Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba hanımlar uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum. bende sizin gibi pıhtılaşma problemi yaşayanlardanım. fakat bu problem ikinci bebeği istediğimde ortaya çıktı. ilk bebeğimde hiçbir problem yaşamadım. kızım şu anda 5 yaşında. 1 seneden bu yana 3 düşük yaptım. 2 si kürtaj oldu,1 tanesi de kendisi düştü. yapılan testlerde de MTHFR 677 heterozigot çıktı. doktorum iğne kullanmamı önerdi. şu anda beklemedeyim allah herkese gönlünün dilediğini versin.

çok geçmiş olsun canım.durumunla ilgili pek bi bilgi sahibi değilim ama doktorun dediği şeyi okuyunca yazayım dedim.ben de çok iyi bir hastenenin tüp bebek uzmanıyla görüşmüştüm.ordaki doktorların hepsi konusuna çok hakim görünüyorlardı.ama bana dediklerinin aynısını sana da demişler (acaba aynı doktor mu:) ).bende mtfr c677 heterezigot,eşimde iki kromozom yer değiştirmiş. kan pıhtılaşması için senin dediğinin aynını dediler.yoldan geçen 10 kadının 9unda bunun olma ihtimali çok yüksek ama geneli bunu bilmez bile dediler.kromozomlardan dolayı da pgt yöntemi şart dediler. burda başka bi doktora gittim. ne dese beğenirsin!?! eşimdeki sorun için hiç önemli değil şimdi ben de yaptırsam bende de aynısı çıkabilir dedi?!?! çok komik ya, o da kan pıhtılaşması için tedavi verdi iğne+hap kullanıyorum gebelikten önce. valla herşey Allahtan ama sana tavsiyem başka birine daha sor.durumumuz aynı değil ama bence doktoruna ısrarla sor iğne yapmanın bi sakıncası yok bildiğim kadarıyla

((( Allah'ım bu mübarek günlerin ve şu cuma gününün yüzü hürmetine bebeğini sağlıklı bir şekilde sana bağışlasın inşşş.Rabbim acısını yaşatmasın,eğer -hakkınızda hayırlıysa- bu bebek onu sağlıklı bir şekilde kucağınıza almayı nasip etsin inş.yine de veren de O alan da.elbette Rabbim hepimizden daha iyi biliyor, onun verdiğini de aldığını da sorgulamaya ne imanımız ne de bilincimiz yetmez.yine de O'ndan gelen hamdu senalar olsun....

Cenabı Hak Azrail (a.s)'a birgün sormuş ; -En çok kimin canını alırken zorlandın,müteessir oldun
-Denizin ortasında evladıyla yalnız kalan bir annenin ,çocuğunu o tahta parçası üzerinde yalnız bırakıp,canını alırken çok müteessir oldum ya Rabbi demiş Azrail,
-Peki en çok kimin canını alırken sevinç duydun
-O zalim sultanın canını alırken yarabbi
-İşte o canını aldığın sultan o tahta parçası üzerinde yanlız bıraktığın çocuktu................

Hannem çok üzüldüm, ne yazık ki diyecek hiç birşey yok. Ne söylesek birşey değişmeyecek.
Demek ki pıhtılaşma dışında başka bir sorun daha var. Allah sabır versin. Umarım çok yıpranmadan bunu da atlatırsın.

canım çok üzüldüm,Allah sabır versin.diyecek söz bulamıyorum.dualarım sizlerle..

Son düzenleme:
cnm ya ne yazacağımı bilemedim tekrar kontrolden geçsen ya insan inanmak istemiyor allahım sabır versin.
cnm benim ilk gebeliğimde 6. haftamda lekelenmem başladı serum yedim progestan kullandım lekelenmem geçmedi kalbi atıyordu 8. haftanın sonunda kanama başladı kalbi durmuş o günde düşük yaptım zaten.
Beni de ekler misin?

Alarahan-3 düşük- MTHFR 677 heterozigot, PAI-1 4g/5g ayrıca haşimato troidi- gebelik öncesi folik + coraspin-beklemede

cnm tekrar listeyi güncellediğimde ekliyeyyim liste çok uzun olduğundan hergün yayınlamıyorum. konuşmalarımızı bölüyor. geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Arkadaşlar selam..
daha önce 2 defa kimyasal düşük yaşadım, hatta sanırım geçen ay da yaşadım ama kana gitmedim bu defa..
drum bazı hormon ve kan testlerimi istemişti bgn sonuçlarımı gösterdim
tsh 6,75 çıktı ve homosistein 22 çıktı normali 10-12ymiş
tsh için dahiliye uzmanı euthyrox diye bi ilaç verdi 2 hafta onu kullanıcam.
homosisteine bakarakta kadın dogum drum hamilelikte iğne kullanabiliriz hamileliğini ögrendiğin anda gel dedi.
kan pıhtılaşması ve genetik testlerimi de bu ay sonu yaptırıcam onların sonuçlarınıda degerlendiricek.
sanırım pıhtılaşma sorunu var değilmi bu hormonu yüksek çıkan arkadaşlar varmı aranızda,
coraspirin için şmdi almana gerek yok hamilelik oldugunda ztn igneye başlıcaz dedi ama
içim rahat etmiyo ben yinede coraspirin alsam bi zararı olurmu arkadaşlar?
aç karna mı alıyosunuz 100 mg ne kdr almam gerekir günde 1 mi?

maşallah canım gözünaydın

Canım çok ama çok geçmiş olsun Allahtan ümit kesilmez Rabbimin bir bildiği var işte ne yapalım diyecek bişe bulamıyorum sabır sabır sabır diliyorumm
Rabbim korktuğumuz korkulara uğratmasın . Bunu unutturacak başka bir acı yaşattırmasın amin.

çok geçmiş olsun benimde 2. bebeği istediğimde ortaya çıktı oğlum 6 yaşına girdi bende 3 tane düşük yaşadım canım 3 de kürtaj ve kalbi durdu bebeklerimin
bendede MTHFR 677 ve MTHFR 1298 heterozigot çıktı günlük aspirin kullanıyorum bide folic asit bende beklemedeyim hala korunma aşamasındayım

seni sormalı bebiş nasıl alıştınız mı birbirinize. bide aklımdayken sen doğumdan sonra iğneye devam ettin mi. bebişi bizim içinde kokla. darısı başımıza

kızım iyi yarın bir aylık olucaz Allahın izniyle..darısı hepinizin başına..
canım iğneye devam ediyorum.doktor 40 gün kullanmamı söyledi.10 günüm kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…