canim cok sevindim herseyin yolunda olmasina, hep Boyle Gitsin, herzaman guzel haberlerle gel insallahgeldim kızlar doktor şimdilik herşeyin yolunda olduğunu söyledi kalp atımınıda gördük dinletmedi zararlı diye bende gördükten sonra problem değil zaten dinlemesemde olur dedim ben 7.haftayı geçemediğim için doktorum ancak o haftaları geçince rahat bi nefes alacağız dedi bi problem olmazsa 1 hafta sonra kontrolum teşekkür ederim allah razı olsun darısı siz dostlarımın başına
kızlar ben 2,5 aylık düşük yaptım ama kürtaj olmadım ve kanamam 20 gün sürmüştü..hala daha adet görmedim bu normal mi yoksa gideyim mi doktora??? acaba yine hormonlarımda yine bi problem mi var dersiniz??? ne yapayım sizce ?????????????????????????
. Canim biraz uzun surmus gibime geldi cunku benim doktorum kurtajdan sonra bana eger 40 gun icinde adet olmazsan gel demisti bende 35.gunde adet olmustum, gerci senin dusugun kendiliginden olmustu diyorsun. Gebe olma ihtmalinde var bence kanda bi baktir beta HCG'ye. Dusuk den sonra usg'a girmismiydin? Herhalukarda bi test yaptir cnm bence.bu arada düşük yapalı 56 gün oldu..düşük yaptığım günden itibaren 56 gün geçti.......
bu arada düşük yapalı 56 gün oldu..düşük yaptığım günden itibaren 56 gün geçti.......
canim cok sevindim herseyin yolunda olmasina, hep Boyle Gitsin, herzaman guzel haberlerle gel insallah
Dinletmek niye zararliymis canim Orasini anlamadim :-(
Buarada mutasyonunu ve gebelikden once ne kullandigini hatirlatirmisin cnm?
Igne kullaniyordun sen gebelikden once bildigim kadariyla, bununla ilgili herhangi br ilave falan yaptimi doktorun?
Birde onlem olsun diye progesterone verdimi?
valla ben bundan önceki hamileliğimde ilk sefer kalp atuşı duymuştum doktor dinletmişti bi problem olur zarar verir falan demedi şu anda gittiğim doktor başka bi doktor gösterdi ama dinlemeyelim dedi bende bişey dmedim nasılsa ekrandan görüyorum attığını ama burdan edindiğim tecrübeyle bazı doktorlarda bu haftada zararlı diye dinletmeme taraftarı
mutasyonum mthfr677 heterezigot gebelik öncesi iğne aspirin folbiol b12 clexane0.4 ek olarak progestan 200 mg
HANNEM....... By soru sanada geliyor cnm, progesterone onlem olarak verildimi?
geldim kızlar doktor şimdilik herşeyin yolunda olduğunu söyledi kalp atımınıda gördük dinletmedi zararlı diye bende gördükten sonra problem değil zaten dinlemesemde olur dedim ben 7.haftayı geçemediğim için doktorum ancak o haftaları geçince rahat bi nefes alacağız dedi bi problem olmazsa 1 hafta sonra kontrolum teşekkür ederim allah razı olsun darısı siz dostlarımın başına
arkadaslar ben hergun gobekten clexan yapıyorum doktoruma ne zaman kola geceyım dıye sordum o da karnından yapamadıgın zaman dedı bebegıne bırsey olmaz merak etme dedı.burda bır arkadas 20.haftadan sonra gecılmesı gerektıgını yoksa rahmı uyandırıp erken doguma sebep olabılecegını soylemısti.gebelıklerı 3.trimestırda olanlaar nerden nasıl yapıyor ıgneyı yardımcı olabılırlermı acaba??
canım çok sevindim inşallah hep böyle güzel haberler getirirsin ve sağlıkla kucağına alırsıngeldim kızlar doktor şimdilik herşeyin yolunda olduğunu söyledi kalp atımınıda gördük dinletmedi zararlı diye bende gördükten sonra problem değil zaten dinlemesemde olur dedim ben 7.haftayı geçemediğim için doktorum ancak o haftaları geçince rahat bi nefes alacağız dedi bi problem olmazsa 1 hafta sonra kontrolum teşekkür ederim allah razı olsun darısı siz dostlarımın başına
Amin canim insallah cok sagol. Allah razi olsun sendende, Rabbim gonlune gore versin insallah., dualarimiz
Tez vakitte Kabul olur insallahhhh
geldim kızlar doktor şimdilik herşeyin yolunda olduğunu söyledi kalp atımınıda gördük dinletmedi zararlı diye bende gördükten sonra problem değil zaten dinlemesemde olur dedim ben 7.haftayı geçemediğim için doktorum ancak o haftaları geçince rahat bi nefes alacağız dedi bi problem olmazsa 1 hafta sonra kontrolum teşekkür ederim allah razı olsun darısı siz dostlarımın başına
arkadaslar ben hergun gobekten clexan yapıyorum doktoruma ne zaman kola geceyım dıye sordum o da karnından yapamadıgın zaman dedı bebegıne bırsey olmaz merak etme dedı.burda bır arkadas 20.haftadan sonra gecılmesı gerektıgını yoksa rahmı uyandırıp erken doguma sebep olabılecegını soylemısti.gebelıklerı 3.trimestırda olanlaar nerden nasıl yapıyor ıgneyı yardımcı olabılırlermı acaba??
Hocam merhaba,
2 bebeğim anomali nedeniyle sonlandırıldı 22 ve 24 haftalıkken ve iki düşük yaşadım yapılan kromozom testleri normal çıktı fakat bende MTHFR C 677T HOMOZİGOT MUTANT ÇIKTI sanırım kan pıhtılaşması ile alakalı imiş ve doktoruma danıştığımda hamile kalmayı düşünürsem bir ay önce coraspin 100 başlayıp hamile kalıncada iğneye başlarız dedi
bu kan sulandırıcı iğnelerin zararı olurmu yada ilacın bu durumda ne yapmalıyım
ve bu problem bebekte anomaliye neden olur mu yani önceki sonlandırılan gebeliklerimide açıklar mı?
yoksa sadece düşüklerimi açıklar bu arada protein c 131,50 protein s 70,50 çıktı asetilkolin reseptör antikor 0,10 çıktı bilginize sunarım
Saygılar
Prof.Dr.Ahmet Aydının yorumu
MTHFR mutasyonları toplumda çok sık görülüyor. Bende de var. Bu mütasyona sahip olanlarda pıhtılaşma eğilimi daha fazla oluyor. Bozuk genin daha iyi çalışması için folik asit isimli vitamini almak gerkiyor.
Folik asidi gunde 1 mg almak lazım. Fazlası zararlı olabiliyor. En iyisi yeşil sebzeleri bolca yemek. Pıhtılaşma eğilimini azaltmanın en iyi ve doğal yolu balık yağı almak (aspirinin yan etkileri olabilir).
Hamilelikte beslenme yazımı okursanız sizin için faydalı olacaktır.
A.A
kızlar selam
2 kimyasal gebelik yaşadığım için doktorum benden trombofili paneli testi istedi
bikaç özel merkezde araştırıyorum şuanda bir tanesi 300 tl dedi bu test için
bir yer ise bunun içeriğinde neler olacak ona göre değişir dedi "faktör 5 mutasyonu, protomilgen" mi ne bunları saydı
her biri için 195 TL dedi 4 çeşit olursa 195x4 dedi. doktoruna sor bunun içeriğini dedi ?
bu ne demek direk trombofili testi deyince içeriği neyse o yapılmıyor mu?
siz yaptırdınızmı böyle şeyleri nerde kaça yaptırdınız bilgi verebilir misiniz
bu arada bursadayım ben..
kızlar selam
2 kimyasal gebelik yaşadığım için doktorum benden trombofili paneli testi istedi
bir yer ise bunun içeriğinde neler olacak ona göre değişir dedi "faktör 5 mutasyonu, protomilgen" mi ne bunları saydı
her biri için 195 TL dedi 4 çeşit olursa 195x4 dedi. doktoruna sor bunun içeriğini dedi ?
merhaba canım rica ederim folik asit için malesef bir sürü söylem var her konuda olduğu gibi doktorlar bu konuda yine çok başka şeyler söyleyebiliyorlar ve malesef ülkemizde 1 mg lık folik asit satışı yokmuş mecburen olandan alıp duamızı edip beklicez yapılacak başka bir şey yok inan kim neyi doğru biliyor kim neyi yanlış biliyor karışmış durumda ama sanırım nasibimizde varsa olur düşüncesiyle önerilen takviyeleri alarak çokta pimpiriklenmeden akışına bırakarak devam etmeliyiz sanırım sonuçta olacağı varsa oluyor
Paylasimin icin tesekkurler canim.
Yalniz bildigim kadariyla, folik asit fazlaliginin bir zarari yok, zaten fazlasi idrarla disari atiliyor, vucut stoklayamiyor yani. Bana oyle denmisti daha dogrusu.
Yanlismi biliyoruz acaba..?
Birde cogumuz gebelikden once uzun sure folik asit ya da folbiol (5mg) kullaniyoruz.
canım üniversite hastanelerinde ücretsiz yaptırabilirsin bu şekilde bayağı pahalıya mal olur trombofili testinde hepsine bakılıyor
ben üniversite hastanesinde yaptırdım, saglık güvencem oldugu icin ücretsiz oldu.. doktorum da universiteyi tavsiye etmisti, özel de yaptırırsanız 1000-1500civarı bi ucreti olur demisti.. acıkcası ben de icerigini bilmiyordum.. liste vermisti doktorum ben de onu laboratuvara gösterince onlar uygun testler icin kan aldı 1 ay sonra da cıkmıstı sonuclarım.. ben de kocaelideyim..
kızlar selam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?