Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım gözünaydın ne güzel haberler bunlar Allah tamamına erdirsin.

maşallah gözünaydın Allah tamamına erdirsin amin..

burcu_gen

canım bu arada hamile kalmadan önce protein c ve s ye de baktırdım onlar da normal çıktı..
yoruldum artık yaa
ALLAHIM sabır ver.

Ben çok güvendiğim bir doktora gidiyordum, 3 düşük yaptım, test bile yaptırmaya gerek duymadı senin birşeyin yok merak etme dedi. Başka bir doktora daha gittim, o da annemin arkadaşının çok güvendiği bir prof tu, o da gerek yok dedi. Sonra testleri yaptırdım MTHFR homozigot çıktı. Güvendiğim doktora gittim gösterdim, bence senin düşüklerin bununla alakalı değil istersen tedbir amaçlı iğne kullan ama bence alakası yok dedi. Teşhisi koyan ve şimdi gittiğim doktor kesinlikle iğne kullanmalısın diyor. Arada yine bir arkadaşımın çok güvendiği bir doktoruna danıştım durumumu iğne kullanmana gerek yok dedi. Ve ben 4 tane düşük yaptım. Senin aklını karıştırmak istemiyorum ama benim inancım şu yönde, doktorlarımız çok iyi olabilir, rutin ve sorunsuz gebelik takibinde dünyanın en iyisi bile olabilirler ancak kan pıhtılaşması özel bir konu ve bu konuda uzman ve güvenilir olmak da öyle. Ben 2. düşüğümden sonra eşimle deli gibi kavga ettim çünkü ikimiz de gözümüz kapalı güveniyorduk doktorumuza ve ben doktorun kararlarını sorgulamaya ve başka bir doktora gitsek mi demeye başlayınca eşim isyan etti, değiştirmeyeceksin başka doktora gitmeyeceksin adam biliyor bu işi dedi. Ben kendi kendime düşüğe neden oluyormuşum, kafama boş yere takıyormuşum, biraz rahat olsam ne olurmuş...Ben gizli gizli gittim annemle o doktor da aynı şeyleri söyleyince pıstım oturdum yerime sesimi çıkarmadım. Sonra 3. de düşünce tekrar başladım konuşmaya ve bu sefer uzman doktor değil de riskli gebelikler ve tekrarlayan düşükler konusunda uzman bir doktora gittim, yine kavga dövüş. Ve teşhis konunca eşim çok pişman oldu bana söylediklerine, benim yüzümden oldu dedi, keşke inat etmeseymişim dedi. Birincisi çoğu doktor kan pıhtılaşmasının önemini anlamış değil, bir çok doktor da MTHFR mutasyonlarını önemsemiyor ve düşüklerin onlara bağlı olduğu kanıtlanmadığından göz ardı ediyorlar, ama bu forumda en sık rastlanan mutasyonlar da onlar. Senin çaresizliğini anlıyorum, ben de yaşadım. Eğer yaptırabilirsen testleri yaptır, yok eğer olmazsa bebeğin belirli bir büyüklüğe ulaştı ve artık en baştaki kadar risk yok, içini rahat tutup dua et.

meraba kızlar.herkese hayırlı cumalar.bu mübarek cuma günü hürmetine Rab'bim hepimize tez vakittte anne olmayı nasip etsin inşallah.

ben kullanıyorum hamile felan değilim günlük bir coraspin 100 ve folbiol lullanıyorum ne zararı varki :26:

canım gözünaydın Rabbim senide bebeğinide kırusun dualarımız seninle rahat olmaya çalış.
üzülme herşey olacağına varır.

rabbim sanada verecek ben inanıyorum ve senin için dua ediyorum hep aklımdasın canım.

işte bu gittiğimm doktora da ne yüzden güveniyorum biliyomusun.. 2 düşük var deyince bana hemen progestoron iğnesi ve clexaneyi verdi.
hatta tahlil sonuçlarından sonra sorguladım dedim tromboz paneli diye bişey varmış onu yaptırmanızı bekliyodum falan dedim.
bana dedi ki lupus çok önemli. en önemlisini yaptırdım ben sana dedi.
iğne kullanmana gerek yok artık dedi.
aklımda hala soru işaretleri var inan.
eşimle 2 gündür konuşmuyorum.
kimse endişemi anlamıyor. kafayı yemek üzereyim.
RABBİme sığınmaktan başka çarem yok..
dualarınızı bekliyorum..
sadece coraspine devam edicem başka çarem yok

Bu arada Lupus antikoagulan yanlış hatırlamıyorsam bana da bakılmıştı ve negatifti.

geçmiş olsun canım,bayadır yoktun hakkaten özlettinnn arayı fazla uzatma

geçmiş olsun cnm dikkat et kendine oğlan nasıl oda mı hasta geçmiş olsun

teşekkürler kızlar evet oliş kociş ve ben hepimiz aynı anda hasta olduk oliş iyi sayılır kocişte ben daha düzelemedim :26::26:
ama önceye göre iyiyim

meraba kızlar.herkese hayırlı cumalar.bu mübarek cuma günü hürmetine Rab'bim hepimize tez vakittte anne olmayı nasip etsin inşallah.

aminnnn... canım sen nasıl oldun lekelenme devammı :26::26: hiç üzülme bi arkadaşım 9 ay boyunca harıl harıl kanaması oldu maşallah oğlu 1 yaşına girecek

kafam karmakarışık ve yapcak bişweyim yok
deli olucam ya

O zaman demek ki hayırlısı buymuş, akışına bırakmak gerekiyormuş. Canını daha fazla sıkıp hem kendini hem bebeğini üzme. Ama en azından risk gerçekten azaldı artık, inşallah birşey olmaz bundan sonra. En azından aspirin kullanmaya devam edeceksin.
Benim bir arkadaşım 2 geninde heterozigot mutasyon varken sadece coraspin kullanarak doğurdu, hiç iğne kullanmadı.

arkadaşlar kafanızı karıştırmayın fazla bakın ben de bir örneğim size bir oğlum var 6 yaşına girdi
evlendim hemen hamile kaldım hiç bir problemim olmadı doğurdum.
fakat sonrasında 3 düşüğüm oldu 677 ve 1298 heterezigotmuşum fakat oğluma tedaviyle hamile kalmadım
hamileyken bişi kullanmadım maşallah çok sağlıklı. demekki rabbim isteyince oluyormuş. mutasyonlardan haberim bile yoktu taaki 3 düşüğü yapana kadar
biraz oluruna bırakın yoksa insan gerçekten kafayı yiyor.:26::26::26:
Rabbim aynı acıları bir daha yaşatması korktuğumuz korkulara uğratmasın amin...

oflu canım iğneyi kestiğin için kendini çok yıpratma hergün düzenli oalarak kanı sulandıran meyveleri tüket.bak 10 tane kiraz bir aspirine eş,ananas,limon,greyfurt vs.. bunlar kanı acaip sulandırıyor.bu besinleri bol bol tüket.maaşallah 3 ayı tamamlamışsın.bundan sonra bişey olmaz Allah'ın izniyle

Son düzenleme:

bendede 2 mutasyon heterezigot ama oğlumda filikasit dışında bişi kullanmadık haberimiz bile yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…