Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

tuğbacım aslında sana yeni bir doktora gitmeni öneririm bazı doktorlar 3 düşüğe kadar araştırmaya gerek görmüyorlar sende genetik ve tromboli paneli testlerinin yapılmasını iste zaten bu tromboli paneli bir sürü testi içeriyor kan pıhtılaşmasıda dahil..umarım bundan sonra yüzün güler kuzum ayrıca ben bu testleri araştırma hastanesinde yaptırmıştım..

canım ben de 3 bebegımı kaybettım ılkı 11 haftalıkken kalbi durdu nromal dediler ama gelişimi çok güzeldi
ilk gebelık olr dedielr patolojıdende bi anomali çıkmadı

ıkıncısı 28 haftalıkken kaybettım gelişimi çok güzeldi ilk basta kanamalım odlu ama ii gidiodu
hiçbi arastırma tahlıl yaptırmmaıstık coraspin vermıstı doktorum önlem olsun die olduda
ama preeklamğpsi yasadım ve kaybettım bebegımı normal şekılde doğurdum

sonra arastırma yapıldı anti trombin 3 aktivitesı düşüktü faktör 11 im ve 10 um düşüktü
sonra genetıkte testlerım yapıldı ve sadece mthfr 677 heterozigot cıktı doktor folbiol ve bebe aspirin kullancaksın
hamıle kalıncada kan sulandırıgı ıgne dedi
hamıelıgede ara verdım dınlenek ve kilo vermek ıcın ayrıca doktorum kilo gebeılık duurmunda
senın konumundakı bi hasta ıcın en büyük risktir dedi 10 kg verdım ödemlerimi attım

gecen ay gene hamıel kaldım korunmayı brıkaır bırakmaz...1 subat son adet tarıhımdı
gttik 3+6 da keseyı gorduk aspirini faydaalrı pıhtı yok kan akısı düzgün dmeekkı dedi iğnemı yazdı
basladım kullanmaya ama gecen pazar leke gorunce akıntıda doktora gittim ama kese bozulmus
düşmeye baslamıstı....kendı kendıen düştü yanı ben de şimdi acaba neden demeeye basladım ama

ılkı ıkı bebegımde hastalıgımı bılmıyordum ondan kaybettım bu sonuncusunda bi şanssızlık sonucta her gebelık düşüğkle
sonuclanma gibi bi ihtimali var ama kromozom testı yaptırıcaktık ama doktor ılk bebegıne patolojıde ıncelenmıs
ıkıncıye otopsi yapılmıs bi kromozomsal veya genetık sorun osla cıkardı dedi
ben tekrar gebe kaldıgımda sorunla karsılaşmamak ve bu ısı cdden bilen birine gozukmek için prof dr
rızam madazlıdan randevu aldım...3 nisanda gidip gene goruscez ınsallah ve ara vermeden hamıle kalmayı da dusunuyorum

ayrıca ben de senın gibi devamlı tıbbı makaleler sunlar bunalr derken baya bı bılgı eıdndım...bebek buyumesınde ve tutunmasında
rahmın kanlanması olayı cok önemli onun ıcın pıhtı tabıı kı etkılıo ama söle bişey de var bizim için
folik asit b12 b6 vitamınleri çok önemlı cunku kanda pıhtılaşmayı tetıkleyen anti trombin aktivitesı folik asit
ile dengelenıyo daha tıbbı terımelrle analtılmsıtı ama böle cevırebılırım sanırırm....bizim için clexane 1 ise folişk asit 2
ve hıc aksatmadan kullanmak gerekıyo ayrıca homosistein isimli bi test varmış bunu daha yenı öğrendım
bu folik asitin vücudumuzda ne derece emıldıgını ne kdr ıhtıyacımız oldugu gıbı seylerin bılgıısnı verıomus
ayrıca bu test sonucuna göre de hastalıgımızla alakalı bir diyet verılıyormus
ben bu testıde sorucam gidince....

ayrıca su bi gercekkı bu genetık bi sorun ve genetık sorunalrın keısm çözumlerı su an ıcın mumkun değil ve
bu hastalıgın tek caresi clexane benzeri kan sulandırıcılar....baska bi tedavisi yok he baska sorunalr vardır
da pıhtılaşmayı tetıklıodur belkı onları gun yuzune cıkararak riskler en aza ındırilebilir yoksa 677 mthfr li çok ınsan
sağlıkla bebegını kucaklamıs durumda bizde kucaklıcaz ınsallah....pozitif olmalı güzel dusunmeli ve denemelıyız..
devamlı denemelıyız helekı emryolarımızda sorun yoksa tek sorun buysa iğnemızı kullanıcaz denıycez ve ciddi
bi sekılde takıp edilicez

benım aklıma yazdıgım notlarım sunalr tekrar hamıle kalınc aınsallah ılk hafta mutlkaa gunasırı beta hcg ölçtürücem gelısımının
sağlıklı olup olmadıgını anlayabılmek ıcın....iğneme kesınlıkle devam edıcem homosisteın testını yaptırıcam ve diyet verılırse
onu mutlaka uyguluycam ve inşallah önce :Allah ın izniyle tabii bizde kucaklıycaz bebeklerımızı

canım yaşadıkların için geçmiş olsun.. bunun ne kadar acı olduğunu çok iyi bilirim bende tüm önlemleri almama ilaçlarımı düzenli kullanmama rağmen 7 kez kaybettim bebeklerimi ..yani ne yaparsak yapalım RABBİM ol demedikçe olmuyor bunada şükürler olsun heralde inancım olmasaydı kafayı yerdim ben...

canım ben de hamıle kalma sorunu yasamıyordum 1,5 yıl eşim korundu sonra tekrar denıyroduk
olmuo ollmuyo 2 ay hamılem kalamayınca cok şaşırdım doktora gittim doktor dedi bişein yok rahım temız
ama olmuo ve cok kaısk agrm oluo dedım ıdrar yolu ıltıhabıdır dedi ilacı kullandım suya karıstırıp içiosn
1 kerelık bi ilaç iltihap gectı o ay hamıle kaldım canım....idrar yolu ıltıhabına baktırdınmı basit şeler gozden kaçabılıo bazen
bana dioalrdı ama dıodm benım ıdrarda yanma koku renk bişi yok dıodm sadece kasık sızlamam oluodu az az
meger ıltıhapmış ilacı kullandım hamıle kaldım :)

canım yazdıklarını okudum. çok güzel bilgi vermişsin. öncellikle bunlar için teşekkürler. benim sorunum 2 kimyasal gebelikten sonra genetik testte MTHFR 677 heterozigot, antintrombin III 69 çıktı. ref(75-125) doktora gittim kan sulndırıcı falan vermedi durumumu hiç önemsemedi çok titizleniyorsun 2 aydır korunmuyoruz bebiş falan da yok adetime 3 gün var test yaptım az önce negatif çıktı. sorum şu doktor kan sulandırıcıları(aspirin heparin vs.) neye göre veriyor? Bilgin var mı acaba? Ümide ihtiyacım var:44:

sağol kuzum walla en son kürtajımdan sonra doğru düzgün düzelemedim ama bunada şükürler olsun..sen nasılsın??

dikkat et kendine canım bende 19 gün oldu kürtajdan sonra çok rahat sayılmam sık sık ağrım felan oluyor psikoloji desen berbat
kendimle başbaşa kalasım yok gece yatağa girmeye korkuyorum aklıma gelecek diye

yani canım biz bu sefer tüm tedbirleri almıştık inan ki eşim diğerlerinde bu kadar üzülmemişti
bu sfeer çokk ama çok üzüldü....ben de çok üzüldüm baya umutluyduk önlemlerımzıı almsıtık
ama bız naparsak yapalım tedbirleri alıyoruz ama takdir Allah ın

çok gecmıs olsun canım sanada 7 tane kolay mı kaç haftalıklardı

cidden inancımız olmasa kafayıyerdik...sakin pozitif rahat olmaya çalışıyorum ama çok zor
daha yeni yenı atlatıyorum bu sondüşüğü kanamam henüz bitti zaten beta yaptırıcam bu akşam
sıfırlanmısmı die bakmak ıcın 20 martta yum tarıhım baslıo çalışıcaz bakalım ınsallahh
hakkımızda hayırlısı olur....Allah yardımcımız olsun...bizim imtihanımızda bu demekki

canım bilgiler için sağol
valla bir doktor önlüğümüz eksik haaa
Allahım verecek inşallah kucaklarımız hep dolacak

seni çok iyi anlıyorum canım zaten insan bedenen toparlansa bile psikolojik olarak toparlanması çok zaman alıyor..ama ne yapalım YÜCE YARADAN daha iyi bilir mutlaka bizim göremediğimiz onun bildiği hayırlar vardır yaşadıklarımızda..seninkide yeniymiş geçmiş olsun canım inşallah bir daha yaşamazsın..

ewet canım yaşadıklarımız çok zor şeyler ama RABBİM bunları unutturacak acılar yaşatmasın tabiki eşlerimizde çok üzülüyor benim eşimde her seferinde çok üzüldü yine bizler dışa vurabiliyoruz ağlıyoruz, paylaşıyoruz ama onlar pek dışa yansıtamıyolar..
benim kayıplarım 8 yada 9 uncu haftalarda oluyordu canım bende de MTHFR 677 HETERİZOGOT,ANTİ KARDİOPİLİN M ve G DE sorun var..
inşallah bu kez çabuk hamile kalırsın ve hayırlısıyla bebeğini kucağına alırsın..

canım sen hap veya kan sulandırıcı vermesi için hangi doktora gittin bana hematologum verdi ve dedi ki
senin bu hastalıgın şöyle çalışıyo 677 heterozigot mutasyonu olan gen vücutta bebek olunca artısa gecen
beta hcg hormonunun arttıgını hıssettiği an pıhtı atmaya başlıyo...ya da şöyle diyeyım kanın ayarını duzenleyen
proteınelrın çalışamsını bozuyo onun ıcın sen bu sorunu gebe kalınca yasıyosun bir de yasın ılerledıkce hastalıgın ilerleyebılır
ve ilerki yaslarda sorun yasayabılırsın demişti...bir de genetık hastalıkalrı uyandıran bazı etkenler varmış
sigara alkol kilo dengesiz beslenme vs gibi ben sigara alkol kullanmam ama çok olmasa da kilom vardı
onu da verdım ileride kilo sorunum fazlalstıkça ilerki yaslarda bu hastalıktan cekme riskim de artarmıs....
ama kesın şeyelr yokmus ve bişey de olmayabılırmış yani....

hatta bu sorunu olan ve 7-8 tane cocuk doğurup hiçbişi farketmeyen bisürü kadn vardır dedi...ama tabii sadece 677
heterozigot mutasyonuyla kalmıyo baska şeylerde de sorun olunca hepsi birleşip büyük bi sorun haline gelıyo.

mesela senın anti trombinin 69 cıkmıs ne güzel benım en yüksek 35 cıkmsıtı çok düşük yani
ayrıca genetık hastalıklarfa baglı infertilite die bişi var kan pıhtılaşman üst düzeydeyse bebek döllense dahi
tutunmuyo onun için kımyasal gebelık yasıosn bi döllenme olusuo rahıme gelene kdr hersey guzel ama orada
yeterli kan aksıı sağlanmayınca tutunmuyo sen de beta hcg yaptırıosn bakıosn artıs vra ult da bakıosn bebek yok
al sana kımyasal gebelık sağlıklı bı sekılde bebegın döllenıp tutunması ıcınde kan akısının düzgün olması laızm
ben doğumdan 2010 haziran dan sonra 1,5 sene araverdım o sürede gun asırı folik asit ve
bebe aspirini kullandım doktorda söledi zaten aspirin işe yaramıs güzel gelişmş die hemen kese de gozukmsutu ama aksılık ıste
düştü bebegım

genelde mthfr mutastonalrında gebelık oncesı gunasırı aspirin gebelıkte de iğne olrk
bi tedavı uyguluyoalr canım benım en sık anti trombin testlerım tekrarlanıo sanırım cok dusuk oldugu için

allah senden razı olsun. onca doktora gittim senin verdiğin bilgiler kadar bişi söylemediler. önemsemiyorlar her kaıdn kimyasal gebelik yaşıyor sen çok önemsediğin için böyle oluyor falan diyorlar.
şimdi 1 aya yakındır folik asit kullanmaya başladım . kilom çok fazla yok ama göbek çevremde yağlanma var. diyete ve spora başladım ama kimse tavsiye etmedi kendi isteğimle
kan sonucumu aldıktan sonra bulunduğum ilçenn kadın doğum doktoruna götürdüm. adam burnunun ucuyla baktı bir sürü laf etti. Eşimin işi dolyısıyla Diyarbakırın uzak bi ilçesindeyiz. İl merkezine gitmemiz ve iyi bir uzmana görünmem şu an için hayal ben kendi tedavimi kendim yapmalıyım galiba asipirine başlayayım folik asitin yanında...
burdan edindiğim bilgiler ve sizler de olmasanız kimse derdimi anlamıyor

:18::18: ayy bende salı günü gideceğim genetik test için kafam allak bullak
doktor yönlendirir herhalde genetik doktoru
ayrıca hematologa felan gitmeme gerek varmı acep

bu arada kan pıhtılaşması çıkarsa bende
birşeyin yok diye aspirini kesen doktoruma ben ne diyeyim yaaa

hayırlısı inşallah temiz çıkar tahlillerin doktorun yönlendirir mutlaka canım ama ben bütün tahlillerimi kadın doğumcumun istemesiyle yaptırmıştım.. ayrıca o doktora ne söyleceğinide sana bırakıyorum benimde bazı doktorlara o kadar çok söyleceğim şeyler varki neeysse..

canım bilgiler için sağol
valla bir doktor önlüğümüz eksik haaa
Allahım verecek inşallah kucaklarımız hep dolacak

Hiç sorma canım ya yay burcuyum bi de zaten bişiyi araştırmasam ölürüm sanki
bzim topik vardı bitane prof diolardı bana orada ah ah sorunsuz olsaydı da hiçbişi öğrenmeseydık ama
kısmet canım napıcaksın....
bi de bişey bilmediğini görünce de iyice aptal yerien koyyolar hele de devlet hastanesinde

cümlemizden canım ben bayadır arastırıyorum ve ne bilioam anlatmaya hazırım yeter ki
hekres kavussun bebeğine...çok zor çok Allah kımseye yasatmasın elvta acısı

anlıyorum canım bebe aspirinin bi zararı yok ama hala üzerinde bazı tartısmalar var kimisi az da olsa
zararı var dio kımısı hıc zararı yok dio dr.kağan kocatepenin dediği gibi tıpta kesin net diye bişey yok da maalesef
ama sende tahlılle belli bi sorun var "pıhtı" bi sorun olmaz sanıyorum ama günaşırı kullan olur mu
yemeyı sevdiğin şeylerden vazgec demıyorum ama vücutta yag ve tuz oranı arttıgında pıhtılaşmada artıyo
die düşün ben çok severım abur cubur ama asgariyeındırdım canım...sende dıkkat et öğünü arttır su iç zaten bi süre
sonra naısl hafıfledıgını hıssedınce zor gelmıcek hiçbiri :) spor için leslie yi öneririm

bi defasında doktora dedimki
yolk kesesi görünüyormu dedim
yolk sac hatta
bana dediki ben kalkim koltuktan gel sen bak dedi

oluur dedim bende
yani beni hiç birşey bilmeyen biri zannetmesin istedim adam beni azarladı yaw

ay_she benim homosistein testinden bahsetmişsin benim homosistein testim referans değerden düşük çıktı yüksek olması mı yoksa düşük olması mı sıkıntı bir bilgin var mı canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…