çok üzüldümm
inşallah aynı şeyleri yaşamazsıız tekrar doktorun ne kadar cahılce davranmışş
ben de ıkı tane kaybettım off cok zorrrgenetık test yapıldımı benım 677 c t heterozigot
Sana da geçmiş olsun. Bendeki MTHFR 1298 homozigot.[/QUOTE
A1298C dimi cnm benimkiyle aynı...
Sana da geçmiş olsun. Bendeki MTHFR 1298 homozigot.[/QUOTE
A1298C dimi cnm benimkiyle aynı...
öyle canım aynı
öyle canım aynı
inş. ikimiz de aynı zamanlarda hamila kalırız da iğnelerin dozunu felan paylaşırız burda :)
inş. ikimiz de aynı zamanlarda hamila kalırız da iğnelerin dozunu felan paylaşırız burda :)
İnşallah canım inşallah.
benide eklermisiniz Allah kabul etsin
benide aranıza alırmısınız?
bendeee varımm benım ıcınde dua edınn..
amin insallah canim...Yaaaa Ben de dua. Istiyorum.bu konuda en zor acilari yasayanlardan biri de benim. Ismen bilmesem de hepinize
Dua ediyorum inanin..Allah istedigimizi hayirlisiyla versin insallah..
Canim hemofili durumu benim kafami karistirdi onun disinda biz mesela 95%'imiz aspirin kullaniyoruz..degilmi kizlar:))canım doktrum ıkı bozukluk var dedi yani iki faktorumde de sorun varmıs
hemofılı c hemoflının bı çeşidi daha hafıf bi çeşidi benımkıde pıhtılaşma ama
kararsız yanı bazen pıhtılaşıyor bazen pıhtılaşmıyormuş :S :S :S nasıl bilmıyorum ama
kaba tabirle böle anlatayım dedıydı doktor :)
mutasyonum MTHFR 677 C-T HETEROZİGOT
genetik raporunda böyle yazıyo clexane 4 kullanyorum günde bı tane
henüz hematologuma gitmedım ama bebe aspirinine devam etmiyorum etmem gerekırmı siz ne yapıyorsunuz
Cok gecmis olsun canim. benim Anlamadigim niye sali gunune kadar bekletiyorki seni...dokrorunun dedigi cok mantiksiz geldi bana..seni acil scan'a koymasi lazim...hele bizim gebeliklerimiz problemli oldugu icin heme usg ile bakmasi lazim. Buarada progesteron kaclik kullaniyorsun?kızlar bana bı yardımcı lun ben ayın 15 ınde doktora gıttıgımde bana ıcerde kanama bolgesı var demıstı.... bu gece saat 3 gıbı wc ye kalktıgım (kalkmaz olsaydım) bırden bıre bardaktan bosalır gıbı kan bosaldı benden ama hıc agrm falan yok cook korktum sabaha kadar hıc uyku uyumadım suan hc bırsey yok ne kan ne baska bırsey u neydı sımdı anlamdım doktorumu aradım o gelmstır dedı salı gunu gıdecegım doktora ama salı gnune kadar kendı kendımı yıyecegım galıba hıc boyle bırsey yasayan var mı veya yakınında olan bı yardımcı olun bana lutfen ya dusuk yapıyorum desem agrı olur kanama devam eder eee bu dusuk degılde ne ıcerdekı kanama bolgesınden kan boyle bır anda mı gelır offfff offffff
aspirinde kullaniyosun demi canim. Mutasyonlarimiz ayni..benimde mthfr1298 heterozigot..slm hanımlar sürekli buraya yazmasamda takip ediyorum sizi daha önce 1 kaybım var şuan yine hamileyim sorunumda mthfr 1298 heterozigot hergün cleaxane 0,4 ve aspirin kullamıyorum doktor 3 aylık rapor yazdı fakat iğneleri alırken 100 küsür lira katılım payı ödedim siz nasıl alıyosunuz iğneleri fiyatlar bu şekildemi
homosistein tekrarlayan düşüklerde sorumlu olabilir değre 10 dan düşük olmalıdır.
homosistein yüksekliğinde :
1mg folikasit
400mg B12vitamin
.10 mg pridoksin (B6 vitamini )homosisteini azaltır..
. ayrıca homosistein yüksekliğinde:
Adenozil metionin (SAMe)kullanılabilir..
HOMOSİSTEİN YÜKSEKLİĞİNDE BESLENME:
şekerli gıdalardan uzak durun kan şekerini kontrol ettirinaçlık kan şekeri 95 ve altında,LDL kolestrol 130un altında olmalıdır.trigliserid 150 nin altında olmalıdır.tsh değeri yüksekse troid az çalışıyor demektir.bir endokrin uzmanına görünün.zeytin ve zeytinyağı yiyin.haftada birkez yağsız et yiyin..farklı sebze meyveler yiyin.sigara içmeyin.haftada iki kez balık yiyin ve omega -3 desteği alın....
kızlar burdaki arkadaşların anlattıkları diyet ve homosistein den bakıp bu makaleyi buldum dikkate değer kısımları burda paylaşayım dedim..inş faydası olur..benim gibi dr.bulamamış olanlar varsa hamile kalmadan önce bunlara dikkat edersek faydalı olur heralde....
gecmis olsun.selam hanımlar bende daha sebebini bilmemekle beraber geçen hafta 3. bebeğimi kaybettim 14 haftalık kalbi durdu ve kürtaj oldum araştırmalar yapılacak daha yolun çok başındayım bir tane 5 yaşında oğlum var ondan sonra yaşadım düşükleri Allah yardımcımız olsun bana da yer varmı aranızda.
kesinlikle NASIPTEN OTEYE GECILMIYORMUS...cok dogru soylemissin. Biz ne yapsakda olacagi varsa olur, olacagi yoksa olmaz ...ben son hamileliğmde lenfosit aşısını da denedim ama yine olmadı canm ya nasipten öteye geçilmiyor malesef ama her seferinde ben manevi olarak çöküyorum
amin tum isteyenlereevet çok zor oluyo toparlanmak gerçekten vücudun yıpranmasıda cabası düşükler kürtajlar derken çocuğu taşıycak rahim de kalmıyo...inş.Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder hepimize
Gecmis olsun insallah birdaha ayni acilari yasamassinkızlar slm.aranızda clexan 0.2 kullanan varmı? ben bi dr a gidiyorum bana onu vermişti 3. bebeğimi ocak ayında kaybettim, geçen hafta başka bi dr a gittim kullandığım dozu çok düşük buldu... daha önce hiç coraspin filan kullanmamıştım şimdi ona başladım, hamile kaldıktan sonrada coraspin kullandınızmı???
Sağol canım. İlk doktoruma giderken 3 düşük yaptım adam sallamadı bile, hatta özellikle kan pıhtılaşması olabilir mi diye sordugumda alakası yok bile demişti. Sonra başka doktora gittim teşhisi koydu, aldım götürdüm ben hala inanmıyorum yaşadıklarının bununla alakalı olduguna ama önlem amaçlı iğne kullan tabi demişti. Sonra da ben de üniversite hastanesinde olsam ben de yaptırırdım, pahalı testler bunlar dedi, sanki parasını kendi verecek gibi. Ben de bir daha ona gitmedim. Dediğin gibi biraz daha ilgilenip, zahmet edip birkaç test yapsa şimdi belki de çoktan bebeğim yanımda olacaktı, ilk gebeliğim 2009daydı düşün. Hatta bana literatürde 18 kere düşürüp 19.da doğuran var merak etme sizin de olur, çalışmalara devam et demiştiDördüncü bebeğimi Aralık'ta kaybettim, tedaviye rağmen. Şimdi tekrar deniyorum, dün ne yazık ki adet oldum. Darısı bu aya, olmazsa sonraki ay aşılama yaptıracağım. Son hamileliğim de 1 yıl hamile kalamayınca aşılama ile olmuştu. Şu anda folik asit, b vitamini kompleksi, günde 1 tane coraspin alıyorum ve günde bir tane clexane 0,4 iğne oluyorum. Daha önce de yazdığım gibi diyete dikkat ediyorum. Bu arada da benim okudugum kadarıyla da 1298 en hafifi ama ne yazık ki hiçbirşey farketmiyor.
canim hemofili durumu benim kafami karistirdi onun disinda biz mesela 95%'imiz aspirin kullaniyoruz..degilmi kizlar:))
sana da geçmiş olsun. Bendeki mthfr 1298 homozigot.
aslına bakarsan bu doktorlar için suç duyurusunda bulunmak lazım,ben bile bu konuda doktorlar kadar bilgi sahibi oldum,düşük yapan birisine hemen git rahim filmi çektir,hormonlarına baktır,eşinin ve senin genlerine baktır vs...derim,bunun ihmali,tahmini mi olur ya ama devlette senden yana değilki,2-3 düşük yaparsam öyle araştırılsın,tüp bebek yaparsam ben cebimden ödeyeyim çünkü özele giriyor,çünkü ben özellikle hamile kalmıyorum ve tüp bebekle para harcayarak doğurmak istiyorum.sistem zaten baştan yanlış ya susayım.benim doktorumda eşime demişki zaten senin eşin çok stresliydi ondan düştü demiş,adamı öldüresim gelmişti,hiçte stresli falan değildim,mutluydum ama kanamalarım olunca doğal olarak üzülüyor neden olabilir diye doktora soruyordum.aralıkta neden kaybettin canım,o kadar tedaviye rağmen,doktorun ne dedi merak ettim.bende bu ay adetimi bekliyorum olmazsa hemen tüp bebek.inşaallah sende bende tüm isteyen arkadaşlarımızda hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz.doktora özellikle iğneyi sordum şimdi gerek yok dedi,hamile kalırsan ona göre iğne vericez dedi.yoksa bendemi vurulmalıyım off
kızlar merhaba ben de clexane 4 ml kullanıyorum kan pıhtılaşması var hemofili c
hamıle olduugmu öğrenır öğrenmez kadın doğumcuya gidip iğnelerımı yazdırdım ve kulanıyorum
ama henuz hematologuma ve hematologumun oldugu hastanedekı kadın doğpumcuya gitmedım
biraz büyüsün diye beklıyorum ben su an sadece clexane ve folik asit kullanıyorum daha önceden
günaşırı bebe aspirini kullanıyordum sizce iğneyle beraber aspirini de almam gerekır mı ? kafama tamıkıldı birde
gecen gebelıgımde çok şişliklerım olmustu ve sonrasında bebgımı kaybetmıstım doğumdan sonra diyet detoks vs
ile hem 10 kılo verdım hem şişliklerımı attım ama şimdi 2 gundur gene elllerım şişiyo böle bi sıkıntısı olan varmı
ne yamalıyım bu sslık icin tuza yaga dikkat edıyorum ama doktotrada sölicem gidince sizde de var mı ble bi olay ?
geçen ay 6 kutu almıştım hiçbir ücret ödemedim rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsinslm hanımlar sürekli buraya yazmasamda takip ediyorum sizi daha önce 1 kaybım var şuan yine hamileyim sorunumda mthfr 1298 heterozigot hergün cleaxane 0,4 ve aspirin kullamıyorum doktor 3 aylık rapor yazdı fakat iğneleri alırken 100 küsür lira katılım payı ödedim siz nasıl alıyosunuz iğneleri fiyatlar bu şekildemi
günaydın hanımlar dün aranıza katıldım3 tane düşüğüm var bebeklerimin kalbi durdu kürtaj oldum araştırma yapılacak son hamileliğimde özel hastaneye gidiyordum kan pıhtılaşması varmı diye test yapmıştı yok dediler yinede aspirin kullanmamı söyledi hamileliğim 13. haftaya kadar iyi gitti son kontrolde de herşey iyiydi doktor aspirini bıraka bilirsin dedi bende bıraktım. ve bir hafta içinde bebeğimin kalbi durdu geçen hafta kürtaj oldum testler doğru olmayabilirmi neden aspirini bıraktıktan sonra bebeğimin kalbi durdu iyi araştırılmamış olabilirmi başınıza böyle bir durum geldimi araştırma hastanesinde araştırma yaptıracağım hislerim bende kan pıhtılaşması olabilir diyor aspirini bırakır bırakmaz bebeğimin kalbinin durması şüphelendirdi beni yardımcı olun ne olur.
Hoşgeldin, geçmiş olsun. Hangi testlerin yapıldıgını yazarsan eksik var mı diye yardımcı olmaya çalışabiliriz. Bazen MTHFR testlerini yaptırmıyorular veya atlanmış başka birşey olabilir.
hoşgeldin şişlkler bende olmuştu ve preeklemsi geçirdim dikkat etmelisin tuzu hayatından çıkar ve istirahat etmelisin tansiyon durumun nasıl birde hemofili c nasıl oluyor onu anlamadım
geçen ay 6 kutu almıştım hiçbir ücret ödemedim rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
kızlar bir şey sorucam perşembe günü 1 dişime dolgu yapılcak kendi dr sordum 5 gün önceden asprini kes dolgunu yaptır dedi. bir sıkıntı olmaz demi bana yardımcı olabilirmisiniz
Hemen yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. Ben yaklaşık 10-15 gün sonra yaptırmıştım.bu tekrarlayan düşüklerde kürtajdan ne kadar sonra araştırma yapılıyor bilen varmı gerçi perşembe günü kontrolüm var doktorada sorarım ama.
bu tekrarlayan düşüklerde kürtajdan ne kadar sonra araştırma yapılıyor bilen varmı gerçi perşembe günü kontrolüm var doktorada sorarım ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?