evet bazı dr.lar önemsemiyo bazıları çok korkutuyo bende anlamadım burdaki bir arkadaşın dedği gibi nasipte varsa olur yoksa günde 5 kere iğne vur olmuyo..rabbim acısın halimize çok zor şeyler yaşıyoruz..
ben son hamileliğmde lenfosit aşısını da denedim ama yine olmadı canm ya nasipten öteye geçilmiyor malesef ama her seferinde ben manevi olarak çöküyorum
merhaba arkadaşlar benimde 16 haftalık bir düşüğüm var,2 senedirde hamile kalamıyorum,tüp bebek için hastaneye gidince doktorum genetik testleri istedi ve eşimle yaptırdık,sonuçlar çıktı bende mthsr 1298 homozigot çıktı,bebe aspirini ve folikasit kullan dedi,hamile kalırsan iğne olacaksın dedi.ama bende rahimde şekil bozukluğuda çıkmıştı,onu ameliyat ettirdim,acama düşük sebebim şekil bozukluğumu ,kan pıhtılaşmasımı bilemedim.kan pıhtılaşması olan arkadaşlar sizde buna dair bir belirti oluyormu,bende hiçbirşey yok,mesela kuzenimdede var ve onda morluklar oluyormuş.birde benim gibi kan pıhtılaşması olupta 16 haftalık düşük yapan varmı?
kızlar istanbul avrupa yakasında olup doktorunun bizim gibi düşüklerde tecrüneli olduğunu düşünen var mı ben aslında rıza madazlıya gittim hamile kalıncada ona gitsem mi diye düşünüyorum ama çok yoğun doktor ulaşmakta sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum şu an ki kadın doğum doktorum aslında çok iyi sıcak cana yakın senelerdir tanıdığım biri ama benim durumumda sanki yetersiz gibime geliyor bi önceki tedavimin olumsuz sonuçlandığı merkezede gitmek istemiyorum o yüzden yeni altarnetiflere açığım:18:
ben eksıgım arkadasım benıde eklersen sevınırımcnm bende hep korkuyla yaşıyorum.şükürler olsun şuan iyi gidiyor umarım hep böyle gider,sağlıkla vaktinde bebeklerimizi kuçağımıza alırız inşallah.sana sezeryan yada normal olacak diye bişey söyledi mi?şuan ne kullanıyorsun?ne zaman bırakacaksın?doktor randevun ne zaman inşallah güzel haberlerle döneriz bakalım kilosu ne kadar oldu ?çok soru sordum galiba..Allahın izniyle kızım olacak inşallah.senin ki ?
arkadaşım doktorun iğne ve coraspin konusunda bişey söyledi mi ne zaman bırakacaksın?özellikle coraspini?
Allah kabul etsin.bende her cuma okuyorum.Rabbim hayırlı evlatlar versin.
cnm bende nişantasında samı cengız beye gıdıyorum son derece mukemmel bır doktor soyledıgı hersey vaktı ve zamanında geceklesıyo bana ıkı hafta sonra kanaman olacak dedı ve oldu bundan oncesıne donmek ıstersekde benım amcam toplamda yedı dusuk yasadılar ve bu dktorun sayesnde suanda 2 tane 2 yasına bebeklerı var teyzemın gelını uc defa tup bebek yaptırdı basaısız oldu dondurulmuslardan uc tane koydu samı bey ve ucude tuttu bunun gıbı bır suru yakın akrabalarım herkese sıddetle tavsıye ederım benım cevrede bebek ıle sorun yasayan herkes samı beyın saysınde guldu o gercekten mukemmel bır ınsan ılk gıttıgınde yuzde su kadar sans verırım dıyo zaten
kızlar slm.aranızda clexan 0.2 kullanan varmı? ben bi dr a gidiyorum bana onu vermişti 3. bebeğimi ocak ayında kaybettim, geçen hafta başka bi dr a gittim kullandığım dozu çok düşük buldu... daha önce hiç coraspin filan kullanmamıştım şimdi ona başladım, hamile kaldıktan sonrada coraspin kullandınızmı???
anladım cnm geçmiş olsunben gebelikte kullanmıştım canım ama malesef kaybettim
1-12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-minik0606
5-mltm2602
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-bucu2
10-hayel1
11-sunisa
12-sevisev
13-umudum_31
14-nowamber,
15-loneliness,
16-umut_,
17-KuPPe,
18-tgbes
19-hulyabaskurt r,
20-granma79,
21-hatce0332,
22-selinnnn86,
23-mattika,
24-umudum24,
25-leyla21,
25-gamzeli 24,
26-hayel1,
27-drusella,
28-kvrck,
29-btl17,
30-ddilek,
31-burcu_gen,
32-Dogay,
33-Adogrucu,
34-eda33
35-esindirim,
36-sevgia,
37-beydagli
38-sevgiliye34
39-derya2807
40-derya78_40
41-gelecekumuttur
42-badezuzum
Listeyi one getirdim, yeni foruma katilan arkadaslar katilmak isterlerse gorme imkanlari olsun diye. :)
Sali ve persembe gunleri Meryem suresini bu isimlere okudum Rabbim yuce katinda kabul etsin insallah tez zamanda hayirlisiyla (Amin)
Badeuzuzumuda yeni ekledim bundan sonra dualarimda onun ismi de gececek insallah.
Yaaaa Ben de dua. Istiyorum.bu konuda en zor acilari yasayanlardan biri de benim. Ismen bilmesem de hepinize
Dua ediyorum inanin..Allah istedigimizi hayirlisiyla versin insallah..
bendeee varımm benım ıcınde dua edınn..
arkadaşlar biz meryem suresini pazartesi yada perş okuyup bu isimlere dua edelim die kararlaştırmıştık.tabiki siizi de ekleriz dua ederiz.ama bu listedeki hemen hemen herkes okuyup bu isimlere dua ediyor.haberiniz olsun sizde eğer arapçadan okuyarak yada dinleyerek bu isimlere dua edebilirsiniz.
katılmak istermisiniz okumalara:)
Cok gecmis olsun, insallah bi daha ayni acilari yasamassin.
Rahimdeki sekil bozuklugu nasil anlasildi?
Rahimdeki sekil bozuklugu dusuge hatta hamile kalmayi zorlastiriyor diye biliyorum..
Tup bebek denemesimiydi yaptigin dusuk canim?
Bende hiçbir belirti olmadı, 3 tane düşük yaşadıktan sonra ancak kan tahliliyle anlaşıldı. Bir arkadaşım adet kanamalarının çok az olmasını bu hastalıga bağlamıştı, sonra benimkinin çok yoğun oldugunu öğrenince bunun da belirti olabileceği fikrinden vazgeçmişti, yani bana sorarsan bir belirtisi yok. Bir de ben hep erken dönemde kaybettim ama forumda16 haftalık düşük yapan var bildiğim kadarıyla. Ayrıca bende de 1298 homozigot mutasyon var, doktorum kan pıhtılaşmasının hamile kalmayı zorlaştırabileceğini söylemişti.
hayır tüp bebek denemesiyle hamşle kalmadım canım,kendi kendime hamile kalmıştım ama hamileliğim hep ara ara kanamalı geçmişti,progestan kullanıyordum sürekli,düşük yaptıktan sonra 1 sene boyunca hamile kalamayınca geçen sene nisan ayında rahim filmi çektirmiştim,rahimde şekil bozukluğu o zaman çıktı ameliyat oldum ama bak aradan 1 sene daha geçmesine rağmen hamile kalamadım,bu aya tüp bebeğe başlıycaz,bunun için başvurunca doktorum işini garantiye almak için eşim ve benden genetik testlerini istedi,kan pıhtılaşmasıda orada çıktı,geçen 2 sene boyunca hamile kalamamda Allahın bir takdiri diye düşünüyorum şimdi,belki hamile kalsam yine düşük yapacaktım,belki yine yapacağım ama en azından şimdi sorunlarımı biliyorum,herşeyin hayırlısı.kan pıhtılaşmasının hamile kalmayı zorlaştırdığını bilmiyordum,belkide bu yüzden kalamıyorum bilmiyorum.zaten ilk hamileliğimdede 8.ayımda hamile kalmıştım.
canım geçmiş olsunmu demeli yoksa başınsağolsun mu bilemiyorum ama senin adına gerçekten üzüldüm.ben doktorları anlayamıyorum,neden ilk düşükte akla gelebilecek tüm sebepler araştırılmıyor.illa 2 yada 3 kere düşükmü yapmak bu acıları tekrarmı yaşamak lazım.inanılır gibi değil.geçmişi okumadım bilmiyorum ama şuan ne durumdasın,hamilemisin yoksa çalışıyormusun merak ettim.benim geçen sene ameliyattan önce adetim çok olurdu,ameliyattan sonra azaldı,ve herzaman pıhtı pıhtı geliyor,yani parça düşer gibi.1298 homozigot en tehlikelisi bildiğim kadarıyla,ayrıca ben bebek aspirini ve folikasit içiyorum,dr ekstra birşeye gerek yok dedi şimdilik.aspirini günde kaç tane alıyorsunuz ve ekstra birşey yapıyormusunuz?
Sağol canım. İlk doktoruma giderken 3 düşük yaptım adam sallamadı bile, hatta özellikle kan pıhtılaşması olabilir mi diye sordugumda alakası yok bile demişti. Sonra başka doktora gittim teşhisi koydu, aldım götürdüm ben hala inanmıyorum yaşadıklarının bununla alakalı olduguna ama önlem amaçlı iğne kullan tabi demişti. Sonra da ben de üniversite hastanesinde olsam ben de yaptırırdım, pahalı testler bunlar dedi, sanki parasını kendi verecek gibi. Ben de bir daha ona gitmedim. Dediğin gibi biraz daha ilgilenip, zahmet edip birkaç test yapsa şimdi belki de çoktan bebeğim yanımda olacaktı, ilk gebeliğim 2009daydı düşün. Hatta bana literatürde 18 kere düşürüp 19.da doğuran var merak etme sizin de olur, çalışmalara devam et demiştiDördüncü bebeğimi Aralık'ta kaybettim, tedaviye rağmen. Şimdi tekrar deniyorum, dün ne yazık ki adet oldum. Darısı bu aya, olmazsa sonraki ay aşılama yaptıracağım. Son hamileliğim de 1 yıl hamile kalamayınca aşılama ile olmuştu. Şu anda folik asit, b vitamini kompleksi, günde 1 tane coraspin alıyorum ve günde bir tane clexane 0,4 iğne oluyorum. Daha önce de yazdığım gibi diyete dikkat ediyorum. Bu arada da benim okudugum kadarıyla da 1298 en hafifi ama ne yazık ki hiçbirşey farketmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?