Cnm merhaba, bende de seninle aynı mutasyonlar var. Daha öncede yazmıştım hatırlarsan, 2 kaybım var. 2.yede mol demişlerdi. Ben gebelik öncesi günde 3 tabe folik plus aldım,onuda doktor söylemedi, ben kendim aldım . Ama gebeliği erken öğrenmek için SAT'dan 2 hafta ve 3 hafta sonra kan testi yaptım. Gebeliği öğrendiğimde 3+5 deydim sanırım. Doktor hemen Cleaxene 0.4, coraspin ve folbiole başlattı. Şuanda 12+0 dayım. Ve doktor gayet iyi gittiğimi söyledi. Normalde bizim mutasyonlarımız heterozigot olduğu için iğne tedavisini doktorlar vermiyor, ben bu durum yüzünden çok madur oldum, kaç doktor gezdim. Sonunda şimdiki doktorumu buldum, çok memnunum.
Mol için bişey diyemem, o çok farklı bir durum. Ve doktorlar kesinlikle verilen sürenin beklenmesini öneriyorlar, ben 6 ay beklemiştim. Ama süren bittiğinde hala hamile kalamazsan mutlaka bi tedavi önerirler. Mol yüzünden beklerken bana da hiçbişey söylemediler. Her ay Beta HCG yaptırıyordum ve her gittiğimde doktor gayet iyi, süre bitsin ondan sonra görüşelim diyordu. Deli oluyordum. Hatta son 3testi kendim yaptırdım laboratuarda doktora bile göstermedim. Her ay aynı lafları duymaktan sıkılmıştım.Çoğu gitmiş azı kalmış, biraz daha sabret, biliyorum boş yere beklemek çok üzücü ama allah korusun tekrar hamile kalırsan ve gene mol olursa daha uzun beklemek zorunda kalırsın. Doktor bana böyle demişti, o yüzdende sabırla bekledim.
Çok da stres yapma, çünki bizim durumumuzda süreç çok uzun. Ben önce mol için bekledim, hamileliği öğrendim sevinemedim bile, her 15 günde kontrole gidiyordum, her seferinde ağlaya zırlaya gittim, kalbi durdu, bu seferde olmadı diyerek gittim. Halada aynıyım, her kontrol öncesi korkuyorum, kötü birşey olacak diye.Yani anlayacağın hamile kalınca ohh demiyorsun, bu seferde kaybetme korkusu başlıyor. Bana doktorum hep diyor, biz sebebini işliyoruz Allah nasip ederse herşey yolunda gider. İnan yapacak başka bişey yok, sonuç hep aynı, sabırla beklemek.
bılyorum canım senı sen ne kadar bekledın mol surecını benım 7 ayda bu ay ben sımdıden folık asıd ıcsem sanırım olur bırde aspırın kulllansanmı senınle aslında ozel gorusssek olurmu telefonla daha ıyı olur mutasyonlarda aynı durum da offff offf ıstersen ben de verebılırım telefonumu ıstersen sen ver ben arayım farketmez
Anti kardiyolipin Ig 2.0 NEGATİF U/mL N(0 - 10)
Anti kardiyolipin Ig 2.6 NEGATİF U/mL N(0 - 7)
Homosistein 14.1 umol/L H(0 - 12)
Dış Lab. Sidratlı
Lac Screen NEGATİF
MOLEKÜLER TANI
MTHFR 1298 HETEROZİGOT MUTASYON SAPTANDI.
MTHFR 677 HETEROZİGOT MUTASYON SAPTANDI.
FAKTÖR V Leiden MUTASYON SAPTANMADI.
FAKTÖR II Protrombin MUTASYON SAPTANMADI
Hormon
Beta2 Mikroglobulin <0,570 mg/L L(1,16 - 2,52)
Active Protein C Rez 6.8
açıklama: BİRİMİ: RATIO
Arkadaşlar benim tahlil sonuçlarımada bir bakın
ben son düşüğümde fragmin iğne ve coraspin kullanmıştım
ama maalesf 11 haftalıkken karnımda ölmüş bebişim
ayrıca benim 11 yaşında bir kızım var
onda hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım
artık ne yapacağımı hangi doktora gideceğimi şaşırdım
ara ara girip takip ediyorum sizleri.. bende gecen sene bu aylarda buralara sürekli yazıyordum. Şubat'ta hamile oldugumu öğrenmiş Hergün cleksan 0,4 iğnemi yapıyordum. 2dusuk sonunda 3. gebeligimde Allah'imin yardımıyla Ekim ayında kızıma kavuştum.. mucizem o benim.. bu hafta dogum iznimde bitti ise de başladım.. ümit yitirmeyin moral bozmayın Allah'ım ol diyince oluyor.. dualarım sizinle..
sevgiler..
kızlar bi arkadaş vardı tuğbaydı sanırım salı günü doktora gidecekti bişey yazdımı kaçırdım sanırım inşallah herşey yolundadır
canım sanırım beni sordun..geçen hafta salıydı muayene.şimdilik bir sorun yok kasılmalar dışında..32.haftadayız.dualarınıza ihtiyacım var.inşallah iyi bir örnek olurum size de moral veririm..
arkadaşlar ben iğnemi bu zamana kadar hep aynı saatte yaptım bugun 1bucuk saat gectıkten sonra aklıma geldi.endişendım kendımı cok suclu hıssedıyorum bır sey olmaz degılmı.doktorumu arayacagım ama kızacaktır eminim oyuzden sıze sormak ıstedım
canım sanırım beni sordun..geçen hafta salıydı muayene.şimdilik bir sorun yok kasılmalar dışında..32.haftadayız.dualarınıza ihtiyacım var.inşallah iyi bir örnek olurum size de moral veririm..
canım ne kadar guzel bu haftalara kadar gelmıssın rabbım saglıklıca kucagına almayı nasıp etsin insallah.doktorun bu duruma ne dıyor merak ettım bu pıhtılasmayla alakalı bır durummu acaba?
canım güzel haberlerini almak sevindirici.kasılmaların ne zaman başladı.doktor ne dedi?benimde 2 gündür kasılmam ve bel ağrım var.bugün kontrolüm vardı.ntsye falan girdim.sorun yok şükürler olsun.doktor atık olabileceğini söyledi.rabbim sağlıklı ve zamanında doğum nasip etsin.
cnm merak etme bir sorun olmaz.bende arada geçiktiriyorum farkında olmadan tabi.bi sorun yaşamadım.
canım güzel haberlerini almak sevindirici.kasılmaların ne zaman başladı.doktor ne dedi?benimde 2 gündür kasılmam ve bel ağrım var.bugün kontrolüm vardı.ntsye falan girdim.sorun yok şükürler olsun.doktor atık olabileceğini söyledi.rabbim sağlıklı ve zamanında doğum nasip etsin.
benim kasılmalar biraz erken başlamıştı.normalde 30. haftalarda başlaması normal galiba ama benim 20. haftalarda başladı.bunun için ilaç kullanmaya başladım 27.haftadan beri kullanıyorum.kan pıhtılaşmasıyla ilgisi var mı bilmiyorum çünkü doktorum bu konuda bir şey söylemedi.ama benim kanamam olmuştu ondan sonra hissetmiştim bu tür kasılmaları daha çok küçükken yani 12.haftada falan.
Cnm ben 2. gebeliğin sonucunda hidropik dejenerasyon yazdığı için 6 ay bekledim.Süre bittiğinde de kısmet ilk denemede hamile kaldım. Bende parsiyal yada komplet mol diye bir sonuç yazmıyordu. Sende yazıyorsa mecbur 1 sene bekleyeceksin. Benim beklememe bile gerek yokmuş aslında ama bekledim işte. Mutasyonlara gelince her doktor ayrı yorum yapıyor bence sen doktorunla görüş, öncesinde iğne veya coraspin vermiyorlar, kanamayı arttırıp kötü sonuçlara neden olabilir. Bence tek yapacağın folik plus yada folbiol al. Gebeliğinide erken öğrenmen faydalı olur. Kullanacağın ilaçları, korunmayı ne zaman bırakacağını da doktorunla görüş bence. Bu pıhtılaşma işinde kesin bir teşhis yok inan. Bana 3 doktor 3 ayrı yorum yaptı. Her doktor her hastaya farklı uygulama yapıyor. Mutasyonlarımız aynı olsa bile bana uygulanan uygulama sana uygun olmayabilir. Eğer için rahat değilse gerçekten güveneceğin bir doktor bul. Bende önceki doktorlarıma giderken sürekli arayış içindeydim, güvenemiyordum bir türlü. Ama şimdi sürekli takip eden, açıklamalar yapan, her aradığımda telefona çıkan, her gittiğimde saçma sapan tüm sorularıma yanıt veren hatta bir nebze terapi yapan bir doktorum var. Tek bişey öğrendim bu hastalıkta ''DOKTOR'', ne mutasyon, ne ilaç, doktorun sana koyacağı doğru teşhis önemli vede düzenli takip.
sagol canım cevabın iicin.sanada maaaaşallah diyorum burada saglıklı dogum haberlerini alırız inşallah cok az kalmıs tabi sana gecmiyordur sımdı vakıt:)neyse dua ile...allaha emanet olun inşallah
arkadaslar ben dusuk tehdıdı sebebıyle hastanede bı hafta kadar yattım bu sure zarfı ıcerısınde arada bır ıgne vuruldum ama cok yakan bı ıgneydı doktorum dusuk olmaması ıcın ıgne demıstı ama malesef bebegımı kaybettım doktoruma soramamıstım adını acaba bu ıgne claxanı mıydı bu konuda bılgısı olan var mı ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?