Paylasimin icin tesekkurler canim.
Yalniz bildigim kadariyla, folik asit fazlaliginin bir zarari yok, zaten fazlasi idrarla disari atiliyor, vucut stoklayamiyor yani. Bana oyle denmisti daha dogrusu.
Yanlismi biliyoruz acaba..?
Birde cogumuz gebelikden once uzun sure folik asit ya da folbiol (5mg) kullaniyoruz.
Kızlar 5. heyecan dün akşam itibariyle başladı. Dünakşam idrar testi yaptım ve pozitif.
Daha doktorla konuşmadım ve kan testi vermedim ama inşallah bir sorun olmaz bu sefer. Bir yanım heyecandan diğer yanım korkudan titriyor resmen.
kızlar cvplarınız için teşekkürler.
bende çok kararsız kaldım açıkçası, üniversite hastanesinden randevu aldım
ancak o kdr yoğunki onların verdiği tarih benim reglimin 3. gününe denk gelmiyor
pıhtılaşma ve genetik testler için o tarihi bekleyebilirim belki, diğerlerini nasıl denk getiricem bilmiyorum...
açıkçası bnm doktorumda içerik vermeden trombofili yaptır dedi bu dr içeriği nerden çıkardı bilmem :)
bir de doktorsitesinde bir dokrota durumumdan bahsetmiştim, bu testleri yapmam gerekirmi diye
bakın bana nasıl bir cevap vermiş. ya ben çok arada kaldım testleri yaptırıp yaptırmamak arasında off
doktor bey merhaba,
yaklaşık 6 aydır korunmuyoruz. geçtiğimiz 2 ayda da hamile kaldım ancak testlerde pozitif çıkmasının ardından 3 er gün gecikmeyle kanamam başladı. ilkinde kanda beta 20 iken 13 e düştü. son gebelikte de hemen test yapmamıştım gecikmenin 2. gününde değeri 4 iken yakaladık. ve ertesi gün adet oldum. doktorum istersem araştırabileceğimizi söyledi ancak normalde 3 gerçek düşükten sonra istenen birçok testi istedi benden adetin 3. günü tiroid rubella vb.genetik kromozom kan pıhtılaşması eşimden sperm testi vb. ben henüz erken olduğunu düşündüğüm için henüz yaptırmadım bunları. bu kdr erken dönemde yaptırmam sizce faydalı olur mu?
bu düşükler tesadüf olabilirmi üst üste 2 defa yoksa gerçekten bir sebebi mi var.ne önerirsiniz, coraspin kullanan kişiler var çevremde önlem olsun diye. bende bu hapı alıp kullansam yumurtlamamdan sonra faydası yada zararı olurmu?
şimdiden teşekkürler.
--------------------------------------------------------------------------------
28.03.2012 11:05:00 tarihinde sorulmuştur.
Op. Dr......
Kadın Hastalıkları ve Doğum
Cevap : iki ay üst üste gebe kaldığınızı söylüyorsunuz ama 2.günde yakaladığınız 4 değeri gebeliği göstermez.
bence ikinci gebeliğiniz şüpheli
genel olarak bir düşük yaptıktan sonra medenen ve ruhen hazır olmadan ikinci gebeliğe karar verilmemeli.
ilk gebeliklerde düşük oranı daha fazladır.
tetkikler için iki düşükten sonra araştırılması kabul edilmiştir.
Kızlar 5. heyecan dün akşam itibariyle başladı. Dünakşam idrar testi yaptım ve pozitif.
Daha doktorla konuşmadım ve kan testi vermedim ama inşallah bir sorun olmaz bu sefer. Bir yanım heyecandan diğer yanım korkudan titriyor resmen.
merhaba arkadaşlar
sizlere birşey sormak istiyorum.benimde 2 aylık 1 kürtaj ve 2 düşüğüm var.doktorum benden trombofili paneli yani kanda pıhtılaşma ve genetik analiz istedi ama hastane bunların bi test olduğunu söyledi.siz hangilerini yaptırdınız.
canım bunları regl zamanında yaptırmana gerek yok herhangi bi gün yaptırabiilirsin geçmiş olsun
BURCU ÇOK AMA ÇOK SEVİNDİM KORKUNU ÇOK İYİ ANLIYORUM ama inşallah bu sefer iyi olacak diyelim öyle olsun kim ne yazarsa yazsın araştırıp cevap yazıyorsun bunun için kendi adıma ayrıca teşekkür ederim sana Allah sana ve isteyen herkese sapasağlam bıcır bıcır mis kokulu bebekler nasip etsin inşallah canım tebrik ediyorumKızlar 5. heyecan dün akşam itibariyle başladı. Dünakşam idrar testi yaptım ve pozitif.
süpersin. kendimi yine o listede hamile diye görünce mutlu oldum birden. Darısı başına inşallah.
Ayyy inanmiyorum harika bir haberrrrr.Folik asitin fazlasının tamamı atılmıyor ne yazık ki, birikiyor ve uzun süre yüksek kaldığında zarar verebiliyor. Düşükten sonra baktırdığımda limitlerin üstündeydi ve 1 ay hiç içmedim 2 aydır da haftada 2 tane içiyorum sadece. Arada bir baktırmakta fayda var.
süpersin. kendimi yine o listede hamile diye görünce mutlu oldum birden. Darısı başına inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?