Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba kızlarcım Allah hepinize şifa versin inşallah Rabbim kucaklarımıza minicik melekler almayı nasip etsin.
bende eylül ayında ilk bebeğimi kaybettim 2.ve 3. bebeğimizde ölmesin diye genetik araştırma yaptırdık hemen 677 heterozigot çıktı şimdi hamişim ve sadece sabah öğle akşam 2'şer tane folic asit ve sabah akşam 1 tane b12 vitamini kullanıyorum o kadar tedavisi buymuş aklımı seveyim diyorum şimdi iyiki hemen yaptırdık testide içim rahat lütfen üzülmeyin kahretmeyin zamanda kaybetmeyin gidip testlerini yaptırın sağlıkla kalın

1-12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-minik0606
5-mltm2602
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-bucu2
10-hayel1
11-sunisa
12-sevisev
13-umudum_31
14-nowamber,
15-loneliness,
16-umut_,
17-KuPPe,
18-tgbes
19-hulyabaskurt r,
20-granma79,
21-hatce0332,
22-selinnnn86,
23-mattika,
24-umudum24,
25-leyla21,
25-gamzeli 24,
26-hayel1,
27-drusella,
28-kvrck,
29-btl17,
30-ddilek,
31-burcu_gen,
32-Dogay,
33-Adogrucu,
34-eda33
35-esindirim,
36-sevgia,
37-beydagli
38-sevgiliye34
39-derya2807
40-derya78_40
41-gelecekumuttur
42-badezuzum
43-caco
44-ranacar
45-ayse_23
46-derya_63
47-2904

Badeuzuzum, caco, ranacar, ay-she yeni eklenenler.

Ama Hannem'in dedigi gibi herkes okumaya gayret etse daha iyi olur tabiki..Dualariin gucune inanalim arkadaslar, Biz Rabbimden isteyelim O bize hayirlisini verir. Bu listedekilerin hepsi okumuyor ama ben dualarima hepsini katiyorum, normalde okuyanlarin listesi daha az :)))

benide eklermisiniz Allah kabul etsin

benide aranıza alırmısınız?

bendeee varımm benım ıcınde dua edınn..

Yaaaa Ben de dua. Istiyorum.bu konuda en zor acilari yasayanlardan biri de benim. Ismen bilmesem de hepinize
Dua ediyorum inanin..Allah istedigimizi hayirlisiyla versin insallah..
amin insallah canim...
yukaridaki nicklerede dua edersen seviniriz...

Canim hemofili durumu benim kafami karistirdi onun disinda biz mesela 95%'imiz aspirin kullaniyoruz..degilmi kizlar:))

Cok gecmis olsun canim. benim Anlamadigim niye sali gunune kadar bekletiyorki seni...dokrorunun dedigi cok mantiksiz geldi bana..seni acil scan'a koymasi lazim...hele bizim gebeliklerimiz problemli oldugu icin heme usg ile bakmasi lazim. Buarada progesteron kaclik kullaniyorsun?

aspirinde kullaniyosun demi canim. Mutasyonlarimiz ayni..benimde mthfr1298 heterozigot..

Paylasimin icin sagol canim.
Bildiigm kadariyla sekerli gidalar yasak degildi

gecmis olsun.
Hosgeldin aramiza

ben son hamileliğmde lenfosit aşısını da denedim ama yine olmadı canm ya nasipten öteye geçilmiyor malesef ama her seferinde ben manevi olarak çöküyorum
kesinlikle NASIPTEN OTEYE GECILMIYORMUS...cok dogru soylemissin. Biz ne yapsakda olacagi varsa olur, olacagi yoksa olmaz ...

amin tum isteyenlere

Gecmis olsun insallah birdaha ayni acilari yasamassin
cogumuz gebelikden once coraspin ve folik asit kullaniyoruz
gebelikle birlikde coraspin + folik asit+ igne

aslına bakarsan bu doktorlar için suç duyurusunda bulunmak lazım,ben bile bu konuda doktorlar kadar bilgi sahibi oldum,düşük yapan birisine hemen git rahim filmi çektir,hormonlarına baktır,eşinin ve senin genlerine baktır vs...derim,bunun ihmali,tahmini mi olur ya ama devlette senden yana değilki,2-3 düşük yaparsam öyle araştırılsın,tüp bebek yaparsam ben cebimden ödeyeyim çünkü özele giriyor,çünkü ben özellikle hamile kalmıyorum ve tüp bebekle para harcayarak doğurmak istiyorum.sistem zaten baştan yanlış ya susayım.benim doktorumda eşime demişki zaten senin eşin çok stresliydi ondan düştü demiş,adamı öldüresim gelmişti,hiçte stresli falan değildim,mutluydum ama kanamalarım olunca doğal olarak üzülüyor neden olabilir diye doktora soruyordum.aralıkta neden kaybettin canım,o kadar tedaviye rağmen,doktorun ne dedi merak ettim.bende bu ay adetimi bekliyorum olmazsa hemen tüp bebek.inşaallah sende bende tüm isteyen arkadaşlarımızda hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz.doktora özellikle iğneyi sordum şimdi gerek yok dedi,hamile kalırsan ona göre iğne vericez dedi.yoksa bendemi vurulmalıyım off

canim hemofili durumu benim kafami karistirdi onun disinda biz mesela 95%'imiz aspirin kullaniyoruz..degilmi kizlar:))

ben nromalde aspirin kullanıyorudm gebelık dısında devamlı aspirin
ama gebelıkte hastalık alevlenıo dedı doktor gebelıkte iğne dedi aspirin de gereklı mı gıdınce sorucam ınsallah
sağol canım bu hatsalıgın adı genetıkmıs annemde anneannemde herkeste varmıss
ben de ortaya cıktı annem de gebelıklerınde kanama yasamıs ama kaybı olmamıs ki
biz doğmusuz :) hakkımızda hayırlısı olsn ıns...

sana da geçmiş olsun. Bendeki mthfr 1298 homozigot.

sağol canım....en kısa zmanada sağlıkla bebısleırmızı kucaklarız ınsallah

Valla öyle, hem de bu gittigim Ankara'nın ünlü, sevilen ve ciddi sayıda hastası olan bir doktoruydu, 2-3 kişinin referansıyla gitmiştim, özeline gidiyordum, para sıkıntım olmadığını biliyordu, yine de böyle saçma sapan konuştu işte. Ona çok güvendiğim için de bir sürü zamanımı harcamış oldum. Son kaybıma gelince, 7. haftada herşey yolundaydı, 9 haftanın sonunda gittigimizde kalbi durmuştu. Doktor iğnenin az gelmiş olabileceğini söyledi, çünkü bebeğin genetik sonucu sağlıklı geldi. Aslına bakarsan tam nedenini bilmek imkansız ama dozun yetmemiş olabileceğini söyledi doktor, ben de ona inanmak istiyorum çünkü bir sonraki sefer dozu arttırınca olacağına inanmak istiyorum. Günde 1 clexane vuruluyordum, aspirin kullanmıyordum. Şimdi hem iğneyi iki katına çıkartıyoruz hem de yanına coraspin eklenecek, bakalım hayırlısı. Ayrıca her ihtimale karşı progesteron iğnesi vereceğini de söyledi. Aklına gelen herşeyi deneyecekmiş :)
Doktorların bir kısmı gebelik öncesi iğne veriyor, benimki verenlerden ama demek ki seninki bu fikri desteklemiyor. Bana doktorum pıhtılaşma yüzünden eğer rahmin yeteri kadar kanlanamazsa sen hamile oldugunu anlayana kadar iş işten geçmiş olabilir o yüzden önceden iğne kullanıp rahmi hazırlamalıyız demişti, ama benim ilk 3 düşüğümde de bebek yerleşememişti belki ondan söylemiştir.

günaydın hanımlar dün aranıza katıldım3 tane düşüğüm var bebeklerimin kalbi durdu kürtaj oldum araştırma yapılacak son hamileliğimde özel hastaneye gidiyordum kan pıhtılaşması varmı diye test yapmıştı yok dediler yinede aspirin kullanmamı söyledi hamileliğim 13. haftaya kadar iyi gitti son kontrolde de herşey iyiydi doktor aspirini bıraka bilirsin dedi bende bıraktım. ve bir hafta içinde bebeğimin kalbi durdu geçen hafta kürtaj oldum testler doğru olmayabilirmi neden aspirini bıraktıktan sonra bebeğimin kalbi durdu iyi araştırılmamış olabilirmi başınıza böyle bir durum geldimi araştırma hastanesinde araştırma yaptıracağım hislerim bende kan pıhtılaşması olabilir diyor aspirini bırakır bırakmaz bebeğimin kalbinin durması şüphelendirdi beni yardımcı olun ne olur.

hoşgeldin şişlkler bende olmuştu ve preeklemsi geçirdim dikkat etmelisin tuzu hayatından çıkar ve istirahat etmelisin tansiyon durumun nasıl birde hemofili c nasıl oluyor onu anlamadım
geçen ay 6 kutu almıştım hiçbir ücret ödemedim rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Hoşgeldin, geçmiş olsun. Hangi testlerin yapıldıgını yazarsan eksik var mı diye yardımcı olmaya çalışabiliriz. Bazen MTHFR testlerini yaptırmıyorular veya atlanmış başka birşey olabilir.

günaydın kızlar epey yazmışsınız maşallah topiğimiz canlanmış moralinizi bozmayın lütfen iki gün girmedim ama herkesin kafası karışık anladığım kadarıyla iğne dozları konuşulmuş bence dozlar kiloya veya mutasyonlara bakılmadan veriliyor ben ilk gebeliğimde ne iğne ne ilaç hiçbirşey kullanmadım ama 26 haftalık preeklemsi nedeniyle erken doğum yaptım 2. gebeliğimde celxan iğne kullanıyordum ve iğnemin dozu için tahlilde yapılmıştı tahlilin adı anti faktör xa diye bir tahlil ve dozu uygun gelmişti ama yine de olmadı 8. haftada kalbi durmuştu yani ne yaparsanız yapın rabbim nasip etmeyince ne iğne ne ilaç faydası olmuyor tekrar gebelilğim olursa bu sefer fragmin 5000*2 şeklinde olacak

Hoşgeldin, geçmiş olsun. Hangi testlerin yapıldıgını yazarsan eksik var mı diye yardımcı olmaya çalışabiliriz. Bazen MTHFR testlerini yaptırmıyorular veya atlanmış başka birşey olabilir.

canım 2. düşükten sonra doktor protrombin zamanı kanama zamanı ve pıhtılaşma zamanı diye test yaptırmış sonuçta öyle yazıyor onlarda normal çıkmış eksik bişiler var farkındayım o yüzden araştırma hastanesinde yaptıracağım tam tetkikleri. (

hoşbulduk :) bana da preeklampsi dediler önce sonra idrarda proteıne fln baktılar aa değilmiş hemde

tansıyonun normal seyrınde dediler...sonra baska bi doktor yok yok preeklampsi dedi :)

gecen hafta doktora gittim test yapınca iğne yazdırmak ıcın anlattım gecenkınde böle böle olmsutu die

hımm preeklampsi dedi...tansıyonum genelde normaldir tansiyon sorunu yasamaıdm hıc

yazın bazen düşer gözüm kararır oturdugum yerden kalkınca baska bısıym yok onla alakalaımıdır acaba

ya tuza dıkkat edıyorum ama yıne de ellerım şişio....yatana kadar bişi yok yatıyrum

sabah kalkıyorum elelrım şişmiş kalktıktan 10 dk sonra ınıyo şişler :S :S :S hareketsızlıkten

oluyo sanırırm ama önceden sısmıyodu bebekten once yanı....canım benımkıde kan pıhtılaşma bozuklugu ıste

adını da hemofılı koymsular adını hemofili koydum eheueheu

kızlar bir şey sorucam perşembe günü 1 dişime dolgu yapılcak kendi dr sordum 5 gün önceden asprini kes dolgunu yaptır dedi. bir sıkıntı olmaz demi bana yardımcı olabilirmisiniz

bu tekrarlayan düşüklerde kürtajdan ne kadar sonra araştırma yapılıyor bilen varmı gerçi perşembe günü kontrolüm var doktorada sorarım ama.

kızlar bir şey sorucam perşembe günü 1 dişime dolgu yapılcak kendi dr sordum 5 gün önceden asprini kes dolgunu yaptır dedi. bir sıkıntı olmaz demi bana yardımcı olabilirmisiniz

Canım geçmiş olsun, bişey olmaz heralde belki biraz daha fazla kanaman olur. Diş doktoruna söyle ama ne kullandığını. Ben aspririn kullanırken-iğne kullanmazken- gitmiştim de ufacık birşeyden kanıyordu, adam ona göre daha da dikkatli çalışmıştı.

bu tekrarlayan düşüklerde kürtajdan ne kadar sonra araştırma yapılıyor bilen varmı gerçi perşembe günü kontrolüm var doktorada sorarım ama.
Hemen yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. Ben yaklaşık 10-15 gün sonra yaptırmıştım.

valkla canım kafalarıan göre takılıyorlar ben kaç kere gittim doktora böle bölle sorunum var
arastırma ıstıyorum die bi ki tahlıl yapıp yolladıalr geri incelemediler...
sonra safra kesem tas yapıpta amelıyat olmam gerekınce arastırmaya aldıalrf
kan hastalıkalrı da tasa sebep oluyomus die cerrahın yonlendırmesı ıle Allah razıu olsun ondan
hemen arastırmaya aldıalr ve rahatsızlıgım o zaman çıktı hala çok kızgınım o gerisin
geri bişeyin yok işte şükret dien doktorlara
gidip o tahlıl kagıtlarını yedırmek ıstıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…