cnm benim şu an 28 haftalık hamileyim 9. haftadan itibaren bende çok şiddetli kanamalar yaşadım. progestan iğne ve yatak istirahati ile geçti. aklına kötü şeyler getirme. ihmal etme dr.a git. çok geçmiş olsun.
aşılama için raporu nereden çıkardınız...tamamını ödüyor mu ilaçların devlet rapor çıkarıldığı zaman?benim de önümüzdeki ay aşılama yapılacak.o yüzden merak ettim?hangi belgeler isteniyor?uğraştırıcı bir iş bildiğim kadarı ile.
TEST SONUÇ BİRİM REFERANS ARALIĞI
WBC 6.83 x10^3/uL 5.2-12.4
RBC 4.45 x10^6/uL 4.2-6.1
HGB 12.4 g/dL 12-18
HCT 40.2 % 37-52
PLT 279 x10^3/uL 130-400
MCV 90.4 fL 80-99
MCHC L 31.0 gr/dL 33-37
MPV 8.4 fL 7.2-11.1
%NEUT 68.2 % 40-74
%LYMPH 23.1 % 19-48
%MONO 5.0 % 3.4-9
%EOS 1.5 % 0-7
%BASO 0.4 % 0-1.5
#NEUT 4.66 x10^3/uL 1.9-8
#LYMPH 1.58 x10^3/uL 0.9-5.2
#MONO 0.34 x10^3/uL 0.16-1
#EOS 0.10 x10^3/uL 0-0.8
#BASO 0.03 x10^3/uL 0-0.2
RDW 13.7 % 11.5-14.5
PDW 53.6 % 25-65
PCT 0.23 % 0.12-0.36
LUC% 1.7 % 0-6
LUC# 0.12 x10^3/uL 0-0.4
GLUKOZ 82 mg/dL 70-110
ÜRE 23 mg/dL 15-36
KREATİNİN 0.6 mg/dL 0.6-1.3
ALP 95 U/L 38-126
AST(SGOT) 31 U/L 14-36
ALT(SGPT) 37 U/L 9-52
PROTROMBİN ZAMANI(sn) 11.9 sn 10-15
PROTROMBİN ZAMANI(%) 113 % 70-150
PROTROMBİN ZAMANI(INR) 0.91 INR 0.8-1.2
aPTT 33.8 sn 22.6-35
FİBRİNOJEN(KOAGÜL) 313 mg/dl 175-400
PROTEİN S 90.3 % 55-160
PROTEİN C 113 % 70-130
AKTİVE PROTEİN C REZİSTANS 1.48 R
2,6 - 7,8 NEGATİF
1,2 - 2,5 HETEREZİGOT
1 - 1,1 HOMOZİGOT
LUPUS ANTİKAGÜLAN(TARAMA L 26.9 sn 31-44
bunları yaptılar birde idrar testi sizce testler eksik mi kan pıhtılaşmam olup olmadığı bu testlerden belli olur mu yada başka bir sorun olup olmadığı. doktorlardan yana şimdiye kadar pek şansım olmadı ikizlerim vardı doktorlar yüzünden ikiside öldü düşün hafif sancıyla hastaneye gittim hemen doğuma aldılar sezeryana alın dedim terslediler ve hatta bebeğimin biri tersti ve buna rağmen normal doğum yaptırdılar 5-10 dk önce yaşayan bebeğimi tersken içimden çıkarmaya çalışırken öldürdü diğeride fazla yaşamadı yani artık güvenmiyorum ne bir açıklama yapıyorlar nede ilgileniyorlar şimdiye kadar hiç ilgilenen bi doktor çıkmadı karşıma. bu gittiğim doktorda hiçbişey yok dedi ama yinede güvenemiyorum. bu arada cevap verdiğin için çok sağol.
Merhaba arkadaşlar. Ben de aranıza şimdi katılıyorum. Bugün aldığım sonucuma göre FAKTÖR XIII V34L ve MTHFR (A1298C) homozigot normal,MTHFR (C677T) ise heterozigot. Bunları yorumlayablir misiniz? Yani normal yazması iyi birşey mi?
kızlar acil cevaplarınıza ihtiyacım var.dün dr a gttm.herşey normaldi.kanda tekrar baktı bthcg ye.iyi dedi.düşük riski yok dedi.alttan baktı.bana cln 4000 iğne verdi.progestan verdi.aspirin folibol calciyum.dün ilk iğnemi yaptı eşim.sbah okulda hafif pembe bi akıntı geldi.moralim sıfır oldu.sonra tekrar gttm lavaboya bu sefer koyu renge dönüşmüştü.ondan sonra gelmedi ama eve geldim az az koyu kahve akıntım var sürekli bir ıslaklık hissediyorum.normal mi bunlar.iğne mi yapıyor.iğne kullanıpda bunları yaşayan varmı???koyu akıntı korkutuyor beni.ağlıyorum ama ağlamak istemiyorum.dün dr stres yapma bu dönemede önemli dedi.
ne olur çokkkkk duaya ihtiyacım var duanızı eksik etmeyin inş.
Çok teşekkür ederim arkadaşım. İşte şartlardan dolayı uzman bir doktora ulaşmam şu an sıkıntılı. Ama en kısa zamanda uzmanına ulaşacağım. Allah hepimizin gönlüne göre versin.
TEST SONUÇ BİRİM REFERANS ARALIĞI
WBC 6.83 x10^3/uL 5.2-12.4
RBC 4.45 x10^6/uL 4.2-6.1
HGB 12.4 g/dL 12-18
HCT 40.2 % 37-52
PLT 279 x10^3/uL 130-400
MCV 90.4 fL 80-99
MCHC L 31.0 gr/dL 33-37
MPV 8.4 fL 7.2-11.1
%NEUT 68.2 % 40-74
%LYMPH 23.1 % 19-48
%MONO 5.0 % 3.4-9
%EOS 1.5 % 0-7
%BASO 0.4 % 0-1.5
#NEUT 4.66 x10^3/uL 1.9-8
#LYMPH 1.58 x10^3/uL 0.9-5.2
#MONO 0.34 x10^3/uL 0.16-1
#EOS 0.10 x10^3/uL 0-0.8
#BASO 0.03 x10^3/uL 0-0.2
RDW 13.7 % 11.5-14.5
PDW 53.6 % 25-65
PCT 0.23 % 0.12-0.36
LUC% 1.7 % 0-6
LUC# 0.12 x10^3/uL 0-0.4
GLUKOZ 82 mg/dL 70-110
ÜRE 23 mg/dL 15-36
KREATİNİN 0.6 mg/dL 0.6-1.3
ALP 95 U/L 38-126
AST(SGOT) 31 U/L 14-36
ALT(SGPT) 37 U/L 9-52
PROTROMBİN ZAMANI(sn) 11.9 sn 10-15
PROTROMBİN ZAMANI(%) 113 % 70-150
PROTROMBİN ZAMANI(INR) 0.91 INR 0.8-1.2
aPTT 33.8 sn 22.6-35
FİBRİNOJEN(KOAGÜL) 313 mg/dl 175-400
PROTEİN S 90.3 % 55-160
PROTEİN C 113 % 70-130
AKTİVE PROTEİN C REZİSTANS 1.48 R
2,6 - 7,8 NEGATİF
1,2 - 2,5 HETEREZİGOT
1 - 1,1 HOMOZİGOT
LUPUS ANTİKAGÜLAN(TARAMA L 26.9 sn 31-44
bunları yaptılar birde idrar testi sizce testler eksik mi kan pıhtılaşmam olup olmadığı bu testlerden belli olur mu yada başka bir sorun olup olmadığı. doktorlardan yana şimdiye kadar pek şansım olmadı ikizlerim vardı doktorlar yüzünden ikiside öldü düşün hafif sancıyla hastaneye gittim hemen doğuma aldılar sezeryana alın dedim terslediler ve hatta bebeğimin biri tersti ve buna rağmen normal doğum yaptırdılar 5-10 dk önce yaşayan bebeğimi tersken içimden çıkarmaya çalışırken öldürdü diğeride fazla yaşamadı yani artık güvenmiyorum ne bir açıklama yapıyorlar nede ilgileniyorlar şimdiye kadar hiç ilgilenen bi doktor çıkmadı karşıma. bu gittiğim doktorda hiçbişey yok dedi ama yinede güvenemiyorum. bu arada cevap verdiğin için çok sağol.
kızlar acil cevaplarınıza ihtiyacım var.dün dr a gttm.herşey normaldi.kanda tekrar baktı bthcg ye.iyi dedi.düşük riski yok dedi.alttan baktı.bana cln 4000 iğne verdi.progestan verdi.aspirin folibol calciyum.dün ilk iğnemi yaptı eşim.sbah okulda hafif pembe bi akıntı geldi.moralim sıfır oldu.sonra tekrar gttm lavaboya bu sefer koyu renge dönüşmüştü.ondan sonra gelmedi ama eve geldim az az koyu kahve akıntım var sürekli bir ıslaklık hissediyorum.normal mi bunlar.iğne mi yapıyor.iğne kullanıpda bunları yaşayan varmı???koyu akıntı korkutuyor beni.ağlıyorum ama ağlamak istemiyorum.dün dr stres yapma bu dönemede önemli dedi.
Amin canım. Burada bir sürü arkadaşımız var bu tedavilerle bebeklerini kucaklarına alan, o yüzden umudunu yitirme, darısı inşallah en kısa zamanda bizlere.
Gördüğüm kadarıyla en sık rastlanan mutasyonlardan MTHFR 677 ve MTHFR 1298 bakılmamış, ayrıca Faktor testleri var, mesela Faktor V Leiden eksik. Antitrombin III yok. Bana düşüklerim ile ilgili yapılan diğer testler; Protrombin 20210 mutasyonu, Anti-Kardiolipin IgG, Anti-Phospholipid IgG, Anti-ds-DNA, Anti-Mitokondriyal-AB, Antinükleer Antikor, Anti-Düzkas antikoru, Anti-Parietal Antikor, ENA testleri, romatoid faktörler.
sözde araştırma hastanesi işte bu kadar insanlara değer veriyorlar onların ne kadar umrundaki birde genetik test yapılsın diye söyledim herşeyi anlattım bu ne biçim test bu ne biçim hastalara tedavi allah ım ne kadar doktorlardan yana şanssızım. çok sağol yarın bir daha şansımı denicem bakalım yapacaklarmı
sözde araştırma hastanesi işte bu kadar insanlara değer veriyorlar onların ne kadar umrundaki birde genetik test yapılsın diye söyledim herşeyi anlattım bu ne biçim test bu ne biçim hastalara tedavi Allah ım ne kadar doktorlardan yana şanssızım. çok sağol yarın bir daha şansımı denicem bakalım yapacaklarmı
canım ben 2 arastırma hastanesıne gıttıgım halde beım bıle eksık ben de tekrar gıdıcem 1 ı ise tıp fakultesı yanı
cnm coraspinle birlikte mi iğne kullanıyosun.eğer öyleyse genelde asprini kesiyo dr.lar.inş. bişey olmaz korkma.ama yat dinlen bol bol.Allaım sana bağışlar inş. bebeğini
canım içini rahatlatmak isterim..bende de aynı sorun olmuştu ama korkma yani ilaçlardan falan değilidr hamileyken vajinal ultrasonla bakıldığından sonra böyle kanamalar olabiliyormuş normalmiş..inşallah senin de böyledir..yüreğini ferah tut.herşeyin hayırlısını iste..dualarım seninle....
dualarımız senle cnm.endişelenme Allahın izniyle herşey güzel olacak.bende 5.haftamda aynılarını yaşadım.1 hafta sürdü nerdeyse koyu renk akıntı.coraspini bıraktırmadı bana doktor,progestan verdi 5.ayıma kadar günde 2 tane kullandım fitil olarak.iğneye lekelenmem bittikten sonra başladım,öncesinde kullanmıyordum.stres yapma ve mümkünse yatmaya çalış.
kızlar benim hikayem çok uzun ama özetle çok kısa geçicem
gebeliklerim şöyle oldu normal gebe kaldım hiç test vs.. olmadan
ilk gebeliğim 24. haftaya kadar geldi ayrıntılıda anomaliler,beyinde ödem,amniyo sıvı fazlalığı vs.. tespit edildi ve gebeliğim sonlandırıldı
ikinci gebeliğimdede 22. haftaya kadar geldim ve aynı belirtiler ve sonlandırıldı
üçüncü gebelikte 6. hafatada düşük oldu kendiliğinden oldu hiç bir işlem görmedim
dördüncü gebeliğim 10. haftada doktor kontrolüne gittiğimde kalbi durmuş kürtaj oldum
ve bize bu zamana kadar her türlü test vs.. yapılmıştı yani bzi öyle sanıyorduk daha çok bebeklere bakılmıştı ve bazı tanılar koyuldu vs.. bu işler öyle karışıkki neye inanacağımızı şaşırdık güya kas hastalığı olabilir,tek gen hasalığı olabilirvs.. dediler anomaliler için en son fakültedeki genetik danışma istediğimiz doktor bu testler yapılmamış size bunlarıda yapalım dedi
kromozomlarda vs.. hiç birşey çıkmadı ama bende MTHFR C677T HOMOZİGOT MUTANT ÇIKTI VE PIHTILAŞMA İLE İLGİLİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM GEBELİK DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE DOKTORUNUZA GÖSTERİN BU SONUÇLARI dediler şu an düşünmüyorum hamilelik epey yoruldum ama içimde bir umut yeşerdi her ne kadar doktorlar bu durum sadece düşükleri açıklar anomaliye sebep değildir desede ben acaba anomalilerin kaynağıda bu olabilirmi eğer bu ise iğneyle hamilelik yaşarsan çocuk sağlıklı olurmu diye umutlandım bu konuda bilgisi deneyimi buna yakın acıları olanlar var mı bana yardımı dokunacak biri varsa fikirlerini doktor önerisini rica ediyorum
doktorların çoğu kan pıhtılaşması ile anomalia rasında ilşkiolmadığını söylüyorlar ama düzgün kan akışı olmayan bebek düzgün beslenemesse bir çok anamoli ortaya çıkmazmı ?? ne bileyim ya inşallah bundandır ve iğne ile sağlıklı bir çocuk sahibi oluruz teşekkürler
arkadaşlr sağolun desteğiniz için.dün aradım dr u.yarın hemen gel iğne yapmaz düşük riski vardır dedi.az evvl geldim.kesen bozulmamış büyümeye devam ediyor dedi.progestanı 3 e çıkardı.kanımı aldı öğleden sonra öğrencem inş.bide 10 gün rapor verdi.aslında rapor almak istemedim hem öğrencilerim için hemde ark bimesin isedim ama olmadı.dün ilkdefa iğnemi kendim yaptım.RABBİM şafi sıfatyla şifa versin inş.yine alttan baktı.mecbur dedi küçük çünkü
hayırlı cumalar dualarınızı eksik etmeyin.
arkadaslar ben sımdı bebek aspırını kullanmasam gebe kaldıgımda doktora gıtssem o zaman tedavımı olsam bısey olur mu gec kalmıs mı olurum yoksaa??[/QUOTE
Arkadaşım,benim doktorum gebelik öncesi folik asit ile birlikte başladı bebek aspirinine..Eğer gebe kalmayı düşünüyorsan ikisine de bian evvel başlamanda yarar var..ben ağustos 2011 den beri kullanıyorum ve şuan yeni hamileyim,iğneye başladım)
öncelikle çok geçmiş olsun canım. rabbim en kısa zamanda acılarını unutturup kucağını doldursun inşallah.
iğneyle sağlıklı olurmu demişsin ya. benm yengem de senn gibi birkaç bebek kaybından sonra uzun zamanlar boyunca iğne vurularak sahip oldu bebeğine. şuan 1 yaşında yiğenim var ve maşallah hiçbir sorunu yok. çok çok sağlıklı çok akıllı bir çocuk.
çok doktorlar çok hastaneler ve yüzlerce testte yapılamayan tedaviyi bir tanıdık vasıtasıyla tesadüfen öğrendiğimiz bir doktorun sayesinde geldi meleğimiz.
ücretleri biraz yüksek di doktorun ama değdi.
fulya jinemed hastanesi, teksen çamlıbel.aklında bulunsun belki faydası olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?