merhaba arkadaşlar,,
daha öncede sizinle problemimi paylaşmıştım. detaylı olarak yeniden yazıp sizden fikir almak istiyorum. mthfr 1298 heterozigotum. diğer koagülan faktörlerim normal ama bir de apc-r direncim var.....
13 haftalık tüp bebeğimi kaybettim ben. ikizdiler bir tanesi yerleşiminden dolayı (rahim ağzının hemen üzerine tutunmuş) 5. haftada düştü. çok az kanamam lekelenmem olmuştu.
ama daha sonra o lekelenmeler, ara ara kanamalar 13. haftaya kadar yakamı bırakmadı. sürekli yattım. hatta son 2-3 hafta hastanede yattım serumlar iğneler. hormon takviyeleri..... ama bebeğim durmadı.
bebeğim çok sağlıklı gelişti. hastanede yattığım süre içerisinde hergün usg da gördüm meleğimi. düştüğü gün bile 2-3 saat öncesinde elini emiyordu. oynuyordu içimde...
bizim problemimiz o zaman gözüken bu testlerin hiçbiri yapılmamıştı daha, rahimimde bebeğin kesesinden büyük hematomum vardı. kan kitlesi yani. çok büyük hematomum düşük günü rahim ağzına çöküp rahim ağzımı açtı. bebeğimi bu sebepten kaybettim. sapasağlamdı canımın içi.
kalp durması gelişme bozukluğu yoktu....
şimdi düşük sonrası iki kürtaj iki histeroskopi ameliyatı oldum. temmuz ayında anca yeni tedavime başlayabiliceğim. dondurulmuş embriyolarımızı transfer edicekler.
dr.um bu tabloya rağmen iğne kullanman gerekmiyor diyor. bbu mutasyon toplumun genelinde var sadece coraspin kullanırsın dedi.
napıcağımı şaşırdm. siz sadece kadın doğumcuyla mı devam ediyorsunuz yoksa hematolog da işin içinde mi ??
bir diğer sorumda hiç benim durumuma benzer durum yaşayanınız var mı ???
özellikle bu mutasyonu taşıyan MLTM06, YAMANAS, LONELİNESS, EYLÜL06 (tablodan buldum siziiiiii)
hamileliğinde bu şekilde kanaması veya hematomu olan varsa paylaşırlarsa deneyimlerini çokk mutlu olurum..
allah heğimizin yardımcısı olsun.
karnımda yine bir şehidimi daha yetiştiriyorum.kızımı yavrumu bilmediğim bir zamanda uğurlayacağım yine.ama ben her ne olursa ols yine taşıyabildiğim son ana kadar taşıyacağım inş.
olumsuz konuşma demeyin çünkü gidişat önceki ile aynı(((ileri derecede iskelet sisteminde bozukluk var.aynı önceki meleğim gibi.acım çokkk büyük,imtihanım çokkkk zor ama ben inanıyorum ki mükafatıma büyük olacak.ayrıca dr tekrarlayan düşük ve yaşayanlarda da ileri derecede anomalin olduğu için sana bundan sonraki adımda tüp bebek daha uygun dedi ((((
önce gebeliğimin sonlanmasını bekliyeceğiz sonra genetiğe yollayacağzbenim anlamadığım önceden gttğim prof lar, uzmanlar ,yrd doçlar hep boşunaymış onlarda bişi bilmiyormuş (yada yaşayacağım varmış.
RABBİM BU İMTİHANI TAŞIYABİLECEK RUH VE BEDEN SAĞLIĞI VERSİN İNŞ,DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN.BEBEKLERİNİZE SIKI SIKIYA TUTUNUN....
karnımda yine bir şehidimi daha yetiştiriyorum.kızımı yavrumu bilmediğim bir zamanda uğurlayacağım yine.ama ben her ne olursa ols yine taşıyabildiğim son ana kadar taşıyacağım inş.
olumsuz konuşma demeyin çünkü gidişat önceki ile aynı(((ileri derecede iskelet sisteminde bozukluk var.aynı önceki meleğim gibi.acım çokkk büyük,imtihanım çokkkk zor ama ben inanıyorum ki mükafatıma büyük olacak.ayrıca dr tekrarlayan düşük ve yaşayanlarda da ileri derecede anomalin olduğu için sana bundan sonraki adımda tüp bebek daha uygun dedi ((((
önce gebeliğimin sonlanmasını bekliyeceğiz sonra genetiğe yollayacağzbenim anlamadığım önceden gttğim prof lar, uzmanlar ,yrd doçlar hep boşunaymış onlarda bişi bilmiyormuş (yada yaşayacağım varmış.
RABBİM BU İMTİHANI TAŞIYABİLECEK RUH VE BEDEN SAĞLIĞI VERSİN İNŞ,DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN.BEBEKLERİNİZE SIKI SIKIYA TUTUNUN....
cnm ya ne yazacağımı bilemedim tekrar kontrolden geçsen ya insan inanmak istemiyor allahım sabır versin.karnımda yine bir şehidimi daha yetiştiriyorum.kızımı yavrumu bilmediğim bir zamanda uğurlayacağım yine.ama ben her ne olursa ols yine taşıyabildiğim son ana kadar taşıyacağım inş.
cnm benim ilk gebeliğimde 6. haftamda lekelenmem başladı serum yedim progestan kullandım lekelenmem geçmedi kalbi atıyordu 8. haftanın sonunda kanama başladı kalbi durmuş o günde düşük yaptım zaten.amin canım inşallah....
cevabın için teşekkür ederim.
ya bu pıhtılaşma olayında bebeğin gelişimi duruyor. plesantada kan pıhtılaşıp bebeği beslemediği için. bnmkinde öyle birşey olmamıştı. 13. haftaya gelmiştik.
sanki birşeyler örtüşmüyor gibi....:44:
onun için kanaması sürekli olan var mı rahiminde hematom oluşan var mı diye özellikle soruyorum çokk merak ediyorum..
burda birsürü pıhtılaşma sorunu yaşayan arkadaşım var hiç mi kanamanız olmadı gebelik sürdüğü sürece??
eğer olan varsa iğneleri vurulmak istiyroum diyeceğim dr.uma.
o gerek yok dese bile....
Beni de ekler misin?
Alarahan-3 düşük- MTHFR 677 heterozigot, PAI-1 4g/5g ayrıca haşimato troidi- gebelik öncesi folik + coraspin-beklemede
listeyi düzenlerken değiştireyim orda da.
dün doktora gittim kasığımda hafif ağrı vardı birde merak kendi doktorum 3 temmuzda ikili test için çağırdı dayanamadım bende hastaneye gittim yavrum harekete başlamışkalp atışınıda dinletti 3. hamileliğim ama ilk kez bu zamana gelebildik ne güzelmiş.
merhaba kızlar
nasılsınız?
merhaba hanımlar uzun zamandır yazdıklarınızı okuyorum. bende sizin gibi pıhtılaşma problemi yaşayanlardanım. fakat bu problem ikinci bebeği istediğimde ortaya çıktı. ilk bebeğimde hiçbir problem yaşamadım. kızım şu anda 5 yaşında. 1 seneden bu yana 3 düşük yaptım. 2 si kürtaj oldu,1 tanesi de kendisi düştü. yapılan testlerde de MTHFR 677 heterozigot çıktı. doktorum iğne kullanmamı önerdi. şu anda beklemedeyim allah herkese gönlünün dilediğini versin.
merhaba kızlar
nasılsınız?
seni sormalı bebiş nasıl alıştınız mı birbirinize. bide aklımdayken sen doğumdan sonra iğneye devam ettin mi. bebişi bizim içinde kokla. darısı başımıza
merhaba canım hoşgeldin nasılsın haberler sende bebiş nasıl bakalım emiyormu güzelce uykuları nasıl
Rabbim hayırlısıyla bizede nasip etsin.
günaydın kızlar herkese güzel bir gün diliyorum. beydağlı nerelerde o olmayınca kimse açmıyor topiğimerak ettim haberiniz var mı
güzelim geçmiş olsun allahım tez vakitte sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin. ama sıkma canını bu kadar hepimizin morarıyor zaman zaman. etkisi var mı bilmem ama ben iğneyi yapmadan önce buz koyuyorum. jel şeklinde buzlukta beklettiğim bir soğutucu var eczanelerde satılıyordur . iğneyi yaptıktan sonra tekrar buzu tutuyorum. bun arağmen bazen morarabiliyor ama işe aradığını düşünüyorum çok kötü değil ki ben sadece göbeğimden yapabiliyorum. bi dene canım belki işe yarar.
teşekkür ederim canım o ilacın adını da yazabilirsen sevinirim,ben iğneyi yaptıktan sonra lasonil tarzı bişey sürüyorum ama yine de morarıyor,iğneyi yapmadan önce buz koymayı deneyim bir de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?