kızlar maşallahh bebişim iyi. Eşim de geldi size haber veremedim çok şükür. Bugün beraber gittik ultrason çok net değildi ama kesemiz kalp atışımız bebişimiz her şey normal. Allahıma bin şükür. İnşalllh sonuna kadar böyle devam ederiz. 1 ay sonra ikili test için gel dedi. Nasıl dayanıcam ben bir ay bebişimi görmeden
:2: canım çok fena nezle olduk ailece şimdi biraz daha iyi sayılırım teşekkür ederim
:2: canım çok fena nezle olduk ailece şimdi biraz daha iyi sayılırım teşekkür ederim
kızlar çok şükür değerlerim yükseldi 116 lardan nerelere geldik allahın izniyle.doktora gittim kese göründü çok şükür 5 hafta 5 günlük bebişim kalp atışlarınıda duyarsam rahatlıyacağım insallah 10 GÜN sonra tekrar gel dedi dr kalp atışlarına bakalım dedi .insaallah sorunsuz sitressiz bir hamilelik olur dua edin şu 3 aylarda da allah tamamına erdirsin .ALLAH herkesin gönlünün muradını versin dualarımdasınız SEVGİLERİMLE
burcu_gen
canım bu arada hamile kalmadan önce protein c ve s ye de baktırdım onlar da normal çıktı..
yoruldum artık yaa
ALLAHIM sabır ver.
Az önce doktorumdan geldim ve kafam iyice karıştı kan pıhtılaşması dedi o yüzden düşük oldu dedi,hamile kalınca aspirin bebeğin kalp atışını da duyunca iğne dedi ,bende aspirini önceden kullansam bi işe yarar mı diye sordum oda yaramaz dedi eee ben hamile olduğumu anlayana kadar düşük yapıyorum zaten offfff offfff;(
kızlar hepinizden Allah razı olsun.doktora gittim.çok şükür iyi haberlerle döndüm.kesede ve bebekte bi sıkıntı yoktu.doktor: '' bebek iyi görünüyor.bu sevindirici,ama kanama da ne yazık ki düşük habercisidir.kendine dikkat et.istirahat et.herşey Allah'a kalmış.inşallah bişey olmaz.'' dedi.kanamam da lekelenmeye dönüştü yeniden.
ben de gelir gelmez uyudum.sizi de merakta bıraktım.hakkınızı helal edin.
gelişmelerden haberdar ederim yine sizleri.hepinizi kocaman öpüyorum.
kız ben saat kaça kadar byrdaydım ama kimsecikler yoktu..git benim yerimede yapış doktorun yakasına bakalım neler diyecek bencede tüm gerekli tahlillerini yaptır sonra yoluna dewam et kuzum bende 7 kez tüm ilaçlarımı kullanmama rağmen olmadı ve artık doktora en son bir sürü soru sorduğumda artık senin işin ALLAH a kalmış dedi..tedbir kuldan takdir ALLAH tan hayırlısı ne ise o olsun...
Ben çok güvendiğim bir doktora gidiyordum, 3 düşük yaptım, test bile yaptırmaya gerek duymadı senin birşeyin yok merak etme dedi. Başka bir doktora daha gittim, o da annemin arkadaşının çok güvendiği bir prof tu, o da gerek yok dedi. Sonra testleri yaptırdım MTHFR homozigot çıktı. Güvendiğim doktora gittim gösterdim, bence senin düşüklerin bununla alakalı değil istersen tedbir amaçlı iğne kullan ama bence alakası yok dedi. Teşhisi koyan ve şimdi gittiğim doktor kesinlikle iğne kullanmalısın diyor. Arada yine bir arkadaşımın çok güvendiği bir doktoruna danıştım durumumu iğne kullanmana gerek yok dedi. Ve ben 4 tane düşük yaptım. Senin aklını karıştırmak istemiyorum ama benim inancım şu yönde, doktorlarımız çok iyi olabilir, rutin ve sorunsuz gebelik takibinde dünyanın en iyisi bile olabilirler ancak kan pıhtılaşması özel bir konu ve bu konuda uzman ve güvenilir olmak da öyle. Ben 2. düşüğümden sonra eşimle deli gibi kavga ettim çünkü ikimiz de gözümüz kapalı güveniyorduk doktorumuza ve ben doktorun kararlarını sorgulamaya ve başka bir doktora gitsek mi demeye başlayınca eşim isyan etti, değiştirmeyeceksin başka doktora gitmeyeceksin adam biliyor bu işi dedi. Ben kendi kendime düşüğe neden oluyormuşum, kafama boş yere takıyormuşum, biraz rahat olsam ne olurmuş...Ben gizli gizli gittim annemle o doktor da aynı şeyleri söyleyince pıstım oturdum yerime sesimi çıkarmadım. Sonra 3. de düşünce tekrar başladım konuşmaya ve bu sefer uzman doktor değil de riskli gebelikler ve tekrarlayan düşükler konusunda uzman bir doktora gittim, yine kavga dövüş. Ve teşhis konunca eşim çok pişman oldu bana söylediklerine, benim yüzümden oldu dedi, keşke inat etmeseymişim dedi. Birincisi çoğu doktor kan pıhtılaşmasının önemini anlamış değil, bir çok doktor da MTHFR mutasyonlarını önemsemiyor ve düşüklerin onlara bağlı olduğu kanıtlanmadığından göz ardı ediyorlar, ama bu forumda en sık rastlanan mutasyonlar da onlar. Senin çaresizliğini anlıyorum, ben de yaşadım. Eğer yaptırabilirsen testleri yaptır, yok eğer olmazsa bebeğin belirli bir büyüklüğe ulaştı ve artık en baştaki kadar risk yok, içini rahat tutup dua et.
dedim doktora bunlara dayanarak pıhtılaşma var denilebilir mi dedim. haklısın sadece aptt pt testlerine bakarak diyemem ama
lupus antikoagulanı testi çok önemliymiş.
buna dayanarak bıraktı.
bende söyledim eşime devam edeyim iğnelere diye hatta bu yüzden kavga ettik.
niye doktoru dinlemiyosun sen bilmem ne falan.
baya tartıştık olur olmaz laflar söyledi.
kafam karışık..
başka doktora da gitmemi yasakladı.
anlamıyo işte beni.
sorun böyle kızlar kafayı yicem dün de bugünde iğne vurulmadım ben.
bu sabah doktora gittim tiroid için gene baktırdım bebeğe gayet iyi dedi..
bilmiyorum yoruldum artık
meraba kızlar.herkese hayırlı cumalar.bu mübarek cuma günü hürmetine Rab'bim hepimize tez vakittte anne olmayı nasip etsin inşallah.
Bu arada Lupus antikoagulan yanlış hatırlamıyorsam bana da bakılmıştı ve negatifti.
canım gözünaydın Rabbim senide bebeğinide kırusun dualarımız seninle rahat olmaya çalış.
üzülme herşey olacağına varır.
geçmiş olsun canım,bayadır yoktun hakkaten özlettinnn arayı fazla uzatma
geçmiş olsun cnm dikkat et kendine oğlan nasıl oda mı hasta geçmiş olsun
meraba kızlar.herkese hayırlı cumalar.bu mübarek cuma günü hürmetine Rab'bim hepimize tez vakittte anne olmayı nasip etsin inşallah.
kafam karmakarışık ve yapcak bişweyim yok
deli olucam ya
aminnnn... canım sen nasıl oldun lekelenme devammı :26::26: hiç üzülme bi arkadaşım 9 ay boyunca harıl harıl kanaması oldu maşallah oğlu 1 yaşına girecek
O zaman demek ki hayırlısı buymuş, akışına bırakmak gerekiyormuş. Canını daha fazla sıkıp hem kendini hem bebeğini üzme. Ama en azından risk gerçekten azaldı artık, inşallah birşey olmaz bundan sonra. En azından aspirin kullanmaya devam edeceksin.
Benim bir arkadaşım 2 geninde heterozigot mutasyon varken sadece coraspin kullanarak doğurdu, hiç iğne kullanmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?