sanada geçmiş olsun canım herşeyin hayırlısı olsun tabiki bende öyle diyorum bir yandan da elimizden geleni araştırıyoruz işte inşallah biz çözüm bulunurcanım öncelikle çok geçmiş olsun
Allahım bir daha böyle acılar yaşatmasın
bende 3 tane meleğimi kaybettim
yeni araştırma yapacaklar
patoloji sonuçlarım temiz
bende salı günü randevu aldım araştırma hastanesinde önce genetik testimiz yapılacak
hakkımızda hayırlısı sende öyle düşün rabbim bizim için en iyisini bilir
belalara sabretmemiz gerekir
eğer sabırlı olursak mükafatını alırız.
Allah sabırlar versin canım
sanada geçmiş olsun canım herşeyin hayırlısı olsun tabiki bende öyle diyorum bir yandan da elimizden geleni araştırıyoruz işte inşallah biz çözüm bulunur
arkadaşlar 4444 tefriciye ye başladım.benim için alıp okumak isteyenler olursa sevinirim.belki de sizlerden birinin benim için edeceği dua kabul olacak.desteğinizi bekliyorum.
bu konu ile ilgili özelden mesajlaşabiliriz.
öncelikle çok geçmiş olsun canım. rabbim en kısa zamanda acılarını unutturup kucağını doldursun inşallah.
iğneyle sağlıklı olurmu demişsin ya. benm yengem de senn gibi birkaç bebek kaybından sonra uzun zamanlar boyunca iğne vurularak sahip oldu bebeğine. şuan 1 yaşında yiğenim var ve maşallah hiçbir sorunu yok. çok çok sağlıklı çok akıllı bir çocuk.
çok doktorlar çok hastaneler ve yüzlerce testte yapılamayan tedaviyi bir tanıdık vasıtasıyla tesadüfen öğrendiğimiz bir doktorun sayesinde geldi meleğimiz.
ücretleri biraz yüksek di doktorun ama değdi.
fulya jinemed hastanesi, teksen çamlıbel.aklında bulunsun belki faydası olur.
arkadaslar ben sımdı bebek aspırını kullanmasam gebe kaldıgımda doktora gıtssem o zaman tedavımı olsam bısey olur mu gec kalmıs mı olurum yoksaa??[/QUOTE
Arkadaşım,benim doktorum gebelik öncesi folik asit ile birlikte başladı bebek aspirinine..Eğer gebe kalmayı düşünüyorsan ikisine de bian evvel başlamanda yarar var..ben ağustos 2011 den beri kullanıyorum ve şuan yeni hamileyim,iğneye başladım)
allah ınsallah kucagına saglıklı bı sekılde almayı nasıp eder uzun omurlu olur mevlam bebegını korusun ınsallah hersey ıstedıgın gıbı gecer cevabın ıcınde ayrıyetten tesekkurler arkadasımm
herkese selam..Ben de aynı problemi yaşayanlardanım..paylaşmak istedim yaşadıklarımı....3 düşük yaptım. 3.düşüğümün sonunda mthfr677 homozigot mutasyonu ve haşimato tiroidi olduğum ortaya çıktı..son düşüğümden sonra 4-5 ay tiriod hormanlarımın düzene girmesi için ilaç kullandım ve bu arada coraspirine de başlamıştım doktorumun tavsiyesiyle..5 ay sonra hamile kaldım çok şükür hemen iğne tedavisine başladık..innohep 0,45 kullandım hamileliğim süresince..hamile kaldığıma sevinememiştim bile..çok ağladım yine kaybedecem diye..hergün bu korkuyla uyanıyor rüyalarımda hep kaybettiğimi görüyordum..her tuvalete gidişimde kanamam olacak diye çok korkuyordum..her doktor kontrolüne gittiğimizde acaba kötü birşey söyleyecek mi diye bekliyordum..hamile olduğumu 5.aya kadar yakınlarım dışında kimselere söyleyemedim..bütün hamileliğimi evde geçirdim..zaten 2.düşükten sonra işten de ayrılmıştım stresten uzak kalmak için..33.haftada aspirini bıraktım..doğuma 1 hafta kala da iğneyi..epidural sezryan oldum..aslında doktorm normal yapabilirsin dedi ama ben korktum zorlamak istemedim..doğuma kadar hep kaybetme korkusunuyaşadım..en yakınların bile bu korkuyu anlamazken..doğuma girerken ağladım ama bebeğimin sesini duyunca dünyalar benim oldu çok şükür Allahıma..burada paylaşılanları o kadar iyi anlıyorum ki..Allah herkesin gönlüne göre versin..dualarım sizinle..
beydağlı bende adanalıyımmm
herkese selam..Ben de aynı problemi yaşayanlardanım..paylaşmak istedim yaşadıklarımı....3 düşük yaptım. 3.düşüğümün sonunda mthfr677 homozigot mutasyonu ve haşimato tiroidi olduğum ortaya çıktı..son düşüğümden sonra 4-5 ay tiriod hormanlarımın düzene girmesi için ilaç kullandım ve bu arada coraspirine de başlamıştım doktorumun tavsiyesiyle..5 ay sonra hamile kaldım çok şükür hemen iğne tedavisine başladık..innohep 0,45 kullandım hamileliğim süresince..hamile kaldığıma sevinememiştim bile..çok ağladım yine kaybedecem diye..hergün bu korkuyla uyanıyor rüyalarımda hep kaybettiğimi görüyordum..her tuvalete gidişimde kanamam olacak diye çok korkuyordum..her doktor kontrolüne gittiğimizde acaba kötü birşey söyleyecek mi diye bekliyordum..hamile olduğumu 5.aya kadar yakınlarım dışında kimselere söyleyemedim..bütün hamileliğimi evde geçirdim..zaten 2.düşükten sonra işten de ayrılmıştım stresten uzak kalmak için..33.haftada aspirini bıraktım..doğuma 1 hafta kala da iğneyi..epidural sezryan oldum..aslında doktorm normal yapabilirsin dedi ama ben korktum zorlamak istemedim..doğuma kadar hep kaybetme korkusunuyaşadım..en yakınların bile bu korkuyu anlamazken..doğuma girerken ağladım ama bebeğimin sesini duyunca dünyalar benim oldu çok şükür Allahıma..burada paylaşılanları o kadar iyi anlıyorum ki..Allah herkesin gönlüne göre versin..dualarım sizinle..
öylemi?? çok memnun oldum canım..
evet ama kahramanmaraşta yım evlendik buraya geldik
ama burda araştırma yetersiz olduğu için adanaya gelecem hafta içi seyhan uygulamada genetik araştırma yapılıyormuş
sen nerde neler yaptırdın
arkadaşlar merhaba benim 3 tüp bebek denemem var 1 negatif diğer ikisi pozitif ancak 1. anembriyonik (boş) gebelik 2. 8. haftada kalp atışları durduğu için küretaj yani 2 gebelik kaybım var bütün tetkikler yapıldı sadece problemli (bana göre) olanları yazıyorum mthfr 677 heterezigot mutant mthfr 1298 heterezigot mutant. bana göre dedim çünkü dr um bunların problem olmadığını söylüyor( ama başka da hiç bir problem yok. şu an dondurulmuş embriyo transferi için tedavi görüyorum transferime 4 gün kaldı şu an kullandığım ilaçlar estrofem- coraspin 100 mg- folbiol(3 aydır alıyorum)-prednol (4 gün)- rulid 300 mg (4 gün)- crinone jel( bugün başlandıteste kadar devam) kan sulandırıcı iğnenin çok önemi olduğunu düşünmüyor dr um. transferden sonra başlarız dedi. ama benim ısrarımla clexane 0.4 başla dedi. benim sorum şu ki benim durumumdaki arkadaşların tedavileri nasıl yapıldı? dr ları neler önerdi? hangi ilaçları ne kadar kullandılar? lütfen tecrübeli arkadaşlar cevap bekliyorum çok kötü hissediyorum
arkadaşlar merhaba benim 3 tüp bebek denemem var 1 negatif diğer ikisi pozitif ancak 1. anembriyonik (boş) gebelik 2. 8. haftada kalp atışları durduğu için küretaj yani 2 gebelik kaybım var bütün tetkikler yapıldı sadece problemli (bana göre) olanları yazıyorum mthfr 677 heterezigot mutant mthfr 1298 heterezigot mutant. bana göre dedim çünkü dr um bunların problem olmadığını söylüyor( ama başka da hiç bir problem yok. şu an dondurulmuş embriyo transferi için tedavi görüyorum transferime 4 gün kaldı şu an kullandığım ilaçlar estrofem- coraspin 100 mg- folbiol(3 aydır alıyorum)-prednol (4 gün)- rulid 300 mg (4 gün)- crinone jel( bugün başlandıteste kadar devam) kan sulandırıcı iğnenin çok önemi olduğunu düşünmüyor dr um. transferden sonra başlarız dedi. ama benim ısrarımla clexane 0.4 başla dedi. benim sorum şu ki benim durumumdaki arkadaşların tedavileri nasıl yapıldı? dr ları neler önerdi? hangi ilaçları ne kadar kullandılar? lütfen tecrübeli arkadaşlar cevap bekliyorum çok kötü hissediyorum
kızlar benim hikayem çok uzun ama özetle çok kısa geçicem
gebeliklerim şöyle oldu normal gebe kaldım hiç test vs.. olmadan
ilk gebeliğim 24. haftaya kadar geldi ayrıntılıda anomaliler,beyinde ödem,amniyo sıvı fazlalığı vs.. tespit edildi ve gebeliğim sonlandırıldı
ikinci gebeliğimdede 22. haftaya kadar geldim ve aynı belirtiler ve sonlandırıldı
üçüncü gebelikte 6. hafatada düşük oldu kendiliğinden oldu hiç bir işlem görmedim
dördüncü gebeliğim 10. haftada doktor kontrolüne gittiğimde kalbi durmuş kürtaj oldum
ve bize bu zamana kadar her türlü test vs.. yapılmıştı yani bzi öyle sanıyorduk daha çok bebeklere bakılmıştı ve bazı tanılar koyuldu vs.. bu işler öyle karışıkki neye inanacağımızı şaşırdık güya kas hastalığı olabilir,tek gen hasalığı olabilirvs.. dediler anomaliler için en son fakültedeki genetik danışma istediğimiz doktor bu testler yapılmamış size bunlarıda yapalım dedi
kromozomlarda vs.. hiç birşey çıkmadı ama bende MTHFR C677T HOMOZİGOT MUTANT ÇIKTI VE PIHTILAŞMA İLE İLGİLİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM GEBELİK DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE DOKTORUNUZA GÖSTERİN BU SONUÇLARI dediler şu an düşünmüyorum hamilelik epey yoruldum ama içimde bir umut yeşerdi her ne kadar doktorlar bu durum sadece düşükleri açıklar anomaliye sebep değildir desede ben acaba anomalilerin kaynağıda bu olabilirmi eğer bu ise iğneyle hamilelik yaşarsan çocuk sağlıklı olurmu diye umutlandım bu konuda bilgisi deneyimi buna yakın acıları olanlar var mı bana yardımı dokunacak biri varsa fikirlerini doktor önerisini rica ediyorum
doktorların çoğu kan pıhtılaşması ile anomalia rasında ilşkiolmadığını söylüyorlar ama düzgün kan akışı olmayan bebek düzgün beslenemesse bir çok anamoli ortaya çıkmazmı ?? ne bileyim ya inşallah bundandır ve iğne ile sağlıklı bir çocuk sahibi oluruz teşekkürler
canım benim öncelikle yaşadıkların için geçmiş olsun.. sende de kan pıhtılaşması var ve yazdığın ilaçlar doğru yani pıhtılaşma için iğne ve corasprin ayrıca bende prednol ,folikasit kullanmıştım için rahat olsun yani inşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?