canım sanırım normal yazanlarda sıkıntı yok homozigot mutant yazanlarda problem var senınde kan sulandırıcı kullanman gerek.Rabbim kucagını bos bırakmasın saglıklı bebişler gondersin inşallah
Valla canim ben de bilmiyorum ki neden oluyor, oyle yorulacak zorlanacak birsey de yapmadim ama. Biliyorum haftalarca kanamasi olup da yine de bir sorun yasamayan birsuru kisi var, yine de ister istemez biraz endiseleniyor insan.
Allah razı olsun cevap verdiğin için,bu öyle bir karmaşa ki anlatılmaz,buradaki herkeste bunu çok iyi anlıyor.
evet kızımda hiç ama hiç bir problemim yoktu hamile kaldığımı bile anlamadım.dr a ilk 10 haftalıkken gitmiştim düşün yani...
kızımdan sonra çocuğum olmadı 2 kaybım variyi dileklerin için çokk sağol canım benim..
senden de Allah razı olsun canım geçmiş olsun...demek aynı durumdayızbu mutasyon ne kadar kötü? bebek sahibi olmamızı tamamen engellemez değil mi:2:
nelere dikkat etmeliyiz ki? ne yapmamalı ne yapmalı?
dediğin vitaminleri kullanmıyorum ama folikasit kullanıyorum.onlarada hemen başlarım,bi iznillah...
çokkk sağol cevap verdiğin için...Allah bebeğine sağ salim kavuştursun inşallahh
Valla bu mutasyonlarin ne kadar ciddi oldugu mutasyonun ne olduguna pek bakmiyor, sanirim bireye gore, hamilelige gore yasanilan kosullara gore degisiyor. Gordugun gibi senin ilk hamileligin sorunsuz gecmis bense 5. hamileligim yolunda gitsin diye dort gozle bekliyorum. Kimi hic tedavi olmadan doguruyor kimi tedaviye ragmen kaybetmeye devam ediyor. Net bir aciklamasi yok bu isin.
canım inşallah bebişini sağlıkla kucağına alırsın...düşüklerin erken dönemmiydi..benim mutasyonumda sadece mthfr 1298 homozigot ayrıca 46xx21ps+ var birde ne anlama geldiğini bilmediğim 4g/5g olması gerekirken 4g/4g var...daha şimdiden yoruldum diyorum sonra birdenbire hadi canlan diyorum kendime.dilerim Allahtan kimsenin kucağı boş kalmasın
ben aranıza yeni katıldım daha önce 1 i şüpheli 3 düşük yaşadım 3. gebelikte clexan 0.4 kullandım tek doz birde coraspin 100 kullandım ama 8. haftada kaybettim ankarada özgür derene gittim tahlillerin eksik yapılmış tahlillerini yaptıralım dedi yaptırdım sonuçlar çıktı ama 15 gün gidemicem sonuçları göstermeye ben çorumdayım tahlil sonuçlarımı yazıyorum ..durumumun ne olduğu hakkında banada bilgi verirmisiniz benimşe aynı olan varmı.
protein s:71.3
protein c:84.9
aktive proten c rezistans 2.20
lupus antikoagülan 36.6
kromozom 46,xx
faktör 5 leıden heterozıgot
protrombin 20210 a mutasyon normal
mthfr677t mutasyonu normal
paı-ı gen mutasyonu 4g/5g het
mthfr1298 mutasyonu heterozigot
banada yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar
günaydın kızlar...
hayırlı günler herkese
canım çok gecmıs olsun Allah ım yenı sağlıklı gebelıkler ve bebekelr nasıb eder ınsallah
bu faktör 5 leıden heterozıgot ve mthfr 1298 heterezigot vardır mı diyo raporda yanı karsısına bişi yazmamıssın
mesela benım raporumda mthfr 677 ct heterozigot mutasyonu saptanmıstır yazıyordu eger sende leiden mutasyonu saptansıyda bu ciddi
bişey diye bılıyorum farklı bir doktora gitmiştim de bana 677 ct heterozigotta bi sorun ama çok sukur bak faktör 5 leiden yok sende bu asılıcak bişey demıstı
bu konuda tek bıldıgım bu bir de lupus antikoagülan 36.6 bu lupus çok önemli bişey bu bir bağışıklık sistemi hastalığı
alevlenme ve durulma dönemleri oluyor ve bu testın sonucu genelde negatıf/pozitif diye verılıyro senınkınde direk rakam yazmıslar
şöle bi nette bakındım da normal değer 0,97 diyor fakat senınkı sanıye acısından ölçülmüş olabilri canım
yanı su yazdıgın 1298 heterozigot faktör 5 leiden ve lupus pozitif ise profesyonelk yardım alman gerekır
bi an önce doktora göstermenı tavsıye ederım...öle netten cevaplanacak bişey değil bence..kolaylıkalr dilerim
canım hamileliğinde iğne ve diğer ilaçları kullanmışmıydın..eğer kullanmadıysan tabiki heterizogot tanda olabiliyor düşükler...
canım çokteşekkür ederim ama aynen yazdığım gibi yazıyo 15 gün sınavlarım var sonra özgür beye gitcem ama çok merak ettim canım ya Allahım isteyen herkese sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah
ya bende aynı sekılde kullanıyorum folbiol ve coraspin100,, bıse sorcakdım coraspın ıctıkden yaklasın 1 veya 2 saat sonra boyle hafıf ates basması yasıyomusun ? atesın cıkcak sekılde degıl ama boyle bı anda ter basması falan? bıde bır aydır falan kullanıyorum adetım 1 hafta once oldum kı korunmuyoruzda bebek ıcın,adetınde ılk zamanlarda bır one gelme olayı oldumu bunları sorcakdım da ,,,,
anladım canım..hayırlısı inşaallah cuma günü güzel haberler alırsın...bende de 677 heterizogot dışında Anti kardiopilin M ve Anti kardiopilin G de sorun var o yüzden de bebeklerim hiç yaşamadı(
merhabalar,tecrübeli arkadaşlarıma bir sorum olacak.ben 30 nisanda kürtaj oldum.kanda pıhtılaşma ve genetik testleri için hematolojiye gideceğim.kürtajdan sonraki ilk adeti bekliyeyim mi yoksa adeti beklemeye gerek kalmadan testleri yaptırayım mı?Birde direk hematolojiye gidince testleri yapıyorlar mı?beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim.
benide listeye eklermisin? ilk bebeğimdi.1 kürtaj 10.haftada.şu an ilaç tedavisi yok.tahlilleri yapınca sonucunu yazarım...şimdiden teşekkür ederim canım :))
ahhh keşke doğum yaptım diye gelsem.yorgundum giremedim nete.Allaha şükür herşey yolunda.pazartesi tekrar gidicem.İnşallah Rabbim doğum haberi vermeyi de nasip eder.
Merhaba arkadaşlar,
Ben ilk gebeliğimde 33 haftalık bebeğimi kaybettim.Hiç bir sebep bulunamadığından doktorum kan pıhtılaşmasından şüphelendi bende test yaptırdım. Sonuçlar çıkmış internetten baktım. Pazartesi doktora gidiceğim ama merak içerisindeyim.
PAİ-1 (4G/5G) Homozigot Mutant(4G/4G),
FAKTÖR XIII V34L Homozigot normal,
FAKTÖR V LEİDEN Homozigot Normal,
MTHFR (C677T) Homozigot Normal,
FAKTÖR II ‎(‎G‎20210‎A‎‎Homozigot Normal,
MTHFR (A1298C) Homozigot Mutant
Homazigot Mutantları görünce bebeğimi kan pıhtılaşmasından kaybetmiş olduğumu düşünüyorum. Sizce??? :44:
arkadaşlar merhaba,öncelikle Allah hepinize hepimize sağlıklı evlatlar versin inşallah...
7 yaşında bi kzım var.3 sene önce bi kimyasal gebelik geçirdim.ve geçtiğimiz mart ayında da 11 haftalık bebeğimi kalbi durduğu için küretajla aldılar.
kan tahlili vermiştim bu gün sonuçarı geldi,
kromozom analizi temiz.
ama,
MTHFR (A1298C);HOMOZİGOT MUTANT (C/C) diye bir tanı var kan pıhtılaşması testinde...
bu durumdan anlayan arkadaşlara sormak istiyorum,nedir açıklaması?sorun ne?
haftasonu girdiği için araya dr uma gidemedim.meraktan çıldıracam nerdeyse...
bi yorum yaparsanız çok sevinirim..
canım endişelenmede cok haklısın o psıkolojıyı korkuları hepımız yasadık Allah kımseye vermesin gercekten.dua edecegım canım İnşallah bırdaha olmaz ilaçların yeterli gelir umarım...Allah nazarlardan saklasın.bak benım basıma cok gelır kalabalık bır ortama gırıp cıktıktan sonra basıma bı iş gelir hep dua et canım Felak nas oku bol bol.ben cok cabuk etkılenırım ınsanların bakıslarından gözlerinden.hele gecenlerde bir arkadas göbegın ne kadar cıkmıs oyle dedı 2dakka gecmeden benım oturdugum pc sandalyesi altımdan kaydı.popomun ustune dustumcok korktum durmadan lavaboya gıttım bırsey geldımı gelecek mı dıye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?