hayırlı sabahlar arkadaşlar .ben 2 düşük aptım bu gebeliğimde dr.iğne 0.4 kullanmamı söyledi hamile kalmadanda bebek aspirine başla 8 ayına kadarda kullan dedi.ben bu ay korunmadım ve hamilelikten şüpeleniyorum ama adetime daha 4 gün var.kasıklarımda ara ara kıramplar oluyor yaklaşık 1 haftadır ğöğüslerim çok hassas.adet günümün geçmesinimi bekleyim yoksa kan testi mi yaptırayım SİZLERDEN FİKİR İSTİYORUM.
kızlar ben mthfr 677 ve 1298 heterezigotum. 2 düşüğüm var. ve yine hamileyim dondurulmuş embriyolarımla çok şükür şunu sormak istiyorum ben clexane 0.4 ve coraspin 100 alıyorum fakat bu dozları tüp bebek dr ayarladı acaba bir hematoloji uzmanına gitmek gerekirmi? sizler ne yaptınız ?
sanada canim...
nasilsin ?
sanada günaydın sevisev doğuma bişey kalmadı kuzum,nasılsın ?? senin ki kızmıydı erkek mi??
canım ben dogumumu epudurel normal yaptım benım doktorumda senın dedıgını söylemıstı ıkınamazzsın falan dedı ama hıc öyle olmuyo valla gayette guzel ıkındım ve 3.ıkınmamda çıkmıstı bebek bende sancılar başlamadan epudurel ıstemıyorum dedım ama sancılar bellı bı asamaya gelınce dayanamayıp istemıstım epudurelı ıkınamam dıye dusunme sakın ınankı osancılarda ınsanın sonunda ıkınmaya bıle dermanı kalmıyo epudurel yaptırınca en azından acınların bıraz gıdınce ıkınmaya gucun oluyo yınede sen bılırsın tabı rabbım kolay dogum nasıp eylesın bır avazda kurttarsın inşallah ve en önemlısı hakkında hangı dogum şeklı hayırlıysa onu nasıp eylesın
kızlar ben bu sabah soluğu yine doktorda aldım sabahleyin lavoboya gittim siyah gibi lekelenmem oldu öldüm aklıma neler geldi bacaklarım titredi koştur koştur doktora gittim bi problem yok büyümüş ama yaşattığı korku yetti
cnm genelde burdaki arkadaşalrın çoğunun dozu aynı seninkiyle .sek olarak asprin kullananlar var bazılarında lekelenme olunca asprini keiyo dr.ları bende tüp bebek tedavisi görüyorum ama bir hematoloğun görmesi daha iyi diye düşünüyorum ..fakat tüm dr.lar bizim önemsediğimiz kadar önemsemiyo bazıları iğneye bile gerek duymuyo..ama sen yine de iyi bir dr.bulursan görün:)
hadi canım senın de hayırlı haberlerini alırız inşallah bu arada nasılsın ıyımısın uzun zamandır gormuyorum senı topıktegünaydın kızlar bahar geldi maşallah topiğimiz coştu inşallah hep böyle güzel haberler alırız rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın hamilelerimiz sağlıklı bir şeklide bebeklerini kucağına alsın bizde korunmayı bıraktık bakarsınız bende katılırım hamileler kervanına
canım bende 4.aya kadar 200luk olanını gunde 2kez vajınal yoldan aldım.doktorum fıtıl olarak al dedı cunku agızyoluyla bır faydası yok dedı.recetede agızdan alınır dıyor ama bırcok doktor fıtıl olarak tavsıye edıyo ayrıca cok yanetkısı oluyormus agız yoluyla alındıgında.ılac cok akıntı yapıyo ama benım lekelenmelerımı kesmıstı cok sukur.hatta doktorum artık bırak dedıgınde cok korkmustum sureklı lavaboya gıdıyordum bırsey geldımı gelecek mı dıye:26:bıde ''internette vajinadan fitil olarakda alinabilir yaziyordu o yuzden sordum, ismarlaticamda eczanesi demiski fitil olarak vajinadanda alabilir diye, daah etkili oluyormus..bende merak ettim bi yanlislik yapmasin diye bizimkiler...Vajinadan 200'lugunu kullanan birsuru hamis varmis az once okudum.
Burcu_gen senin eminsin tatlim dimi bu 200'luk kapsulun vajinadanda alinabildigine. 100'luk kapsulde yaziyormus vajinadan diye ama 200'luk kapsulde yazmiyormus. bende merak ettim. Simdi ben doktora gidemiyorum ama sen kesin diyorsan benim ilaclar bikac gun icinde gelir ona gore vajinadan alicam. Allah razi olsun hepinizden
gecmiş olsun tatlım allah bır daha yasatmasın cok zor bır psıkolojı.bende bu gebelıgımde hergece ruyamda yasıyordum bu durumu sonra gercekmıs gıbı korku saalıyor heryanını.herhangıbırsey vermedimi bunun ıcın doktorun yerlesme lekesi miymişkızlar ben bu sabah soluğu yine doktorda aldım sabahleyin lavoboya gittim siyah gibi lekelenmem oldu öldüm aklıma neler geldi bacaklarım titredi koştur koştur doktora gittim bi problem yok büyümüş ama yaşattığı korku yetti
slm bendede kan pıhtılaşması çıktı şimdi coraspırın kullanıyorum hamile kalınca iğneye geçilcekmiş daha önce 2 düşüğüm oldu yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum
kızlaaaarrrr hepinize günaydın :))) bu güzel günün rahmeti ve bereketi üzerinize olsun inşallah :)) ya kızlar benim karnımda bazen şiddetli ağrılar oluyo hele bu sabah sanki adet olacakmışım gibi karnım ağrıdı bacaklarım diz kapaklarım falan belim çok ağrıdı..çok korktum..umudumun dediği gibi akıntım da var yani ikide bir adet mi oldum acaba diye kontrol ediyorum..bunlarrr ne demek oluyo((
kızlar ben bu sabah soluğu yine doktorda aldım sabahleyin lavoboya gittim siyah gibi lekelenmem oldu öldüm aklıma neler geldi bacaklarım titredi koştur koştur doktora gittim bi problem yok büyümüş ama yaşattığı korku yetti
Kadın dogum dr. Ben dusuk yaptım bırden fazla ve bazı testlerın yapılmasını ıstıyorum dersen dr. Uun yazıyor sana hangı testlerın yapılcagını. Ben ozel lab. Yaptırdım butun testlerı 1500 tl cıvarı tuttu.
Ama durumun musaıt degılse eger arastırma hastanelerı bu genetık testlerı yapıyormus. Oralardada yaptırabılıyormussun. Ama ıhmal etme sakın bırden fazla dusugun varsa eger.
Istanbul anadolu yakasında zeynep kamıl, haydarpasa yapıyo. Karsıdada cerrahpasa ,capa yapıyoor dıye bılıyorum.
kızlaaaarrrr hepinize günaydın :))) bu güzel günün rahmeti ve bereketi üzerinize olsun inşallah :)) ya kızlar benim karnımda bazen şiddetli ağrılar oluyo hele bu sabah sanki adet olacakmışım gibi karnım ağrıdı bacaklarım diz kapaklarım falan belim çok ağrıdı..çok korktum..umudumun dediği gibi akıntım da var yani ikide bir adet mi oldum acaba diye kontrol ediyorum..bunlarrr ne demek oluyo((
merhaba arkadaşlar,
PKO hastasıyım daha önce ilaçla yumurtlama tedavisi gördüm ama sonuç alamadık rahim filmi normal çıkınca doktor aşılama tedavisine başladı ancak yumurtalıklarım çok aşırı cevap verince tüp bebek tedavisine döndük.şubat ayında transferim yapıldı ilk kan testi pozitif çıktı ancak ikinci testte değer yükseleceğine düşmüş daha sonra da sıfırlandı zaten.adet kanamasınla da düşük oldu.daha sonra doktorum bir sürü test istedi kanda pıhtılaşma testi,kromozom testi .kromozom testimi fakülte hastanesi olduğu için ağustosta yaptırıcam anca o zamana gün verdiler diğerlerinin sonuçlarını bugün aldım yaptırdıktan bir ay sonra.test sonuçlarıma göre dondurulmuş embriyoların transferinde ne gibi işlemler yapılacağına karar verecek doktorum.elimdeki sonuçların ne anlama geldiğini çok merak ediyorum doktoruma faksladım ama kendisi bana geri dönene kadar sizlerde de paylaşmak istedim.Sonuçlarım şöyle:
Faktör XIII V34L heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C homozigot mutasyon saptanmıştır.
mutasyon saptanmayan değerler normal değer olsa gerek onları o yüzden yazmıyorum.bir de Protein C 149,8 çıkmış normal değer 140 olması gerekirken.sizler bu konuda neler yaşadınız benim gibi aynı sonuçlarla karşılaşan var mı çok merak ediyorum.
aman Allah korusun.korkmuşsun çok berbat bi duygu.bebişin iyi olduğuna sevindim. :))
hadi canım senın de hayırlı haberlerini alırız inşallah bu arada nasılsın ıyımısın uzun zamandır gormuyorum senı topıkte
canım bende 4.aya kadar 200luk olanını gunde 2kez vajınal yoldan aldım.doktorum fıtıl olarak al dedı cunku agızyoluyla bır faydası yok dedı.recetede agızdan alınır dıyor ama bırcok doktor fıtıl olarak tavsıye edıyo ayrıca cok yanetkısı oluyormus agız yoluyla alındıgında.ılac cok akıntı yapıyo ama benım lekelenmelerımı kesmıstı cok sukur.hatta doktorum artık bırak dedıgınde cok korkmustum sureklı lavaboya gıdıyordum bırsey geldımı gelecek mı dıye:26:bıde ''gunde 2kez ıttırebıldıgın kadar ıttır''olayı bıraz cansıkıcı ama şifa olsun yeter ki
gecmiş olsun tatlım allah bır daha yasatmasın cok zor bır psıkolojı.bende bu gebelıgımde hergece ruyamda yasıyordum bu durumu sonra gercekmıs gıbı korku saalıyor heryanını.herhangıbırsey vermedimi bunun ıcın doktorun yerlesme lekesi miymiş
canım benim geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın aynı korkuyu. bende sürekli lavabodayım.en ufak bi şey hissetsem bakıyorum . çok zor hepimiz için sıpalar bir doğsun. totolarına vuralım
Canım geçmiş olsun. Benim de dün hafif kırmızı bir lekelenmem oldu ama neyse devamı gelmedi. Yarın gidiyorum doktora inşallah herley yolundadır. Ne zor bu korkuyla yaşamak.
sağol canım inşallah hayırlı haberlerle dönersin
Bende de birkaç kere adetim başlayacakmış gibi hafif bir ağrı oldu, kasıklarıma ağrılar girdi, arada benim de akıntım oluyor...Sanırım bunların hepsi normal şeyler, rahim büyüdüğü için oluyor. Ama sürekli oluyorsa o zaman doktora sormak lazım, bendekiler genelde ya anlık ya da kısa süreli oluyordu.
Geçmiş olsun. Bende MTHFR A1298C homozigot mutasyon var, ama bir tane olmasıyla daha fazla sayıda olması pek birşey değiştirmiyor, hepsinin/hepimizin tedavisi aynı. Yazdığın tüm mutasyonlar ve Protein C değerin kan pıhtılaşması ile ilgili değerler. Genelde kan sulandırıcı bir tedavi yöntemi uygulanıyor. Folik asit, B6 ve B12 vitamini ile bebe aspirini ve hamilelik ile birlikte (bazen de hamilelik öncesinde) düşük dozda heparin iğne veriyorlar. İlk düşükle birlikte doktorunun bu testleri yaptırması çok iyi olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?