iğne kullanırken hemosisteinin düzeyine bakılması sartmıymış.düşük yasayanlar acaba kandaki bu miktarı ölçtürmedikleri için mi düşük yasamışlar.dr.doz ayarlamasından bahsedilmiş.bunları deneyip yanılarak mı yapıyorlar ki.kendimi kobay gibi hissettim..
canım her doktor iğne dozunu farklı ayarlıyor.benim doktorum aptt testinne göre iğne dozunu ayarlıyor ama en baştan bu testi yapmadan deneme yanılma yöntemiyle doza karar veriyordu.mesela en başta direk 2 iğneyle başladık.sonra aşırı kanamam oldu iğneyi günde 3e çıkardı.sonra tekrar 2 ye indirdi.kanamam bitmeyince günde bire indirdi iğneyi ve ondan sonra aptt testi yapılmaya başlandı.bu testle de 2 aydır falan iğnenin dozunun iyi olduğunu söylüyor ve günde bir iğne ve coraspin kullanıyorum.şimdi Allah'a şükür 31.haftayı bitiricez.ama bu doz olayına çok kafanı takma.bence herşey bir sebep oluyor.
merhaba denizdilek hamileleik günümüz aynı.ben de 31+6 haftalık hamileyim.benim 2 heterozigot bir homozigotum var.ben de doktora sordum doğuumn nasıl olacağını sezeryan dedi.benim 3 mutasyonum olduğu için normal doğum riskli olur dedi bana ama tek mutasyon olması durumunda normal doğum olabilir belki.aslında ben artık normal sezeryan pek takmıyorum.sağ salim çocuklarımızı kucağımıza alalım da nasıl doğum yaparız çok da önemli değil bence..bi de ben iğneyi sanırım sezeryandan 12 saat önce bırakıcam.inş. Her şey sorunsuz olur.bu hafta da bile içim rahat etmiyor her an endişedeyim
Bilmiyorum tam olarak adi ne ama bu alandaki doktora soylersen onlar yaptirir ve hematolojiyede gitmek gerek diye dusunuyorumtest olarak homosıstein mı ısmı testın bu hamılelıktemı bakılıyor yoksa ıgne dozu başlanmadan dı bakılıyormu acaba
HOMOSİSTEİN düzeyim iyi olmasına ve tedbiren metioninden sınırlı diyet yapmama ve 0.35 lik iğne kullanmama rağmen yine de bebeğin 9. haftada kalbi durdu ve bebeğimi kaybettim.
ben bu konuda yurtiçinde ve yurt dışında bu tekrarlayan geblikler ile ilgili ne kadar makale ve uzmanlık tezi varsa okudum.bu forumu da baştan sona okuyup takip ettim.iğnenin tıbben pozitif etkisi ne yazık ki tıbben kanıtlanmamış.bu yüzden dozu filan çok önemli değil.ama illaki bakılmak isteniyorsa büyükşehirlerde bazı kan tahlilleriyle ölçüm yapabiliyorlar.imkan varsa yaptırılabilir.
sonuç olarak diyeceğim o ki: gebeliğin devam edeceği varsa hiçbir ilaç kullanmasan da nurtopu gibi çocuğun olabiliyor.devam etmeyecekse de ne yaparsan yap olmuyor.biz vicdanımızı rahatlatmak için doktor hangi tedaviyi uygun görürse onu yapıyoruz.
canım canım bu hastalıgın tedavisinde hangi ilaçlar kullanılıyor canım
kac aylık yapmıstın dusuklerını canım sadece adı antı mı dısarı atıyor demıstın dusuyormu bebek kendılıgınden acıklarsan sevınırım
evet cnm kendılıgınden dusuyor once sancı baslıyo sonrasında kanama ıle dısarı atmaya baslıyo test konusuna gelıncede soyle acıklıyayım ben normal rutın kan testı yaptırdım bıraz bozuk cıktıgı zaman benı cerahpasa tıp fakultesıne sevk ettıler hemde dusuklerımın arastırılması ıcın orda o test bu test derken bu hastalıga teshıs oldu ama bu hastalıgın asıl testtınde romotolojı testı dıye yazıyor cnm
benim sat 14 ağustos.ama bebek 7-8 gün falan önde çıkıor.farklı ultrason cihazlarında baktırdık..geride çıktığı zaman korkuorum ben çünkü benm ölen bebeğimde böle önde gidiordu.kontrole gittiğimizde bi gün 4-5 gün küçük çıktı sata göre.daha sonrada o hafta içinde kaybettik..gelişme geriliği oluo işte küçük çıkınca.ondan sordum cnm.hemen hemen aynı haftada doğum yapçaz seninle inşallah tabi.kızmı erkekmi?
Benim normal rutin kan testi yaptirdigim da plt bayagi yuksek cikiyor.. sanirim bizim gibi durumda olanlarda oluyor bu? siz baktinizmi plt degerine?
evet cnm sımdı bakıyorum testlerıme hem plt hemde wbc , NE%,LY%,EO% degerlerım coook yuksek cıkıyor
bunun uzerınede ana
ıle antı ds dna testlerı ıle
koagülasyon testlerı yapıldı bunların sonucuna gore romotolojı testı yapıldı
Benim normal rutin kan testi yaptirdigim da plt bayagi yuksek cikiyor.. sanirim bizim gibi durumda olanlarda oluyor bu? siz baktinizmi plt degerine?
bende en son cuma yaptırmıştım.şimdi sen yazınca baktım.plt nin normal aralığı 150-400 benimki 190 çıkmış.ve normal uzman dr da ona bakmış.özellikle işaretlemiş.bu dr durumumu bilmiyor.
Bana düşükten hemen sonra bakıldı, iğnenin dozunu ayarlamak için bakmadılar. Zaten çıkan değer de limitlerin içindeydi. Ama doktor onu daha da aşağıya çekmeliyiz senin için normal limitler yeterli değil, 7lere çekmemiz lazım demişti. Emin değilim ama çıkan sonuç 10 civarındaydı. Bu arada yaptığımız diyet homosistein değerini düşürmek için yapılan bir diyet. MTHFR mutasyonu olanlara verilmesinin nedeni o. O nedenle benim diyetimi biraz daha ciddi yapmamı söyledi, hatta yumurtayı falan yasakladı bana doktor. Tam bir önceki sene yapılan değerden daha yüksek çıkınca sormuştum, ben diyet yazmazdan önce daha düşüktü şimdi diyet yapmama rağmen niye yükselmiş diye, meğerse diyet hemen etkisini göstermiyormuş, zamanla yavaş yavaş etki ediyormuş homosistein düzeyine, o nedenle istikrarlı bir şekilde yapmak lazım diyeti aklınızda olsun.
evet cnm sımdı bakıyorum testlerıme hem plt hemde wbc , NE%,LY%,EO% degerlerım coook yuksek cıkıyor
bunun uzerınede ana
ıle antı ds dna testlerı ıle
koagülasyon testlerı yapıldı bunların sonucuna gore romotolojı testı yapıldı
Mathematician seni gordugume cok sevindim.Tekrar aramiza donmene sevindim.
Soylediklerine aynen katiliyorum. Rabbim o gebelige izin vermisse ne tehlikelerden gecer yine kavusur kisi bebegine..orneklerinide goruyor duyuyoruz gunluk hayatimizda...
plt bende 290 çıkmış çokmu yüksek bzim için??
canım benim normal aralığı zaten 150-400 müş.yani seninkide normal benimkide.
SEN PDW ye baksana bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?