Normal yazanlarda bir sorun yok. Bunlara gore sadece MTHFR 677 heterozigot mutasyonun var.
Çok geçmiş olsun. Senin yazından sonra internette biraz araştırdım ilgili olabileceğini düşündüğüm bir yazıyı alıntılıyorum.
"MTHFR mutasyonu olan hastalarda folik asit seviyesi azaldığı için anne karnındaki bebekte, sinir sistemi, omurga ve beyinde anormal gelişim riski artmıştır. Hem heterozigot, hem de homozigotlar için bu risk artmıştır. Bu risk gebelik öncesinde ve sırasında folik asit tedavisi verilerek azaltılır. Bu hastalara ayrıca vitamin B12, vitamin B6 takviyesi de verilebilir."
Bilmiyorum Folik asit ve B vitamini takviyesi alıyor muydun ama Esat Orhon diye bir doktorun kendi sayfasında böyle bir not var, belki senin durumunu açıklayabilir.
kızlar salı günü genetik test yaptıracağım 3 düşüğüm var
bu sizde çıkan kanda pıhtılaşma olayı hangi testle anlaşılıyor
hematoloğa felanmı gittiniz yardımcı olun ne olurrr
herkese selam..Ben de aynı problemi yaşayanlardanım..paylaşmak istedim yaşadıklarımı....3 düşük yaptım. 3.düşüğümün sonunda mthfr677 homozigot mutasyonu ve haşimato tiroidi olduğum ortaya çıktı..son düşüğümden sonra 4-5 ay tiriod hormanlarımın düzene girmesi için ilaç kullandım ve bu arada coraspirine de başlamıştım doktorumun tavsiyesiyle..5 ay sonra hamile kaldım çok şükür hemen iğne tedavisine başladık..innohep 0,45 kullandım hamileliğim süresince..hamile kaldığıma sevinememiştim bile..çok ağladım yine kaybedecem diye..hergün bu korkuyla uyanıyor rüyalarımda hep kaybettiğimi görüyordum..her tuvalete gidişimde kanamam olacak diye çok korkuyordum..her doktor kontrolüne gittiğimizde acaba kötü birşey söyleyecek mi diye bekliyordum..hamile olduğumu 5.aya kadar yakınlarım dışında kimselere söyleyemedim..bütün hamileliğimi evde geçirdim..zaten 2.düşükten sonra işten de ayrılmıştım stresten uzak kalmak için..33.haftada aspirini bıraktım..doğuma 1 hafta kala da iğneyi..epidural sezryan oldum..aslında doktorm normal yapabilirsin dedi ama ben korktum zorlamak istemedim..doğuma kadar hep kaybetme korkusunuyaşadım..en yakınların bile bu korkuyu anlamazken..doğuma girerken ağladım ama bebeğimin sesini duyunca dünyalar benim oldu çok şükür Allahıma..burada paylaşılanları o kadar iyi anlıyorum ki..Allah herkesin gönlüne göre versin..dualarım sizinle..
canım ne güzel umut verici bir mesaj paylaşmışsın sağolherkese selam..Ben de aynı problemi yaşayanlardanım..paylaşmak istedim yaşadıklarımı....3 düşük yaptım. 3.düşüğümün sonunda mthfr677 homozigot mutasyonu ve haşimato tiroidi olduğum ortaya çıktı..son düşüğümden sonra 4-5 ay tiriod hormanlarımın düzene girmesi için ilaç kullandım ve bu arada coraspirine de başlamıştım doktorumun tavsiyesiyle..5 ay sonra hamile kaldım çok şükür hemen iğne tedavisine başladık..innohep 0,45 kullandım hamileliğim süresince..hamile kaldığıma sevinememiştim bile..çok ağladım yine kaybedecem diye..hergün bu korkuyla uyanıyor rüyalarımda hep kaybettiğimi görüyordum..her tuvalete gidişimde kanamam olacak diye çok korkuyordum..her doktor kontrolüne gittiğimizde acaba kötü birşey söyleyecek mi diye bekliyordum..hamile olduğumu 5.aya kadar yakınlarım dışında kimselere söyleyemedim..bütün hamileliğimi evde geçirdim..zaten 2.düşükten sonra işten de ayrılmıştım stresten uzak kalmak için..33.haftada aspirini bıraktım..doğuma 1 hafta kala da iğneyi..epidural sezryan oldum..aslında doktorm normal yapabilirsin dedi ama ben korktum zorlamak istemedim..doğuma kadar hep kaybetme korkusunuyaşadım..en yakınların bile bu korkuyu anlamazken..doğuma girerken ağladım ama bebeğimin sesini duyunca dünyalar benim oldu çok şükür Allahıma..burada paylaşılanları o kadar iyi anlıyorum ki..Allah herkesin gönlüne göre versin..dualarım sizinle..
burcu çok sağol bunu okuyup araştırıcam ve bebek düşünürsem doktorumada bunları ısrar ederek hatırlatıcam umarım işe yarar çok sağol bilgi için bunu okuyunca bile heyecanlandım senelerdir birşey bulamıyoruz insan kanında homozigot mutant çıkmasına sevinmez ama ben buna bile sevinir durumdayım yeterki çözümü olsun yeterki önceki kayıplarımı açıklasın diye bir umut işte inşallah iğneler takviyeler işe yarar kızlarÇok geçmiş olsun. Senin yazından sonra internette biraz araştırdım ilgili olabileceğini düşündüğüm bir yazıyı alıntılıyorum.
"MTHFR mutasyonu olan hastalarda folik asit seviyesi azaldığı için anne karnındaki bebekte, sinir sistemi, omurga ve beyinde anormal gelişim riski artmıştır. Hem heterozigot, hem de homozigotlar için bu risk artmıştır. Bu risk gebelik öncesinde ve sırasında folik asit tedavisi verilerek azaltılır. Bu hastalara ayrıca vitamin B12, vitamin B6 takviyesi de verilebilir."
Bilmiyorum Folik asit ve B vitamini takviyesi alıyor muydun ama Esat Orhon diye bir doktorun kendi sayfasında böyle bir not var, belki senin durumunu açıklayabilir.
kızlar salı günü genetik test yaptıracağım 3 düşüğüm var
bu sizde çıkan kanda pıhtılaşma olayı hangi testle anlaşılıyor
hematoloğa felanmı gittiniz yardımcı olun ne olurrr
canım ne güzel umut verici bir mesaj paylaşmışsın sağol
Allah bizeede nasip eder inşallah
burcu çok sağol bunu okuyup araştırıcam ve bebek düşünürsem doktorumada bunları ısrar ederek hatırlatıcam umarım işe yarar çok sağol bilgi için bunu okuyunca bile heyecanlandım senelerdir birşey bulamıyoruz insan kanında homozigot mutant çıkmasına sevinmez ama ben buna bile sevinir durumdayım yeterki çözümü olsun yeterki önceki kayıplarımı açıklasın diye bir umut işte inşallah iğneler takviyeler işe yarar kızlar
herkese selam..Ben de aynı problemi yaşayanlardanım..paylaşmak istedim yaşadıklarımı....3 düşük yaptım. 3.düşüğümün sonunda mthfr677 homozigot mutasyonu ve haşimato tiroidi olduğum ortaya çıktı..son düşüğümden sonra 4-5 ay tiriod hormanlarımın düzene girmesi için ilaç kullandım ve bu arada coraspirine de başlamıştım doktorumun tavsiyesiyle..5 ay sonra hamile kaldım çok şükür hemen iğne tedavisine başladık..innohep 0,45 kullandım hamileliğim süresince..hamile kaldığıma sevinememiştim bile..çok ağladım yine kaybedecem diye..hergün bu korkuyla uyanıyor rüyalarımda hep kaybettiğimi görüyordum..her tuvalete gidişimde kanamam olacak diye çok korkuyordum..her doktor kontrolüne gittiğimizde acaba kötü birşey söyleyecek mi diye bekliyordum..hamile olduğumu 5.aya kadar yakınlarım dışında kimselere söyleyemedim..bütün hamileliğimi evde geçirdim..zaten 2.düşükten sonra işten de ayrılmıştım stresten uzak kalmak için..33.haftada aspirini bıraktım..doğuma 1 hafta kala da iğneyi..epidural sezryan oldum..aslında doktorm normal yapabilirsin dedi ama ben korktum zorlamak istemedim..doğuma kadar hep kaybetme korkusunuyaşadım..en yakınların bile bu korkuyu anlamazken..doğuma girerken ağladım ama bebeğimin sesini duyunca dünyalar benim oldu çok şükür Allahıma..burada paylaşılanları o kadar iyi anlıyorum ki..Allah herkesin gönlüne göre versin..dualarım sizinle..
Rica ederim canım. Ben de 3. düşükten sonra teşhis konunca gerçekten sevinmiştim, en azından ne oldugu bulundu elbet bir caresi de bulunur derdime diye, o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Bende de MTHFR'nin bir diğer tipi 1298 homozigot mutasyon var, benim hamileliklerim erken dönem kayıplarıydı ve anomaliler yoktu. Ancak 2 kişi daha biliyorum, bir bebeklerini anormal oldugu için aldıran, daha sonra düşük yaşayan ve araştırıp kan pıhtılaşması teşhisi konan. Sonraki hamileliklerinde de sağlıklı bebekleri olan 2 kişi. Ben de onların durumunu düşündüğüm zaman acaba anormal olmalarıyla kan pıhtılaşmasının bir alakası var mı diye sormuştum kendi kendime. Belki de gerçekten ilgisi vardır, belki de sen de onlar gibi bir sonraki hamileliğinde sağlıklı bir şekilde çocuğunu kucağına alabileceksin.
burcu şu yazdıkların benim için o kadar önemliki anlatamam bu teşhis konulduğundan beri (öğreneli daha 5 gün oluyor malesef şimdiye kadar benden bu tahlili kimse istemedi atlanmış yani hep bebeklere odaklandılar )anomali ile pıhtılaşmayı araştırıyorum bu teşhisten önce hep konulan tanıyı araştırıp durmuştum öyle çok yoruldumki okumadım site gitmediğim yer kalmadı belkide öyle bir tanı yoktu anomalilerin sebebini bulamayınca bir tanı koymak gerekiyor ve en yakını neyse o gruba sokuveriyorlar bebekte şu var bu var diye bu konular öyle karışıkki yazarken bile karmakarışık oluyor
burcu beni anlamana çok sevindim senin sağlıklı bebeğin varmı yani son durumun ne?umarım vardır
ve benim için çok önemli olan o tanıdığın iki kişiyle iletişime geçebilmek ne olur bu konuda bana yardımcı olurmusun mailde olsa msn de olsa bir iki satır konuşabilirmiyim bu söylediğin benim için öyle önemliki senelerdir fiziksel ve duygusal anlamda çok yıprandık yorulduk tam akışına bırakayım bir kez daha denerim hayırlısıyla olur olmazsa olmaz dediğim anda bu pıhtılaşma olayı çıktı doktorlar çok önemsemiyor ama okuduklarım, senin bulduğun yazı,kendi mantığım bağlantı olabileceğini söylüyor bana bazen tıpta herşeye çözüm olamıyabiliyor aynı konuda 10 doktor farklı cevaplar veriyor ve bu bizi daha çok yoruyor
benim kendimce bulduğum çözüm şöyle hamilelik planladığım taktirde
3 ay öncesinden folik asit,b12,b6 ölçümlerime baktırıcam ve çıkan sonuca göre takviyeye başlıcam
coraspin 100 başlıcam bir ay önce başlayalım dedi doktorum
ve hamile kaldığım belli olduğunda kan sulandırıcı iğne vurulucam gene doktorum önerecek
dua edip beklemek allahtan hayırlısını dilemekten başka çarem yok umarım hakkımızda hayırlısı olur çok nazlandı bu bebek kız olursa nazlı koyayım adını :)
Allah hepimizin yardımcısı olsun bebek kokusuna hasretim gerçekten ama hamile kalmayada korkuyorum ...
cevabın için çok teşekkür ederim sen kavuştunmu bebeğine iğneye ne zaman başlamıştın?
canım senin hamilelik nasıl gidiyor
Sevgili arkadaşlarım anomalili bebeği olup gebeliği sonlandırılan (düşük değil) ,bunun yanında düşükleri olan ve pıhtılaşma sorunu olduğu tespit edilip sağlıklı bebeği olan var ise lütfen benimle iletişime geçsin anomali ve pıhtılaşma arasında ilşki olduğuna inanan yada bu konuda deneyimi olan var ise lütfen özelden ya da burdan benimle iletişim kursun rica ediyorum teşekkürler
canım çok geçmiş olsun umudumuzu kaybetmeden devam edicez o kişilerin durumunu gayet net anlatmışsın iletişim bilgilerine gerek yok çok sağol umarım bağlantı vardır ve umarım iğne vurulunca gebeliğim sağlıklı olur kalan tek umudum bu olmaz isede Allah bizlere eşlerimize sağlık versin ne yapalım dünyanın sonu değil elimizden gelen bu sanırım tekrar çok teşekkür ederiyorum sana sağolasınTatlım biri benim arkadaşım biri kuaförümün eşi. Arkadaşım İstanbul'da, o çok takılmadı bu konuya, birinci 2li testten sonra anormal oldugu için alındı, ikinciyi düşürdü ve sonra biz ısrar edince gitti ve testlerini yaptırdı. Sonrasında da iğne kullanmadan vitamin ve coraspin takviyesi ile bebek sahibi oldu. Neredeyse durumunu hiç önemsemedi ve bu konuda araştırmalar yapmadı bildiğim kadarıyla, ya da bize öyle aksettirmiş olabilir. Onunla görüşüp iletişim bilgilerini vermemde sakınca yoksa sana iletirim. Kuaförümün eşinden ise bir bilgi alabilir miyiz onu bilmiyorum, denerim. Bildiğim kadarıyla onların doktorları da pıhtılaşma ve anomaliler arasında bir bağ kurmamıştı. Bu sadece benim duyduğum 2 olayı kafamda birleştirip sorgulamamdan kaynaklanıyor.
Ben folbiol ve benexol kullanıyorum ve bunu doğum yapsam bile sanırım kullanmaya devam edeceğim. Yani ölçümlerini şimdiden yaptır, değerlerin düşük çıkmasa bile yoğun bir dozda olmasa bile takviye al bence. Coraspini de diğerleriyle beraber başla. Benim ne yazık ki henüz çocuğum yok, teşhisten sonraki ilk gebeliğim de düşükle sonuçlandı. İğne kullanıyordum ama 9haftanın sonunda öldü ve dozajın yetmediğini düşünüyoruz. Şimdi yeniden deniyorum, tedaviye rağmen düşük olması bana çok ağır geldi, ama şimdi toparlandım ve diyorum ki eğer bebek sahibi olmak istiyorsam her ne kadar zor da olsa yeniden yeniden yeniden başlamalıyım. Tekrar düşebileceğini biliyorum, ne yazık ki bu konuda sana bu kadar doz yeter bu kadar fazla gelir diyebilen bir kontrol mekanizması yok. O yüzden şansım varken tekrar tekrar denemek zorundayım ben de senin gibi korkuyor olsam bile.
Her nekadar mthfr'lerin ozellikle heterozigot olanlarinin dusukler uzerinde kanitlanmis calismalari olmasada, insan mantiken dusundugunde bile rahat kan akisinin saglanamadigi bir embryo saglikli gelisemez, organlari gelisimini tamamlayamaz ve ozellikle neurological tup defect le alakali bir suru anomali soz konusu olabilir. Kimisi neden ilk haftalarda kaybediyor kimisi neden son haftalarinda kaybediyor; bu pihtilasmadan mi degilmi diye soruyoruz hep; bu alanda ispatlanmis calismalar olmadigi icin ve doktorlarda tahmini hareket ettigi icin, bende tahminlerimi kullanma geregini duyuyorum o nedenle ilk haftalarda ve son haftalarda kaybetmek arasindaki farki ben kesinlikle pihtilasmaya bagliyorum yani kisinin aptt ve homosistein duzeyi ile alakali oldugunu dusunuyorum. Zira, gebelik esnasinda hicbirimiz yada cogumuz gercek anlamda adamakilli bir aptt ve homosistein kontrolu olmuyoruz duzenli araliklarla. Cogumuz gebelik bittikden sonra bakiliyor. Gebelik zaten basli basina pihtilasmayi artiran bir surec ve dolayisiyla bizim zaten mevcut pihtilasma mutasyonumuz sozkonusu. kimisindeki pihtilasma orani gebeligi ilk haftalarda sonlandiriyor, kimisininde aptt veya homosistein cok kotu degildir ve bebegi son haftalara kadar goturuyor, kimisi saglikli dogum bile yapiyor.... buarada....tabi her ne kadar mantik yurutmeye calissakda...ben yinede ilahi guce de inaniyorum. :)
Benim ki mthfr1298 heterozigot, 3 dusugum var...Ikincisinde kurtaj olmustum bebegimin gelisimi durmustu 9. haftada farkettik birden siddetli mide bulantimin aniden kesilmesi ve yine siddetli olan gogus agrilarimin aniden yokolmasi, kahverengi lekelenmelerin sonucunda malesef... ... nedenini ogrenemedik..sonuncusu kimyasal gebelikdi...gecen mayisda son dusugum oldu...ondan sonra arastirilmalara koyuldum..ve suanda nerdeyse bir yil olacak hala arastiriliyor. turkiyede yaptirdim arastirmalarimi bu mthfr1298 heterozigot oldugumu turkiyede ogrendim, ingilterede mthfr testlerini yapmadilar bile bana hic... burdaki doktorum benim turkiyedeki sonuclarimi gorunce, bu dusuklerine neden degildir, bu alanda yapilan calisma yok dedi...ve bu durumda igne veremem dedi gebe oldugunda..ben israrla beni hematolojiye sevk etmesini istedim..simdi hemotoloji icin randevu bekliyorum...
Tabi Ekimden beride calismalar devam ediyor...suanda birde basimiza hamile kalamamak gibi bir sorun cikti... herseyin hayirlisi..Herseyde bir hayir vardir diye dusunup kendime guc vermeye calisiyorum...
Yakin zamandada histeroskopi yaptirmak istiyorum, cok kolay hamile kalan ben, simdi kalamiyorum...3 boyutlu ultasound'da rahime bakti doktorum hicbisey yok dedi rahimde herhangi bir problem, ama bu %100 degil dedi, o nedenle histeroskopiyi deneyecegiz birde bakalim. :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?