Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kızlar ben 2,5 aylık düşük yaptım ama kürtaj olmadım ve kanamam 20 gün sürmüştü..hala daha adet görmedim bu normal mi yoksa gideyim mi doktora??? acaba yine hormonlarımda yine bi problem mi var dersiniz??? ne yapayım sizce ?????????????????????????

bu arada düşük yapalı 56 gün oldu..düşük yaptığım günden itibaren 56 gün geçti.......

canim cok sevindim herseyin yolunda olmasina, hep Boyle Gitsin, herzaman guzel haberlerle gel insallah
Dinletmek niye zararliymis canim Orasini anlamadim :-(
Buarada mutasyonunu ve gebelikden once ne kullandigini hatirlatirmisin cnm?
Igne kullaniyordun sen gebelikden once bildigim kadariyla, bununla ilgili herhangi br ilave falan yaptimi doktorun?
Birde onlem olsun diye progesterone verdimi?

HANNEM....... By soru sanada geliyor cnm, progesterone onlem olarak verildimi?

bu arada düşük yapalı 56 gün oldu..düşük yaptığım günden itibaren 56 gün geçti.......
. Canim biraz uzun surmus gibime geldi cunku benim doktorum kurtajdan sonra bana eger 40 gun icinde adet olmazsan gel demisti bende 35.gunde adet olmustum, gerci senin dusugun kendiliginden olmustu diyorsun. Gebe olma ihtmalinde var bence kanda bi baktir beta HCG'ye. Dusuk den sonra usg'a girmismiydin? Herhalukarda bi test yaptir cnm bence.

canım benimde kürtaj sonrası 50 günü geçmişti gelmesi çok kafama takmıştım neden adet olamıyorum diye en sonunda doktora gittim söktürücü verdi ondan sonra normal döngüme dönmüştüm

çok sewindim kuzum gözünaydın..inşallah hep böyle güzel haberler alırsın..

canım ben 16.haftaya kadar falan göbekten yaptım daha sonrA doktor artık göbekten yapma rahmi uyarırsın demişti.o haftadan beri kol ve bacaktan yapıyorum.

canım çok sevindim inşallah hep böyle güzel haberler getirirsin ve sağlıkla kucağına alırsın
Amin canim insallah cok sagol. Allah razi olsun sendende, Rabbim gonlune gore versin insallah., dualarimiz
Tez vakitte Kabul olur insallahhhh

önemli değil canım rabbim dularımızı kabul etsin inşallah

güzel haberlerle dönmene sevindim,Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin.

merhaba arkadaşlar

sizlere birşey sormak istiyorum.benimde 2 aylık 1 kürtaj ve 2 düşüğüm var.doktorum benden trombofili paneli yani kanda pıhtılaşma ve genetik analiz istedi ama hastane bunların bi test olduğunu söyledi.siz hangilerini yaptırdınız.

Hocam merhaba,
2 bebeğim anomali nedeniyle sonlandırıldı 22 ve 24 haftalıkken ve iki düşük yaşadım yapılan kromozom testleri normal çıktı fakat bende MTHFR C 677T HOMOZİGOT MUTANT ÇIKTI sanırım kan pıhtılaşması ile alakalı imiş ve doktoruma danıştığımda hamile kalmayı düşünürsem bir ay önce coraspin 100 başlayıp hamile kalıncada iğneye başlarız dedi
bu kan sulandırıcı iğnelerin zararı olurmu yada ilacın bu durumda ne yapmalıyım
ve bu problem bebekte anomaliye neden olur mu yani önceki sonlandırılan gebeliklerimide açıklar mı?
yoksa sadece düşüklerimi açıklar bu arada protein c 131,50 protein s 70,50 çıktı asetilkolin reseptör antikor 0,10 çıktı bilginize sunarım
Saygılar

Prof.Dr.Ahmet Aydının yorumu

MTHFR mutasyonları toplumda çok sık görülüyor. Bende de var. Bu mütasyona sahip olanlarda pıhtılaşma eğilimi daha fazla oluyor. Bozuk genin daha iyi çalışması için folik asit isimli vitamini almak gerkiyor.

Folik asidi gunde 1 mg almak lazım. Fazlası zararlı olabiliyor. En iyisi yeşil sebzeleri bolca yemek. Pıhtılaşma eğilimini azaltmanın en iyi ve doğal yolu balık yağı almak (aspirinin yan etkileri olabilir).

Hamilelikte beslenme yazımı okursanız sizin için faydalı olacaktır.

A.A

slm canım
ben 2.trmestrdan beri bacaktan yapıyorum,göbekten belli süre sonra yapamazsın demişti dr um
göbeğimin sertleşmeye başladığını hissedince direk bacağa geçtim,koldan yapmak benim için zor olcaktı
bazen morarıyo ama bebğimiz için her şeye katlanıyoruz

Paylasimin icin tesekkurler canim.

Yalniz bildigim kadariyla, folik asit fazlaliginin bir zarari yok, zaten fazlasi idrarla disari atiliyor, vucut stoklayamiyor yani. Bana oyle denmisti daha dogrusu.

Yanlismi biliyoruz acaba..?

Birde cogumuz gebelikden once uzun sure folik asit ya da folbiol (5mg) kullaniyoruz.

Son düzenleme:
kızlar selam
2 kimyasal gebelik yaşadığım için doktorum benden trombofili paneli testi istedi
bikaç özel merkezde araştırıyorum şuanda bir tanesi 300 tl dedi bu test için
bir yer ise bunun içeriğinde neler olacak ona göre değişir dedi "faktör 5 mutasyonu, protomilgen" mi ne bunları saydı
her biri için 195 TL dedi 4 çeşit olursa 195x4 dedi. doktoruna sor bunun içeriğini dedi ?
bu ne demek direk trombofili testi deyince içeriği neyse o yapılmıyor mu?
siz yaptırdınızmı böyle şeyleri nerde kaça yaptırdınız bilgi verebilir misiniz
bu arada bursadayım ben..

Son düzenleme:

canım üniversite hastanelerinde ücretsiz yaptırabilirsin bu şekilde bayağı pahalıya mal olur trombofili testinde hepsine bakılıyor

ben üniversite hastanesinde yaptırdım, saglık güvencem oldugu icin ücretsiz oldu.. doktorum da universiteyi tavsiye etmisti, özel de yaptırırsanız 1000-1500civarı bi ucreti olur demisti.. acıkcası ben de icerigini bilmiyordum.. liste vermisti doktorum ben de onu laboratuvara gösterince onlar uygun testler icin kan aldı 1 ay sonra da cıkmıstı sonuclarım.. ben de kocaelideyim..

merhaba canım rica ederim folik asit için malesef bir sürü söylem var her konuda olduğu gibi doktorlar bu konuda yine çok başka şeyler söyleyebiliyorlar ve malesef ülkemizde 1 mg lık folik asit satışı yokmuş mecburen olandan alıp duamızı edip beklicez yapılacak başka bir şey yok inan kim neyi doğru biliyor kim neyi yanlış biliyor karışmış durumda ama sanırım nasibimizde varsa olur düşüncesiyle önerilen takviyeleri alarak çokta pimpiriklenmeden akışına bırakarak devam etmeliyiz sanırım sonuçta olacağı varsa oluyor

canım üniversite hastanelerinde ücretsiz yaptırabilirsin bu şekilde bayağı pahalıya mal olur trombofili testinde hepsine bakılıyor

kızlar cvplarınız için teşekkürler.
bende çok kararsız kaldım açıkçası, üniversite hastanesinden randevu aldım
ancak o kdr yoğunki onların verdiği tarih benim reglimin 3. gününe denk gelmiyor
pıhtılaşma ve genetik testler için o tarihi bekleyebilirim belki, diğerlerini nasıl denk getiricem bilmiyorum...
açıkçası bnm doktorumda içerik vermeden trombofili yaptır dedi bu dr içeriği nerden çıkardı bilmem :)

bir de doktorsitesinde bir dokrota durumumdan bahsetmiştim, bu testleri yapmam gerekirmi diye
bakın bana nasıl bir cevap vermiş. ya ben çok arada kaldım testleri yaptırıp yaptırmamak arasında off

doktor bey merhaba,
yaklaşık 6 aydır korunmuyoruz. geçtiğimiz 2 ayda da hamile kaldım ancak testlerde pozitif çıkmasının ardından 3 er gün gecikmeyle kanamam başladı. ilkinde kanda beta 20 iken 13 e düştü. son gebelikte de hemen test yapmamıştım gecikmenin 2. gününde değeri 4 iken yakaladık. ve ertesi gün adet oldum. doktorum istersem araştırabileceğimizi söyledi ancak normalde 3 gerçek düşükten sonra istenen birçok testi istedi benden adetin 3. günü tiroid rubella vb.genetik kromozom kan pıhtılaşması eşimden sperm testi vb. ben henüz erken olduğunu düşündüğüm için henüz yaptırmadım bunları. bu kdr erken dönemde yaptırmam sizce faydalı olur mu?
bu düşükler tesadüf olabilirmi üst üste 2 defa yoksa gerçekten bir sebebi mi var.ne önerirsiniz, coraspin kullanan kişiler var çevremde önlem olsun diye. bende bu hapı alıp kullansam yumurtlamamdan sonra faydası yada zararı olurmu?

şimdiden teşekkürler.
--------------------------------------------------------------------------------
28.03.2012 11:05:00 tarihinde sorulmuştur.

Op. Dr......
Kadın Hastalıkları ve Doğum

Cevap : iki ay üst üste gebe kaldığınızı söylüyorsunuz ama 2.günde yakaladığınız 4 değeri gebeliği göstermez.
bence ikinci gebeliğiniz şüpheli
genel olarak bir düşük yaptıktan sonra medenen ve ruhen hazır olmadan ikinci gebeliğe karar verilmemeli.
ilk gebeliklerde düşük oranı daha fazladır.
tetkikler için iki düşükten sonra araştırılması kabul edilmiştir.

Son düzenleme:

ben sadece pıhtılaşma testi olarak istedim ve fakülte hastanesinde hiç bi ücret ödemeden yaptırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…