ayy canım benimm maşallah sübhanallah hayırlısıyla kucağınada almak nasip eder inş..
bu arada kızlar çok şükür sabah kırmızılar geldide rahatladım ama hafif karın sancım var belimde ağrıyoo
Canım benim 3 düşüğüm oldu yapılan testlerde kan pıhtılaşmaı çıktı yeni öğrendim daha , hamileliklerimde henelde 4 haftalıkken sona erdi hcg me bakarken doktor progestan oranım da düşük tü her ihtimale karşı verdi doktor vücüdun depolasın biraz dedi ama aspirini hamile kadığın gibi vericem dedi iğneyide kalp atışını duyunca buda bana tuhaf geldi çünkü zaten çok erken düşük yapıp durdum geç olmazmı aspirini o zaman almam bilemedim...sanırım başka bi doktora daha gidicem...
merhaba kızlar.sürekli yazmasam da okuyorum.takip ediyorum hepinizi.yeni arkadaşlarımız katılmış aramıza.
burcugen,hannem,gülsünoğuz,meltem2602,beydağlı....nasılsınız can lar(ve sayamadığım diğer arkadaşlar)...topik eskiden daha kalabalıktı bu günlerde haeketsiz sanki biraz...
bir kaç gündür belirtilerim azaldı.göğüslerimdeki acı ve şişkinlik,bulantılar hafiflerdi...panik oldum yine....öyle korkuyorum ki anlatamam.yarın dr a gidecem.aslında 15 gün sonra gel demişti ama dayanmam mümkün değil.Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin...darısı bütün isteyenlere inşallah.
merhaba kızlar.sürekli yazmasam da okuyorum.takip ediyorum hepinizi.yeni arkadaşlarımız katılmış aramıza.
burcugen,hannem,gülsünoğuz,meltem2602,beydağlı....nasılsınız can lar(ve sayamadığım diğer arkadaşlar)...topik eskiden daha kalabalıktı bu günlerde haeketsiz sanki biraz...
bir kaç gündür belirtilerim azaldı.göğüslerimdeki acı ve şişkinlik,bulantılar hafiflerdi...panik oldum yine....öyle korkuyorum ki anlatamam.yarın dr a gidecem.aslında 15 gün sonra gel demişti ama dayanmam mümkün değil.Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin...darısı bütün isteyenlere inşallah.
canımmmm bende girip okuyorum ama yazmadım bende yeni bir gelişme yok.beni 16 hazirana çağırdı bende sabrediyorum dr a gitmeden daha mutluyum sanki .aslında çokkkkk da merak ediyorum dr a gitmeyeli nerdeyse 2 ayı bulacak.İÇİNİZDE EN SABIRLI BEN ÇIKTIM SANIRIM:)))
valla benimde göğüs hassasiyetim benimde azaldı sanki:)))ama napalım .ben inş gidince üçlü tarama yaptırcam ,ayrıntılıya gircem inş bide cinsiyet öğrenecem inş:)))inşallah kötü şeyler duymam.inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.tek korkum bu.çokkkk merak ediorum ama düşnmemeye çalışıyorum RABBİME emanettttttttttttttt .
sende stres yapma tatlım.seniiii çokkkkkk öpüyorum.ALLAHA emanet kallllllın
birde kızlar bugün farklı doktora gittim.
o da bırakmamı söyledi.
ama coraspine devam et bırakma dedi.
diğer doktorum gibi.
doktorlara güvenmemkten başka çarem yok sanırım dua edin olur mu..
canımmmm bende girip okuyorum ama yazmadım bende yeni bir gelişme yok.beni 16 hazirana çağırdı bende sabrediyorum dr a gitmeden daha mutluyum sanki .aslında çokkkkk da merak ediyorum dr a gitmeyeli nerdeyse 2 ayı bulacak.İÇİNİZDE EN SABIRLI BEN ÇIKTIM SANIRIM:)))
valla benimde göğüs hassasiyetim benimde azaldı sanki:)))ama napalım .ben inş gidince üçlü tarama yaptırcam ,ayrıntılıya gircem inş bide cinsiyet öğrenecem inş:)))inşallah kötü şeyler duymam.inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.tek korkum bu.çokkkk merak ediorum ama düşnmemeye çalışıyorum RABBİME emanettttttttttttttt .
sende stres yapma tatlım.seniiii çokkkkkk öpüyorum.ALLAHA emanet kallllllın
Hakikaten sabrına şaşmamak elde değil. Bana 1 ay sonra gel dedi şimdi de o 1 ay nasıl geçecek diye karar kara düşünüyorum. Onu ultrasonda görmek çok keyifli, henüz hareketlerini hissedemediğim için ancak ekranda görünce varlığına gerçekten inanıyor insan, çok farklı birşey.
Bu arada eminim istisnaları vardır ama son kontrolde doktor hepimizi rahatlatacak birşey söyledi. Genelde 13-14 haftalardan sonra tedavi altında olan kontrol altında olan hiçbir hastasında sorun yaşamamışlar, yani risk ciddi bir şekilde düşüyormuş. Umarım doğrudur ve sadece benim içimi rahatlatmak için söylememiştir ve umarım bunun istisnaları bizler olmayız.
birde kızlar bugün farklı doktora gittim.
o da bırakmamı söyledi.
ama coraspine devam et bırakma dedi.
diğer doktorum gibi.
doktorlara güvenmemkten başka çarem yok sanırım dua edin olur mu..
Kan pıhtılaşması olan arkadaşlar, doktorunuz aspirini ne zaman kullanmanız gerektiğini söyledi acaba ??, bana hamile kalınca dedi şimdilik sedece folik asit ve progestan kullanıyorum alttan, ama aspirini önce mi başlamalıyım bilemedim;((
Oflu trombofili paneli testleri 1 hafta en geç 10günde çıkacak testler. Biran önce onları yaptırsan da sonra karar verseniz. Sana yapılan testler sadece pıhtılaşmayla ilgili birkaç test ama onların negatif olması diğerlerinin de normal oldugu anlamına gelmiyor. APPt de tek başına yeterli olmayabiliyor, benim bir önceki düşüğümde clexane kullanırken kaybetmiştim ve appt değerim referans aralığında çıkmıştı, anlık değişimler olabiliyor. Bu seferki hamileliğimde ilk baktığımızda 30 çıkmıştı değer, sonra arada aspirini bırakmıştım ve tekrar değere baktığımızda 25e düşmüştü. Onun üzerine iğneyi günde 2ye çıkardık. Yani kan sulandırıcı herhangi bir ilacı bıraktığın anda değer aşağıya düşebilir, şu anda normal olması kullandığın iğneye bağlı olabilir. Protein C, protein S, MTHFR 677, MTHFR 1298, Factor V, Factor VIII bunlara da bence baktırıver ve eğer bunlar da sorunsuz çıkarsa gönül rahatlığıyla bırakırsın iğneleri.
canım valla sabrına hayran kaldım keşke bende öyle olabilsem ben senin üstüne kaç sefer doktora gidiyorum beni ancak 1 hafta idare ediyor kontrol inşallah gittiğin zaman güzel haberler alırsın
canım benim doktorumda 3 ayı atlatalım rahatlayacağız demişti nedense ben halen daha rahatlamadım
benim doktorumda 3 aylık olunca iğneyi keseriz dedi ama şu anda 4.5 aylık oldu hiç lafını bile etmedi zaten deseydide ben devam etmek istediğimi söyleyecektim tamam iğnenin bi zararı olsa bende doktorumu dinlerdim ama zararı olmayaınca neden riske etayım ki tabi ki herşey alllahtan ama ben en azından kullanınca içim daha rahat başka doktora da danışmanı tavsiye ederim
bencede başka doktotora git. progestanı ya aşılama tüp bebek sonrası veriyorlar yada hamile kaldıktan sonra düşük olmasın diye. yada pco lulara adeti sökülsün diye. progestanı düşükmüş diye hap kullananı hiç duymadım. büyük ihtimal döllenme olduktan sonra tutunsun diye vermişde o zaman aspirinide vermeliydi.başka bir doktorunda fikrini al bence
Oflu trombofili paneli testleri 1 hafta en geç 10günde çıkacak testler. Biran önce onları yaptırsan da sonra karar verseniz. Sana yapılan testler sadece pıhtılaşmayla ilgili birkaç test ama onların negatif olması diğerlerinin de normal oldugu anlamına gelmiyor. APPt de tek başına yeterli olmayabiliyor, benim bir önceki düşüğümde clexane kullanırken kaybetmiştim ve appt değerim referans aralığında çıkmıştı, anlık değişimler olabiliyor. Bu seferki hamileliğimde ilk baktığımızda 30 çıkmıştı değer, sonra arada aspirini bırakmıştım ve tekrar değere baktığımızda 25e düşmüştü. Onun üzerine iğneyi günde 2ye çıkardık. Yani kan sulandırıcı herhangi bir ilacı bıraktığın anda değer aşağıya düşebilir, şu anda normal olması kullandığın iğneye bağlı olabilir. Protein C, protein S, MTHFR 677, MTHFR 1298, Factor V, Factor VIII bunlara da bence baktırıver ve eğer bunlar da sorunsuz çıkarsa gönül rahatlığıyla bırakırsın iğneleri.
canım bence de başka bi doktora görün. mpb nin dediği gibi genelde hamilelikte rahim duvarı kalınlaşsın ve bebek tutunsun diye veriyorlar progestanı. hatta bende kanama başladıktan sonra verdiler progestanı.benim de 3 düşüğüm vardı. gereksiz bi doktora gittim hamile kal gel dedi. ben de hiç bi tedbir almadan korunmayı bıraktım ama sonra başka bi doktora gittim hamile kalmadan önce 3 ay iğne ve aspirin kullanman gerek demişti ama iş işten geçmişti bir hafta geçmeden hamile kaldım. rabbim kimseye yaşatmasın ama 8+4 de kalp atışlarını duyduktan sonra bebeğimi kaybettim.biraz geç oldu ama 4 kayıptan sonra öyle kendi kafama göre hamile kalmamam gerektiğini öncesinde bi tedavi görmem gerektiğini anladım:44: rabbim tekrar yaşatmasın aynı şeyleri ne bana ne de sizlere o yüzden tedbiri almakta fayda var bence
Amin canım çok zor bişeymiş günlerce ağladığımı bilirim;( benim heterozigot 677 ct seninde öyle mi 3 ay önce kullan demiş çünkü baya uzun zamanmış...
nerelerdesin ?? canım gözükmedin hiçç
ben hamilelik öncesi iğne ve aspirin kullandım progestanıda hamile kalınca kullanıyorum eğer progestan değerinde bi problem yoksa ve adetin düzenliyse başka doktorada danışmanı tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?