Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

selam kızlar ben bu pıhtılaşma testlerini yaptıramadım.
geçen ay hamile olmadan önce hatta 10 gün önce falan gittim üni.ye 3 ten sonra gel dediler sinir oldum..
boş döndüm yani.
hamile olduğumu öğrendim coraspine devam ettim doktorum vermişti.
neyse dün gittik kese görmeye ayrıca hafif lekelenme vardı.
doktorum 2 düşük var bide leklenme ddeyince pıhtılaşma ihtimalini göz önünde bulundurarak
progynex 50 ml iğne verdi 10 gün boyunca.
birde pıhtılaşma için clexane 0.4 ml iğne verdi.
ayrıca coraspine ve folic asite devam etmemi söyledi.
bende ayrıca tiroid var.
gebelikte yükseliyor benimki.
bi doktora gitmiştim 50 mg verdi ama bu doktorum ilac dozunu beğenmedi başka bir doktor önerdi oraya gidicem yarın.
bakalım o ne yapacak..

keske doktorunu degstırıp baska bı doktorunda fıkrını alsaydın. Benımde var bır suru sorun, gozumde uveıt, spondılar artropatı yanı ıltıhaplı romatızma, sımdı kan pıhtılasması ve dusukler ....ama 1 doktora kalmıyorum arastırıyorum sureklı... Bu testlerı yanı pıhtılasma testlerını kadın dogumcu yazıyor yada hemotolojı..kartal dev. Yapıyormus.bende yenı ogrendım... Dısarda testler cok pahalı tutuyor bana 1500 tl ye mal oldu sımdıbıkac testım var onları devlette yaptırıcam ... Insallah sorunsuz olur. Gecmıs olsunn cokk

canım tam olarak sorununu anlatırmısın bende iğne kullandığım halde 4 düşük yaptım romatoit artrit hastasıyım romatizmayla alakalı olduğunu bi türlü kabul ettiremedim doktorlara sende durum nedir

Merhaba ,
bendede kanpıhtılaşması var ve hamileliğimde tsh düşmüştü ama doktor ilaç kullanmamı önermemişti.
Hangi doktora gidiyorsun

merhaba oflu,hem senin mesajına karşılık hem de diğer arkadaşlar için yazmak istedim başımdan geçenleri.

Ben hiç düşük yaşamamama rağmen hamile olduğumu öğrenince ilk işim kadın doğum uzmanıma bu konuyu açmak oldu.Bu hastalıktan benim ailemde var bende de olabilir dedim,bacaklarımda da varis vardı,doktorum o kadar ilgisizdiki ,bence teste falan gerek yok,hastalık varsa bile düşük olacak diye bir şart yok dedi,ben de evet olmayabilir ama ya olursa bile bile bebeğimi kaybetmiş olurum,pişmanlıktan ölürüm dedim,o da bana göre 3 düşükten sonra araştırılmalı dedi ve test yapmadı,zaten bana ne folik asit verdi ne başka bir şey,gerek yok diyordu hep,ben de hemen başka bir doktordan sevk alıp hacettepeye hematolojiye gittim ve doktor hemen tüm genetik testleri istedi,hiç zorluk çıkmadı,ve sonuçta faktör v,paı 4g/5g ve mtfhr 1298 de heterozigot mutasyon çıktı,9.haftadan itibaren clexan ve folik asit kullanmaya başladım,6.haftamda benim de lekelenmem olmuştu ama sonra hiç olmadı.Hematoloji uzmanı bana acilen kadın doğumcunu değiştir dedi.Ben de değiştirdim ve gayet de memnunum.Şimdi folik asiti bırakıp kan hapına başladım.Şimdiki doktorum iyiki yaptırmışsın testleri diyor.Bir de bana ,ben hiç söylemeden,ilaçları rahat alabilmem için rapor çıkarttı.Yani diyeceğim o ki başka doktorları da deneyebilirsiniz.Bundan sonra ne olur bilemem inşallah bebeğimi kucaklayabilirim,en azından ben önlemimi aldım,gerisi rabbime kalmış. Şu anda düzenli olarak hacettepeden emekli olmuş kadın doğum profesörü lütfü önderoğlu ile mailleşiyorum,kafama takılanları mail ile ona soruyorum,çok baba bir insan,o da iyiki yaptırmışsınız, ilacın dozu gayet iyi diye destekledi.

Son düzenleme:

çoğu kişi önerdiği için bu doktora gittim ben.
ama sağolsun önlem aldı yanii.
başkası olsa vermezdi.
2 düşük bizim için büyük risk dedi
1 aylık clexan verdi aayrıca progestoron iğneside vuruluyorum..
hakkımızda hayırlısı olsun canım..
RABBİM büyükk...
önlem alalım gerisi RABBİme kalmış dediğin gibi.

canım tam olarak sorununu anlatırmısın bende iğne kullandığım halde 4 düşük yaptım romatoit artrit hastasıyım romatizmayla alakalı olduğunu bi türlü kabul ettiremedim doktorlara sende durum nedir
benım ılk goz ataklarımla basladı hersey, ankılozan spondılıt dedıler ama megersem degılmıs oda marmara unv. Arastrma da goz kontrollerıne fln gıttım hep dusuk bızle alakalı degıl dedıler. Sonra kadın dogumcuma gıttımm oda prof. Dedıkı romatolojıyle bırlıkte senın gebelıgını takıp edıcez.neyse ben romatolojı doktoruna gıttım oda prof. Bagdat caddesınde, bı suru test parası fln baktı dedıkı sen ankılozan spondılıt degılsın hla b27, hla b51 negatıf ve ddıger bı kac test, sadece belırtı kalca mr ım da gorunum evre 2 yazıyoreklem agrılarım var ara ara ama... O da dedıkı bızle alakalı degıl sana ılac da veremem... Sonrasında bnm goz ataklarım 2 ayda bır tekrar edıyor yapılmayan test kkalmadı.
En sonunda pıhtılasma testlerım yapıldı ve aspırınle folbıole basladım...
Gozlum atak yapmıodu 3 aydır ama dun gene kızarmaya basladı...

Kımse bana romatızmada senın ssu demıyor. Ama romatolojı eger onlarla alakalı dusuk oldugunu dusunuyorsa test ıstıyor.benım yarı testımı onlar ıstedı

canım bana verilen ama benim sadece bir kaçını yaptırdığım testlerrim bunlar

TESTLERİN KARŞISINDAKİLER AYRI TEST İSMİ DEĞİL BUNLARIN KODLARI GİBİ BİŞEY..

FAKTÖR V LEİDEN G1691A
FAKTÖR II (PROTROMBİN) H1299R
FAKTÖR V R2 G20210A
FAKTÖR XIII V34L
BETA FİBRİNOJEN 455G>A
PAI-1 4G/5G
GPIII (HPA-1) L33P
MTFHR C677T
MTFHR A1298C
ACE I/D
APO B R3500Q
APO E E2/E3/E4

canım dertlerimiz yakın birbirine..bende de fmf geçen sene teşhis edildi ilaç içiyorum günde 3 tane..beraberinde spondil artrit olabileceğinden araştırılıyo..yarın mr ım var hatta..üveiti de arkadaşımdan biliyorum.Allah kolaylık versin..ben hep söylüyorum burda kızlara tek derdim bebek olsaydı keşke diye..o eklem ağrılarını çeken bilir..
canım ben korunmayı bıraktığım ay bilinçlliyim ya doktora gittim..herşey iyiydi,sonra fsh yüksek çıktı,hiç fakültelerde oyalanmayalım sıkıntı çekmeyelim diye yok zamanımızda tüp bebek merkezinde aldık soluğu..o gün bu gündür ne bi yere varabildik ne bişey..aksine altta yatan bi sürü sebep çıktı..troid,endo,polip..... hiç bi sorunuda adam kendi bulmadı yani...çok çektim ama sabrediyorum..dondurulmuşum olmamıştı ilkinde üzülmüştüm,ikincisinde oldu bu seferde onlarda bitsede kopsam merkzden diye bakıyorum..halbuki biri 1.kalite ama doktora güvenim kalmadı hiç..bu pıhtılaşma olayınıda ben merak ediyorum..kimsenin test istediği falan yok..önümüzdeki ay transfer..olmazsa tıp fakültesinde rapor haklarımı kullanıcam...ben hemen olur sandım nne bileyim böyle olacağını..bu arada antalyadayım ben:)

sağol canım beniiiimmmmm...ben bu listeyle giderim,beni bade gönderdi derim artık:) yazdım hepsini..öptüm canımcımm..

hadi fıstık gözün aydın hep güzel haberlerle gelirsin inşallah......

benım ne oldugumun teshısını bıle koyamıolar senın gene ılacın var bana agrın olursa melox dıe bı ılac verdı ıcrsın gecer dedıler...ama uveıt ataklarıma care bulamıyolar. Agrısını derdını gıt gelını ceken hep bız,benım sorunumda 1 tane deıl anlıcagın...gercı allah beterınden korusun

merhaba bu sorun bağışıklık sistemiyle alakalı galiba bunun için lenfosit aşısı yapılıyor denedinmi hiç?Allah yardımcımız olsun bebeklerimizi erken zamanda göndersin

. Merhaba Allah tamamına erdirir insallah. onlemini bastan almissin ne guzel. Bende hep keske bilseydimm de testleri yaptirsaydim diye dusunuyorum. Ama bilmiyordumki. takibini hangi doktor yapıyor hacettepede mı?

canım benım bılgıgım kadarıyla behçet hastalıgında gözde üveit atakları olur araştırıldımı hiç bu hastalık allah şifa verır inşallah bendede romatızmal hastalık var gözlerımı etlılıyo benımde çeken bılır benım hastalıgımda düşük ten sonra atak yaptı iki aydır tedavı göruyorum gözumden bende 2 kere düşük yaptım romotolojı doktorum bır suru test istedı pıhtılaşmayla alakalı sonuçlar geç cıkıyomus rabbım dert verıp derman aratmasın.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…