececek insallah.
Canim mutasyonlarin neler?
Hemofili c nedir ? bu daha cok kanamayla ilgili sanirim pihtilasma ile degil dimi?
1-12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-minik0606
5-mltm2602
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-bucu2
10-hayel1
11-sunisa
12-sevisev
13-umudum_31
14-nowamber,
15-loneliness,
16-umut_,
17-KuPPe,
18-tgbes
19-hulyabaskurt r,
20-granma79,
21-hatce0332,
22-selinnnn86,
23-mattika,
24-umudum24,
25-leyla21,
25-gamzeli 24,
26-hayel1,
27-drusella,
28-kvrck,
29-btl17,
30-ddilek,
31-burcu_gen,
32-Dogay,
33-Adogrucu,
34-eda33
35-esindirim,
36-sevgia,
37-beydagli
38-sevgiliye34
39-derya2807
40-derya78_40
41-gelecekumuttur
42-badezuzum
43-caco
Badeuzuzum ve caco yeni eklenenler.
off off of bu ne herşeyde varmış bu k vitamini .en çok yandığımda bakliyatlarben başka bişey yememki . ne sebze ne et meraklısıyım .tam uyamasamda uygulamaya çalışayım.. bari yaz olsaydı sebzeyle geçiştirirdik şimdi oda yok.....teşekkürler cnm
canım doktrum ıkı bozukluk var dedi yani iki faktorumde de sorun varmıs
hemofılı c hemoflının bı çeşidi daha hafıf bi çeşidi benımkıde pıhtılaşma ama
kararsız yanı bazen pıhtılaşıyor bazen pıhtılaşmıyormuş :S :S :S nasıl bilmıyorum ama
kaba tabirle böle anlatayım dedıydı doktor :)
mutasyonum MTHFR 677 C-T HETEROZİGOT
genetik raporunda böyle yazıyo clexane 4 kullanyorum günde bı tane
henüz hematologuma gitmedım ama bebe aspirinine devam etmiyorum etmem gerekırmı siz ne yapıyorsunuz
Bunlar K vitamini olanlar değil, metiyonin içeren gıdalar. MTHFR mutasyonu olanların metiyoninden fakir diyet yapması gerektiğini söylediler. Bana K vitamini diyeti vermedi doktorum, eger onlar da yasak olursa zaten yiyecek herhangi birsey kalmıyor, o zaman tüm yeşil sebzeleri de bunlara ek olarak yememek gerekir ki o zaman ne yeriz onu bilmiyorum. Aklına takılan başka şeyler olursa her zaman sorabilirsin.
canım doktrum ıkı bozukluk var dedi yani iki faktorumde de sorun varmıs
hemofılı c hemoflının bı çeşidi daha hafıf bi çeşidi benımkıde pıhtılaşma ama
kararsız yanı bazen pıhtılaşıyor bazen pıhtılaşmıyormuş :S :S :S nasıl bilmıyorum ama
kaba tabirle böle anlatayım dedıydı doktor :)
mutasyonum MTHFR 677 C-T HETEROZİGOT
genetik raporunda böyle yazıyo clexane 4 kullanyorum günde bı tane
henüz hematologuma gitmedım ama bebe aspirinine devam etmiyorum etmem gerekırmı siz ne yapıyorsunuz
merhaba arkadaşlar benimde 16 haftalık bir düşüğüm var,2 senedirde hamile kalamıyorum,tüp bebek için hastaneye gidince doktorum genetik testleri istedi ve eşimle yaptırdık,sonuçlar çıktı bende mthsr 1298 homozigot çıktı,bebe aspirini ve folikasit kullan dedi,hamile kalırsan iğne olacaksın dedi.ama bende rahimde şekil bozukluğuda çıkmıştı,onu ameliyat ettirdim,acama düşük sebebim şekil bozukluğumu ,kan pıhtılaşmasımı bilemedim.kan pıhtılaşması olan arkadaşlar sizde buna dair bir belirti oluyormu,bende hiçbirşey yok,mesela kuzenimdede var ve onda morluklar oluyormuş.birde benim gibi kan pıhtılaşması olupta 16 haftalık düşük yapan varmı?
Ben hamile kalınca hem aspirin hem iğne kullanacağım.
dr.un kim acaba? hematolog olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?