Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bide iişte kafamın karıştığı noktalardan biride sorunların aynı olduğu halde tedavilerin faklı olması mesela ben iğneye gebe kalmadan önce başladım doktor homozigot olduğumu ve iğnenin gebelik öncesi başlanması gerektiğini üstüne bastıra bastıra belirtti haftanın 3 günü iğne yaptığım halde bana adetin geçmeden gebe kaldığını ögrenmemiz gerek hemen bhcg yaptır geç kalmış olmayalım diye 4 haftalıkken gebe olduğumu öğrenir öğrenmez günlük 2 iğneye başladım bide ben o doktoruma çok güveniyodum şimdi doktorum değişti bu dr günlük 2 iğneyi çok buldu test felan yaptı ve ondan sonra 2 iğnenin yeterli olduğuna karar verdi şimdi iğne dozunu ayarlarken yeni doktorda bende bi güvensizlik oluştu ne diyecek acaba keşke ilk dokturumdan bu konuda fikir alabilsem

benımde 677 ama heterozigot bende clexane 4 mil kullanıyorum

gunde bi tane 4. haftamın basında basladım halen kullanıyorum aspoirin almıyroum

onumuzdekı hafta doktora gidince sorucam ınsallah :)

cnm gebelikten öncede kullanan var,gebeliği öğrenir ögrenmez kullananda,kalp atışını duyduktan sonra başlayan da var.anlayacağın doktor ne derse o.ben 4.haftada coraspine başladım.kanamam oldugu için iğneye doktor 6.haftada başlattı.kanama bitince.bi sorunun yoksa hemen başla bence,bi zararı yok sonuçta aksine faydası var.Allah sağlıklı hamilelik nasip etsin.

mattika kullanıcısından alıntı benim de 677 homozigot. clexan 0.4 kullanıyorum. burda clexan hakkında olumsuz bişiler okudum gidip dr.a sölicektim sonra vazgeçtim. ilaç dozuma ben karar vercek olsam dr.a gitmezdim diye. 8.haftada başladım iğneye şimdi 12 deyiz. inş sağlıkla devam eder. bence dr.una sor bu soruyu o dozu nasıl ayarlarsa ona uyarsın [/QUOTE .!.:
clexane hakkında olumsuz ne okudun?merak ettim çok.ben görmedim de

kizlar yaaa benim plt neden yuksek bi fikri olan varmi acaba ?

Benim normal rutin kan testi yaptirdigim da plt bayagi yuksek cikiyor.. sanirim bizim gibi durumda olanlarda oluyor bu? siz baktinizmi plt degerine?

Test sonuçlarıma baktım da bana PLT bakılmamış, bende de PCT diye birşey var yanında yıldız var ama değer aralıkları verilmediği için yüksek mi alçak mı onu bilemiyorum, %0,275 çıkmış. Bu arada Aralıkta yapılan homosistein değerime baktım, normal aralıklar 8,9-16, benimki 10,73 çıkmış doktor 7nin altına indirmemiz lazım dedi. 3. düşükten sonra yapılan, henüz folik asit dışında hiçbir ilaç kullanmamışken ve diyet yazpmazken olan değer ise 8,6, ama bu başka hastanede yapılmıştı ve referans değerleri 3,36-10,44müş.

Son düzenleme:

inşallah sorunsuz devam eder gebeliğin kızına da tatlı bir kızkardeş gelir canım. ben 35 haftaya girdim. 8. haftadan beri günde iki kez 0.4 lük clexane kullanıyorum. mutasyonum mthfr 677 heterozigot. burada arkadaşlarla çok konuştuk, bizden öncekiler de çok tartışmışlar tedavi yöntemlerini, ortaya çıkan şu ki her doktor farklı yöntem uyguluyor ve her biri için olumlu ve olumsuz örneklere rastlamak mümkün. hayırlısıyla bu haftaya gelmişsin, doktoruna güveniyorsan bırak o düşünsün bunları. tıp fakültesi öğrencileri kadar bu konulara vakıf olduk sürekli araştırıyoruz okuyoruz soruyoruz, sonra da doğal olarak kafamız karışıyor. çünkü konunun uzmanı olan doktorlar bile bu konuda hemfikir değiller henüz. Allah'a emanet bebeklerimiz inşallah herşey yolunda gider canım sen doktorunla görüş bunu mutlaka.

benimde mthfr 677 heterezigot ben clexane 0.2 kullandım aynı değerler olmasına rağmen sen 2 sefer 0.4 kullanıyosun gerçekten bu doktorlar neye göre tedavi ediyorlar çok merak ediyorum

benimde mthfr 677 heterezigot ben clexane 0.2 kullandım aynı değerler olmasına rağmen sen 2 sefer 0.4 kullanıyosun gerçekten bu doktorlar neye göre tedavi ediyorlar çok merak ediyorum

ben de bilmiyorum canım ama hiç iğne kullanmayan arkadaşlarım da var heterozigot. ben diyet de yaptım. kararı tamamen doktoruma bıraktım çok şükür bu aya kadar zor da geçse sağlıkla geldik. doktorumun söylediğine göre benim homosistein seviyem yüksekmiş (kaç bilmiyorum). ilk üç aydan sonra tek doza indirebiliriz demişti, aylık test sonuçlarına göre hiç indiremedi.

artık bitmiş canım senin doğuma bişey kalmamış rabbim hayırlısı ve sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah

Canim gecmis olsun... Mutasyonun neydi? Simdi bebisin varmi? hangi doktora gidiyordun capa'da?

ben şimdi o çapadaki dr.adını haıtlmıyorum 3 sene geçti aradan.heterizigot ve homozigot faktör lden benim sorunum.hatta ben hep normal yolda hamile kalıyordum ama şimdi kalamıyorumda bu yüzden dr.tüp bebek dedi okadar çok ağır şeyler yaşadımki artık cesaretim yok kendimi hazırlıyamıyorum düşün düşün aradan tam üç sene geçti.tedavimide ankarada görüyorum dr.arayıp duruyordu nezaman geleceksin diye gitmedim hep bir bahanem oldu o yüzden üç sene geçti çünkü ikitane sezaryan oldum ama şuan hiç bir bebeğimi kucağıma alamadım sadece onu morgtan verdiler sadce ozaman ona sarıldım meleğime.((

clexsane 0.4 yanında coraspinde kullanıyomusun canım doktora sordum iğnen bitince gel ona göre bakarız dedi ne derse ona uyacam artık
evet coraspin de kullanıyorum cnm
güvendiğin dr.a gitmek en iyisi. bana aylık test yapıldığı fln yok.
dr ezberden yazdı ilacı geçti.
homosistein normaldı benim. B12 düşüklüğü vardı. aylarca onun ilacını kullandım.
B12 düşüklüğünün pıhtılaşma ile ilgisi varmış.
bu arada 8.haftaya geldim ben iğnesiz, hamile olduğumu geç öğrendim.
benim gittiğim prof gebe kalmadan en az 3 ay coraspin ve folbiol kullanmamın gerektiğini söylemişti.
ne bileyim her dr farklı.
allah bebeklerimizi korusun

clexane hakkında olumsuz ne okudun?merak ettim çok.ben görmedim de
bu topicte bahsediyodu kızlar, yarılanma süresi kısaymış vs diye.
ama yine burda ingilterede yaşayan bi arkadaşa da clexan yazmış dr.u...

Mtfr 677 ve f 5 heterızıgot gebelık oncesı ne kullanmam lazım ben mol gebelık gecırdım bu arada 1 sene dıyorlar bekleme suresını benım 7 ay dayım doktor 1 senenı doldur dıyor ama ben zaten hamıle kalamıyorum hemen yardım edın

kızlar merhaba.ben aşılama yaptırdım ve doktorum ertesi günden itibaren clexane 0.4 ve coraspine başlamamı istedi.iğnemi kendim yapıyorum fakat iğneden hemen sonra aşırı yanma hissediyorum .siz de hissediyormusunuz?aşılama tedavisi sürecinde göbekten gonal vurdum ama onda herhangi bi yanma olmuyordu.Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin.....ayrıca haftaya pazar cumartesi günü tahlil yapılacak ve hamile olup olmadığım belli olacak.lütfen dualarınızda beni de unutmayın....

Cnm merhaba, bende de seninle aynı mutasyonlar var. Daha öncede yazmıştım hatırlarsan, 2 kaybım var. 2.yede mol demişlerdi. Ben gebelik öncesi günde 3 tabe folik plus aldım,onuda doktor söylemedi, ben kendim aldım . Ama gebeliği erken öğrenmek için SAT'dan 2 hafta ve 3 hafta sonra kan testi yaptım. Gebeliği öğrendiğimde 3+5 deydim sanırım. Doktor hemen Cleaxene 0.4, coraspin ve folbiole başlattı. Şuanda 12+0 dayım. Ve doktor gayet iyi gittiğimi söyledi. Normalde bizim mutasyonlarımız heterozigot olduğu için iğne tedavisini doktorlar vermiyor, ben bu durum yüzünden çok madur oldum, kaç doktor gezdim. Sonunda şimdiki doktorumu buldum, çok memnunum.
Mol için bişey diyemem, o çok farklı bir durum. Ve doktorlar kesinlikle verilen sürenin beklenmesini öneriyorlar, ben 6 ay beklemiştim. Ama süren bittiğinde hala hamile kalamazsan mutlaka bi tedavi önerirler. Mol yüzünden beklerken bana da hiçbişey söylemediler. Her ay Beta HCG yaptırıyordum ve her gittiğimde doktor gayet iyi, süre bitsin ondan sonra görüşelim diyordu. Deli oluyordum. Hatta son 3testi kendim yaptırdım laboratuarda doktora bile göstermedim. Her ay aynı lafları duymaktan sıkılmıştım.Çoğu gitmiş azı kalmış, biraz daha sabret, biliyorum boş yere beklemek çok üzücü ama allah korusun tekrar hamile kalırsan ve gene mol olursa daha uzun beklemek zorunda kalırsın. Doktor bana böyle demişti, o yüzdende sabırla bekledim.
Çok da stres yapma, çünki bizim durumumuzda süreç çok uzun. Ben önce mol için bekledim, hamileliği öğrendim sevinemedim bile, her 15 günde kontrole gidiyordum, her seferinde ağlaya zırlaya gittim, kalbi durdu, bu seferde olmadı diyerek gittim. Halada aynıyım, her kontrol öncesi korkuyorum, kötü birşey olacak diye.Yani anlayacağın hamile kalınca ohh demiyorsun, bu seferde kaybetme korkusu başlıyor. Bana doktorum hep diyor, biz sebebini işliyoruz Allah nasip ederse herşey yolunda gider. İnan yapacak başka bişey yok, sonuç hep aynı, sabırla beklemek.

Bu yanma ilaca has birşey, merak etme bizde de yanma oluyor. Bir süre sonra alışıyorsun çok fazla hissetmiyorsun. Ben de aşılama yaptırmıştım Gonalf kullanmıştım, o hiç yakmıyordu ama heparin iğneleri güzel güzel yakıyor. İnşallah tutmuştur aşılaman, güzel haberlerini paylaşırsın.

kızlar bi arkadaş vardı tuğbaydı sanırım salı günü doktora gidecekti bişey yazdımı kaçırdım sanırım inşallah herşey yolundadır

canım inşallah aşılamandan olumlu sonuç alırsın ben de iğne dağılırken yanma hissediyorum bikaç saniye geçiyo sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…