- 5 Nisan 2011
- 74
- 1
- 48
canım bazen benimde morarıyor ben göbekten yapıyorum kol bacak daha denemedim moralini bozma lütfen herşey bebeğimiz için rabbim tez zamanda hayırlı evlatlar versin
ben de göbeğimden yapamıyorum ya zaten sonunda bebiş olmasa katlanılacak dava değil ama o tatlı şey için değer :)
çok geçmiş olsun canım.durumunla ilgili pek bi bilgi sahibi değilim ama doktorun dediği şeyi okuyunca yazayım dedim.ben de çok iyi bir hastenenin tüp bebek uzmanıyla görüşmüştüm.ordaki doktorların hepsi konusuna çok hakim görünüyorlardı.ama bana dediklerinin aynısını sana da demişler (acaba aynı doktor mu:) ).bende mtfr c677 heterezigot,eşimde iki kromozom yer değiştirmiş. kan pıhtılaşması için senin dediğinin aynını dediler.yoldan geçen 10 kadının 9unda bunun olma ihtimali çok yüksek ama geneli bunu bilmez bile dediler.kromozomlardan dolayı da pgt yöntemi şart dediler. burda başka bi doktora gittim. ne dese beğenirsin!?! eşimdeki sorun için hiç önemli değil şimdi ben de yaptırsam bende de aynısı çıkabilir dedi?!?! çok komik ya, o da kan pıhtılaşması için tedavi verdi iğne+hap kullanıyorum gebelikten önce. valla herşey Allahtan ama sana tavsiyem başka birine daha sor.durumumuz aynı değil ama bence doktoruna ısrarla sor iğne yapmanın bi sakıncası yok bildiğim kadarıyla
cnm ya ne yazacağımı bilemedim tekrar kontrolden geçsen ya insan inanmak istemiyor allahım sabır versin.
cnm benim ilk gebeliğimde 6. haftamda lekelenmem başladı serum yedim progestan kullandım lekelenmem geçmedi kalbi atıyordu 8. haftanın sonunda kanama başladı kalbi durmuş o günde düşük yaptım zaten.
cnm tekrar listeyi güncellediğimde ekliyeyyim liste çok uzun olduğundan hergün yayınlamıyorum. konuşmalarımızı bölüyor. geçmiş olsun.
canım çok geçmiş olsun.
ya benimki kandan ziyade bildiğin pıhtılar geliyordu. ciğer gibi bazen koca koca geliyordular. allahım neler çektim yaa....
başka birşeyde mi var acaba diyorum böyle birşey yaşayan olmayınca.
hele düşüğümün olduğu gün rahim ağzıda açıldığından vajinamdan gelenlere ben inanamadım. içimde koca koca kan pıhtıları varmış. bütün bir gün doğum sancısı gibi bir sancıyla onları attı vucudum. sabah 4ten aksam 22.30 kadar sancı çektim.
bebeğim ise saat 18 sularında hala oynuyordu. canımın içi......
bilemiyorum ya bilemiyorum ne oldu bana öyle.
genelinizde bebek kalbi filan duruyor. bu bebekte öle bişey yoktu.
transfer öncesi ohss oldum ben ondan mı böyle oldu diyorum çoğu zaman....
hepinizin miraç kandilini kutlarım hayırlara vesile olmasını dilerim...
büyük yaradan dualarımızı çevirmesin.
kizlar hamilaligimin basindayim dr um bana fraxiparin adinda bir igne verdi. kullaniyorumda yalniz bir sorun var vucumda kan oturmalari morariklar basladi igneden mi acaba bilginiz varmi
büyük ihtimal iğnedendir canım benim bat 22haziran şimdiden kullanmaya başladım inşallah bebeğim vardırda boşuna kullanmıyorumdur göbeğim mosmor oldu...ama mor olmaması için bir yol buldum ilacı yavaş yavaş verince morarmıyor hızlı verince morarıyor....
canim sagolasin .ama benim morarikliklarim ignelerin vuruldugu yerler degil o da morariyorda o ayni dirseklerimin sagin da solunda bacaklarimda degisik yerlerin de yani
dr.unla irtibata geçtin mi?
geçmediysen en kısa zamanda bir telefon filan etsen iyi olur bence.
iğneyi kesebilir......
kızlar aklıma taklıdı birkaç şey yardım. daha doğrusu ocak hamilelerinde pıhtılaşma olan çok kişi var orda konuşuldu burda daha tecrübeli arkadaşlar var fikir verin. teşekkürler
1- iğneleri dolapta mı saklıyorsunuz dışarda mı
2- iğneyi vururken kolonya kullanıyor musunuz.
3- ne zamana kadar göbekten devam edicez
4- morarmalar için yaptığınız bişe var mı
canım, kendi adıma cevaplayayım. iğneleri ben sordum dışarıda olacak ama yinede güneş almayan bi yerde bekletiyorum ben daha serin diye. kolonya kullanıyorum. önce siliyorum kolonyalı pamukla iğneyi yaptıktan sonrada yine tutuyorum pamuğu ama ovalama demişti doktor. doktora en son gittiğimde ben hep göbekten yapıyorum dedim. nasıl rahatsan öle devam et dedi sanırım göbek gerilince bacağa geçeriz. son olarakta buz kullanıyorum ben iğneyi yapmadan ve yaptıktan sonra tutuyorum.. ilaç kullanayım mı demiştim merhem,pomad gibi ilaçlarda kimyasal gerek yok demişti doktor . ..
canim sagolasin .ama benim morarikliklarim ignelerin vuruldugu yerler degil o da morariyorda o ayni dirseklerimin sagin da solunda bacaklarimda degisik yerlerin de yani
arkadaslar ben bebeğimi 25 haftalıkken kaybetmiştim patolojiye göndermiştik bi sonuç cıkmadı canlı hücre bulunamadıgı ıcın arastırma yapılamamıscok canım sıkıldı napıcam sımdı ben bu 2. bebegımı kaybedısımdı artık napıcamı bılmıyorum yıne hıc bı önlem alamıycam
karnımda yine bir şehidimi daha yetiştiriyorum.kızımı yavrumu bilmediğim bir zamanda uğurlayacağım yine.ama ben her ne olursa ols yine taşıyabildiğim son ana kadar taşıyacağım inş.
olumsuz konuşma demeyin çünkü gidişat önceki ile aynı(((ileri derecede iskelet sisteminde bozukluk var.aynı önceki meleğim gibi.acım çokkk büyük,imtihanım çokkkk zor ama ben inanıyorum ki mükafatıma büyük olacak.ayrıca dr tekrarlayan düşük ve yaşayanlarda da ileri derecede anomalin olduğu için sana bundan sonraki adımda tüp bebek daha uygun dedi ((((
önce gebeliğimin sonlanmasını bekliyeceğiz sonra genetiğe yollayacağzbenim anlamadığım önceden gttğim prof lar, uzmanlar ,yrd doçlar hep boşunaymış onlarda bişi bilmiyormuş (yada yaşayacağım varmış.
RABBİM BU İMTİHANI TAŞIYABİLECEK RUH VE BEDEN SAĞLIĞI VERSİN İNŞ,DUALARINIZI EKSİK ETMEYİN.BEBEKLERİNİZE SIKI SIKIYA TUTUNUN....
kızlar aklıma taklıdı birkaç şey yardım. daha doğrusu ocak hamilelerinde pıhtılaşma olan çok kişi var orda konuşuldu burda daha tecrübeli arkadaşlar var fikir verin. teşekkürler
1- iğneleri dolapta mı saklıyorsunuz dışarda mı
2- iğneyi vururken kolonya kullanıyor musunuz.
3- ne zamana kadar göbekten devam edicez
4- morarmalar için yaptığınız bişe var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?