1-12 m
Cok gecmis olsun canim. benim Anlamadigim niye sali gunune kadar bekletiyorki seni...dokrorunun dedigi cok mantiksiz geldi bana..seni acil scan'a koymasi lazim...hele bizim gebeliklerimiz problemli oldugu icin heme usg ile bakmasi lazim. Buarada progesteron kaclik kullaniyorsun?
cnm ben doktorun ozel yerıne gıdıyorum pazar gunu kapalı pazartesı gel dedı ama bana salı gunu uygundu mecbur salıya kaldım.doktorum bana yakın degıl evden cıktın mı doktorun oraya tam 4 saat suruyo bırakmayı dusundum burdan bır doktor arastırmak ıstedım ama uc yılın ardından 4 kayıpdan sonra butun teshısı doktorum buldu ve uyguladı bu zamana kadarda hersey yolunda gıttı.. bu arada progestan 100mg kullanıyorum gunde 3 taneydı sımdı 6ya cıktı.
peki onlara ıyguladığı tedavi neydi canım bilgin varmı sende gebelik öncesi bi tedavi uyguladımı
merhaba kızlarcım Allah hepinize şifa versin inşallah Rabbim kucaklarımıza minicik melekler almayı nasip etsin.
bende eylül ayında ilk bebeğimi kaybettim 2.ve 3. bebeğimizde ölmesin diye genetik araştırma yaptırdık hemen 677 heterozigot çıktı şimdi hamişim ve sadece sabah öğle akşam 2'şer tane folic asit ve sabah akşam 1 tane b12 vitamini kullanıyorum o kadar tedavisi buymuş aklımı seveyim diyorum şimdi iyiki hemen yaptırdık testide içim rahat lütfen üzülmeyin kahretmeyin zamanda kaybetmeyin gidip testlerini yaptırın sağlıkla kalın
Valla öyle, hem de bu gittigim Ankara'nın ünlü, sevilen ve ciddi sayıda hastası olan bir doktoruydu, 2-3 kişinin referansıyla gitmiştim, özeline gidiyordum, para sıkıntım olmadığını biliyordu, yine de böyle saçma sapan konuştu işte. Ona çok güvendiğim için de bir sürü zamanımı harcamış oldum. Son kaybıma gelince, 7. haftada herşey yolundaydı, 9 haftanın sonunda gittigimizde kalbi durmuştu. Doktor iğnenin az gelmiş olabileceğini söyledi, çünkü bebeğin genetik sonucu sağlıklı geldi. Aslına bakarsan tam nedenini bilmek imkansız ama dozun yetmemiş olabileceğini söyledi doktor, ben de ona inanmak istiyorum çünkü bir sonraki sefer dozu arttırınca olacağına inanmak istiyorum. Günde 1 clexane vuruluyordum, aspirin kullanmıyordum. Şimdi hem iğneyi iki katına çıkartıyoruz hem de yanına coraspin eklenecek, bakalım hayırlısı. Ayrıca her ihtimale karşı progesteron iğnesi vereceğini de söyledi. Aklına gelen herşeyi deneyecekmiş :)
Doktorların bir kısmı gebelik öncesi iğne veriyor, benimki verenlerden ama demek ki seninki bu fikri desteklemiyor. Bana doktorum pıhtılaşma yüzünden eğer rahmin yeteri kadar kanlanamazsa sen hamile oldugunu anlayana kadar iş işten geçmiş olabilir o yüzden önceden iğne kullanıp rahmi hazırlamalıyız demişti, ama benim ilk 3 düşüğümde de bebek yerleşememişti belki ondan söylemiştir.
günaydın hanımlar dün aranıza katıldım3 tane düşüğüm var bebeklerimin kalbi durdu kürtaj oldum araştırma yapılacak son hamileliğimde özel hastaneye gidiyordum kan pıhtılaşması varmı diye test yapmıştı yok dediler yinede aspirin kullanmamı söyledi hamileliğim 13. haftaya kadar iyi gitti son kontrolde de herşey iyiydi doktor aspirini bıraka bilirsin dedi bende bıraktım. ve bir hafta içinde bebeğimin kalbi durdu geçen hafta kürtaj oldum testler doğru olmayabilirmi neden aspirini bıraktıktan sonra bebeğimin kalbi durdu iyi araştırılmamış olabilirmi başınıza böyle bir durum geldimi araştırma hastanesinde araştırma yaptıracağım hislerim bende kan pıhtılaşması olabilir diyor aspirini bırakır bırakmaz bebeğimin kalbinin durması şüphelendirdi beni yardımcı olun ne olur.
canım preeklemsi genellikle 20. haftadan sonra ortaya çıkar sanırım senin haftan o kadar ileri değilmi anlayamadım ama yinede tedbir olarar tuzu azalt ve doktorunla görüş ihmal etmeye gelmezhoşbulduk :) bana da preeklampsi dediler önce sonra idrarda proteıne fln baktılar aa değilmiş hemde
tansıyonun normal seyrınde dediler...sonra baska bi doktor yok yok preeklampsi dedi :)
gecen hafta doktora gittim test yapınca iğne yazdırmak ıcın anlattım gecenkınde böle böle olmsutu die
hımm preeklampsi dedi...tansıyonum genelde normaldir tansiyon sorunu yasamaıdm hıc
yazın bazen düşer gözüm kararır oturdugum yerden kalkınca baska bısıym yok onla alakalaımıdır acaba
ya tuza dıkkat edıyorum ama yıne de ellerım şişio....yatana kadar bişi yok yatıyrum
sabah kalkıyorum elelrım şişmiş kalktıktan 10 dk sonra ınıyo şişler :S :S :S hareketsızlıkten
oluyo sanırırm ama önceden sısmıyodu bebekten once yanı....canım benımkıde kan pıhtılaşma bozuklugu ıste
adını da hemofılı koymsularadını hemofili koydum eheueheu
canım preeklemsi genellikle 20. Haftadan sonra ortaya çıkar sanırım senin haftan o kadar ileri değilmi anlayamadım ama yinede tedbir olarar tuzu azalt ve doktorunla görüş ihmal etmeye gelmez
canım 28 haftalıktı bebegım kaybettıgımde karnıdma kalbi durdu
şu an yenıden hamıleyım su an da az az sısmeme var elelrımde
Canım geçmiş olsun, bişey olmaz heralde belki biraz daha fazla kanaman olur. Diş doktoruna söyle ama ne kullandığını. Ben aspririn kullanırken-iğne kullanmazken- gitmiştim de ufacık birşeyden kanıyordu, adam ona göre daha da dikkatli çalışmıştı.
canım saol diş dr dedim zaten oda kendi dr konuş dedi bende tolga hocayı aradım oda 5-6 gün önceden asprin içme dedi bişey olmaz dedi bende dedim cleksan iğne kullanmama gerek varmı dedim oda yok gerek yok bişey olmaz dedide bende tamam dedim işte 6 gündür içmiyom perşembe dolgu yapılcak inş. bişey olmaz sulandırıcı almayınca bizim kanımız katı olmuyomu katı oluyo o zaman çok kanamaz sanırım
canım hiç rahimboyunu ölçtürdünmü,eğer kısaysa buda bir düşük sebebi biliyorsun,baktırmadıysan bunada bir baktır canım,mesela bende o da şüpheli çıktı,tüp bebekte transfer sırasında ölçecek doktorum,mutlaka bu konuyu araştır.
evet haklısın canım,insan kaybettiği meleklerinemi üzülsün yoksa yine acaba düşük yaparmıyım aynı acıları yaşarmıyım düşüncesinemi üzülsün.
ben doktoruma sordum iğnyi vermedi ama burada bu yazıları görünce kafam karıştı,gidip eczaneden alsam burada bir doktora yazdırsam olmazmı,sonrada bu yüzden düşük yapmak istemiyorum,malum doktorlara güvenilmiyor.
canım geçmiş olsun,test yaptırdınmı ama bu testler öyle devlet hastanesinde yapılanlardan olmamalı,bende yaptırmış birşey çıkmamıştı,kromozom testinde çıkmıştı.birde her düşüğün sebebi kan pıhtılaşması olmuyor canım,belki öyle tesadüf olmuştur bilemiyorum,ama öyle düşünmektede haklısın,çünkü öyle denk gelmiş gerçekten.lütfen git bir üniversite hastanesine kromozom testlerini iste,rahim filmini çektir,hamile kalırsanda rahim boyunu ölçtür,bunlarda sorun yoksa gerisi Allahtan gelir.sağlıkla anne olman dileğiyle...
Canım geçmiş olsun, bişey olmaz heralde belki biraz daha fazla kanaman olur. Diş doktoruna söyle ama ne kullandığını. Ben aspririn kullanırken-iğne kullanmazken- gitmiştim de ufacık birşeyden kanıyordu, adam ona göre daha da dikkatli çalışmıştı.
canım saol diş dr dedim zaten oda kendi dr konuş dedi bende tolga hocayı aradım oda 5-6 gün önceden asprin içme dedi bişey olmaz dedi bende dedim cleksan iğne kullanmama gerek varmı dedim oda yok gerek yok bişey olmaz dedide bende tamam dedim işte 6 gündür içmiyom perşembe dolgu yapılcak inş. bişey olmaz sulandırıcı almayınca bizim kanımız katı olmuyomu katı oluyo o zaman çok kanamaz sanırım
Olmaz o zaman bişeycikler, dert etme sen. Ne yaptın aşılama veya tüp bebek planları var mı yakınlarda? Ben bu ay da olmazsa önümüzdeki ay aşılama yaptıracağım.
preeklemsidenmi kaybetmiştin allahım bu sefer kucağına almayı nasip etsin
Olmaz o zaman bişeycikler, dert etme sen. Ne yaptın aşılama veya tüp bebek planları var mı yakınlarda? Ben bu ay da olmazsa önümüzdeki ay aşılama yaptıracağım.
valla kuzum ameliyattan sonra ilk ay denedik olmadı bu ay 2. ayım ama sanırım bu ayda olmadı karnım ağrımaya başladı yarın adet olurum şimdilik kendiliğinden denicez 2 ay daha deneriz ona göre karar veririm bakalım hayırlısı olsun canım benim rabbim tez zamanda evlatlarımıza kavuştursun Amin.
valkla canım kafalarıan göre takılıyorlar ben kaç kere gittim doktora böle bölle sorunum var
arastırma ıstıyorum die bi ki tahlıl yapıp yolladıalr geri incelemediler...
sonra safra kesem tas yapıpta amelıyat olmam gerekınce arastırmaya aldıalrf
kan hastalıkalrı da tasa sebep oluyomus die cerrahın yonlendırmesı ıle Allah razıu olsun ondan
hemen arastırmaya aldıalr ve rahatsızlıgım o zaman çıktı hala çok kızgınım o gerisin
geri bişeyin yok işte şükret dien doktorlara
gidip o tahlıl kagıtlarını yedırmek ıstıyorum
canım geçmiş olsun .!.:araştırma hastanesine gideceğim rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
preeklampsi mi bilemıyorum birden elelrım ayakalrım şişti normaldir dedik 7. ay şişebilir
ertesı gun baktım hareket edıyo donuyo oh dedim ii şişliğim de azalmsıtı
sonra ıse gittim iş yerıdne öğedne sonra hıc hareketetmedı hemen doktora koştıum
kalbi durmsutu canım.preeklampsi dediler işte ama tansıyonum normaldi
...sonradan arastırılınca ve sonucları gorunce hematologum pıhtıdan dolayı bebegım beslenemediği için
kaybettıgımızı söledi otopside yapıldı zaten hiçbi anomli çıkmadı plasentada tıkanıklıkalr fln olmus
hemofılıden dediler büyük ıhtımal şişliklerımde kolumda fln tıkanmalar olmus agrı oluyodu zaten kolumda ama
hanı öle çok sorun etmemıslerdi istifra eıdnce yzuumde kılcal damar catlaması olmsutu doktora sordugumda normal
demıstı ama bunalr hemofılılılerde olan şeyelrmıs anlıycan doktorun ıhmaı çokne yazıkkı kaybettıkten sonra
analdım sonuclarım cıkıncada gidip doktora söledim zaten bölemı oluyo doktorluk uyaramazmıydınız her guvencem var
yaptırıdım tahlıllerı bakardım duruma fln die oalbilir öle tıkanıklık dio evet oalbilir de nasıl olur bisürü belirti vermıs
doktora sölemısım normal demıs gecmıs ahh ahh neyse Allah verdi Allah aldı dıyeyım sucu ınsana bulamyım
hayırlşısı buymus canım bundan sonrakıler sağlıklı olur ınsallah
şimdi gittiğimde soruyorum özellıkle hemofıulı hakkında bişlginiz var mı veya hast de hematolog var mı die
zaten artık resmıleştriği için hematolog olmayan ahst kabul etmıo...işte hergun iğne ve 2-3 ayda bir
doppler ult ile tıkanıklık var mı kontrol edılıcem canım
kaybın için çok üzüldüm benim anladığım kadarıyla preeklemsi yaşamamışsın ama doktorların hatası çok büyük inşallah bu sefer sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın
güya benide araştırdı bişe yok hamile kalabilirsin dedi Allahından bulsun.
araştırma hastanesine gideceğim rabbim hakkımızda hayırlısını versin.
Bende hiçbir belirti olmadı, 3 tane düşük yaşadıktan sonra ancak kan tahliliyle anlaşıldı. Bir arkadaşım adet kanamalarının çok az olmasını bu hastalıga bağlamıştı, sonra benimkinin çok yoğun oldugunu öğrenince bunun da belirti olabileceği fikrinden vazgeçmişti, yani bana sorarsan bir belirtisi yok. Bir de ben hep erken dönemde kaybettim ama forumda16 haftalık düşük yapan var bildiğim kadarıyla. Ayrıca bende de 1298 homozigot mutasyon var, doktorum kan pıhtılaşmasının hamile kalmayı zorlaştırabileceğini söylemişti.
bu aptt yi haftalık olarakmı bakıyolar cnm..bu değerin yüksek olunca dozu çokmu veriyolar??sen diyet yapıyomusun peki?? .ok sordum ama çok takıldım bu olaya.bu gün dr.a gittim hiç umursamadı hamile kalınca iğneye başlarsın dedi geçiştirdi...ama bukadara şeyi yaşayan benim Allahım tekrar yaşatmasın .gerçekten korkuyorum..
ilk zamanlar benim de bu değerime bakılmadı deneme yanılma yapıyodu doktor.şimdi ise ayda bir falan bu testi yapıyor.aptt kanın pıhtılaşma süresini ölçüyor.yani sürenin kısa çıkması pıhtılaşmanın çabuk olduğunu sürenin uzun olması ise kanın sulu olduğunu gösteriyor.ben en son geçen hafta yaptırdım değerim normal değerden uzun çıktı yani bu sefer de kanım sulu gibi görünüyor:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?